To su sve samo izgovori koje čovjek navede da opravda ono što je uradio jer mu se moglo i jer mu se prohtjelo.
Mislim da ima osoba koje su vjerne prosto zato što nikada nisu došle u priliku da budu nevjerne. Nikada im se nije desilo da im neka druga osoba priđe na takav način, i nikada nisu stisli petlju mada su htjeli.
Vara se zato što nam je sredina takva. Često čujem od momaka kako se mora 'zgrabiti prilika', jer bi 'i on isto uradio da je na tvom mjestu'. Posebna pogodnost je to što nemaš obavezu kakvu bi imao prema djevojci, ili ženi.
Ne znam kako ženske o tome pričaju, ali pošto je za svaku prevaru potrebno dvoje onda smatram da je situacija ista, svaka krpa je našla zakrpu.
Mnogo ljudi se igra i veze i braka. Kao što mnogi 'studiraju' pokušavajući da ulože što manje truda i što manje da nauče, tako i mnogi ne bi baš da preuzmu obaveze kakve ozbiljna veza nosi sa sobom, ne bi da se posvete nečemu takvom. Bolje je da bude veza neobavezna

pa da se onda vuče i mrcvari godinama dok ne dođe do momenta kada postane besmislena i teret. I na tom tegobnom putu se dođe do zaključka kako 'prevara osvježava postojeću vezu'.
Pazim na dvije stvari kada tražim djevojku. Prva je narcisoidnost. Što je veći narcis, to se treba držati na većoj emotivnoj distanci od nje. Druga stvar je njena angažovanost oko stvari kojima se inače bavi. Ako je lijena, sve joj dosadno, sve joj teško pada, onda se opet držim na distanci. Po meni, takve osobe su odlični kandidati za lošu vezu i nevjerstvo.
P.S. Pošto nisam 'mačo šef' tip, jer generalno smatram da ne treba ja da budem savjest i volja neke druge odrasle osobe, onda izbjegavam i cure sa slabom voljom i velikom željom da budu prihvaćene. Ne možeš imati povjerenje u takvu osobu. Takvu curu će odvući prvi koji je bude tretirao s nipodaštavanjem, a ja neću pokazati ni najmanju volju da je zadržim. Moguća je prevara zato što to može da poželi taj drugi tip.