banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2009, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Iskreno se nadam da ce se jednog dana pojaviti novine u kojima ces moci procitati i stogod istinito, a ne samo gomile lazi. Nebitno kojim jezikom da se pisu, mogu i glagoljicom, ali da ne lazu i ne sipaju narodu prasinu u oci.
o tome treba raspravljati, a jezik, svejedno, bitno da se razumije.
kupujemo makedonski ajvar, slovenacke paste za zube, hrvatsku majonezu, srpske pastete, i ne smeta nam kojim je jezikom napisano, svi mi znamo procitati sastojke, bitno je jedno: DA SU DOBRE.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Stari kupuje Glas jer je nekad pisao za njih pa je nostalgija jos uvijek jaca od spoznaje da u njemu objavljuju samo servisne informacije (rodjena beba, riknuo cica, fudbalerima Potkozarja crkao bus ...) i mazu oci kako onima iz "plave zgrade" odgovara (onaj iz Sarajeva opet rekao da hoce da ukine RS a ovaj nas mu(nam) porucio da se zabije ...). Istrazivacko novinarstvo? Nula bambija. U Glasu podatke mozete naci samo medju cituljama i na sportskim stranama, sve ostalo su tako obojene informacije da mi je muka od svakog drugog naslova. Na jednu Tihicevu, deset Kunicevih i sto Sijakovicevih rijeci ... I tako u krug. U Nezavisnima bar napisu normalno sta je ko rekao pa mi ostave prostora da sam formiram misljenje o necemu, a ne da odmah hvataju alkoholicare i provincijalce po fakultetima (i neprevazidjenog Slavuja) da pljuje po onom drugom, ma kakvu glupost da je izvalio.
I, da, ja zelim u novinama da procitam sta se desava u Sarajevu jer je to ipak glavni grad drzave u kojoj zivim. A Beograd nije.

P.S. Sjecali se neko Glasovih clanaka od prije pet sest godina, prije Miline vladavine? Preko noci su od SDSovaca nastali prolaktaski socijaldemokrati. I sve u odbrani srpstva :roll: Kakva drzava (narod, vlast), takva i stampa. Zato su najcitanije novine Press jer ljude bas briga sto je neko napisao knjigu / snimio film / rezirao pozorisnu predstavu. "Sjekirom ubio komsiju" je naslov koji prodaje novine. Zatim "Dodik rekao da nema ukidanja RSa", "Djokovic opet zajebao" ...173 mjesta pa "Sluzena jedna od 5 647 liturgija nekom svecu u Prijecanima" ...346 mjesta pa "Rast industrijske proizvodnje 0.003% (iako je ujedno porasla i stopa nezaposlenosti za 10% ali nema veze)" ......3758 mjesta pa fusnota "Snima se prvi RS film" ... mislim aj zdrao

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Što se tiče tog segmenta ja Glas podržavam, dosta smo se ustručavali, dok su bošnjačko-muslimanske novine poput Avaza i Oslobođenja pljuvale po svemu što je srpsko.

Neka je Glas pustio jezičinu, bilo je vrijeme. Ko to ne može da podnese, neka čita Politikin Zabavnik.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 18:04 
NiZ je napisao:
I, da, ja zelim u novinama da procitam sta se desava u Sarajevu jer je to ipak glavni grad drzave u kojoj zivim. A Beograd nije.

Zato su najcitanije novine Press jer ljude bas briga sto je neko napisao knjigu / snimio film / rezirao pozorisnu predstavu. "Sjekirom ubio komsiju" je naslov koji prodaje novine. Zatim "Dodik rekao da nema ukidanja RSa", "Djokovic opet zajebao" ...173 mjesta pa "Sluzena jedna od 5 647 liturgija nekom svecu u Prijecanima" ...346 mjesta pa "Rast industrijske proizvodnje 0.003% (iako je ujedno porasla i stopa nezaposlenosti za 10% ali nema veze)" ......3758 mjesta pa fusnota "Snima se prvi RS film" ... mislim aj zdrao

pa ako te toliko interesuje sarajevo ti kupuj dnevni avaz ili federalne novine.

ja ne branim glas u smislu kvaliteta tekstova, novinarstva i svega, jer nam je situacija na tom polju jako losa. ali glas porediti sa zutom stampom je strasno. mene interesuje sta se desava u gradu, da li je neko napisao knjigu, kako je prosao koncert u banskom dvoru ili kako zivi neki cica u nekom udaljenom selu zavejan snijegom. a ti kupi press pa uzivaj u hrpi senzacionalistickih tekstova koji se temelje, kao sto sam vec rekla, na hrpi rekla kazala izvora te izmisljaju kojekakve detalje da bi neku vijest ucinili sto zanimljivijom. zalosno je sto nas narod kupuje novine radi takvih naslova..

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 19:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ova bi dobra ma i ja crko da saznam sta se desava u sarajevu, jer ipak je to nas glavni grad, prosto ne mogu da zivim bez sarajeva. hahhaha pa ne mogu da vjerujem da ljudi i dalje zive u zabludi i da su iste gluposti po forumima vjecito, pa koga boli q.... u RS za sarajevom.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Ova bi dobra ma i ja crko da saznam sta se desava u sarajevu, jer ipak je to nas glavni grad, prosto ne mogu da zivim bez sarajeva. hahhaha pa ne mogu da vjerujem da ljudi i dalje zive u zabludi i da su iste gluposti po forumima vjecito, pa koga boli q.... u RS za sarajevom.

Mene, zato sto su u Sarajevu sve ambasade, organi drzavne uprave i jos kamara drugih stvari koje uticu na stanje u RS. Sta je tu nelogicno? Mislim da sam samo realan, nista vise.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
NiZ zbog toga ne moraš da brineš, ovde u Srpskoj se ništa ne provodi dok Dodik ne da zeleno svjetlo.

Zajednički organi su privremeni paravan, koji bošnjačkom narodu trebaju da pruže osjećaj jedinstva države.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 13:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2009, 02:19
mr.no je napisao:
Е мој Мајсторвићу, мајсторе, теби смета пар кроатизама у новинама, а не смета ти што је то један од најоданијих режимских медија, који вјешто сакрива пљачку и криминал у бољем ентитету и сипа само похвале на рачун СНСД-а и Миле Додика. Кад си прочитао неку критику на рачун власти у тим новинама? Ал` зато дезинформација и неистина на сваком кораку (једна од највећих 30. јануара, када је огромним словима на нсаловној страни објављено "УХАПШЕН УБИЦА МИЛАНА ВУКЕЛИЋА", иако човјек уопште није приведен под том оптужбом). Да ли си прочитао иједан текст да наши министри и директори јавних предузећа и даље купују баснословно скупе аутомобиле, иако су ову годину прогласили годином штедње? (имаш ту тему под "новости и дешавања" на овом форуму). Ко је по њима био крив што је Влада иѕварала медицинске раднике за нови колективни уговор? Кад си задњи пут прочитао изјаву Светлане Ценић, Дамира Миљевића, епископа Јефрема (ал зато Григорије не силази), и осталих који ову власт понекад и критикују? Зар ти не смета толика количина једноумља, испирања мозгова наивном народу, очигледно наручених текстова? Не, ти си прави Србин и теби сметају кроатизми, ко јебе остало. Не свиђа се ни мени то, као што видиш ја и пишем ћирилицом, својим писмом, али има пуно већих проблема него то, а и дубљих разлога за бојкотовање Гласа од оних које си ти навео. Ја сам то смеће од новина давно престао читати и питање је да ли ћу икада и почети поново.

П.С. Свака част форумашима који су се јавили, поново су успјели стићи до Дрвара, НОБ-а, пријератне Бањалуке. Стварно задивљује ваша способност да сваку тему одведете у офтопик.

BRAVO! svaka ti se rijec pozlatila

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 12:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ja iovako ne citam te "papire",veca mi usteda novca i vremena citajuci ove e-novine...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 02:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
NiZ je napisao:
majstorovic je napisao:

Mene, zato sto su u Sarajevu sve ambasade, organi drzavne uprave i jos kamara drugih stvari koje uticu na stanje u RS. Sta je tu nelogicno? Mislim da sam samo realan, nista vise.

Sto se vijesti iz Sarajeva tice, volim samo crnu hroniku.

Buahahahahah.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
NiZ je napisao:

Као прво, ствар је концепције листа! Глас Српске је, као што му име каже, лист који се прије свега бави догађањима у Републици Српској. Као што неко рече, ако те интересује шта се дешава у Сарајеву, читај Независне или Аваз. У Гласу тих информација нема као што их нема ни у Козарском Гласнику на примјер (или како се већ зову те новине које излазе у Приједору).
Београд није главни град државе у којој ја живим, али мене далеко више интересују догађања у Београду него у Сарајеву. Политичка догађања у Београду су ми занимљивија и имају већи утицај на догађаје у РС него догађања у Сарајеву (при томе не мислим на примјер на рад Савјета министара већ на локална препуцавања између странака у Федерацији или дјеловање политичких странака тамо). Економска догађања у Београду су ми важнија и занимљивија од тих догађања у Сарајеву (Телеком Србије је власник Телекома Српске, изградња гасовода кроз Србију је битна и за РС; шта ме брига да ли на примјер Криваја ради или не). Културна догађања такође. И наравно, интересује ме моја Звезда, шта ме брига за ове смећарске клубове у Сарајеву!
И да, Глас је далеко од озбиљне новине, али ми живимо у 21. вијеку и данас су информације лако доступне. Најквалитетније и најкомплетније новине тренутно на овим просторима ( у смислу да можеш чути потребне информације и прочитати квалитетне коментаре и различита мишљења) је Политика (парадоксално након онога шта је била током Милошевићевог периода).

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 12:28 
shoole je napisao:
NiZ je napisao:

Као прво, ствар је концепције листа! Глас Српске је, као што му име каже, лист који се прије свега бави догађањима у Републици Српској. Као што неко рече, ако те интересује шта се дешава у Сарајеву, читај Независне или Аваз. У Гласу тих информација нема као што их нема ни у Козарском Гласнику на примјер (или како се већ зову те новине које излазе у Приједору).
Београд није главни град државе у којој ја живим, али мене далеко више интересују догађања у Београду него у Сарајеву. Политичка догађања у Београду су ми занимљивија и имају већи утицај на догађаје у РС него догађања у Сарајеву (при томе не мислим на примјер на рад Савјета министара већ на локална препуцавања између странака у Федерацији или дјеловање политичких странака тамо). Економска догађања у Београду су ми важнија и занимљивија од тих догађања у Сарајеву (Телеком Србије је власник Телекома Српске, изградња гасовода кроз Србију је битна и за РС; шта ме брига да ли на примјер Криваја ради или не). Културна догађања такође. И наравно, интересује ме моја Звезда, шта ме брига за ове смећарске клубове у Сарајеву!
И да, Глас је далеко од озбиљне новине, али ми живимо у 21. вијеку и данас су информације лако доступне. Најквалитетније и најкомплетније новине тренутно на овим просторима ( у смислу да можеш чути потребне информације и прочитати квалитетне коментаре и различита мишљења) је Политика (парадоксално након онога шта је била током Милошевићевог периода).

slazem se u potpunosti... apsolutno.. i ja sam htjela spomenuti politiku ali propustila sam...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 02:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
NiZ je napisao:

Saglasan sam sa vecinom tvog posta, tj. sa svim osim sa boldovanim.
Bold 1. Politicka desavanja u Beogradu nemaju veci uticaj na RS nego ona u Sarajevu. Mogu te vise zanimati, ali to nije isto sto i realna postavka stvari.
Bold 2. Ekonomska desavanja u Beogradu mogu biti zanimljivija ali nisu znacajnija. Ako Krivaja radi placa porez Federaciji i drzavi, a od novca koji ide drzavi se finansiraju zajednicke institucije i sl. Na primjer, dio plate pripadnika oruzanih snaga BiH iz Banjaluke placa Krivaja, dio Jelsingrad, kao i granicnu sluzbu itd.

I da pojasnim na kraju jos nesto. U prethodhodnom postu, dio teksta u kome se spominje Press je ironican. Zatim, "I, da, ja zelim u novinama da procitam sta se desava u Sarajevu jer je to ipak glavni grad drzave u kojoj zivim. A Beograd nije." ovo boldirano se moze posmatrati samo u kontekstu odgovora ili komentara na predhodne postove. A i vi ste se nakacili na tu recenicu, kao da nista drugo nisam napisao. Na kraju, aj zdrao je namjerno napisano tako. Svasta jesam, ali ne i nepismen.

P.S. I ja sam Delija :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
NiZ je napisao:

do ovog trenutka si bio ok, sad sam te stavio na crnu listu :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bold 1. Politicka desavanja u Beogradu nemaju veci uticaj na RS nego ona u Sarajevu. Mogu te vise zanimati, ali to nije isto sto i realna postavka stvari.

Апсолутно се не слажем.
Ево примјер... Пуно већи утицај на политички живот у РС (па и у БиХ) би имао долазак рецимо радикала на власт у Србији него нека промјена власти у Сарајеву. Или замисли да ЛДП дође на власт у Србији...Колики би то утицај имало и на РС и на односе БиХ и Србије! С друге стране, ја стварно не видим (а ти ме демантуј) да би се нешто посебно промјенило ако би у Федерацији апсолутни побједник на неким изборима била било СДА било Странка за Бих било СДП! Можда би са СДП-ом на власти тензије биле мање, али на кључне проблеме функционисања БиХ (организација државе по питању устава, економске политике и друго) то не би имало утицаја... Да не спомињем она два ХДЗ-а, ни њима самима није јасно у чему се они суштински разликују политички!
Једноставно, Београд је регионални центар и у њему је формирана политика која је и створила и растурила Југославију (да сад не ширимо причу на међународну заједницу и свјетске центре моћи), српски национализам је генерисан из Београда, борци за људска права и права мањина дјелују углавном у Београду и тако утичу и на БиХ...
Дакле, информације о раду заједничких органа БиХ јесу битне, али политички живот у Сарајеву је апсолутно миноран и незанимљив за мене!
Прича о амбасадама у Сарајеву је тек бемислена... Какве то везе има са концептом новина? Да новине објављују радно вријеме амбасада? Сваки амбасадор који има шта рећи доше и у БЛ и пренесе своје ставове на конференцији за новинаре. А видиш и сам да се кључне ствари и не договарају у Сарајеву већ у селима око Оџака...

Citiraj:
Bold 2. Ekonomska desavanja u Beogradu mogu biti zanimljivija ali nisu znacajnija. Ako Krivaja radi placa porez Federaciji i drzavi, a od novca koji ide drzavi se finansiraju zajednicke institucije i sl. Na primjer, dio plate pripadnika oruzanih snaga BiH iz Banjaluke placa Krivaja, dio Jelsingrad, kao i granicnu sluzbu itd.

Опет се не слажем!
Ми смо економски доста одвојени од Федерације, не постоје системи који су пословно увезани (типа некадашњег Енергоинвеста). Наравно да је добро да нека фирма ради у Федерацији, јер су тиме и БиХ и РС као њен дио економски стабилнији. Али је битније за нас ко је рецимо купио Хемофарм (због пословања Хемофарма у РС) него ко је купио Кривају. Битније је ко ће сутра купити Телеком Србије или Комерцијалну банку (или како они тренутно послују) него ко је рецимо власник Вакуфске банке. О доласку Руса у НИС или гасоводу кроз Србију да не причам... Једноставно, крупније ствари се дешавају у Србији!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:

Ово те мало вади... :D
Мада сам се ја навијачки формирао прије 07.01.1989. године... Ја сам Звездин Циган! 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 12:26 
kad smo vec offtopic, ja sam postala zvezdin clan po rodjenju... moj deda je htio da svi budemo clanovi i veeeliki navijaci... od tada svim srcem navijam za svoj klub... to je nesto sto ti u mojoj familiji usade rodjenjem da pratis sve utakmice i desavanja...
nego da se vratimo na temu, da ne ponavljam predhodnog govornika, mene apsolutno ne interesuje sta se desava u sarajevu, ni politicki, ni kulturno, ekonomski ni nikako.. to isto vazi za federaciju... ako se i nasto desi bitno politicki vezano za RS to ce svakako objaviti svi mediji, i glas a i ostali...
politicka situacija me u srbiji interesuje, puno je interesantnija nego igdje, :D tamo lud zbunjenog i volim to pratiti, kao i kulturna i ostala pitanja, kao i odnos sa cg, kosovom, vojvodina i td...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
politicka situacija me u srbiji interesuje, puno je interesantnija nego igdje, :D tamo lud zbunjenog i volim to pratiti, kao i kulturna i ostala pitanja, kao i odnos sa cg, kosovom, vojvodina i td...

:lol: :lol: :lol:

@shoole
Nasa prica se sad svela na to koja su desavanja znacajnija. OK, znacajna su u Beogradu, ali znacajna su desavanja i u Sarajevu. U pravu si sve sto si spomenuo za Hemofarm i sl. Isto tako od politicke stabilnosti Sarajeva zavisi politicka stabilnost RS sto za sobom povlaci povjerenje investitiora, rast prometa na Banjaluckoj berzi itd. Da se vise ne ubjedjujemo koja su znacajnija, jer ne mozemo doci do sinteze (pitanje je da li ih uopste mozemo rangirati, tj. djelimicno, ali samo djelimicnoo si me ubjedio ;) ), da pojasnimo jos jednu stvar. "Bas me briga sta se desava u Sarajevu" je stav cisto emotivnog porijekla. I jos jedan razlog zasto mi fali informacija u Glasu je cinjenica da imam familiju, prijatelje i kumove u Tuzli, Zavidovicima (gdje bas Krivaju "ubode" :D ), Zenici i Sarajevu. Bottom line, i kod mene ima priliva subjektivnog, emotivno orijentisanog poimanja stvari.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 16:06 
da ali zato ne treba pljuvati po glasu. ako pogledas svoj prvi post. mozes reci da ti glas ne odgovara jer nema informacije koje trazis, pa se, kao sto sam i rekla, orijentisi na avaz, nezavisne ili sta vec...
ali zbog toga sto ti imas familiju u federaciji ili sto te interesuje sta ima u sarajevu, ne mozas reci da glas nisu dobre novine...
i da, mene svakako interesuje i ozbiljna starana srbijanske politike, kako unutrasnje tako i spoljne, ali posebno volim ona lud zbunjen desavanja... :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 16:53 
Blic chitam i chitacu....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]