banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2009, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ma nema na cemu. Naravno prvo nam je (vecini) u interesu da pomognemo. Ali vi i kad sretno rijesite njen problem mi cemo se i dalje ovde prepucavati oko nekih stvari, nevezano za temu. Prije ce brakorazvodna parnica biti gotova nego prepucavanje na forumu. Vidjeces, na sljedecoj stranici vec nece biti ni pomena o temi.
Ne mislim nista lose, samo se malo salim na nas racun. :cat:

Poslednji put menjao blaf77 dana 06 Mar 2009, 15:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
A za vizu: kontam ako dobije garantno pismo, zavisi i u koju zemlju će ići, možda neće biti problem da ode na, koliko - toliko.

Nije ni to tako lako. Traze milion papira. Posao, fax ovo ono. Lakse je nazvati SOS (bar kao prvu pomoc) i onda ce se oni pobrinuti za nju. Sigurno. Bar zna da nije sama u svom tom haosu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 23:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Feb 2009, 15:27
sto se tice razvoda, obavezan je postupak mirenja, i to traje 6 mjeseci. nakon toga krece razvod, naravno ako to ''mirenje'' ne uspije. a sto se tice imovine, sve sto su u braku stekli je zajednicko, bez obzira na cije ime glasi, bitno je da je steceno u braku, a ono sto su bracni supruznici unijeli u bracnu zajednicu, pripada njima.
a konkretno rjesenja problema se krije u dobrim batinama, po mogucnosti da to traje u kontinuitetu prema tom slabicu, pizdu, patuljku... kako me to izbija iz cipela, udario junak na zenu. ima li ta zena muske rodbine koji znaju da rijese takve stvari, ako nema ja znam ko je dobrovoljac.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 03:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ne znam da li se isplati petljati u to. Dva-tri puta sam pokušao posredovati u vezi, ne u braku i uvijek sam ja izvukao deblji kraj. Dva puta sam savjetovao drugarice, jednom druga, sada me više ni ne pozdravljaju na ulici. Pa sam se opametio, sada okrenem glavu na takve situacije pa šta im Bog da. A mjesta za crnu hroniku nikada neće faliti toliko mogu za svakoga učiniti.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 08:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
prasica je napisao:
Za početak se ti umiješaj, on će se odmah uplašiti.

Nisam strucnjak za ovo, ali cuo sam za par slucajeva. Zao mi je zbog toga. Pa ipak, bez obzira sto volis drugaricu, mozda je najbolje da za sada ne govoris nista njemu.
Bolje je da ne zna, sigurnije je za nju, a jos sigurnije za tebe. Takvi se nece uplasiti od drugarice.
Ako se desi da sazna, moze tebe da okrivi kako je "huskas da ga ostavi", kako joj "punis glavu svakakvim glupostima", itd.
Takvi se jos razbjesne, pa prate nju, prate tebe, busi ti gume, pise sprejom po kuci i autu, baca kamenje u prozor, svakakve
veoma neprijatne stvari, a moze nekog da unajmi i da te pretuce a da niko ziv za to ne odgovara (ako je bas toliko djubre kao sto kazes).
Poslusaj samo ovo, ne moras ni da prihvatis: uvijek je lako otkriti se, samo nije tako lako sakriti se.
Nek je sa srecom tvojoj prijateljici i neka se OBAVEZNO javi na sigurni telefon, pa makar i anonimno, neka pita, neka poslusa iskustva, savjete.
Pa makar i lijepu rijec i utjehu od nekog ko je to prosao. Neka shvati da ima rjesenje i za to, koliko joj god tesko pada. Ne moze jos stetiti.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
popovich je napisao:
prasica je napisao:
Za početak se ti umiješaj, on će se odmah uplašiti.

Nisam strucnjak za ovo, ali cuo sam za par slucajeva. Zao mi je zbog toga. Pa ipak, bez obzira sto volis drugaricu, mozda je najbolje da za sada ne govoris nista njemu.
Bolje je da ne zna, sigurnije je za nju, a jos sigurnije za tebe. Takvi se nece uplasiti od drugarice.
Ako se desi da sazna, moze tebe da okrivi kako je "huskas da ga ostavi", kako joj "punis glavu svakakvim glupostima", itd.
Takvi se jos razbjesne, pa prate nju, prate tebe, busi ti gume, pise sprejom po kuci i autu, baca kamenje u prozor, svakakve
veoma neprijatne stvari, a moze nekog da unajmi i da te pretuce a da niko ziv za to ne odgovara (ako je bas toliko djubre kao sto kazes).
Poslusaj samo ovo, ne moras ni da prihvatis: uvijek je lako otkriti se, samo nije tako lako sakriti se.
Nek je sa srecom tvojoj prijateljici i neka se OBAVEZNO javi na sigurni telefon, pa makar i anonimno, neka pita, neka poslusa iskustva, savjete.
Pa makar i lijepu rijec i utjehu od nekog ko je to prosao. Neka shvati da ima rjesenje i za to, koliko joj god tesko pada. Ne moze jos stetiti.

Sve ti je covjek lijepo rekao...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Kakav užas.
Ne znam u kojoj državi su joj roditelji, al može da proba da dobije vizu na spajanje porodice.
A ja bih ga samo ubila na spavanju... Ili bih ga bar zalila vrelom vodom po licu...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 00:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Rakun_Slavko je napisao:
Mozda je bolja opcija da muska rodbina sa njene strane njemu polomi noge (ali bukvalno), pa ce on imati ograniceno kretanje na 3-4 mjeseca, ako ga to ne opameti, ponoviti proces. Sa takvim idiotima ne treba po zakonu, vec krv za krv.

Slažem se... Čak predlažem otvaranje neke agencije za unajmljivanje muškaraca koji bi obavljali ovaj proces nad nasilnikom... mislim da bi to više pridonijelo smanjivaju porodičnog nasilja nego sigurna kuća...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 07:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
Mozda je bolja opcija da muska rodbina sa njene strane njemu polomi noge (ali bukvalno), pa ce on imati ograniceno kretanje na 3-4 mjeseca, ako ga to ne opameti, ponoviti proces. Sa takvim idiotima ne treba po zakonu, vec krv za krv.

Slažem se... Čak predlažem otvaranje neke agencije za unajmljivanje muškaraca koji bi obavljali ovaj proces nad nasilnikom... mislim da bi to više pridonijelo smanjivaju porodičnog nasilja nego sigurna kuća...

Sto Slavko rece, to moze. Tiho, anonimno, bez puno galame.
A to sto reces Romeo to malo al kad na vrbi zarodi ananas :lol: Svaka budala bi mahala pistoljem okolo ko na divljem Zapadu.
Tek bi to dovelo do opsteg haosa.
-"Hej ogrebao si mi auto! Krv za krv! Ocu reci lak za lak!"
-"O ma nemoj, evo ti sad" *smash kamenom sajbu*
-"A jeli?! A pazi sad ovo!" *slash macetom u vrat"
Pa onda rodbina se ufati za oruzje pa slucajno nekog prolaznika pogodi, a taj dovuce garnizon s Manjace sve da potamani. :lol: :lol:
Bilo bi ko u Albaniji (ne daj Boze, siptarska posla) krvna osveta samo se ubijaju, i to je krug koji se nikad ne zatvara. Dok se svi ne poubijaju.
Ili dok ne ostane neko zadnji na nogama. Ali kad neciji sin odraste, eto ti ponovo osvete. Nesto slicno je i na Siciliji... :violent1: :violent3:
Boze me skloni.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
EiLeen je napisao:
Kakav užas.
Ne znam u kojoj državi su joj roditelji, al može da proba da dobije vizu na spajanje porodice.
A ja bih ga samo ubila na spavanju... Ili bih ga bar zalila vrelom vodom po licu...

Obično se koristi živa soda u oči. :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 15:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Slažem se... Čak predlažem otvaranje neke agencije za unajmljivanje muškaraca koji bi obavljali ovaj proces nad nasilnikom... mislim da bi to više pridonijelo smanjivaju porodičnog nasilja nego sigurna kuća...[/quote]

Sto Slavko rece, to moze. Tiho, anonimno, bez puno galame.
A to sto reces Romeo to malo al kad na vrbi zarodi ananas :lol: Svaka budala bi mahala pistoljem okolo ko na divljem Zapadu.
Tek bi to dovelo do opsteg haosa.
-"Hej ogrebao si mi auto! Krv za krv! Ocu reci lak za lak!"
-"O ma nemoj, evo ti sad" *smash kamenom sajbu*
-"A jeli?! A pazi sad ovo!" *slash macetom u vrat"
Pa onda rodbina se ufati za oruzje pa slucajno nekog prolaznika pogodi, a taj dovuce garnizon s Manjace sve da potamani. :lol: :lol:
Bilo bi ko u Albaniji (ne daj Boze, siptarska posla) krvna osveta samo se ubijaju, i to je krug koji se nikad ne zatvara. Dok se svi ne poubijaju.
Ili dok ne ostane neko zadnji na nogama. Ali kad neciji sin odraste, eto ti ponovo osvete. Nesto slicno je i na Siciliji... :violent1: :violent3:
Boze me skloni.[/quote]

Ja sam samo dao prijedlog...Al stvarno nema ništa gore nego kad muškarac tuče ženu. Najodvratniji oblik kukavičluka

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Знам да на Правном факултету у БЛ нуде БЕСПЛАТНУ правну помоћ свим грађанима, и мислим да би били срећни да могу да помогну. Радо ћу ти помоћи да оствариш контакт са њима и ако си за, јави ми приватном поруком.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 13:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Mar 2009, 14:56
Naravno da sam za hvala Vam puno svima!!!!!!!!!Medjutim cini mi se da ovo sada je vise forsiram nego moja prijateljica? Dakle kada sam joj iznjela prijedlog da pozove SOS tel.da se obrati ljudima kategoricno je odbila ne zeleci kako tvrdi da je neko zali odnosno da neko od njenih poznanika ne bi kojim slucajem saznao bilo bi je sramota...Poslije duzeg razgovora i ubjedjivanja dogovorila sam sastanak sa advokatom razgovarali su i na tome se zavrsilo.Kada je cula da razvod prosjecno traje 2 god.u normalnim uslovima i da stji 4000km samo je odmahnula glavom i rekla zasto dzaba da trosim pare na to kada znam da ce trajati duplo vise god.i para.Nije odustala samo je jako strah suociti sa svim tim..Dok sam ja tu izguracu taj razvod koliko god budem mogla forsiracu to sva sreca pa nemaju djece to je jedino sto je dobro u cijeloj prici jedna trauma manje..Nisam mogla vjerovati ali to je njena odluka...Ja bih jako voljela da stupim u kontakt sa Vama Veteran cisto da imam odredjene informacije ukoliko se nedaj Boze ponovi isti problem sa njom, a ja necu odustati i dalje cu forsirati da se rijesi te budale pa da je bar dovedem pred svrsen cin da ne gubim vrijeme na informacije..Hvala Vam svima koji ste svojim komentarima i savjetima pomogli.......

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Zar toliko dugo traje razvod braka? I kosta toliko??

Ma joj, sto zene znaju biti... znam dosta slucajeva gdje su zene maltretirane od strane muzeva, pa se uvijek vrate. Kao "oticu..." a uvijek mu se vrati. Znam i zenu koja je zbog prevare muza, nakon godina i godina braka, isto utekla za inostranstvo, nije htjela da cuje za njega, i nakon par godina dovede i njega u inostranstvo. Sad zive ko da nista nije ni bilo. ma...
Aktuelni slucaj Rihanna. Momak je prebio, ona nece kao ni da cuje za njega, a vamo sprema se da se uda za njega. Kaze nece vise tuci. Ma nece, ko jednom udari i drugi put ce.

Ne znam sta bih savjetovala. Ali da sam na njenom mjestu, potegla bih i nebo izemlju samo da se rijesim idiota. Pa nek kosta sta kosta. Imanje njegovo mi ne treba, neka sve ostavi sebi, samo bi htjela svoju slobodu i pravo na zivot.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 15:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2009, 21:47
oruzijem protiv matichara!!!... stara narodna

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 23:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2009, 16:35
Moja prijateljica koja ima troje djece, molila me da nekako stupi u kontakt sa ljudima iz sigurne kuce u Modrici da joj pomognu.Ja sam preko nekih prijatelje saznala, nazvala ljude, cak i zaplakala preko tel. jer mi je stvarno bilo zao te prijateljice.Tamo kazu, ako djeca idu u skolu a zivis u drugom gradu, oni ce djecu odmah prebaciti kod sebe i upisati djecu u Modricu.Znaci, sve bi organizovali, cak i besplatno zastupanje na sudu u brakorazvodnoj parnici, zastita policije, ama bas sve....
Sve sam dogovorila, dala joj broj tel. i znate sta je bilo??? Prijateljica, sad bivsa, ODUSTANE!!! Kao, on je sad dobar, prestao je da pije, rekao je da nece vise.
Kontam ja poslije> koja sam ja budala! Kako sam se samo izblamirala pred tim ljudima.
Moje iskustvo mi govori da ne mozes nekome pomoci sve dok on to sam ne odluci i ne prelomi u sebi.Razumijem da se boji, sve je meni jasno ali bez cvrste odluke da STVARNO zeli da promijeni svoj zivot, nema nista.
Sto se tice odlaska u drugu zemlje, to je tesko.Cak i ako uspije, treba joj dosta vremena, ceka se, ide se na razgovore itd. osim ako nema nekog da joj posalje garantno pismo, a ni to nema.
Svi ljudi koji su ovdje pisali su u pravu kad kazu da treba nazvati SOS tel.
Taj njen je psihopata i kukavica, lik je bolestan.To su ti osobe koje se hrane time da se izivljavaju na slabijem od sebe a prema ljudima jaceg karaktera su ko misevi.
Ima i muskaraca koji su psihicki zlostavljani od strane njihovih supruga.I toga ima.
Ko god da se ozeni ili uda treba jos na pocetku da pokaze zube, ne gubi svoje JA i dostojanstvo i ovakvih situacija bi bilo manje.Ne dozvoliti nikome da vidi da si slab.To je moj moto i do sada se pokazao kao uspjesan.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Moje iskustvo mi govori da ne mozes nekome pomoci sve dok on to sam ne odluci i ne prelomi u sebi.Razumijem da se boji, sve je meni jasno ali bez cvrste odluke da STVARNO zeli da promijeni svoj zivot, nema nista.

Ovo si u pravu. Osoba koja se nalazi u ovakvoj situaciji treba da zaista zeli. Bez pogovora. Njoj ni vojska policije, sudija i SOS telefona ne mogu da pomognu ako ona ne zeli da pomogne sama sebi.

Zbunjena govori da je njenu prijateljicu sramota njene situacije. Treba glavu da izgubi zato sto ce neke babe u ulici da pricaju kako je ostavila muza jer juje zlostavljao?? Ma da mi roditelji kazu "trpi", poslala bih sve u krasni.
Niti je ona dosla na ovaj svijet da bude vreca za udaranje nekom kompleksasu, niti je on bogom dan. To ne mogu da shvatim. Radije ce da ima mizeran zivot nego da pokusa da se rijesi budale.
Kulminirace jednom, ne daj Boze zavrsiti sa inicijalima u crnoj hronici. Jer vjerovatno i on vidi da se ne opire, postace jos gori.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 10:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

scorpiodoboj je napisao:
Ko god da se ozeni ili uda treba jos na pocetku da pokaze zube, ne gubi svoje JA i dostojanstvo i ovakvih situacija bi bilo manje.Ne dozvoliti nikome da vidi da si slab.To je moj moto i do sada se pokazao kao uspjesan.

Izvini ako cu zvucati grub sada, ali ovo sto citiram, sto si napisala u svom postu, je apsolutna glupost.
Pa majku mu zar brak ne bi trebao biti zajednica 2 osobe koje NECE pokazivati zube jedno drugom?!
Zar nece pokazivati jedno drugom i snagu i slabosti, biti jedno drugom oslonac i pomoc kad im je tesko? Kad su bolesni da se lijece.
Kad im se place da jedno drugom se isplacu i izjadaju. Kad ih neko uvrijedi ili povrijedi (fizicki) da se zastite i ohrabre.
Boze ti sacuvaj, kakvo je razmisljanje danasnjih djevojaka...
Zato se ja necu zeniti pa makar do 30-e. Ne pada mi na pamet da maksuz trazim zenu (i nadjem pogresnu) kao da se zivot samo na to svodi.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
scorpiodoboj je napisao:

Divan ti je moto. Daleko ces dogurati sa njim :)

Kada bi malo manje uzgajali ego trip a vise osluskivali potrebe drugih, svima bi ljepse bilo. Ne bih da zvucim kao stara baba ali ove mladje generacije def ne znaju sta je ljubav :-?

Sto se tice slucaja - ne mjesaj se. Rekla si joj sto si imala a na njoj je da odluci o svom zivotu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
popovich je napisao:
scorpiodoboj je napisao:

Izvini ako cu zvucati grub sada, ali ovo sto citiram, sto si napisala u svom postu, je apsolutna glupost.
Pa majku mu zar brak ne bi trebao biti zajednica 2 osobe koje NECE pokazivati zube jedno drugom?!
Zar nece pokazivati jedno drugom i snagu i slabosti, biti jedno drugom oslonac i pomoc kad im je tesko? Kad su bolesni da se lijece.
Kad im se place da jedno drugom se isplacu i izjadaju. Kad ih neko uvrijedi ili povrijedi (fizicki) da se zastite i ohrabre.
Boze ti sacuvaj, kakvo je razmisljanje danasnjih djevojaka...

potpis...

Kada čujem ovakve komentare ili slične majke mi, pomislim da se ljudi šale :roll:

A što se tiče ovih kritičnih situacija i uplitanja radi pomoći... Uvek ali uvek ispadneš budala, ma budaletina!!!
Žrtve se uvek vraćaju izvoru svoje nesreće...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]