banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2009, 12:27 
vim je napisao:
Ovaj svijet je i dobar kakvi okrutni ljudi zive u njemu.

pa da je po tvom, najbolje da zlocince i ne kaznjavamo. malo popricamo s njim, kazemo mu da ne radi to vise jer to nije lijepo i nije u redu da se tako ponasa i pustimo ga kuci. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:30 
Od 1. do 5. godina za pedofiliju je kazna kod nas... :( :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Ima previse stroge zakone.

Vime, sta je "previse strog zakon"?? Ako ne racunamo smrtnu kaznu.

Kako bi osudio pedofila? Silovatelja? Ubicu citave porodice? Ili nekoga kome se digla ona stvar nekoga taj dan da ubije? Eto otprilike.

Najezim se kad cujem da je pedofil dobio 2 godine zatvora...Ili (kao u BL) zatvorenici slobodan vikend sa kojeg se ne vrate. Pa kad ih uhvate, vrate ih da dosluze kazne sto im je ostalo (bez dodatne kazne za bijeg)...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nisam rekao da ne treba kaznjavati. Ali sta je smisao kaznjavanja. Smisao kaznjavanja nije kazna, odnosno osveta za ono sto je taj ucinio, nego je smisao kaznjavanja da se on dozove pameti i promijeni. Drugi smisao kaznjavanja je da bude za primjer drugima da ne cine to isto i prevaspitavanje u zatvoru kao sto sad prevaspitavaju Karadzica. Znaci civilizovano kaznjavanje je izolovanje, tj. zatvaranje tako da vise ne moze nauditi nikom. Ali drugi kazu zasto trositi na zlocince. Pa zato sto mi nismo zlocinci, jer ako ubijemo zlocince osim u samoodbrani i mi smo kao oni. Znaci kaznjavanje ali ne kao u Americi nego kao u zapadnoj Evropi. I vidimo da to daje bolje rezultate jer u zapadnoj Evropi imamo manje zlocina nego u Americi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da li ti zaista mislis da ce pedofil da "popravi svoje ponasanje"? Recimo, smatras li ti da osudjenog pedofila, nakon dvije godine zatvora, ne privlace djeca vise??
Kazne, generalno trebaju da budu rigoroznije, ne samo da budu za primjer, nego i da se kazne pocinioci raznoraznih zlocina. Ako kod nas ubica dobije 5 godina zatvora, i uz lijepo ponasanje u zatvoru (!?), dobije slobodan vikend, jedan, pa drugi, itd, ili mu se smanji kazna (zbog "lijepog ponasanja") kakav je to primjer "zlocin se ne isplati"?

Vime, nisu to djeca od 5 godina koje kaznis coskom od pola sata ili zabranom igranja igrica pa da kaze "mama, tata necu vise".

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa evo kako je to rijeseno u nekim zemljama. Kada ga puste, puste ga na uslovnu slobodu i onda mu je zabranjen pristup svim mjestima na kojima se okupljaju djeca. Takodje, zabranjeno mu je da radi bilo kakav posao sa djecom itd. I znaci ako se pokaze da vise to ne cini onda je u redu, ako opet nesto uradi onda ga ceka strozija kazna. Isto tako navedimo primjer zena je ubila zlostavljaca supruga koji je zlostavljao i nju i djecu. I da li je u redu sad da ona bude osudjena na smrtnu kaznu ili dozivotni zatvor. A tako i svi ostali. Znaci svako ima pravo na pokajanje i da se pokaze u drugom svjetlu. Ovo sto pojedini clanovi foruma zastupaju ovde je radio Hitler. Samo sto se on nije ogranicio na ubijanje zlostavljaca nego je listu prosirio i homoseksualcima, jevrejima, jehovinim svjedocima, bolesnim ljudima itd. Ali treba da postoji tolerancija jer to je osnovna sustina civilizovanog drustva. Naravno, i tolerancija ima granice, ali svakom treba dati mogucnost da se promijeni ako zeli.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Kod nas su zakoni, generalno, preblagi.
Ubica dobije 8, 10, najvise 20 godina zatvora i ostane u tom zatvoru maksimalno 15 godina.
Drugi primjer - kradljivci: oni ne da seu povratnici , nego su gotovo redovno, visestruki povratnici, kako to, majku mu? Kako to da se ne dozovu pameti? Mnogima zatvor sluzi samo za usavrsavanje "posla" kojim su se bavili do tada.
Silovatelji su gotovo po pravilu povratnici(u zapadnokrajiske opstine - :D ). Kako bi ti njih kaznio vim? Ukorom pred iskljucenje iz razreda? Ne burazeru, ukorom pred iskljucenje iz polno sposobnog stanovnistva - kastracijom.
A pedofili su najgora vrsta "ljudi" koji ni ne zasluzuju da hodaju istim tlom koje moje noge doticu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Drugi primjer - kradljivci: oni ne da seu povratnici , nego su gotovo redovno, visestruki povratnici, kako to, majku mu? Kako to da se ne dozovu pameti? Mnogima zatvor sluzi samo za usavrsavanje "posla" kojim su se bavili do tada.

Zato sto su zatvori neadekvatni i neopremljeni i malo se ulaze u njih i u prevaspitavanje. Vise se gleda da se kazne nego da se prevaspitaju, i kad izadju iz zatvora ne daju im posao jer su bili u zatvoru i onda moraju krasti da prezive. Znaci greska je u drustvu sto ne obezbijedi kvalitetne popravno obrazovne ustanove, a ne zatvore u bukvalnom smislu jer od toga slabo ima koristi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Helena je napisao:
Kako bi osudio pedofila?

Dvadeset godina strogog zatvora bez mogućnosti pomilovanja,pustio ga u general population i pobrinuo se da saznaju zašto je tu.

[quote="vim"] i kad izadju iz zatvora ne daju im posao jer su bili u zatvoru i onda moraju krasti da prezive. [quote]

Evo iz ličnog iskustava.Radim deset godina u trgovini.Uhvatio sam bruka ljudi koji kradu.Možda jedno ili dvoje je kralo zato što im treba,većina ih krade jer je lakše ukrasti nego zaraditi pošteno.Neki kradu i iz zabave.Sirotinja ne krade.Da krade ne bi bila sirotinja.

Poslednji put menjao _зока dana 04 Mar 2009, 22:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Citiraj:
Trudnu devetogodisnjakinju silovao ocuh

jel ovaj onda treba dobiti duplu kaznu?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:26 
vim>
pa ko kaze da zenu koja ubije muza zlostavljaca treba osuditi na smrtnu kaznu. :confused2: ja sam kao sto rekoh, prvenstveno za dozivotni zatvor kojeg kod nas vec dugo nema, a smrtnu kaznu za one najgore zlocince. i ostajem pri svom misljenju da vise ne raspravljam... onaj lik u njemackoj sto je drzao cerke zatvorene i zlostavljao u podrumu.. pa za njega i njemu slicne nije smrtna, neko polagana patnja na lomaci... jer ono zlo koje je napravio ne moze se popraviti, a on bi opet ucinio zlo jer i sam kaze da ne vidi sta je tu lose....

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
... onaj lik u njemackoj sto je drzao cerke zatvorene i zlostavljao u podrumu...

U Austriji. Da, slazem se za slucajeve kao sto je ovaj da je u redu dozivotni zatvor. Ali ovakvi slucajevi kao ovaj su rijetki. Iako se nebi slozio sa mucenjima i drugim necivilizovanim metodama jer onda pokazujemo da smo isti kao on. Ali sto se tice dozivotnog zatvora, obzirom da je krivica stravicna i nedvosmisleno vise puta dokazana, za ovakve slucajeve je dozivotni zatvor. Slicno bi se slozio da je i Legija zasluzio dozivotni zatvor kao i ratni zlocinci. Ali se ne bih slozio sa smrtnom kaznom za nikoga, a pogotovo mucenjima. Pa nismo divljaci, ako su oni. Ali ovakvi slucajevi sto sam naveo su rijetki ali cak i za njih je dozivotni zatvor najmaksimalnija kazna. A o "pecenju", "sjeckanju na komadice", "spaljivanju na lomaci" itd. ne bih raspravljao jer to ni jedan hriscanin ili civilizovan covjek nebi trebao ni da pomisli. Nismo u srednjem vijeku. Znaci dozivotni zatvor maksimalno, ali i to samo za ovakve slucajeve sto sam gore naveo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 10:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2009, 10:07
svijet postaje grozan :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vime, da tvoje dijete napastvuje pedofil (ne daj Boze), osude ga i puste za dvije godine, kako bi se osjecao??
Da ti je (opet kazem ne daj Boze) dijete silovano, pretuceno, unakazeno? Strasan scenario koji se desava, pa ipak bude osudjen na kaznu od 2-5 godina zatvora. (I jos dobije faking slobodan vikend!?).
Raspitaj se malo o Tunjicama. Kakav je zatvor, sta rade zatvorenici preko dana, koliko ih je u spavaonama, sta im je sve na "usluzi". Pa cemo onda diskutovati o prestrogim kaznama i nacinu kaznjavanja.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam ja rekao da su uslovi prestrogi kod nas. Jer kod nas nema smrtne kazne, sto podrzavam kao sto su kazne i adekvatno odmjerene iako ne kazem da nema mnogo propusta. Ono cemu sam se ja protivio ovde je zagovaranje nekih da ljude treba muciti nehumanim metodama, vjesati, peci i slicno. Bez obzira koliko osjecamo bijes i zelju za osvetom u tom trenutku trebamo se suzdrzati jer time izazivamo samo vece zlo. Ono sto sam rekao takodje je da su kazne u americi i nekim arapskim zemljama takodje prestoge. Ono sto ja smatram da je potrebno adekvatno sankcionisati pocinioce i naravno nisam za pustanje prije nego sto psiholog i strucnjaci odrede da doticni nije opasan za okolinu vise. Naravno, kod ponavljanja istog ili slicnih djela uslovi treba da se poostravaju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 13:42 
rekla sam da odustajem od objasnjavanja, ali moram potpisati helenu, i ja sam to htjela reci......
nemoj mi vim zamjeriti ali govoris mi kao neko ko odobrava zlocine ...........

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Nosiš ga 9 meseci, napatiš se dok ga rodiš, othraniš, izvedeš na pravi put i nađe se neki pametnjaković da ti ga/je upropasti...
Ma nema tog zatvora i kazne koji bi ga spasili od mene...

Žalosno je to što danas može da radi ko šta i koliko želi...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
nemoj mi vim zamjeriti ali govoris mi kao neko ko odobrava zlocine ...........

Ako ja govorim neko ko odobrava zlocine onda cijeli civilizovani svijet odobrava jer upravo su zakoni u vecini civilizovanih zemalja iskljucujuci ameriku ovakvi. Pa cak i kod nas u Bl su takvi zakoni, onda znaci da svi propagiraju zlocine. Kao prvi dokaz je sudjenje u Hagu. Po vasim kriterijima bi svi oni koji su u Hagu trebali biti muceni, vjesani itd. jer su vrsili zlocine nad drugima. Ne bih ulazio u politiku, ali koliko ima ljudi kojima su oni sto su u Hagu ubili ili silovali nekoga. Sta bi sad oni trebali. Da traze od Haga da ih vjesa na javnom mjestu dok se oni nasladjivaju i smiju. To je kako se radilo do 19 vijeka. Ali sad se ne radi tako. Jer kad bi se tako radilo to onda nije civiliozovani zakon nego varvarizam.
Druga stvar vi meni kazete da ja branim zlocine, a vi propagirate ubijanja i mucenja i smrtne kazne, a kazete meni da ih ja propagiram a ja sam protiv toga. Da li je to logicno?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ono sto meni bode oci u tvom izlaganju je vjerovanje da se nakon blagih kazni npr. predofil "pretvara" u postenjacinu. Sto mislis da su kazne za teske zlocine prestroge. Vec jednom sam te upitala sta je za tebe prestroga kazna (izuzev smrtne kazne). I pitah te kako bi ti adekvatno kaznio pedofila, ubicu... Covjece, pa ja bih kaznila provalnika sa 15 godina robije. Na primjer. Zasto? Tvoju tesko stecenu muku ti krade. A tebe ko je*e. On ce izaci za godinu dana, prodati sto ti je pokrao, a ti ces narednih 10 godina da nadoknadjujes ono sto ti je ukrao. (Zlato u fiokma, pare u slami...). A da ne govorim o zlocinima pedofilije, ubistva i slicno.
Kakav je primjer drugima kazna od godinu dana ili 3 godine za silovanje djeteta?? "ma jeb*es ga isplati se odrobijati godinu dana i cao".
Poostriti kazne i ukinuti "zatvor zvani hotel". Veca prava imaju zatvorenici nego zrtve. :-?

Uhvatio si se Amerike i Hag-a kao da tamo zivis. Ajde vrati se malo i pogledaj crnu hroniku u "domacoj radinosti".

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 17:01 
kao sto rekoh u predhodnom postu, uzmes malo zlocinca, popricate, kazes mu ej nemoj to vise raditi i on nece.... :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:
OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!
meni, hvala Bogu, niko nije ucinio nista nazao, ali imam suosjecanje i razumijem sve zrtve takvih bolesnih umova, i i dalje sam za smrtnu kaznu za najteze zlocince... a kako je stvarno onima koji su to osjetili, ne daj Boze nikome......... i mislim da svojim postovima vim, stvarno stajes na stranu zlocina a protiv osjecaja zrtve i realnog stanja......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]