banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2009, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
A jel' zabiljezen i jedan slucaj da je inspektor nekoga kaznio ili pokusao da vidi sta nosis kuci za rucak? Ma to je glupost, jedinu logiku vidim u tome je da kupci time sto traze racun, tjeraju trgovce da svaki artikl koji prodaju da plate porez. Konfuzno.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Raditi popis rasi kontrole izdavanja računa je glupost,za popis treba minimalno jedan radni dan............Kontrola uzimanja računa je stimulacija kupaca da traže račune,čime će oni stimulisati trgovce da ih izdaju.
WinstonWolfe je napisao:
A jel' zabiljezen i jedan slucaj da je inspektor nekoga kaznio ili pokusao da vidi sta nosis kuci za rucak? Ma to je glupost, jedinu logiku vidim u tome je da kupci time sto traze racun, tjeraju trgovce da svaki artikl koji prodaju da plate porez. Konfuzno.

Nekidan su inspektori dvema bakicama ispred Tropika kod Vodovoda naplatili kaznu.........Kakvi konji,pa Tropik uvijek izdaje račune.Neka krenu prvo ispred manjih radnji,pola ih ne izdaje račune i ne kuca robu kroz kasu.
manitu uci da svira je napisao:
znachi, nista debilnije, gluplje, moronsko imbecilnije nije se smislilo od kada je novac sredstvo placanja. onome ko je napisao ovakav zakon i onima koji ga izglasase dati invalidsku penziju zbog zastoja u razvoju i tumora na mozgu (naizgled benignog). znaci, mastam o danu da mi skot pridje i zatrazi racun...

U Švedkoj se,navodno,kontroliše da li posjeduješ račun za kupljenu robu......

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Vuk_samotnjak je napisao:
Dok nedobije dvije tri iza usiju i nogu u dupe ili neki vid tuzbe za uznemiravanje i javno ponizavanje "na sred ulice mi istresa kesu sa hljebom i mlijekom"
Te kazne ce da naplacuju jadnim penzionerima i naivnim jadnicima meni sigurno nece.

_zoka je napisao:
WinstonWolfe je napisao:

Nekidan su inspektori dvema bakicama ispred Tropika kod Vodovoda naplatili kaznu...

Udri po jadnom penzioneru

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
navodno, pogotovo ako je pun gepek, navodno

ovde ljudi obicnu inverziju/diverziju vlasti traze nekakava opravdanja. sta kupca koji je dobio racun ima neko zaustavljati? pa valjda onaj koji ne dobije racun a trazi ga ili dobije sa nekom drugom vrijednosti ima pravo prijaviti inspekciji slucaj. i to je dovoljno. ne, nego u jednoumlje treba uvesti totalnu kontrolu svjesti i da gradjani obavljaju posao inspekcija a ako ga ne obavljaju trebaju zivjeti u strahu. uostalom, kada se tako strucno barata sa pravnim mogucnostima (koja nigdje u svjetu ne postoje, cak ti ni policija ne smije otvoriti gepek bez naloga nego izokola pitaju jel imas svu opremu) da te neko ispred prodavnice starta za kesu robe, iznesite to napismeno sa clankom nekog evropskog zakona.ako sam ja uzeo racun u tropiku i bacio ga u kantu za smece trebam odgovarati za to ?!? vrhunac maloumnosti, elem, sa nestrpljenjem cekam taj dan :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
sa nestrpljenjem cekam taj dan :D

Zovi

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
sa nestrpljenjem cekam taj dan :D

Zovi

:lol: :lol: ma mogu ja pichke i sam polomiti ali nema potrebe. nego, da jos dodam, komunalnom policajcu ili trzisnom inspektoru za takav slucaj niste duzni ni dokumenta pokazati, moze samo trckati oko vas i povuci vas za q. neka napise prijavu, prekrsajnu, za neposluh, pa na sud. a onda tamo potraziti uporiste za taj zakon u ustavu . tamo pak, postoje neke odredbe koje su prepisane i iz evropskih ustava, koji opet slobodu pojedinca stavljaju na prvo mjesto. jbg. os diktaturu , izmisljas zakone koji nema u EU a sa istom djelis ustav i povelju o ljudCkim pravima. na brdovitom balkanu je sve moguce pa i da peMzioner bude inspektor

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
(koja nigdje u svjetu ne postoje, cak ti ni policija ne smije otvoriti gepek bez naloga nego izokola pitaju jel imas svu opremu) da te neko ispred prodavnice starta za kesu robe, iznesite to napismeno sa clankom nekog evropskog zakona.ako sam ja uzeo racun u tropiku i bacio ga u kantu za smece trebam odgovarati za to ?!? vrhunac maloumnosti, elem, sa nestrpljenjem cekam taj dan :D

I te kako ti policija moze otvoriti gepek i ne treba in nikakav nalog kao sto ti obezbjedjenje bilo koje robne kuce/marketa ima pravo zatraziti racun i pregledati sadrzaj kese ako sumnjaju da si nesto ukrao.. Nije u kontekstu gore navedenog teksta ali da znate :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:33 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
I te kako ti policija moze otvoriti gepek i ne treba in nikakav nalog kao sto ti obezbjedjenje bilo koje robne kuce/marketa ima pravo zatraziti racun i pregledati sadrzaj kese ako sumnjaju da si nesto ukrao.. Nije u kontekstu gore navedenog teksta ali da znate :D

Na to sam ja mislio.Pričali mi ljudi iz ŠveCke ali ja nisam vjerovao.Kao kontrola da nisi ukrao..........Mora da su se opametili kad su im nagrnuli Bosančerosi.
Ovo gore,o nalogu i sl,radi samo u američkim filmovima.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
(koja nigdje u svjetu ne postoje, cak ti ni policija ne smije otvoriti gepek bez naloga nego izokola pitaju jel imas svu opremu) da te neko ispred prodavnice starta za kesu robe, iznesite to napismeno sa clankom nekog evropskog zakona.ako sam ja uzeo racun u tropiku i bacio ga u kantu za smece trebam odgovarati za to ?!? vrhunac maloumnosti, elem, sa nestrpljenjem cekam taj dan :D

vidi, nema potrebe da raspredamo o necemu sto niste procitali a ja jesam :D ima policija pravo, ali samo u vanrednim situacijama i "duge cjevi" tipa trazimo teroristu,oruzije itd. normalna kontrola a koja se odnosi na 99% slucajeva NEMA(druga je stvar sto ljudi nemaju muda to liparu reci)
ovo drugo je stvarno van konteksta :D

zoka os jednostavno? nemas pojma :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Jesi ti oduvijek bio ovako isfrustrirana osoba ili je meni nešto promaklo prvih 10-ak mjeseci tvog postojanja na forumu? :-?
Ozvinjavam se na OT-u, ali eto, oš jednostavno, nemoguć si.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Jesi ti oduvijek bio ovako isfrustrirana osoba ili je meni nešto promaklo prvih 10-ak mjeseci tvog postojanja na forumu? :-?
Ozvinjavam se na OT-u, ali eto, oš jednostavno, nemoguć si.

ma liso jesam (ne znam sta te pogodilo u prvom komentaru, govorio sam uopsteno a iz ostatka teme je vidljivo da se gadjamo neznanjem, mojim,tvojim, bilo cijim...zato sam i napisao kom. a ti se odmah "primila" :D ), a ti ako osh biti advokat samo uchi. ionako su srbacki advokati, 3,4, najjaci u bl, jedan notar, jedan predsjednik okruznog suda. samo uci i iskoristi rodijacke veze :cat:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 21:33 
Administrator
Korisnikov avatar

'Aj' sad zakomplikuj.Niš' te ne razumijem. Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

'Aj' sad zakomplikuj.Niš' te ne razumijem. Slika

zoka :D spominjes svedsku i zavirivanje u kese zbog/radi "da li je neko nesto ukrao" u kontekstu sasvim ozbiljnog problema, pogotovo ako je istina da su oni penzioneri kaznjeni i vec sam sve lijepo objasnio, i sta i kako, i kakav je zakon, pa sam spomenuo i policiju i kakav je zakon i na kraju da ovaj zakon nije ustavan 100%. sjetite se grada i zavoda za izgradnju a takvih odluka i zakona je u ovoj drzavi vec stvarno preko glave....

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 21:44 
Administrator
Korisnikov avatar

E,tako.....nacrtaj. :wink: Kontam ja šta ti hoćeš reći ali ko će se s' rogatim bosti.
Lično ja ne bih dao da mi zaviruju u kesu ali ja sam kadar i "stići i uteći",a sad pozivati se na nekakva prava i Ustav.......

Ali ima ja sad jednu nedoumicu..........Dvadeset metara od radnje moraš imati račun.Ok.Nakon tih 20 m ti račun baciš.Pored slijedeće prodavnice oni tebe zaustave.Šta onda? :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
E,tako.....nacrtaj. :wink: Kontam ja šta ti hoćeš reći ali ko će se s' rogatim bosti.
Lično ja ne bih dao da mi zaviruju u kesu ali ja sam kadar i "stići i uteći",a sad pozivati se na nekakva prava i Ustav.......

Ali ima ja sad jednu nedoumicu..........Dvadeset metara od radnje moraš imati račun.Ok.Nakon tih 20 m ti račun baciš.Pored slijedeće prodavnice oni tebe zaustave.Šta onda? :roll:

pa evo, i pitanje a i sam si odgovorio : ovo je maloumno :cat: :wink: a ovo je samo jedna od hiljadu bzv. mogucih situacija. da nije istina mislio bih da smo u monti pajtonu: penzioner je inspektor a inspektor gleda dvogledom vrata od trgovine

samo da dovrsim tvoju misao: bacis racun i udjes u drugu trgovinu, izadjes a u ruci ti kesa iz neke prve,trece trgovine? i onda sa inspektorom pod ruku do pulta da se utvrdi kako ta roba nije iz te radnje buahahahahahahahah

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 21:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja mislim da je ovo samo priprema za otvorenu pljačku naroda.Otupljuju volju.Za koju godinu biće kao u TLN kvizu "Nagradno otimanje".Krenu po kućama,pa nekom televizor,nekom veš mašinu....... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Prpirema? Kakva priprema, pljačka već odavno traje, samo što je taktika da se strah uvijek projektuje na budućnost, da se svi plaše kako će sutra biti još gore. Na taj način zaboravljaju na sadašnjost - mnogo manje obraćaju pažnju na ono što im se upravo dešava.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
prvo da pokazu NALOG za pretresanje kese od drzavnog tuzioca i nema problema :lol: :lol: znachi, nista debilnije, gluplje, moronsko imbecilnije nije se smislilo od kada je novac sredstvo placanja. onome ko je napisao ovakav zakon i onima koji ga izglasase dati invalidsku penziju zbog zastoja u razvoju i tumora na mozgu (naizgled benignog). znaci, mastam o danu da mi skot pridje i zatrazi racun...

:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Nakon tih 20 m ti račun baciš

Mislim da je 50 metara u pitanju. :lol: Ma sve je to smijesno. Kod nas se prvo donese zakon pa se onda stvaraju uslovi za provodjenje. Smijesno je to sve. Kao sto neko rece, mi trebamo da radimo njihov posao i da kontrolisemo trgovce kad izdaju racune.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:18 
Administrator
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:
Nakon tih 20 m ti račun baciš

Mislim da je 50 metara u pitanju.

Nama rekoše 20m,a kazna je 50KM.Sve u dužinama.......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]