Evo i ja da opljunem koju, nakon dugo vremena...
Utisak iz prvog poluvremena - sjajan. Drugo baš i nije bilo sjajno, ali 'ajde. Pobjeda u gostima, tri boda i tri gola, nije uopšte loše. 12 golova, na dosadašnjih pet utakmica, svakako je za svaki respekt i kad ovo sve gledam, još mi je više žao onog poraza protiv Francuske, ali dobro. Igra u dobrom dijelu drugog poluvremena je bila svedena na ispucavajne lopti ka Žigiću, koji je bio pretjerano nervozan i prečesto se dovodio u situaciju da laktanjem i nogatanjem zaradi i drugi žuti karton. Janković i Subotić su bili promašaj, a iako Jankovića vidim kao prinudno rješenje, jer Jovanović nije bio spreman za cijelu utakmicu, Subotićev ulazak, kao štoreče bigman, u ovakvoj utakmici, bio je, po meni, loš potez. Dečko jeste osejtio teren, atmosferu, igru, ali bilo je to poprilično rizično. Sa druge strane, mladi igrači se i kale u najjačim utakmicama. Krasić je trebao iz igre ranije, jer je opšte poznato da on nema snage za 90 minuta. Uglavnom, igra je zadovoljavajuća, da ne pišem sad hvalospjeve, jer ima još dosta, kako neko reče, dječijih bolesti. Konkretno to povlačenje nakon vođstva, nije mi baš najjasnije. Shvatam da se u takvoj situaciji, može osloniti na kontre, ali ne sa Žigićem, koga igrači po inerciji, traže dugim loptama, što je uglavnom kontraproduktivno zbog pomenute Žigićeve nervoze i nedostatka drugog bržeg napadača, nakon izlaska Pantelića i Jovanovića.
Uglavnom, Antić je uradio jednostavan posao. Pustio ih je da igraju i da se nadigravaju, iz čega je proizašla valjda i ova brutalna efikasnost u napadu. Prosto ne vjerujem da Srbija može da ima prosjek veći od dva gola po utakmici, i to na takmičarskim mečevima.
Malo o Rumunima. Igraju pristojno i lijepo za oko, napadaju, ali su i neviđena ciganija, sa laktanjem, podmetanjem i glumatanjem. Nisu ni naši cvjećke, ali su Rumuni objedinili u sebi, sve loše osobine Španaca i Italijana. Zaslužili su bar još dva do tri žuta kartona, za podmetanje nogu i faulove bez lopte.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|