banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Feb 2009, 14:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Feb 2009, 20:15
Hrišćanin sam. Kršten sam u Srpskoj pravoslavnoj crkvi 1998. godine. To krštenje nije bilo potapanjem u vodu, tako da nije u skladu sa Biblijom. Međutim, nakon određenih saznanja shvatio sam da ni pravoslavna crkva, ni katolička, ni protestantske crkve, ni bilo koja druga crkva ni sekta ne propovijedaju izvorno hrišćanstvo koje se temelji samo na Bibliji. Sve današnje crkve i sekte su pale i pripadaju "palom Vavilonu" o kome se govori u Otkrivenju Jovanovom. Iz njih moramo izići. O tome sam saznao na sajtu www.worldslastchance.com . Ljudi koji su osnovali taj sajt su ranije pripadali Adventističkoj crkvi, ali su izišli iz nje onda kada je i ona odstupila od čistog biblijskog učenja.

Ukratko na tom sajtu se kaže:

- da je prva Zvijer iz Otkrivenja Rimokatolička crkva
- da je druga Zvijer iz Otkrivenja SAD
- da će nakon smrti Benedikta XVI, đavo da se preruši u papu Jovana Pavla II i da će zauzeti papski tron i kroz zakone koji će biti nametnuti cijelom svijetu uz pomoć SAD-a tjerati ljude da prime Žig Zveri, tj da svetkuju nedelju, a pravi vjernici koji budu svetkovali subotu biće progonjeni i ubijani. Ubrzo nakon toga doći će Sudnji dan, tj. kraj svijeta, pravednici će vaskrsnuti i biti uznijeti na nebo i tu živjeti s Hristom 1000 godina, a zemlja će biti za to vrijeme u haosu i đavo zarobljen u njoj. Nakon 1000 godina vaskrsnuće grešni i na njih će biti poslana vatra s neba koja će ih na kraju uništiti, i tijelom i dušom. A pravednici će se spustiti s neba na zemlju i zemlja će postati savršena. Prestolnica tog novog svijeta Božijeg biće Novi Jerusalim.
- da je Žig Zveri svetkovanje nedelje
- da se on može dobiti u čelo ili u desnu ruku; ko dobije u čelo znači da je intelektualno prihvatio da treba svetkovati nedelju i to radi iz ubijeđenja, a ko dobije u desnu ruku znači da će se povinovati zakonima o nedelji jer mu je tako lakše da preživi
- ko bude poštovao Božiji dan - Sabat - tj. subotu dobiće Božji pečat
- ko dobije Žig Zveri biće mučen vatrom i sumporom i na kraju će biti uništena i njegova duša i tijelo
- ko dobije Božiji pečat biće spasen i imaće vječni život u raju
- spaseni smo kroz vjeru Gospoda Isusa Hrista a ne poštovanjem zakona
- ako poštujemo zakon to znači da smo spaseni, što znači da ako volimo Boga poštovaćemo zakon, AKO NE POŠTUJEMO ZAKON ZNAČI da nismo spaseni.
- Milost Duha Svetoga nam omogućava da ispunjavamo Zakon Božji
- Zakon je 10 Božijih zapovijesti onakvih kakve su napisane u bibliji i Zapovijesti iz Novog Zavjeta, a ne ono što pojedine crkve uče
- Ceremonijalni Zakon iz starog zavjeta je prestao da važi Hristovim raspećem (Mojsijev), ali 10 Božijih zapovijesti koje je Bog svojim prstom napisao na kamenim pločama važi zauvijek.
- Iz svih organizovanih crkava i sekti treba izići i u svojim domovima formirati crkve
- Kada se usvoje svi principi vjere svaka grupa od najmanje troje vjernika može ovlastiti jednog od njih da bude đakon i obavlja krštenje. Krštenje trebamo ponoviti i ako smo već bili kršteni, jer pravo krštenje je jedino nakon potpunog i istinskog pokajanja i punim potapanjem u vodu.
- krštenje je ispravno jedino punim potapanjem u vodu i to predstavlja umiranje grešnika i rađanje u Hristu, što je simbol Hristovog vaskrsenja
- da je učenje o Svetom Trojstvu pogrešno: samo jedan je Bog, Isus Hristos je njegov sin kroz koga je sve postalo i koji je naš spasitelj, a Sveti Duh je duh Isusa Hrista čijim djelovanjem smo u milosti Božjoj, tj. sposobni da se držimo njegovog zakona.

Sve detalje još ne znam, ali možete ih naći na tom sajtu. Sve je potkrijepljeno biblijskim citatima i istorijskim činjenicama. Dokazi su sasvim prihvatljivi. Taj sajt ima i kanal na youtube-u: http://www.youtube.com/worldslastchance

Proročanstvo o lažnom vaskrsenju Jovana Pavla II tj. o prerušavanju đavola u njegov lik i njegovom dolasku na papski presto i o skorom smaku svijeta, izgleda još uvjerljivije jer se i katoličko proročanstvo sv. Malahija koji je imao viziju svih budućih papa završava nakon Benedikta XVI. Benedikt XVI je imao moto "Gloria Olivae" tj. slava masline, a za narednog se kaže da će se zvat Petrus Romanus i da će za vrijeme njegove vladavine njegovo stado proći kroz velike nevolje i da će Strašni Sudija doći i uništiti njegov grad, a njegovo stado će otići u propast. Što se podudara sa Biblijskim proročanstvom da će snage zla propasti, tj. "Petrus Romanus" će ustvari biti đavo prerušen u Jovana Pavla II. A tu je i Majanski kalendar koji završava 21.12.2012. On je tu ustvari distrakcija jer u Bibliji piše da niko ne zna dan i čas Drugog Hristovog Dolaska, tako da trebamo biti na oprezu. Odmah se okrenimo Bogu, vjerujmo u Njega i Sina Njegovog Isusa Hrista, spasitelja našeg i najiskrenije se pokajmo za sve grijehe i poštujemo 10 Božijih zapovijesti.
MI MORAMO IZ TEMELJA PROMIJENITI NAŠ ŽIVOT KROZ VJERU ISUSA HRISTA I POŠTOVANJE BOŽIJIH ZAPOVIJESTI. SAMO ISKRENO POKAJANJE, MILOST BOŽJA I DRŽANJE NJEGOVOG ZAKONA NAS MOŽE SPASITI.

Što se tiče milijardi i milijardi iskrenih hrišćana koji su kroz istoriju iz neznanja proslavljali nedelju, njima će to biti oprošteno, ali nama danas do kojih je došlo znanje neće. Na nama je da poštujemo zakon Božiji i da ne radimo subotom, već da je posvetimo služenju Bogu. A subota u biblijskom smislu traje od zalaska sunca u petak, do zalaska sunca u subotu. Prva služba je u petak uveče po zalasku sunca, druga u subotu ujutru, a treća u subotu predveče pre zalaska sunca. U tim službama se trebamo moliti Bogu i proučavati Bibliju. Dužnost nam je i da ovu vijest širimo svima dok nam još nije kasno.
Iz svih organizovanih crkava i sekti trebamo izići jer sve one pripadaju palom Vavilonu, tj. odstupile su od izvornih učenja. Nama Srbima koji smo vezani iz nacionalnih razloga za pravoslavnu crkvu to može djelovati teško, ali to je ono što možemo i moramo učiniti. Znate i sami recimo slave, one nisu ništa drugo nego nastavak paganskih tradicija prerušene u hrišćanski običaj. Isto tako, nigdje se u Bibliji ne pominje ni Božić ni Uskrs ni ostali praznici ni molitve svecima i njihovo slavljenje itd.

Ima članak na tom sajtu i na srpskom "Novi svjestski poredak samo što nije počeo, da li ste spremni" u njemu je sve potanko objašnjeno. Proročanstvo vezano za prerušavanje Đavola u Jovana Pavla II zasad još nema na srpskom, ali ima na engleskom i još nekim jezicima.

Sve detalje i dokaze možete naći na tom sajtu. http://www.worldslastchance.com
Meni je jako žao ako sam nešto pogrešno prenio, cijelu priču i sve detalje pogledajte na tom sajtu. Mislim da je stvar urgentna i prihvativši njihove argumente imate dužnost da se u skladu sa njima ponašate i da istinu širite dalje.

Pročitajte pažljivo njihov tekst i argumente odvažite sami. Pogledajte na Youtube-u klipove, naročito ove:

http://www.youtube.com/watch?v=QUH4fu4NheQ prvi dio proročanstva o lažnom vaskrsenju Jovana Pavla II, tj. o đavolu koji će se u njega prerušiti

http://www.youtube.com/watch?v=e4QHrDYX9KI drugi dio

http://www.youtube.com/watch?v=ARQmkbTF7g0 identifikovanje Rimokatoličke crkve kao prve Zvijeri iz 13. glave Otkrivenja.

http://www.youtube.com/watch?v=CPNTCzJJwUk identifikovanje SAD-a kao druge zvijeri iz otkrivenja

http://www.youtube.com/watch?v=XdXMLUqd6jI film koji pokazuje od čega se sastojala Istinska Pasija Hristova

i naročito http://www.youtube.com/watch?v=qv0W1HgwmSs gdje se naglašava da nigdje u Bibliji nije rečeno da se treba subota zamijeniti nedeljom.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Све си ти помешао.

Није ствар у количини воиде, већ у бвлагодати цркве.

Може те неки секташ крстити на Јордану , на истом месту где је и Христос крштен, а да то нема никакве благодати.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 16:05 
Voajer
Voajer

A jesi ti pogledao video klipove?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pretpostavljam da i ovi sa ovoga sajta kao i svi ostali misle da su samo oni u pravu, a svi drugi u krivu. Uvijek ista prica. :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 19:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Neznam ko se nalazi iza imena Zlajica a nije ni važno.
Važno je da li su sve ove nabacane zaključke rekli neki ljudi ili Biblija to govori?
Da li se Vi sa njihovim stavovima slažete (i sa kojim) i zašto?
Ili je to samo izneto mišljenje kao predlog da i ostali kažu svoje mišljenje po pitanju gornjih reči.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 20:42 
Veteran
Veteran

,,Sve današnje crkve i sekte su pale i pripadaju "palom Vavilonu" o kome se govori u Otkrivenju Jovanovom.''

Prijatelju poštujem te i molim nemoj koristiti reči ,,pali'' ,,otpali'' jer tako nesudiš tuđem sluzi već sebi iz ličnog iskustva govorim jer piše da nebudemo sudije i kakvom merom merimo tako će nam se meriti.
Pokušaj nas sve gledati kao braću sa različitim intelektom,stručnom spremom,polom,navikom...itd.
Zar ćeš mrzeti brata ako nezna matematiku ali zato bolje zna hemiju od tebe?
Ako mi učimo druge to smo onda učitelji. A jasno ti je da je između 9 duhovnih darova i dar učitelja. Taj učitelj nije to što jeste zato što je išao na teološki faks jer onda to nebi bio DAR Duha Svetog. A kad je dar onda je taj čovek samo posrednik između Duha i slušalaca jer DUH govori kroz usta UČITELJA.
Ako nemaš taj dar onda možemo bez osude razmeniti mišljenja u bratskom tonu i poniznosti da budemo brzi čuti a spori govoriti.
Bog te blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 20:48 
Veteran
Veteran

Ako postoji dobra volja možemo brate ići red po red iz tvog teksta i provući ga kroz Bibliju pa da vidimo zajedno šta od tog stoji.
Poslušaj sve učesnike koji Biblijski govore citatima o gornjem tekstu bez obzira na versku pripadnost.
Istina je iznad udruženja ali su udruženja radi vere.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zlajica je napisao:
izgleda još uvjerljivije jer se i katoličko proročanstvo sv. Malahija koji je imao viziju svih budućih papa završava nakon Benedikta XVI.

Je li znaš ti da je naučno dokazano da je ovo proročanstvo lažno?

zlajica je napisao:
Hrišćanin sam. Kršten sam u Srpskoj pravoslavnoj crkvi 1998. godine.

Znaš koja je razlika između "velikih" i malih Srba?
Mali se krste dok su djeca.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 01:03 
Voajer
Voajer

Ja sam u tekstu na početku napisao samo njihove zaključke, a oni su do tih zaključaka došli tumačeći bibliju i poredeći neke stihove iz Otkrivenja i još nekih dijelova Biblije sa istorijskim događajima. Tako su zaključili da je jedina političko-religiozna organizacija koja zadovoljava svih 9 karakteristika Prve Zvijeri iz otkrivenja katolička crkva. Ima to sve potanko na njihovom sajtu. Ja mogu ovdije prenijeti dijelove. Sve se zasniva na tumačenju Biblije. I ovi klipovi na youtube-u su jako važni. Ja sam prihvatio njihov stav, iako sam u početku bio šokiran. Ako neko ima neke kontraargumente neka se javi. Možda ni oni ni ja nismo u pravu. Mislim da se iza sajta krije dobra namjera, jer ne pripadaju nikakvoj sekti niti pozivaju u članstvo. Naprotiv naglašavaju da se iz organizovane religije treba izići i u svojim kućama proslavljati Hrista. Jedina moguća zarada im je od prodaje knjiga preko sajta, ali samom registracijom svako može dobiti 4 knjige besplatno. Ja se još nisam registrovao. Sem toga postoji sistem poena na sajtu koji omogućava da se sve knjige dobiju besplatno, a samo se odstiče širenje ovih informacija, jer će one u budućnosti biti presudne.

Sve u svemu, trebamo izići iz svih oblika organizoane religije, bilo crkvi, bilo sekti. Kroz molitvu i pokajanje se okrenuti Hristu koji je voljan da nam da snagu i savršeni karakter da možemo ispunjavati Božije zapovijesti. Jedino tako ćemo izbjeći žig Zveri (svetkovanje nedelje) i zaslužiti život vječni. Ali znajte sami to nismo u stanju, već samo kroz Gospoda našeg Isusa Hrista.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A vidi tek ovo Digitalni Andjeo , na nasem jeziku.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 10:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zlajica je napisao:
Ja sam u tekstu na početku napisao samo njihove zaključke, a oni su do tih zaključaka došli tumačeći bibliju i poredeći neke stihove iz Otkrivenja i još nekih dijelova Biblije sa istorijskim događajima. Tako su zaključili da je jedina političko-religiozna organizacija koja zadovoljava svih 9 karakteristika Prve Zvijeri iz otkrivenja katolička crkva. Ima to sve potanko na njihovom sajtu. Ja mogu ovdije prenijeti dijelove. Sve se zasniva na tumačenju Biblije. I ovi klipovi na youtube-u su jako važni. Ja sam prihvatio njihov stav, iako sam u početku bio šokiran. Ako neko ima neke kontraargumente neka se javi. Možda ni oni ni ja nismo u pravu. Mislim da se iza sajta krije dobra namjera, jer ne pripadaju nikakvoj sekti niti pozivaju u članstvo. Naprotiv naglašavaju da se iz organizovane religije treba izići i u svojim kućama proslavljati Hrista. Jedina moguća zarada im je od prodaje knjiga preko sajta, ali samom registracijom svako može dobiti 4 knjige besplatno. Ja se još nisam registrovao. Sem toga postoji sistem poena na sajtu koji omogućava da se sve knjige dobiju besplatno, a samo se odstiče širenje ovih informacija, jer će one u budućnosti biti presudne.

Sve u svemu, trebamo izići iz svih oblika organizoane religije, bilo crkvi, bilo sekti. Kroz molitvu i pokajanje se okrenuti Hristu koji je voljan da nam da snagu i savršeni karakter da možemo ispunjavati Božije zapovijesti. Jedino tako ćemo izbjeći žig Zveri (svetkovanje nedelje) i zaslužiti život vječni. Ali znajte sami to nismo u stanju, već samo kroz Gospoda našeg Isusa Hrista.

Biblija je kao i čovjek,ako je dovoljno mučiš reće ti sve što ti hoćeš.Znači ako ti imaš namjeru da nešto protumačiš na neki način,ti ćeš to sebi i protumačiti tako.Bez obzira ima li to veze sa stvarnošću ili ne.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da, evo "zlajica" kaze da je nasao da je zig zvijeri subota, sto je ako se dobro sjecam takodje i adventisticko tumacenje zbog cega ih i zovu subotari. Medjutim, zasto bi subota bila vaznija od nekih drugih stvari kao sto je ljubav? Konkretno, subotarima je vaznija subota od bilo cega, a kako vidim i ovima sa ovoga sajta. Ne kazem da odmor nema vaznosti, ali insistiranje na drzanju odmora u odredjeni sekund kao sto to rade adventisti je vec neki oblik ekstremizma.

Dok evo kao sto smo vidjeli iz Leoninog posta, kod pravoslavaca je zig zvijeri nesto drugo, neki cipovi itd. To je nacin kako su oni to shvatili. Iako ne odbacujem ni jedno ni drugo tumacenje, dakle ni pravoslavno ni adventisticko ne mozemo reci da je istinito ni jedno ni drugo.
Jer ovdje kao i kod drugih se radi samo o pretpostavkama i nagadjanjima bez ikakvih dokaza. Moguce je dakle potvrditi "biblijom" i jedno i drugo kao i jos hiljadu drugih mogucnosti. Ali ne mogu sve biti istinite, a sve se mogu potvrditi biblijom, samo zavisi kako tumacite. Zbog toga su mnogi ljudi u istoriji pali u zabludu i napravili lazna prorocanstva i tumacenja. Ali kako vidimo stalno se stvaraju nove organizacije, da ne kazem sekte koje mise da su u pravu pa i kao njihovi prethodnici nakon odredjenog vremena pokaze se da nisu bili u pravu.
Ja mislim da istinu jedino zna Bog. Dakle, mi se ne mozemo spasiti svetkovanjem subote ili ne uzimanjem licne karte ili bankovne kartice. Ali ako imamo ljubav prema bliznjemu i pomazemo dugima u nevolji to ponistava sve zigove zvijeri. U Jevrejsko vrijeme Bog je dao Jevrejima pravila zato sto su bili u specificnoj situaciji, u ropstvu, bez odredjenih naucnih i religijskih znanja, okruzeni neznaboscima itd., dok u novom zavjetu vidimo da Isus stavlja naglasak ne na pravila nego na ljubav i pomaganje bliznjem, zbog cega zamjera farisejima koji samo postuju pravila a ljubavi nemaju.
A ako nema ljubavi dzaba da svetkujes subotu u sekundu, da prskas vodicom, da nosis mantiju, bradu, pokrivalo preko lica, da andjeoske jezike govoris, da se mucis, sibas, jedes ovo ili ono, dzaba sve ako ljubavi prema Bogu i bliznjemu nemas. Znaci bozji zakon je u ljubavi a ne u pravilima ali to ljudi nikako da nauce i stalno traze pravila kojima bi ugodili bogu, a bog trzi ljubav a ne pravila.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 14:46 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma ne smijes prdnuti subotom. :lol:

ma ja jedva cekam kad ce ti pecati da se lupaju po chelu i rukama. :D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Занимљивија је она да задњег краља треба задавити цревима задњег папе, али не знам колико је сад актуелна 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
prijatelju zlajica jesi ga raskupusio?! stvarno si svašta nabacoa sa tog sajta! može se tu naći i točnosti, ali sa mojega aspekta gledanja više ima netočnosti, nego točnosti! o dosta tih stvari je bilo već govora na ovom forumu, ali kao što kaže brat lavić možemo ako hoćeš pojedinačno sagledati neke stvari da li su zaista biblijski utemeljene ili nisu!

pozdrav i živio...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 19:20 
Veteran
Veteran

Vim je napisao:
,,Da, evo "zlajica" kaze da je nasao da je zig zvijeri subota, sto je ako se dobro sjecam takodje i adventisticko tumacenje zbog cega ih i zovu subotari.''

Oprosti mi brate ali gornja konstatacija nije nažalost istinita jer Adventisti drže (Šabat.Odmor.Subotu) kao sedmi dan jer je tako Bog uredio u postanju.
Jevrejima je dao kao obavezu u 10 zapovesti i subotu a svako sam neka izabere da li tih 10 zapovesti važe ili ne.
Subotu niko nikad nije smatrao niti učio kao žig zveri već kao PEČAT BOŽIJI a to je velika razlika.
A da li je subota pečat Božiji a nedelja žig to neka svako sam pročita(ja lično nedelim to mišljenje) iako držim subotu kao dan odmora a nisam član ni jedne verske zajednice.
Svakom hrišćaninu je jasno da je tek u 4.om veku uvedeno svetkovanje nedelje.
Pavle kaže da jedni razlikuju dane a drugi ne razlikuju pa nek tako bude.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 19:40 
Veteran
Veteran

Pozdrav Zlajici.

Brate iz tvojih reči zaključujem da si uglavnom prihvatio sve ono što si gore zalepio i smatraš da je urgentno stanje i da moramo ili bi bar trebali pročitati ili prihvatiti to mišljenje, oprosti mi ako sam pogrešio u zaključku i ispravi me.

Možda bi bilo dobro da damo svoja mišljenja o gornjim rečima pa ti sam biraj.

,, Hrišćanin sam. Kršten sam u Srpskoj pravoslavnoj crkvi 1998. godine. To krštenje nije bilo potapanjem u vodu, tako da nije u skladu sa Biblijom.''

Slažem se brate sa tvojom izjavom.

,,Međutim, nakon određenih saznanja shvatio sam da ni pravoslavna crkva, ni katolička, ni protestantske crkve, ni bilo koja druga crkva ni sekta ne propovijedaju izvorno hrišćanstvo''

Šta je za brata ,,sekta''?
Da li je taj skup ljudi koji piše gornji tekst hrišćanski ili nije?
Ako jeste onda se gornja izjava da ,,ni bilo koja druga crkva...ne propovijedaju izvorno hrišćanstvo'' suprotstavlja sebi.

,,koje se temelji samo na Bibliji. Sve današnje crkve i sekte su pale i pripadaju''
"palom Vavilonu" o kome se govori u Otkrivenju Jovanovom. ''

Sve one čitaju iz Biblije ali je dogma problem i tu se slažem.
Brate samo sudija može reći šta je palo a šta nije!
A šta je usudio bih se pitati ,,pali Vavilon'' iz Otk.?

,,Iz njih moramo izići. O tome sam saznao na sajtu www.worldslastchance.com . Ljudi koji su osnovali taj sajt su ranije pripadali Adventističkoj crkvi, ali su izišli iz nje onda kada je i ona odstupila od čistog biblijskog učenja.''

Ko garantuje da je bilo koja crkva od 4.og veka imala čisto Biblijsko učenje odnosno držala se Jevrejskih svitaka koje je Bog preko proroka davao svom narodu da napišu.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 20:56 
Veteran
Veteran

,,Ukratko na tom sajtu se kaže:

- da je prva Zvijer iz Otkrivenja Rimokatolička crkva''

Ako je ta zver crkva onda ona ima sedam glava i sedam gora i 10 rogova.
Pogledaj kod Danila šta kaže da su zveri i rogovi pa uporedi da li je to reč o ctkvi ili nešem drugom?

,,- da je druga Zvijer iz Otkrivenja SAD''

Kako je prva zver verska grupa a druga zver država zar to nisu različite stvari? Ako je druga država onda je to i prva i obrnuto.

,,- da će nakon smrti Benedikta XVI, đavo da se preruši u papu Jovana Pavla II i da će zauzeti papski tron''

Znači maskenbal je u pitanju. Pa neka zauzme mesto za tim tronom ali nek neide dalje.

,, i kroz zakone koji će biti nametnuti cijelom svijetu uz pomoć SAD-a tjerati ljude da prime Žig Zveri, tj da svetkuju nedelju,''

Brate zar neko tera Pravoslavce,Katolike,Svedoke,Baptiste,Metodiste itd. da drže nedelju?
Niko ih netera čak im je nemožeš ni oteti kako su je prigrlili pa zašto onda prisila kad se dobrovoljno to čini?
Tačno je da će neko ko sedne u Jerusalemski hram nametati Jevrejima nešto u vremenu za to određenom jer proroci govore svome narodu.
Nedelja nije žig zveri zato što se skoro niko od hrišćana nebi spasio već 16 vekova jer su nedeljom odmarali i protestanti su nastali od hrišćana koji držaše nedelju počev od Lutera.
Samo bi se Jevreji spasili ali apostol reče da je njima Jevrejima palo slepilo u deo dok neuđe NEZNABOŽACA KOLIKO TREBA a kako da uđu kad odmaraju nedeljom?
Razmisli i čitaj pa reci.

,, a pravi vjernici koji budu svetkovali subotu biće progonjeni i ubijani. Ubrzo nakon toga doći će Sudnji dan, tj. kraj svijeta,''

Tačno je da će biti progonjeni oni što drže subotu, ali će biti ubijani i oni što se ne poklone zveri ni njenoj slici (a tu se ne navode dani kao uslov).
Nije odmah kraj jer predstoji 1000 godišnjica carstva o čemu govori 20.ta glava Otk. i mnogi ,,mali ''proroci pa i veliki.

,,pravednici će vaskrsnuti i biti uznijeti na nebo i tu živjeti s Hristom 1000 godina, a zemlja će biti za to vrijeme u haosu i đavo zarobljen u njoj.''

Da će biti uznošenja biće ali nađi brate gde u Bibliji piše da će kugla zemaljska biti pusta 1000 godina?
Gde piše da će na zemlji biti haos 1000 god?

Gde piše da će satana biti NA NJOJ?

,,Nakon 1000 godina vaskrsnuće grešni i na njih će biti poslana vatra s neba ''

Nepiše tako, već se to vaskrsenje naziva drugim vaskrsenjem i tada se sudi PO DELIMA i nigde se nekaže da tamo nema spašenih već da među njima neće biti oni koji će carovati 1000 god. niti biti sveštenici. Zato piše da će varalica biti bačen u bezdan a to je grob i to nije na površini zemlje već u njenoj dubini da nebi radio nešto a šta to?
,,ZAVODIO NARODE'' koje narode na zemlji da zavodi brate ako je pusta?
Kaže se da samo onaj čije se ime NENAĐE u knjizi života biće osuđen a šta će mo sa onim čije se ime NAĐE u knjizi?
Dvadeseta glava govori o vaskrsenju POSTRADALIH prisilno za Boga a posle 1000 god. ustaju prirodno umrli zar misliš da u celoj istoriji nema ni jednog da je činio dobro i prirodno umro?

Neće na te vaskrsle sići vatra već na one što će opkoliti mesto gde sveti žive (na pustoj planeti )jer će hteti da ih napadnu. A kad stigoše sveti na pustu zemlju?
Ko opkoljava svete,pa onaj što je pušten iz bezdana sa svojom armadom.
Proveri bracika pa javi.

,,koja će ih na kraju uništiti, i tijelom i dušom. A pravednici će se spustiti s neba na zemlju i zemlja će postati savršena.''

Da li piše baš tako?
Ili piše da će se mučiti U VEČNOSTI?
Koga opkoli ona vojska što na nju siđe oganj kad tek posle toga stižu sveti sa neba?

,, Prestolnica tog novog svijeta Božijeg biće Novi Jerusalim.''

Amin.

,,- da je Žig Zveri svetkovanje nedelje''

Da je tako onda mi koji odmaramo subotom nebi mogli KUPITI NI PRODATI jer ne odmaramo nedeljom. Od kad to nedelju štancuju na čela?
Ako tradicionalne crkve nisu simpatične protestantima nemoraju toliko mrziti nedelju već greh.

,,- da se on može dobiti u čelo ili u desnu ruku;''

Kako li će samo nedelja imati broj 666?
Kako će je zalepiti na čelo ili ruku?
Penzioneri nerade ni jednim danom jadni oni šta će s njima (pola.pola)

,,ko dobije u čelo znači da je intelektualno prihvatio da treba svetkovati nedelju''

Zar misliš brate da oni što se odmaraju nedeljom nisu intelektualno svesni da se taj dan zove nedelja već će to shvatiti na kraju?

,, i to radi iz ubijeđenja, a ko dobije u desnu ruku znači da će se povinovati zakonima o nedelji jer mu je tako lakše da preživi''

Iz ubeđenja i iz zakona???
Iz ubeđenja može da kupuje i prodaje a šta iz zakona...?

,,- ko bude poštovao Božiji dan - Sabat - tj. subotu dobiće Božji pečat''

Da li je to uslov spasenja?
Nije li Bog dao 10 zapovesti a ne jednu?
Piše li možda da svaki koji prizove ime Gospodnje da će se spasti?
A čije ime prizivaju oni što odmaraju nedeljom?

,,- ko dobije Žig Zveri biće mučen vatrom i sumporom i na kraju će biti uništena i njegova duša i tijelo''

Trebamo prvo znati šta je žig.
Trebamo znati da i onaj što je učinio greh a nije se pokajao biće uništen iako nema žig.
Žig je krenuo lagano i put mu se uređuje.

,,- ko dobije Božiji pečat biće spasen i imaće vječni život u raju''

AMIN.

,,- spaseni smo kroz vjeru Gospoda Isusa Hrista a ne poštovanjem zakona''

Kako sad to a ovamo se poziva na subotu kao jednu od zapovesti a ovde zakon ništa...?

,,- ako poštujemo zakon to znači da smo spaseni, što znači da ako volimo Boga poštovaćemo zakon, AKO NE POŠTUJEMO ZAKON ZNAČI da nismo spaseni.''

Ako mi ovo brate razjasniš Nobelovu nagradu predlažem!
A pasus pre zakon ništa..?

,,- Milost Duha Svetoga nam omogućava da ispunjavamo Zakon Božji''

Amin.

,,- Zakon je 10 Božijih zapovijesti onakvih kakve su napisane u bibliji i Zapovijesti iz Novog Zavjeta, a ne ono što pojedine crkve uče ''

A šta one uče...?

,,- Ceremonijalni Zakon iz starog zavjeta je prestao da važi Hristovim raspećem (Mojsijev), ali 10 Božijih zapovijesti koje je Bog svojim prstom napisao na kamenim pločama važi zauvijek.''

Iz toga se vidi da nesmemo ubijati niti krasti i da Boga ljubimo i da subotom odmaramo itd.
Da li tako činiš?

,,- Iz svih organizovanih crkava i sekti treba izići i u svojim domovima formirati crkve''

Ovi su gori od mene.
Jesam za ispravnu nauku i da se izučava po kućama ali netreba gasiti crkve već im reći iz ljubavi da su možda negde pogrešili pa da se zajedno sa njima moli i izučava.

,,- Kada se usvoje svi principi vjere ''

koji principi i ko ih uspostavlja?
Zar nam principe nije Bog ostavio?

,,svaka grupa od najmanje troje vjernika može ovlastiti jednog od njih da bude đakon i obavlja krštenje.''

Da li sme? Grešio sam i ja po tom pitanju.
A gde je tu uloga Duha Svetog?

,,Krštenje trebamo ponoviti i ako smo već bili kršteni,''

Možda ako nije bilo Biblijsko krštenje.

,,jer pravo krštenje je jedino nakon potpunog i istinskog pokajanja i punim potapanjem u vodu.''

Amin.

,,- krštenje je ispravno jedino punim potapanjem u vodu i to predstavlja umiranje grešnika i rađanje u Hristu, što je simbol Hristovog vaskrsenja''

Amin.

,,- da je učenje o Svetom Trojstvu pogrešno: samo jedan je Bog, Isus Hristos je njegov sin kroz koga je sve postalo i koji je naš spasitelj, a Sveti Duh je duh Isusa Hrista čijim djelovanjem smo u milosti Božjoj, tj. sposobni da se držimo njegovog zakona.''

Nisam dostojan da o ovom išta kažem a da ne pogrešim zato Slava BOGU što ćutim jer Biblija daje odgovor.

Bog te blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Parafraziram - Jovan Krstitelj je govorio da on krštava vodom, a iza njega dolazi Onaj koga on nije dostojan i koji će krštavati Duhom Svetim i ognjem.

Ne vidim zbog čega je potrebno potpuno potapanje u vodu?

Krštena sam pod Ostrogom (slava mu i milost) i to u vrijeme dok se još uvijek nije znalo da je tu smještena relikvija nad relikvijama - ruka sv. Jovana Krstitelja i mislim da sam potpuno i ispravno krštena posipanjem vode po glavi.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 10:48 
Veteran
Veteran

Pozdrav Taliji
Rekao bih svoje viđenje pomenute probematike mada kažem to je samo moje razumevanje što neznači da je ispravno.
Gospod kaže da nam se valja nanovo roditi i to Vodom i Duhom.
Ako se duhovno rađamo ispunjavanjem Duhom Svetim to smatram da i rađanje vodom ide porinućem u vodu.
Mada može i škropljenje vodom jer i polaganjem ruku primamo Duha.
Nekad sam verovao da samo potpunim potapanjem u vodu biva pravo krštenje vodom ali sad vidim obe mogućosti kao ispravne jer se obe i upražnjavaju.
To bi otprilike bilo kao kad bi polemisali kako se prima Duh Sveti pa jedni tvrdili da se u sili sa neba izliva a drugi da se polaganjem ruku može primiti i obe mogućnosti su ispravne.
Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]