banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2009, 20:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2008, 00:39
mf_police je napisao:
hehe to je bio dick is dead iz doboja ,ja sam upravo bio sad u subotu na njihovoj svirci tamo i scenario je bio slican pa sam zato i dao prijedlog katarini zvucnoj da odradi neshto slicno :) voli to publika

ni ja ne vjerujem da oni jos tamburaju! Nego, jesi isao na svirku zbog cvaraka, ili da cujes bajne im stihove? :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 10:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
i jedno i drugo...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
a pošto nas ide dosta odavde šta kažete da se organizujemo pa okrenemo kakvo prasence ispred paba? znam da je malo knap sa vremenom ali uz dobru organizaciju sve se može realizovati.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
30, 35 кила живе ваге... буде ко пиле!
И треба га ставити најкасније у 18 да буде готово и да мало окапа...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 06:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Bi fina svirka. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 08:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Moram da se zahvalim publici, jer je bila divna i zbog nje smo uživali!!!

Što se tiče nekih drugih stvari, mogu samo da kažem DOKLE?!

Nismo uspjeli sve što smo planirali, ali valjda smo sami sebi krivi jer smo stvarno neozbiljan bend, kao što su nam to više puta rekli u prošlosti, i uvijek ovdje. Trebalo je da ih slušamo još onda kad su nam rekli: da smo niko i ništa, da smo nikakav bend i otkud nam uopšte pravo da se i na šta žalimo i da tražimo besplatne ulaznice za vlastiti nastup?!

Nadam se da je zvuk bio bolji nego u Irish Pubu.

Hvala City Pubu za poziv!

Pozzz

PS: Svaka čast za Plavi Podrum!! Odlično je bilo.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
A sta ste planirali?

Svirka je bila fina, samo su se vise ljudi culi kako pricaju.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
ignjholio je napisao:
da zabranite zlaji ulaz!!!

i lik se ladno pojavi na svirci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ta cinjenica vas djelimicno opravdava za slaninu i cvarke :D

a sto se tice same svirke, bila je simpaticna 8) pokazalo se da ste samo joj jedan banjalucki bend koji ispasta zbog nedostatka prostora za svirke!!!

Stvarno steta da jedan bendu, u ovom slucaju CN, ne moze posteno da odradi sviru za svoju kao i za dusu publike uz sav trud koji je ocigledno ulozen.

lansiram govno na davidovica i na dom [stepenice] omladine.... RAT!!! :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Plavi podrum me je prijatno iznenadio, puno ih je ljepse slusati uzivo nego na myspace-u :)
Sto se tice prostora i svirke, za CN bi idealno bilo nesto tipa Banskog dvora, gdje svi sjede i sute i gdje muzika a prvenstveno glas moze doci do izrazaja.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 12:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
ili banski dvor ili kompresor od 3000 evra 8) sa sve lampama

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
guess who je napisao:
Plavi podrum me je prijatno iznenadio, puno ih je ljepse slusati uzivo nego na myspace-u :)
Sto se tice prostora i svirke, za CN bi idealno bilo nesto tipa Banskog dvora, gdje svi sjede i sute i gdje muzika a prvenstveno glas moze doci do izrazaja.

sigurno :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Dobra svirka...VT sa onim semplovima zvuci bolje uzivo nego na myspaceu....

Zvuk ko zvuk...u svim BL klubovima je isto...na jednom dijelu se cuje ovo na drugom dijelu ono....to nam je cinjenicno stanje...al to ne treba da umanji uspijeh Catrin Noise...dosad najbolje izdanje definitivno...sve cestitke...i samo hrabro naprijed....

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jako mi je drago ako je zvučalo okej; htjeli smo da pružimo mnogo više i sebi i vama.

Hvala u ime Catrin i u ime Plavog Podruma.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
meni se cini da se sve bolje culo u irish pabu.

Citiraj:
a sto se tice same svirke, bila je simpaticna 8) pokazalo se da ste samo joj jedan banjalucki bend koji ispasta zbog nedostatka prostora za svirke!!!

no u svakom slucaju - s ovim se slazem.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, u stvari, htjela sam da posavjetujem pjevače: ne treba da vježbate uopšte ako ćete svirati u Banjaluci - svakako se nećete čuti i fulaćete. Meni je posljednja svirka, što se toga tiče, bila najgora dosad, uz Demo fest.

Kad vam neko kaže: to je tvoj bend i ti treba sve da radiš - ne treba mu vjerovati, jer ne postoji čovjek koji sve zna i nijedan bend zasnovan na takvim temeljima neće se razvijati onako dobro kako bi mogao.

Drugo, dok god bendovi ne budu u mogućnosti da sami biraju organizatora, tonca, opremu, neće biti ni dobre svirke.

A dok god svi u tom sivom krugu ljudi tapšu jedni druge po ramenu i dok god neko lošem toncu ne kaže da je loš tonac, lošem organizatoru da je loš organizator i lošem bendu da je loš bend, stvari se neće razvijati.

Dok god neki ljudi ne nauče da poštuju druge ljude i njihov rad i dok ne bude dobre komunikacije, neće biti napretka.

Toliko je puno licemjerja da mi se gadi.

I moram da kažem da u Banjaluci nikada, ali nikada ništa ne prođe bez komplikacija i stresa! Uvijek ovdje i bend je uvijek kriv za sve! E pa ne može baš za sve da bude kriv i uvijek ovdje!

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Loš ti je taj savjet za pjevače!

Pjevač bi, u našim uslovima, osim što vježba morao da nešto investira u svoju opremu. Dobar mikrofon i lični binski monitor (ili odgovarajući in-ear monitoring) svakako koštaju manje od prosječne gitare! Tako da tu opravdanja, realno, nema!
Znači, ako već znaš na šta ideš onda moraš učiniti sve sa svoje strane da riješiš probleme na koje ćeš sigurno naići!
Ne znam koliko puta prosječan BL bend treba da se "iznenadi" lošom tehničkom opremljenošću kafana u kojima sviramo! Pa ljudi, nismo od juče ovde!

E sad... ne znam kakve veze ima prosječna BL kafana sa situacijom na DemoFestu! Tamo ste imali zamalo idealne uslove. Ne razumijem šta tu ne štima. Ako se na DemoFestu nije mogao postići zadovoljavajući ton, onda čovjek treba da stavi prst na čelo!

S druge strane se slažem s tobom kada kažeš da nema napretka u situaciji u kojoj svi znaju sve, svi rade sve i u kojoj svako svakog hvali, a zapravo gleda svoga posla!
Međutim, moraš biti svjesna da ta savršena organizacija u kojoj menadžer radi svoj posao, tehnički direktor benda svoj, muzički direktor benda svoj, a tonac svoj posao - KOŠTA! I dok bendovi u BL ne nađu modus da obezbjede prijeko potrebni novac situacija će, nažalost, biti takva kakva je!

Mislim da nad nekim stvarima ne treba sjediti i kukati, nego dobro ohladiti glavu, razmisliti o svemu, utvrditi gdje su stvari krenule loše i pronaći način kako da se problemi riješe! A ZNAM da mogu da se riješe!

Nadam se da mi ovo što sam rekao nećeš uzeti za zlo i da ćeš da razmisliš o tome što sam rekao!
Možda baš i nije ugodno za čuti, ali tapšanje po ramenu svakako nije!

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Tiki The Boyler je napisao:
Međutim, moraš biti svjesna da ta savršena organizacija u kojoj menadžer radi svoj posao, tehnički direktor benda svoj, muzički direktor benda svoj, a tonac svoj posao - KOŠTA! I dok bendovi u BL ne nađu modus da obezbjede prijeko potrebni novac situacija će, nažalost, biti takva kakva je!

Postavlja se samo pitanje koliko se uopste moze iskopat iz ovakve situacije a da pri tome sviras muziku koju hoces....Kad jedan Balkan Express ili Soundbeat koji zaradjuju daleko vise nego bilo koji bend u BL (ovo je moje subjektivno misljenje, moguce je da nije tacno...) kubure sa stvarima kao sto su menadzer ili tonac kako onda da bendovi koji nemaju bukvalno nikakvu zaradu isplivaju iz toga...pa najbolji dokaz je mozda bas Catrin Noise....snimci na (demo)albumu extra, metarijal extra, vrsta muzike koja je koliko-toliko komercijalna (znaci trebalo bi da se moze zaradit bez da se svira kojekakvo smece)...i opet kad treba da sviraju onda je fazon da bubnjar glumi tonca, basista menadzera, gitaristi lijepe plakate po gradu, vokal je zaduzen za marketing itd....i naravno zarada je nula...i to ne mislim "vraceno - ulozeno = nula" nego je vraceno nula a ulozeno niko ni ne uzima u racunicu jer se podrazumijeva da si tu odavno u minusu....

A u sve ovo ne ubrajam neke osnovne stvari kao sto je prostor za svirke kojeg u gradu nema....

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Sve što kažeš stoji... Ali ako si svjestan toga, onda ne kukaš što ti je mikrofon vezan za gajbu od piva nego sviraš i uživašu tome što radiš! :wink:

p.s. Što prije skontaš da od nenarodnjačke muzike ovdje nećeš živjeti utoliko bolje! Ili ćeš na vrijeme bataliti i ostvariti se u nečemu drugom ili ćeš zapeti k'o volina i rmbačiti kod privatnika da bi finansirao svoj preskupi hobi!

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 00:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Za ove "klupske" svirke, ja sam za varijantu:

1.Gitarista donese svoje 3000000000000000000000000000000w pojacalo sa 1000000000000000000000000000000000 vatnim box-om koji podigne na neko postolje (sto, gajbe, druge zv.kutije itd(improvise,play a little jazz)) i odvrne ga toliko da bukom umalo ne ubije bubnjara(citaj mene).
2.Basita fino donese slicnu stvar, samo je spusti na pod, pa zatim, isti princip kao gitarista.
3.Vokal se prikljuci na ono bijede razglasa sto uvijek bude u klubu, ali prehodno se dobro napije pive(da se probudi balkanska zivotinja u njemu)+bend skupi love pa mu kupe snagas i kutije za monitoring koji ce preko nekog pretpojacala covjek sam sebi da stima(da ne moze da se zali na tonca). Posto smo mi svi instumentalisti obicni narcisi kojima je jedino bitno da sami sebe cuju, necemo puno negodovati sto ne cujemo vokal.

I nama gore dobro...bolje nego na bilo kojoj probi bilo gdje.

4. Onda dodje tonac i vidi da smo preglasni na bini, da svi mikrofoni kupe sve, da ima nerjesivih zvucnih nuspojava itd...Kaze nam da se smanjimo. A mi, mi se pojacamo. On nam kaze da se jos smanjimo, a ja iznesem veci komplet bubnjeva pa se onda jos pojacamo. Vidi covjek da nema vajde pregovarati s budalama i prenese kakav takav zvuk na publiku.
5. Publika(ako nisu u pitanju drugi muzicari koji su ionako dosli da se mazohisticki nerviraju zbog lose svirke i loseg zvuka) su, vecinom, tinejdzeri antisluhisti zeljni piva, buke i neodgovornog ponasanja, pa ce im se zivo jebati za zvuk. Onaj ko je stvarno dosao da slusa, nazalost ce morati razocaran da napusti salu. Zivot je takav, neko uvijek mora da ispasta.

Znaci - nama na bini bobro,a i vecini publike, uglavnom, dobro.
Zakljucak:Dobro.

He,he,he.

P.S. Sve bi bilo u redu da se ja zaista salim...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 08:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da ne bude zabune, ja sam upravo i rekla da je puno do bendova, misleći pri tome i na opremu i na stavove, odnosno u ovom slučaju do mog benda. Ne dižem nas uopšte u nebesa. Kad sam napisala da jedan čovjek ne može sve da zna, mislila sam na sebe. Tek prošle godine sam ušla u svu tu priču i pokušavam sve da radim i guram svom snagom, ali ne mogu sve jer ne znam, tako da možemo reći i da sam sama kriva za sve. Svi u bendu rade puno, to je uvijek problem, i ostane sve na meni. Želim da kupim sebi dobru opremu i skupljam za to.

Bio si na tonskoj, i bilo je sve dobro kad smo probavali, na svirci je bilo katastrofalno.

A što se tiče razglasa, tek treba da utvrdim ko je tu zakazao, jer trebalo je da iznajmimo razglas. Pitali smo imaju li tonca ili da dovedemo svog čovjeka, rekli su nam da imaju, nije ga bilo i kažu: neka Bole radi ton (a Bole svira, pobogu). Htjeli smo da dovedemo tonca i da ga platimo. Opet, i mi smo krivi.

Demofest sam spomenula zbog zvuka na bini - nisam ništa dobro čula.

Naravno, nisam spominjala detalje o komunikaciji sa ljudima. I niko o tome i ne priča. Da kažem samo kakvu sam situaciju imala prije Neofesta kad sam poželjela da se više nikada ne bavim ovim poslom i koliki sam stres preživjela!... I onda čovjek koji to prouzrokuje propusti dvije prilike da mi se izvini, a zna da ima puno razloga. I kako ja poslije toga da ikada više s njim sarađujem?

Ne pokušavam da pametujem, nego želim da o nekim stvarima otvoreno govorim, frustrirana i svojim neuspjehom. Ne mislim da sve znam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]