banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: pomoc mtel adsl
PostPoslato: 23 Feb 2009, 23:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
:lol: useri ime:admin
pass:admin
ili
admin
(nista nekucati)

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nikad mi to nisu rekli. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 02:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
To ti je po default-u, pa zbog toga nisu ni pomenuli.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Meni je ADSL modem priključen na LAN kartu. Igrom prilika nabavio sam i USB kabal koji priključuje ADSL modem na USB u računaru.

Da li bi ja mogao imati net na dva računara, tako što bi jedan povezao preko LAN, a drugi preko USB u isti ADSL modem? :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 01:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
Citiraj:
Da li bi ja mogao imati net na dva računara, tako što bi jedan povezao preko LAN, a drugi preko USB u isti ADSL modem? :D

naravno, da nisu stavili krš od modema koji na vpc košta oko 3€ mogao bi i wireless povezivanje i samim tim na ko zna koliko korisnika, al može i ovako ako se kupi...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 14:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Ma da nemamo jad od modema imali bi i brzi net, ali eto...Mogli su staviti neki fini DLINKov a ne da moras koristiti drugi router za wireless.
Ah...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
filozof sa vrbasa je napisao:
Meni je ADSL modem priključen na LAN kartu. Igrom prilika nabavio sam i USB kabal koji priključuje ADSL modem na USB u računaru.

Covjek je pitao koliko sam ja razumio da li moze imati adsl sa jednim modemom na dva racunara,nije spominjao Wireless. Naravno da mozes imati i nema to nikakve veze sa modemom,prvi racunar spojis na USB, a drugi na LAN,samo vazno je da stavis Automatsku IP kako bi racunar raspoznao ruter.
Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sto se tice modema,modem je sasvim ok,dobili ste ga za 1KM i opet ste nezadovoljni i zalite se.Kako moze brzina Interneta da zavisi od Modema(rutera) stvarno ste me nasmijali :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Znam jer sam licno probao.Moj prijatelj ima neki DLINKov adsl mode/ruter i ja sam ga zamolio da ga donese do mene da vidim da li je istina da kod njega net vuce 1950 kB/s meni samo 1800 kB/s.Te je on donio kod mene svoj modem sve smo spojili i vidili, i pazi ovo : Sa njegovim modemom na SpeedTest.net Beograd brzina 2010/189 kb/s ; a na obicnom ide 1780/160 kb/s.U internet download manageru, sa njegovim modemom ide 250-260 kB/s dok sa mojim 230-240 kB/s.I to je normalno i logicno jer je adsl modem prvi koji ima vezu sa centralom i kvaliteta njega = kvalitete tvoga interneta.Citaj malo i strane forume speedguide.net npr. pa vidi kako ljudima zna modem uljepsati "internet zivot" za duplo.
Uostalom i ne vrijedi vise od 1 KM.Na mom neradi ni routing mode, pa sam morao ici preko rutera i ovako i onako.Kinez je pa nemozes ni naci usb drivere na netu(htio sam probati kako to radi na USB), web interface je prespor i ucitava jednu stranicu pola godine.Ne znam koja mu je to dobra strana :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 20:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
aleksw je napisao:
Sto se tice modema,modem je sasvim ok,dobili ste ga za 1KM i opet ste nezadovoljni i zalite se.Kako moze brzina Interneta da zavisi od Modema(rutera) stvarno ste me nasmijali :lol: :lol:

Sa ovim se baš ne bih složio... imam poprilično iskustva s wirelessom i definitivno se ne može porediti neki Ovislink ili Alfa sa MikroTikom (jeste da je dotični preko 5x skuplji ali...); takođe mislim da postoji razlika između ADSL modema, a pogotovo smatram da tu ima veliku ulogu i ruter koji je ugrađen u modem (ako mogu tako da se izrazim). Primjer: prilikom skidanja torrenta s jeftinim (ovo uzmite s rezervom) linksysovim ruterom dolazi do usporavanja, ruter nema dovoljno snage da to podnese; jači (i skuplji, d-linkov) ruter se sa ovakvim situacijama nosi bez problema (ovo govorim iz ličnog iskustva).

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
smOOti je napisao:
Znam jer sam licno probao.Moj prijatelj ima neki DLINKov adsl mode/ruter i ja sam ga zamolio da ga donese do mene da vidim da li je istina da kod njega net vuce 1950 kB/s meni samo 1800 kB/s.Te je on donio kod mene svoj modem sve smo spojili i vidili, i pazi ovo : Sa njegovim modemom na SpeedTest.net Beograd brzina 2010/189 kb/s ; a na obicnom ide 1780/160 kb/s.U internet download manageru, sa njegovim modemom ide 250-260 kB/s dok sa mojim 230-240 kB/s.I to je normalno i logicno jer je adsl modem prvi koji ima vezu sa centralom i kvaliteta njega = kvalitete tvoga interneta.Citaj malo i strane forume speedguide.net npr. pa vidi kako ljudima zna modem uljepsati "internet zivot" za duplo.
Uostalom i ne vrijedi vise od 1 KM.Na mom neradi ni routing mode, pa sam morao ici preko rutera i ovako i onako.Kinez je pa nemozes ni naci usb drivere na netu(htio sam probati kako to radi na USB), web interface je prespor i ucitava jednu stranicu pola godine.Ne znam koja mu je to dobra strana :D

Licno sam isprobao adsl na vise rutera pored toga i na D-Link ruteru i brzina se mozda razlikuje za otprilike 5kb/s gore dole.E sad neznam za tvoj slucaj ali na paketu 768/64 nisu vidljive bitne oscilacije ni na jednom od rutera koje sam ja isprobao.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 23:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Pozdrav. Kako podesiti ovaj Smart ax mt882 router da radi u bridge modu, odnosno da se konektujem sa računara ili sa wireless routera?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 19:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
gsasa je napisao:
Pozdrav. Kako podesiti ovaj Smart ax mt882 router da radi u bridge modu, odnosno da se konektujem sa računara ili sa wireless routera?

http://192.168.1.1/rpSys.html
username: admin
pass: admin

Basic --> WAN Setings --> Mode
pa stavi Bridge u padajucem meniju, potvrdi i restartuj modem.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 16:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2012, 13:24
Dali ko zna gdje se sada moze provjeriti dali je ADSL dostupan na odredjeni broj. Nemogu nigdje da nadjem na m:telovom sajtu tu funkciju provjere dostupnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=1TLFrWMYAns

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Citiraj:

Eventualno da se nazove 0800 50 005 ili pošalje mejl na podrska[at]mtel.ba pa ih se pita da li mogu momentalno provjeriti po broju telefona, mada sam već citirao predloženi način dostupa takve informacije.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 00:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Smjesni ste sa tom pricom da router ubrzava ili usporava net. Njegov max na ADSL2+ je oko 22-23 Mb tako da se on igra sa ovako malim brzina ,cak i ako ima razlike ,pristutne su pri vecim brzinama . Imam Huawei hg530(ima more opcija kao i svaki drugi router) i odlican je ,wifi rastura kad prebacivam na neki drugi comp nesto brzina bude i do 5 Mb na G mode. Sasvim ok .

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 07:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ruter je ruter, modem je modem. Modem kao modem nije problematičan, on može da postigne brzinu, problem nastaje sa ruterima koji trpe malen broj konkurentnih konekcija (npr. takav saobraćaj generiše torrent). Iz ličnog iskustva znam kakva je razlika između WRT54G i DIR-655 sa brzinom od 1 Mbps. Pošto ne koristim ADSL, ne znam kakav je njihov ruter, ali znajući koliko košta, ne bih se kladio da je među boljima...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]