banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 07:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Mar 2009, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ako je politicar nije klovn ni komicar da zabavlja ljude, a ne vidim ni cim moze zabavljati osim prostackim jezikom koji odskace od uobicajene retorike u skupstini pa to za promijenu eto nekom ispadne i smijesno, ali to bi za drustvo u cijelini trebalo biti vise zalosno da se na tom nivou raspravlja u tako jednoj ozbiljnoj instituciji kao sto je skupstina. Trebali bi usvojiti neki kodeks ponasanja i kazniti sve te ispade politicara koji na toj retorici nastoje pribaviti simpatije obicnog naroda. Dzaba mu da ima 3 fakulteta kad nema kucnog odgoja ni manira.

Sto se tice vladike sve sto kazes stoji, tj. on uziva velik ugled i sve to, ali bas zbog toga sto on odavno nije samo licnost koja prestavlja crkvu vec ima znatno siri drustveno-politicki uticaj i iz tog razloga stranci se sastaju sa svestenstvom jer je i njima jasno ko se ustvari tu ustvari pita.

To da je normalno nije da oni imaju uticaj na politicko djelovanje u drzavi, to nigdje u svijetu nije slucaj.Oni trebaju brinuti i nastojati vrsiti uticaj na moral drustva ukazujuci na negativne strane u drustvu, npr. posati danasnjice kakve su droga, kriminal i sl. narocito mlade ljude toplim savjetom i mudrom rijecju odvratiti od toga i usmjeriti ka pravom putu, ali da se trebaju pitati kod nekih odluka u politickom zivotu to nikako. No ne bih dalje o tome to nije tema ovdje tako da nema svrhe da sad otvaramo raspravu na tu temu.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL Boy je napisao:
Drug sto se tice medija istina imamo medije koji podrzavaju razlicite politicke stranke, ali ne i jedan medij koji je nezavisan i koji bi objektivno i stvari sagledavao realno iz ugla naroda, bez da navija za bilo koju politickuu opciju.

Tesko da postoje nezavisni mediji, pojam nezavisni medij je toliko izlizan da ti se smuci. Da budemo nacisto, medij zavisi od onoga ko ga finansira.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
BL Boy je napisao:
Drug sto se tice medija istina imamo medije koji podrzavaju razlicite politicke stranke, ali ne i jedan medij koji je nezavisan i koji bi objektivno i stvari sagledavao realno iz ugla naroda, bez da navija za bilo koju politickuu opciju.

Tesko da postoje nezavisni mediji, pojam nezavisni medij je toliko izlizan da ti se smuci. Da budemo nacisto, medij zavisi od onoga ko ga finansira.

Tacno, ali poenta je u tome da onaj ko ga finansira ukoliko hoce da bude nezavistan ne smije da bude pod uticajem ni jedne politicke opcije.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 23:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koji to finansijer hoće da ima nezavisan medij?Kome bi to odgovaralo,osim čitaocima,naravno?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Koji to finansijer hoće da ima nezavisan medij?Kome bi to odgovaralo,osim čitaocima,naravno?

samofinansijer :lol: ili grupa finansijera kojima je struka iznad svega, a ne jeftina politicka udvaranja. Objektivno novinarstvo jeste ideal, ali nije i nedostizno. Marketinski gledano cilj je zadovoljan gledalac/citalac, pa samim tim implicira da ono sto odgovara citaocima/gledaocima odgovara i tom mediju u komercijalnom smislu, sad druga je stvar sto mi nemamo toliko mocan medij koji bi bio nezavistan i nepristrasan.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 09:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2008, 10:01
Kome smeta sto se ''s ove strane Drine'' prica i ekavski, neka uzme pistolj ili paliju pa neka rjesava problem. jbg. Najbolje da preko ''Glasa'' pokrene neku takvu akciju ''izbacimo ekavski bona ba 2009''. A mozda prodje i u Skupstini. U najmanju ruku, treba zmireci pobjeci kad neko kaze nesto na ekavskom, pa se baciti kamenom sa 50ak metara.. :cat:

A malo sam citao tekstove iz Patriota. Ovaj Babic, sa kojim sad drzi Stav, prozvan je X puta u Patriotu, za ''Tajfun'' i septembar 93. vjerovatno zato nema arhive i sajta. Dalje, jedina osoba koju je prozivao vise od Milana Jelića je Bosic iz SDS'a, a prije svega toga, stalna meta mu je bio Kalinic. Ovo sad sto proziva Dodika i Grigorija je ''Vesela sveska'' u odnosnu na prozivanje Kalinica i njegovih ministara. Samo, tad ga niko nije zvao ''destabilizatorom'', a i ovde su mnogi za njega culi tek kad je udario po Dodiku. Ja sam licno prvi njegov tekst procitao kada je objavio seriju tekstova sa pokojnim Vukelićem i onda sam nastavio da pratim sta pise o tom, prije i poslije ubistva. Sto se ostalih tema tice, jbg. covjek ima novinu i prilicno bezobrazno iznosi neke svoje licne frustracije umiksane sa postojecim problemima o kojima niko drugi nece, ne smije ili ne moze da prica. i naravno, prolupava zesce.
Mene manje intersuje sta pise u Stavu. Vise me interesuje ovaj zivotinjski strah ''crvenih'' od jednog pojedinca koji nema uticaj ni sam na sebe. I njihove reakcije i svinjske preplasene oci, kao da ce SDS sutra doci na vlast. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 09:22 
Administrator
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
_zoka je napisao:

samofinansijer :lol: ili grupa finansijera kojima je struka iznad svega,

Hajde sada jedan primjer nezavisnog medija.Ne mora biti kod nas.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
BL Boy je napisao:
_zoka je napisao:

samofinansijer :lol: ili grupa finansijera kojima je struka iznad svega,

Hajde sada jedan primjer nezavisnog medija.Ne mora biti kod nas.

ja sam vec rekao da se danas ne moze govoriti o potpuno nezavisnom novinarstvu, kao sto se ne moze reci o 100% demokratiji ni u jednoj zemlji, vec samo o stepenu ispunjenja demokratije i isto tako o stepenu objektivnosti i nepristrasnosti medija. Ne pratim puno TV, ali eto neko je pomenuo B92 i meni se koliko sam slusao cini kao o.k. izvjestavanje ovog medija, sto se tice stampanih medija slabo ko mi pada na pamet kao primjer, ali cijenim medije koji se kriticki odnose prema vlasti jer lako je hvaliti vlast.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 15:28 
Administrator
Korisnikov avatar

B92 je totalno proamerička televizija.Malo im fali pa da redovno objavljuju šta je jeo američki ambasador u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
B92 je totalno proamerička televizija.Malo im fali pa da redovno objavljuju šta je jeo američki ambasador u Srbiji.

Mozda ako ti tako to vidis, ali ipak jedini koji info objavljuju pravilno i istinito, i vijesti od svih politickih partija su ravnomjerno zastupljene. Takodje jedini medij u Srbiji koji je za vrijeme medijskog mraka Slobodana Milosevica nastojao da istinito informise javnost, a to sto su proevropski orijetisani mozda smeta nekima koji su protiv tog puta Srbije. Eto ajde onda nam ti reci koji je tebi medij o.k. tamo.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 21:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisu oni proevropski orjentisani nego proamerčki.Nastranu njihova orjentacja,ne može sve što predloži stranac da bude ok,a da se podcjenjuje sve što je domaće.B92 radi upravo to.

Nijedan medij u bivšoj SFRJ po meni nije objektivan.Svi navode vodu na svoj mlin.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 13:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Mar 2009, 12:59
a ko je taj vasovic?

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
srpko1389 je napisao:
a ko je taj vasovic?

Велибор Васовић, некадашњи фудбалер Звезде, Партизана и Ајакса

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
shoole je napisao:
srpko1389 je napisao:
a ko je taj vasovic?

Велибор Васовић, некадашњи фудбалер Звезде, Партизана и Ајакса

Zaboravio si i F.K Cacak :cat:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Није играо за Чачак (али да не спамујемо више)...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 23:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jan 2008, 23:16
tensSa je napisao:
Daj neki text, ko je taj Vaskovic, mislim znam da je zurnalista, ali de to podrobnije...

To je onaj sto je radio za SDS. Pravio patriotski list Patriot pa mu kupili stancugu u centru grada. Sada ko biva novinar federalnih medija. Ubijali ga do sada 36 puta. Vazda nekog prijavljuje da hoce da ga ubije. Lud covjek sasvim! Sjecas se da je strajkovao gladju do smrti cijelih osam sati, dok mu ispred Skupstine nije bilo hladno. Tad optuzio pokojnog Milana Jelica da hoce da ga ubije. Pa Milan umrje, a njega i dalje ubijaju.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 06:32 
doli bel je napisao:
tensSa je napisao:
Daj neki text, ko je taj Vaskovic, mislim znam da je zurnalista, ali de to podrobnije...

To je onaj sto je radio za SDS. Pravio patriotski list Patriot pa mu kupili stancugu u centru grada. Sada ko biva novinar federalnih medija. Ubijali ga do sada 36 puta. Vazda nekog prijavljuje da hoce da ga ubije. Lud covjek sasvim! Sjecas se da je strajkovao gladju do smrti cijelih osam sati, dok mu ispred Skupstine nije bilo hladno. Tad optuzio pokojnog Milana Jelica da hoce da ga ubije. Pa Milan umrje, a njega i dalje ubijaju.

Tnx on info, znam ko je u pitnaju. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]