banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2009, 22:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Dec 2008, 20:36
Zanima me da li ste za vrecanje starog zakon o nosenju uniformi u osnovnim i srednjim skolama.Zato ste je sve veci broj izrugivanja djece koja nose markiranu odjecu, prema djeci ciji roditelji ne mogu priustiti svom djetetu makiranu odjecu u doba krize i recesije!

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 01:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ne, jer sta bi bilo sledece? Zabraniti nosenje skupljih mobilnih telefona, originalnih patika, Nike ruksaka, nepijacnih satova ... Takve stvari su besmislene i ako neko zeli "da se pokaze" uvijek ce naci nacin, a ako nekome to smeta, uvijek ce naci nesto, bez obzira koliko to bilo banalno.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 02:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
harmon je napisao:
Zanima me da li ste za vrecanje starog zakon o nosenju uniformi u osnovnim i srednjim skolama.Zato ste je sve veci broj izrugivanja djece koja nose markiranu odjecu, prema djeci ciji roditelji ne mogu priustiti svom djetetu makiranu odjecu u doba krize i recesije!

Ovo je pogresno na toliko nivoa da uopste necu da komentarisem. Nadam se da su vremena gdje je drustvo oduzimalo pojedincima slobodu i tjeralo ih na "zrtvovanje" za opsti "boljitak" daleko iza nas.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Podržavam ideju i šteta što je ranije nisu uveli. I to nije jedini razlog za uvođenje uniformi što je harmon napisao.

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Smjesni komentari.
Objasnite onda zasto u svim privatnim skolama na zapadu nosenje skolske uniforme je OBAVEZNO.

U socijalizmu skolska uniforma je imala cilj sakriti razlike medju djecom (koje po ideji nisu ni smjele biti), a u kapitalizmu skolska uniforma je upravo znak tvog statusa.

U nasim skolama apsolutno ne treba vracati uniforme, ali mora da postoji kodeks oblacenja, i ne samo oblacenja.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 12:08 
Pripravnik
Pripravnik

U osnovnim i srednjim skolama postoji zakon o oblacenju, no medjutim ucenici se tog ne pridrzavaju a profesori i nastavnici nece da kazne ucenike.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 12:16 
Pripravnik
Pripravnik

NiZ je napisao:
Ne, jer sta bi bilo sledece? Zabraniti nosenje skupljih mobilnih telefona, originalnih patika, Nike ruksaka, nepijacnih satova ... Takve stvari su besmislene i ako neko zeli "da se pokaze" uvijek ce naci nacin, a ako nekome to smeta, uvijek ce naci nesto, bez obzira koliko to bilo banalno.

Ministarsto je donjelo zakon gdje se upotreba mobilnim telefona smatra tezim disciplinskim prekrsajem a gazna moze biti cak izbacivanje iz skole. Kod mene u razredu je bilo uzimanje mobilnih telefona od strane profesora, koji ih daju razredniku a on samo kaze tom uceniku da pozove roditelje i mobilni jse vrati roditeljima bez ikakve kazne. Neki roditelji nakon razgovora sa razrednikom vise nisu dali djetetu da nosi mobilni u skolu odredjenu vrjeme, a kasnije kazu da djete mora da nosi mobilni kako bi mogao nazvati svoje roditelje ako mu se nesto dogodi. A u svemu ostalom se slazem sa tobom niz.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 22:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Sinny je napisao:
Smjesni komentari.
Objasnite onda zasto u svim privatnim skolama na zapadu nosenje skolske uniforme je OBAVEZNO.

Nisi u pravu. Malo previse pretenciozno nastupas, cuj u svim privatnim skolama obavezno nosit uniformu.
Eto ja sam isao u privatnu skolu na "zapadu" i na cas sam znao doci u pidzami.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 02:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ma roditelji su malo i uplašili djecu. Pošto su u vrijeme austrougarskog podnarednika Tite bile obavezne kecelje i svi su ih morali da nose, sada u vrijeme metroseksualizma, homofobije itd...
to neće naći na plodno tlo. Djeca misle da bi ponovo morali da nose kecelje.

Kada roditelj obuče svoju malu princezu kao djevojku od 16-19 godina on to radi da bi bila primjećena i da bi se isticala od drugih.

Na kraju krajeva djeca su to, do petog razreda oni ne znaju šta su to klasne razlike, svi se zajedno druže.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...da uniformama armani, versace itd...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Spoiler:
Slika

Znaci .. podrzavam :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Koliko god uniformisanje bilo nametanje tuđeg razmišljanja o nečemu, ovaj ludi narod je pokazao da mu u nekim stvarima i treba odrediti kako da radi, a ne po svojoj volji. U osnovnim školama dekoltei, tange (naravno, kombinovane sa providnim helankama), mislim, ako se neće poštovati kodeks oblačenja koji daje velike slobode, onda im zakucaš da imaju obaveznu i određenu odjeću, ko nema - ne može ući u školski objekt, znači, neopravdan izostanak...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:39 
apsolutno za uniforme...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 19:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
harmon je napisao:
U osnovnim i srednjim skolama postoji zakon o oblacenju, no medjutim ucenici se tog ne pridrzavaju a profesori i nastavnici nece da kazne ucenike.

Budale,pa ljepše je gledati kada učenice izbace sisiće i dupeta. :evil:
Time trek je napisao:
Sinny je napisao:
Smjesni komentari.

Nisi u pravu. Malo previse pretenciozno nastupas, cuj u svim privatnim skolama obavezno nosit uniformu.
Eto ja sam isao u privatnu skolu na "zapadu" i na cas sam znao doci u pidzami.

Je li na čas u svojoj školi?Privatne škole ali i državne koje drže do sebe imaju neki vid uniforme.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
harmon je napisao:

Dobre stare kecelje.
Nekad su svi bili isti.
A i manje se prljala garderoba.
Ja bih to rado vratila ponovo u školstvo. Bolje i urednije izgleda nego kad se pojedini klinci kočopere u skupocjenim patikama, markiranoj garderobi i sl.
U inostranim školama svaka škola ima svoje specifične uniforme po kojima se djeca prepoznaju kojoj školi pripadaju.
A kod nas, naročito u srednjim školama... užas.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Talija je napisao:
Bolje i urednije izgleda nego kad se pojedini klinci kočopere u skupocjenim patikama, markiranoj garderobi i sl.

:S ako neko ima markiranu odjecu i skupocjene patike ne vidim u cemu je problem da ih i nosi
druga stvar su polugole djevojcice

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ipanema_ je napisao:
Talija je napisao:
Bolje i urednije izgleda nego kad se pojedini klinci kočopere u skupocjenim patikama, markiranoj garderobi i sl.

:S ako neko ima markiranu odjecu i skupocjene patike ne vidim u cemu je problem da ih i nosi
druga stvar su polugole djevojcice

Apsolutno....

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Nisam imala markiranu odjeću u školi, pa sam ispala normalna pored onih koji su imali, a nekada su oni koji nisu imali bili mnogo kreativniji od ovih drugih.

Ako je to razlog, onda je poruka djeci - nismo isti i ne možemo to da prihvatimo, pa ćemo da zamaskiramo?

Ako se ti svjetovi ne sretnu u školi, srešće se u dvorištu, gradu, kafiću.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 09:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
Pa to sto ce uvesti "kecelje", mislite da ce smanjiti razlike medju njima????
Ok, mozda ce u toku nastave biti svi isto obuceni, ali sta posle nastave?
Uvodjenje uniforme samo radi navodnog smanjivanja klasnih razlika je cista glupost!
Time se problem zamazuje, a ne rijesava!

Te razlike su uvijek postojale i postojat ce, bilo uniformi ili ne.
Problem je samo u odgoju djece, ucenju o lijepom ponasanju, ophodjenju sa drugima i kulturi.
Cesto smo svjedoci da djeca onih bogatijih se bahato ponasaju, dozvoljavaju sebi mnogo toga (ali zato sto im to roditelji dozvoljavaju!!!!) i skloni su maltretiraju siromasnije djece. Iz kog razloga? - Zato sto misle da su Bogom dani... A odakle to potice? - Iz kuce! :wink:
To su problemi neke druge prirode, i za neku drugu temu.
Mislim da ih uniforme nece rijesiti.

Na mom faxu je jedno vrijeme bilo govora u uniformama :lol:
Pustili su neki test, kao da vide dal smo za!
naravno nista od togta!
Meni je bilo zanimljivo, ja bih ju nosila, pa sta...? :D :D

Po meni, uniforma je vise znak nekog pripadanja i to je ok!

P.S. ne moras da mislis svako jutro sta ces da obuces :roll: :wink: :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
V@nja je napisao:
Spoiler:
Slika

Znaci .. podrzavam :lol:

u potpunosti se slazem sa V@njom :cat:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]