points je napisao:
Meni se povraća od onih nacionalistički nastrojenih kravetina na Bigu.

Points sreco, nemoj bljuvati bez potrebe, ima pametnije rjesenje, promijeni stanicu
Salim se, meni se cini da je Big vidno ublazio retoriku koja je bila na njemu prisutna.
points je napisao:
Da, nije mi jasno, kakav je to pokušaj stvaranja nekog odvratnog kvazi-urbanog banjalučkog naglaska na tim radio stanicama?
Ne kontam ovo...na Bigu i Nesu ja nisam upratio, osim ako nisu neki novi momenti u pitanju

Eh da si ti slusao onog kralja na Radiju M iz Sarajeva, sa olovsko-podromanijskim naglaskom, cova prica ko iz bureta...coban izgubio ovcicu pa zalutao u studio...
Po meni, Big i Nes su jedine dvije banjalucke radio stanice za koje mogu reci da drze nivo kvaliteta. A kad to kazem odmah imam 5 radio programa

3 Big programa i 2 Nes-ova...
IloveBL je napisao:
prije koju godinu BIG je na vijestima govorio "muslimansko-hrvatska federacija", "MH federacija", muslimansko Sarajevo, muslimanski mediji...
RAK je to regulisao.

Kao sto rekoh gore iznad, meni se cini da je Big puno puno napredovao po pitanju medjuetnicke tolerancije i da konceptualno, mnogo drugacije zvuci sada nego prije par godina...
IloveBL je napisao:
do prije koju godinu na big nisi mogao da cujes prljavo kazaliste, crvenu jabuku, itd tj sve one pjevace i grupe koji nisu srpskog porijekla, a od takvih nacionalistickih stvari sam bijesan kao pas... to me podsjeca na medije u hrvatskoj koji ignorisu srpsku muziku bila ona pop ili rock itd... a od takvih stvari dobijem osip
Vrlo interesantno je to sa Hrvatskom...jos uvijek u medijima dosta stidljivo ili uopste nema muzike sa ovih prostora...U cemu je tu problem, meni stvarno nije jasno, ako se uzme u obzir da se rat davno zavrsio...
Ili mozda i nije, dok na Javnom servisu Hrvatske mogu jos uvijek da idu i ovakvi prizori...
HRT Plus - Koncert Maksimir 17.6.2007.:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BbqXukY7WkI[/youtube]
Da ne povjerujes