banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Mar 2009, 08:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Mar 2009, 10:00
scorsese je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Spominjanja eura na ovaj nacin pokazuje da ne zna ni slagati.....

Tacno tako, čista laž. Nije plaćao u kuvajtskim dinarima pa dao 356.649 kuv.din. pa da nam olakša rekao da je to 10.000 €
Ako je dao 20.000 dem ili km šta će on nama prevoditi.... glupost.
Takođe da kažem da se 1999.god. za 20.000 dem/km mogla kupiti zgrada fakulteta sa svim profesorima unutra, tako da je priča čisti šupljak, a to potvrđuju sledeći dokazi:
Dokaz 1 - otvoriće privatni biznis / kasnije kaže da je privatnik
Dokaz 2 - platio 1999.god 10.000 € / euro uveden tri godine poslije
Dokaz 3 - u federaciji ne priznaju diplome iz rs / svaki komentar je suvišan
Dokaz 4 - Kunić prof ustavnog prava / niđe veze

Čovjek je vidio silne teme o privatnim fak. osjetio se uvrjeđen pa smislio glupu priču punu manjkavosti.

A da je bilo kupovine diploma na državnim fakultetima, bilo je - na stotine, ali sad je gotovo nestalo, jer imamo leganu kupovinu.
Pa i na Duda sat show je bilo o tome,: pita gledalac Spasoju kako će proći na ispitu imao je za učiti 2 stranice :
....." upisao sam onaj kupovni fakultet..." :lol:

Dosta od mene za ovu (lažnu) temu, over & out.

Jest tip g.up mila majko, pa ti ne znas ni citati, a prevodis drugima...

1. Nisam rekao da cu otvoriti privatni biznis nego da cu da ULETIM u Biznis, mislio sam na biznis ispitima na nekom fakultetu, logicno cim sam spomenuu doktoriranje;
2. Rekao sam da sam preveo DEM u € radi lakseg sporazumjevanja, ima djece koja danas ne znaju sta je DEM, tad su imali 9, 10, 11 godina, a sad su po forumima aktivni;
3. 1999 nisu priznavali, a i sad su klimave, sjecam se rodjaka mog koji je upisao 2000 i neke stomatologiju u banjaluci, niko se nije mogao nacuditi sta je tamo upisao, ko ce mu doc popravljati zube ako se cuje da je u BL zavrsio, a znam i neke doktore koji kazu da ne zele biti mentori onima koji su medicinu zavrsili u Banjaluci ili Bjeljini, Palama gdje li vec, a i moj otac je medju njima, ko bi dvojio izmedju diplomanta iz Sarajeva i tzv "Istocnog Sarajeva" !??... To u tzv "Istocnom sarajevu" kod nas je kao da je u Tunguziji, a par stotina metara je udaljeno, 0 stranih studenata, 0 profesora nesrba, 0 naucnih radova, 0 citiranja, 0 međunarodnih ugovora sa renomiranim ustanovama, dobre reference, nije ni Banjaluci daleko ....
4. Otkud ja znam sta je taj Kunic, gledao sam ga jednom kako laprda na ATV kako ne priznaje BiH niti presudu medjunarodnog suda u Hagu za genocid, pisalo je da radi na Pravnom fakultetu u Banjaluci, a spominjao je ustavno pravo. Tip radi na pravnom fakultetu, a ne priznaje drzavu u kojoj radi niti presude medjunarodnog suda, ma dajjj?!

Ako ti hoces ako bi se potrudio, mozda bi ti i sad mogao srediti da ti kupis diplomu u Banjaluci na nekom drzavnom fakultetu, da konacno nesto zavrsis, dobijes posao i prestanes ljudima tumaciti tudje postove ...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 09:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
scorsese je napisao:

Tacno tako, čista laž. Nije plaćao u kuvajtskim dinarima pa dao 356.649 kuv.din. pa da nam olakša rekao da je to 10.000 €

ako ces praviti komparaciju, onda se bar potrudi da ona ima smisla

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 11:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2009, 21:47
space3001 je napisao:
Posto vidim da volite pricati o korupciji nepravilnosti u obrazovanju u RS-u, dajem vam svoj primjer da vidite da u glavnom vecinu stvari koje spominjete nisu bas u potrpunosti realne i u glavnom su to neke price koje su bezveze ...
Dakle, ja sam iz Federacije i preko "nekih" ljudi iz RS-a 1999. sam dosao do diplome Ekonomskog Fakulteta u Banja Luci. Diplomu sam platio 10.000 €, a da se nisam pojavio niti u BL niti na fakultetu. Naravno ime vam necu odati. Diploma je uredno potpisana ovjerena i sve je provedeno kroz papire kao da sam isao vanredno i sve ispite polagao kako treba. Naravno inspektori nikad ne provjeravaju diplome drzavnih univerziteta, a i kad bi provjerili pa nesto i pronasli ne bi je smjeli ponistiti jer je to, kako sam cuo, prilicno uhodan biznis, a oni koji to rade znaju da je na drzavnim univerzitetama vazno samo da su forme i obrazci ispravni, ostalo nista nije vazno.
Posto radim u drzavnom preduzecu u Federaciji, kad sam donio diplomu, rekli su mi da je "okacim macku o rep" jer diplome iz RS u Federaciji niko ne priznaje, jer tamo na tim fakultetima predaju osobe koje su bilo moralno, bilo konkretno na terenu bili, a i sada su ucesnici i kreatori ratnih desavanja na podrucju Federacije, a dosta ih direktno radi na razbijanju BiH i danas. Ja se pozivao na Zakone, bla bla. Nista. Ja se raspitam i cujem da je u Bihacu najlakse doci do diplome i 2002. godine odem tamo i sredim sebi diplomu bihackog Ekonomskog fakulteta, za poprilicno manje para, sa kojom sada nemam nikakvih problema, radim s njom i cak sam u Sarajevu upisan na Magistarski studij po Bolonji.
Mozda i doktoriram, pa ona i ja uletim u biznis .....
Eto. Vozdra.

eeeee mogu ja samo neshto da ti kazem?
CARE, KRALJU, SHAHU...IDOLU MOJ :D
Od mene imash full support & licks 2 da ass :headbang:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 13:33 
Voajer
Voajer

BSE je napisao:
scorsese je napisao:

ako ces praviti komparaciju, onda se bar potrudi da ona ima smisla

... vidis da lupeta, u ozbiljnim financijskim krugovima sve je prevedeno u €, nece niko u dasnje doba recimo procjenjivati stetu u Berlinu tokom saveznickog bombardovanja u II svjetskom ratu u Reichsmark-ama, nego se upotrebljava Euro radi lakseg razumjevanja ...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
space3001 je napisao:
3. 1999 nisu priznavali, a i sad su klimave, sjecam se rodjaka mog koji je upisao 2000 i neke stomatologiju u banjaluci, niko se nije mogao nacuditi sta je tamo upisao, ko ce mu doc popravljati zube ako se cuje da je u BL zavrsio, a znam i neke doktore koji kazu da ne zele biti mentori onima koji su medicinu zavrsili u Banjaluci ili Bjeljini, Palama gdje li vec, a i moj otac je medju njima, ko bi dvojio izmedju diplomanta iz Sarajeva i tzv "Istocnog Sarajeva" !??... To u tzv "Istocnom sarajevu" kod nas je kao da je u Tunguziji, a par stotina metara je udaljeno, 0 stranih studenata, 0 profesora nesrba, 0 naucnih radova, 0 citiranja, 0 međunarodnih ugovora sa renomiranim ustanovama, dobre reference, nije ni Banjaluci daleko ..

Znači, ta vaša federacija je pravo debilna. Sorry, bez uvrede, al je tako. Da mi sad neko dođe s diplomom iz Sa, misliš da bih ga drugačije gledala i da bi imao manje šanse za posao? Ili Zg, Split... Ma, molim te... Fakultet je fakultet. A uostalom, to istočno Sarajevo sam čula da je Univerzitet "na silu" tako da to uopšte ne uzimam u obzir. Ovdje govorim o normalnim Univerzitetima na kojima su studirali naši roditelji. Pretpostavljam da tvoj otac ne bi primio/bio mentor nekom ko je završio u Bg? Ma...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 19:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ovaj momak, koji je postavio post, se javio meni na PP i koliko vidim, studira na Apeironu u Travniku :)

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 20:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
korisnik je napisao:
Ovaj momak, koji je postavio post, se javio meni na PP i koliko vidim, studira na Apeironu u Travniku :)

ma neeeeeeee, zar je moguće :lol:,.... to sam ja odmah posumnjao :evil3:
scorsese je napisao:
Čovjek je vidio silne teme o privatnim fak. osjetio se uvrjeđen pa smislio glupu priču punu manjkavosti.

e, a sad malo off topic (ne treba čitati tekst, samo obratiti pažnju na boldirano i podvučeno)
Citiraj:
O Univerzitetu

Otvoreni univerzitet „APEIRON“ svoju viziju budućnosti temelji na pretpostavkama da se društva u regionu jugoistočne i istočne Evrope, nalaze u procesu promjena, reformi i tranzicija prema građanskom demokratskom društvu, koje karakterišu parlamentarni pluralizam, pravna država, vladavina zakonitosti i tržišna privreda sa dominacijom privatnog vlasništva. Bez sumnje je da je tom novom vremenu potrebno novo duboko znanje, koje prije svega znači iskorak iz postojećeg kulturno-civilizacijskog okruženja BiH ka novom pogledu na svijet i drugačijem pristupu ekonomiji, pravnom sistemu, zdravstvenoj zaštiti, disemenaciji informacija i sticanju znanja. Holistički pristup fenomenu „dobra“ za svakog pojedinca podrazumijeva unapređenje njegovog individualnog i obiteljskog zdravlja, demokratizaciju znanja, slobodno odlučivanje i odgovornost, osiguravanje kvalitete življenja i integraciju pojedinca sa njegovim socijalnim okruženjem, porodicom i lokalnom zajednicom. U okviru tih zadataka otvoreni univerzitet „APEIRON“ nastoji na sebe preuzeti odgovornost edukatora.

Efikasnost i efektnost studija, atraktivnost multidisciplinarnih nastavnih programa koji korespondiraju sa budućim izazovima, te psihološko i poduzetničko animiranje studenata kroz primjenu interaktivnih pedagoških tehnologija u organizaciji i izvođenju nastavno-naučnog procesa, proizvodi visoku prolaznost kao funkciju prenjetih znanja i vještina studentima, ali i kao posljedicu visoke motiviranosti studenata.

Otvoreni univerzitet „APERION“ Travnik je zakonski registrirana nastavno-naučna ustanova u privatnom vlasništvu i koja posluje po zakonima BiH i zakonima Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna. Univerzitet je samostalna pravna osoba sa sjedištem u Travniku.

Misija Otvorenog univerziteta „APERION“ Travnik je obrazovati studente da budu spremni za rješavanje složenih izazova u suvremenom poslovnom svijetu služeći se iskustvom i primjerom najboljih svjetskih univerziteta sa željom pomoći studentu kao i društvu u cjelini.

Cilj Otvorenog univerziteta „APERION“ Travnik je kroz napredni i suvremeni program studija realizirati bolonjski proces i omogućiti priznavanje diplome u cijeloj Europi bazirajući se na visokom kvalitetu profesora i asistenata a time oplemeniti studente znanjem i vještinama.

Članice Otvorenog univerziteta „APERION“ Travnik su:

1. FAKULTET POSLOVNE EKONOMIJE (ima 6 smjerova)

2. FAKULTET POSLOVNE INFORMATIKE (ima 2 smjera)

3. FAKULTET PRAVNIH NAUKA (ima 2 smjera)

4. FAKULTET ZDRAVSTVENE NJEGE (ima 4 smjera)

Možete upisati fakultet koji želite kao i smjer koji vas interesira.

Programi studija su usklađeni sa bolonjskim procesom:

*
3 god.: diplomski studij – prvi ciklus I, II i III god.
*
2 god.: postiplomski (magistarski) studij – drugi ciklus IV i V god.
*
3 god.: doktorski studij – treći ciklus VI, VII i VIII god.

Magistarski studij podrazumjeva jednu godinu predavanja, a druga godina je izrada i obrana magistarskog rada.

Doktorski studij obuhvata jednu godinu predavanja i dvije godine rada na doktorskoj temi i njenoj obrani.

http://out.edu.ba/index.php/o-univerzitetu

:lol: :lol: :lol: :lol: Na samo jednoj stranici 2 puta piše APEIRON, a 4 puta piše APERION :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 20:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
scorsese je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol: Na samo jednoj stranici 2 puta piše APEIRON, a 4 puta piše APERION :lol: :lol: :lol: :lol:

Koji carevi :)
Posto imaju i zdravstveni odsjek, pozelio bih tim profesorima, kad se razbole, da odu kod svojih bivsih ucenika na lijecenje :)

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
na to bi ih trebalo zakonom obavezati...... :) .....pa onda, ko je vjernik neka se pomoli, a ko nije.....

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Koliko vidim stalno se priča o novcu, tj. cijeni fakulteta, a šta je sa neznanjem?

Ne bi me čudilo da se može kupiti i diploma hirurga (cijena nije bitna) pa da odmah novopečeni stručnjak počne da operiše.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mnogo više vrijedi ona ocjena koju upiše u index Ejup Ganić ili Haris Silajdžić od ocjene koju upiše Petar Kunić, npr.

Svašta će se još iskotiti u toj Pederaciji PiH.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Pa o kupovini se uvijek pričalo.
I prije rata se govorilo o kupovini diploma, korupciji, kriminalu na fakultetima.
Sada imaju privatni univerziteti, pa je korupcija udarena u vu-gla...
Platiš manje nego "kupljenu" diplomu, učiš malo ili ne učiš (stvarno su "laki" i prolaznost je velika) i "vozi Miško" 8)

A kupovina diploma je danas rizična.
Skoro su bile i policijske akcije u regionu.
U Srbiji u Kragujevcu, a poslije u Hrvatskoj u Zagrebu...

Uostalom, uvijek su pojedine diplome bili na zlom glasu. Npr.:
Bihać
Osijek
Split
Kragujevac
Priština
Subotica...
ne samo zbog priča o korupciji, već zbog slabije kvalitete u odnosu na ostale...

Čak sam čuo da prošle godine na postdiplomske studije na Filozofskom u BL nisu primljeni oni sa diplomom iz Bihaća :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Hajde, razumijem donekle sto se omalovazavaju neke diplome iz istocnog Sarajeva, ali svrstati medicinski fakultet u Banjaluci u tu grupu je nebulozno. Cuj ne priznaje se. Pa pogledaj samo kako saradjuju doktori sa Centra za Srce u Tuzli sa Banjaluckim ljekarima na kardiologiji, pa mi reci da im se diplome medjusobno ne priznaju.
A ovaj space 3001 koliko vidim za posao koji (ne) radi moze imati bilo kakvu diplomu, bitno je bilo imati tatu da je kupi i uvali ga na posao. Dodje covjek na posao ujutru, uzme kafu, zapali cigaru i prva stvar koju uradi na poslu u 8:05 - pukne kilometarski post na forumu. Onde ode negdje na pauzu i kafu pa opet prije nego sto krene kuci poviri na forum, ostavi jos jedan post i nema ga do sutra ujutru. A mi se igramo detektiva, raskrinkavamo ga i lozimo se na njegove gluposti.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
BLAF77 je napisao:
A ovaj space 3001 koliko vidim za posao koji (ne) radi moze imati bilo kakvu diplomu, bitno je bilo imati tatu da je kupi i uvali ga na posao. Dodje covjek na posao ujutru, uzme kafu, zapali cigaru i prva stvar koju uradi na poslu u 8:05 - pukne kilometarski post na forumu. Onde ode negdje na pauzu i kafu pa opet prije nego sto krene kuci poviri na forum, ostavi jos jedan post i nema ga do sutra ujutru.

Pustite čovjeka na miru. :lol:
Kupio diplomu, kupio posao... :wink:
pa ovdje kuca kilometarske poslove :D
Garant oni njegovi "poslodavci" misle da "kucka" nešto ozbiljno. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 04:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Dugo sam razmišljao da li uopšte išta da ti kažem.
Pritom, znaj, mogao sam ovo lijepo da ti saopštim...

Space 3001,
jasno mi je da nisi glup, a možda nisi ni zao, ali jedno moraš da shatiš:
ti se ponašaš kao najobičnija pizda.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 08:24 
Voajer
Voajer

BLAF77 je napisao:
A ovaj space 3001 koliko vidim za posao koji (ne) radi moze imati bilo kakvu diplomu, bitno je bilo imati tatu da je kupi i uvali ga na posao. Dodje covjek na posao ujutru, uzme kafu, zapali cigaru i prva stvar koju uradi na poslu u 8:05 - pukne kilometarski post na forumu. Onde ode negdje na pauzu i kafu pa opet prije nego sto krene kuci poviri na forum, ostavi jos jedan post i nema ga do sutra ujutru. A mi se igramo detektiva, raskrinkavamo ga i lozimo se na njegove gluposti.

:thumbright:

Nemojte se loziti jer nemate potrebe, sve je istina, cudi me da sami ne primjetite da neki uce i idu na predavanja i pate se na ispitu, a neki samo udju sa indeksom i izadju, na kraju na promociji sjede pored vas ..
A ovo da sam se ja nekom javio na PP i Travnik je laz ... smijesno je cim se ova djecica sluze ..
A sto se tice Travnika, znam da su sad na postdiplomski Master studij u Sarajevu na EFSA, gdje sam ja pri kraju, 4 semestar izradjujem rad, primili u prvu godinu neke diplomce iz OUA Travnik, pa iz BL neke privatne skole, PIM neki, tako nesto .... ima na stranici EFSA .... Diplomiras u Travniku magistriras u Sarajevu i niko te nista vise ne pita, sto to nije bilo 1999. bar sam mogao jeftinije proci ....

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 08:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ti meni smrdis na drota space3001,imam osjecaj da si dosao ovdje i bacio bombu da bi se neko izlajao pa da odradis zadatak kako treba cccccccccccccc sto ti je stara skola komunizma eeeeeeeeeeee svaka cast majstore :wink: :cat: :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Hrna je napisao:
Ti meni smrdis na drota space3001,imam osjecaj da si dosao ovdje i bacio bombu da bi se neko izlajao pa da odradis zadatak kako treba cccccccccccccc sto ti je stara skola komunizma eeeeeeeeeeee svaka cast majstore :wink: :cat: :D

"Sve je suprotno od onoga sto izgleda da jeste." :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
nasmjeshiti luzer je napisao:
Space 3001,
jasno mi je da nisi glup, a možda nisi ni zao, ali jedno moraš da shvatiš:
ti se ponašaš kao najobičnija pizda.

Potpis. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
palite se na gluposti...cak 2 stranice postova.

a najjaca je da u federaciji ne priznavaju diplome iz RS :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]