Mogu samo da se pridruzim malki i da potvrdim ovo sto je ona rekla
Citiraj:
Pa nebi bas zeljela da budem prva ali ne mogu a da odmah ne kazem( i usput se jos jednom zahvalim Gospodu na milosti ) da je Gospod vrlo milostiv prema meni.Primjera je bezbroj i neznam odakle bi krenula.Zahvaljujuci tome i ja sam se potpuno promjenila,postala sam drugacija, mislim bolja ili recimo krotkija, pazljivija,mirnija.U kom god pravcu svoga zivota da pogledam vidim samo milost boziju.
Mogu jos da dodam da sam dosta odgovora nasla u Svetom Pismu. Nekad sam danima razmisljala o necemu i pitala se kako, zasto... i onda sjednem i nastavim da citam Pismo i tek sto pocnem citati gdje sam prosli put stala, nadjem odgovor na pitanje koje mi je taj dan prolazilo kroz glavu.
Smatram da covjek ne moze spoznati Boga ako ne procita Svete Spise. Mozda ima izuzetaka ali sustina je tu je gdje je.
Boziju milost sam oduvijek osjetila u svom zivotu, samo sto cesto nisam bila svjesna toga da je to Bozija milost, vise sam mislila da imam srece u zivotu. Svaki postavljeni plan i cilj u mom zivotu je ostvaren. I onda kad mi je bilo najteze, Bog je poslao osobe u moj zivot koji su mi pomogli da stanem na stazu zivota i eto, tu sam gdje sam i gdje treba da budem.
Svaki covjek grijesi u zivotu, i Bog je tu i opomene nas i uvijek nam daje novu sansu da se dignemo i uvidimo svoje greske i po mogucnosti ispravimo te greske.
Ne znam bas da li bi mogla rijecima opisati sta osjecam. A i da nadjem prave rijeci , morala bih napisati citavu svoju zivotnu pricu da bi docarala pojam Bozije milosti u mom zivotu.