banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 21:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Diktatori
PostPoslato: 17 Mar 2009, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
_zoka je napisao:
...Svaka grupacija koja izabere da se bori protiv sunarodnika na ideološkoj osnovi umjesto da se bori protiv okupatora po meni je nešto čime se ne treba ponositi.Da su se četnici borili protiv Njemaca 90% Srba koji su otišli u partizane otišli bi u četnike.Ne vrijedi da se raspravljamo,imamo različit background.Samo me nervira kada neki "pametnjakovići" kažu da je komunizam bio naduža robija.

Ja, kao velika borčina i partizan ubijem jednog švabu na pruzi, jednog ranim i uteknem u šumu.
Švabe pokupe i streljaju 150 Srba (isključivo Srba).
Da li će bilo koji normalan Srbin dozvoliti meni da ponovo ubijem švabu i pobjegnem?

P.S.
Četnici (ako govorimo o Srbiji) su se itekako borili protiv Nijemaca.
Na ovim prostorima su se, uglavnom, borili protiv ustaša.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 18:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
The_One je napisao:
_zoka je napisao:
...Svaka grupacija koja izabere da se bori protiv sunarodnika na ideološkoj osnovi umjesto da se bori protiv okupatora po meni je nešto čime se ne treba ponositi.Da su se četnici borili protiv Njemaca 90% Srba koji su otišli u partizane otišli bi u četnike.Ne vrijedi da se raspravljamo,imamo različit background.Samo me nervira kada neki "pametnjakovići" kažu da je komunizam bio naduža robija.

Ja, kao velika borčina i partizan ubijem jednog švabu na pruzi, jednog ranim i uteknem u šumu.
Švabe pokupe i streljaju 150 Srba (isključivo Srba).
Da li će bilo koji normalan Srbin dozvoliti meni da ponovo ubijem švabu i pobjegnem?

P.S.
Četnici (ako govorimo o Srbiji) su se itekako borili protiv Nijemaca.
Na ovim prostorima su se, uglavnom, borili protiv ustaša.

Dokazi,dokazi meni trebaju............

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 10:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
_zoka je napisao:
...

Po meni, najveći dokaz je u tome da je srpsko stanovništvo najmanje stradalo na područjima gdje je bilo više četnika, posebno na zapadu (Lika, Dalmacija - u odnosu na Baniju, Kordun, Slavoniju, Potkozarje).

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 01:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2009, 23:57
_zoka je napisao:

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 01:49 
Početnik
Početnik

evo jos jedan dokaz da su komunisti saradivali sa ustasama kako pre rata tako i tokom rata

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 02:09 
Početnik
Početnik

vim je napisao:
Poznato je da su diktatori vladali u vecini zemalja. pogledajte kako izgleda zivot u diktatorskom rezimima. Neki od vas su to osjetili i kod nas prije 15-ak godina kad smo imali takav rezim. A sta se desava u svijetu i opravdanost zapada da intervenise je neupitna iako nam se ponekad cini da intervenisu bez veze. Ali na zalost toliko je diktatora i rezima na svijetu da zapad nema sredstava ni mogucnosti da intervenise u svim ovim diktatorskim zemljama. jedna od njih je i Sjeverna Koreja.

Sjeverna Koreja:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l1oUd89QvGo[/youtube]

Ovo za severnu koreju je najobicnija americka propaganda i propaganda americkih juzno korejskih marioneta,govoris o necemu a nemas pojma o cemu govoris,nisi bio tamo nisio vidio a sve sto si vidio na tv uzmas zdravo za gotovo isto vazi i za Sadama dok je Sadam bio na vlasti iracani su zivjeli kako bubrezi u loju,koliko je samo nasih ljudi sa prostora bivse juge islo da radi u irak a pogledaj sta im je sada donjela americka okupacija,jedini tiranin i svjetski diktator je Amerika i Nato pakt

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 12:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
sweu je napisao:
evo jos jedan dokaz da su komunisti saradivali sa ustasama kako pre rata tako i tokom rata

Slika

Je l' to iz Press-a?Pročitaj onda taj članak u potpunosti.Govori se o saradnji SVIH SA SVIMA.Uključujući i saradnju četnika sa ustašama,A Press su pro-četničke novine.

P.S.
Najbolje mi je na onoj potjernici za Dražu "dokaže da je ovog zločinca učinio bezopasnim".Kako fin nači da se kaže da može i glava na tanjru.Stoka njemačka.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
sweu je napisao:
Ovo za severnu koreju je najobicnija americka propaganda i propaganda americkih juzno korejskih marioneta,govoris o necemu a nemas pojma o cemu govoris,nisi bio tamo nisio vidio a sve sto si vidio na tv uzmas zdravo za gotovo isto vazi i za Sadama dok je Sadam bio na vlasti iracani su zivjeli kako bubrezi u loju...

Ovo je bolje da ne komentarisem. Jer gledao sam na televiziji (ne zapadnoj) svjedocenja ljudi koji su uspjeli pobjeci iz S Koreje i to sto oni pricaju granici se sa onim sto se desavalo u NDH. Slicno vazi i za Irak. Ne kazem da je i sad puno bolje, ali to ne umanjuje ono kako je bilo. A ko nece ne mora vjerovati.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 01:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Диктатори без доброг друштвеног система који би поштовали постају разарачи људи и система заједно.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Mr. 47 je napisao:
Диктатори без доброг друштвеног система који би поштовали постају разарачи људи и система заједно.

Диктатура не треба никакав друштвени систем већ само и искључиво само вођу (лидера) који мора да има "надприродне" особине (посебно тзв. харизму).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
urbana_extravaganca je napisao:
Диктатура не треба никакав друштвени систем већ само и искључиво само вођу (лидера) који мора да има "надприродне" особине (посебно тзв. харизму).

То је само још једна чињеница и доказ да диктатура никада не може бити оно право за било коју државу.
Вођа је једно а диктатор друго. Вођа мора да буде такође испод закона система који је активан тј. да буде главни контролер реализације тог система. Проблем је што често народ изабере онога ко уствари није способан да буде контролер него под тим изговором полако постаје диктатор у души...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Mr. 47 je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:

То је само још једна чињеница и доказ да диктатура никада не може бити оно право за било коју државу.
Вођа је једно а диктатор друго. Вођа мора да буде такође испод закона система који је активан тј. да буде главни контролер реализације тог система. Проблем је што често народ изабере онога ко уствари није способан да буде контролер него под тим изговором полако постаје диктатор у души...

Постоје народи који могу да функционишу само под системо и постоје они који могу да функционишу само под јаким лудером (вођом), неком врстом модерног диктатора (нпр. Путин). Такав народ су Срби нпр.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]