korisnik je napisao:
Inace ovu pricu mi je ispricao profesor na ekonomskom fakultetu dok sam isao na pripreme u januaru.... Dakle neki njegov prijatelj raspise konkurs za posao (u Kragujevcu, ukoliko se ne varam)... naime trazi dve osobe sa zavrsenim ekonomskim fakultetom.... I prijavi se pedesetak.... Rece covek..Ko je zavrsio privatni ekonomski... Digne ruku tridesetak ljudi... Mozete izaci, slobodni ste....... Ko je zavrsio drzavni ekonomski van Beograda... desetak ljudi ustane....i vi izadjite...... Ostadose ovi sa ekonomskog u Beogradu...koliko jezika znate?...Njih dvojca koji su

znali po tri jezika dobili sljaku a ostali.... Dakle sa privatnom diplomom ste ispali u startu.......
Otkud tebi ovo?
Jesi li ikad konkurisao u Srbiji?
Ovo je izjava profesora državnog fakulteta koji organizuje pripreme za prijemni!
Te pripreme se tamo naplaćuju (ide na račun fakulteta), pa ti vidi koliko je ta "priča" istinita.
Inače, ovu priču sam čuo par puta u Srbiji (često idem tamo) i uvijek je ista/slična, samo je uvijek u pitanju drugi grad (jednom je bila Subotica), a broj kandidata se mijenja!
A kada pitaš koja je to firma, niko ne zna!
sheena je napisao:
BSE je napisao:
ma pustite jadnika ne zna sta prica
vidite da se hvata za ono sto je pisano po forumima, a pojma nema kakvo je stvarno stanje
Najzad, neko pametan!!!!

BSE, u pravu si!
Zapravo, u Srbiji ti je stanje slično našem. Ako imaš štelu/vezu/rođu upao si.
Srećom, ima firmi koje organizuju "prave" konkurse, pa ti je bitno de se dobro oznojiš na razgovoru (pokažeš šta znaš) i upašćes bez obzira koji faks završio.
Eh sad', jedino sam primjetio da ne "boluje" većina studenata od želje da rade u državnim institucijama/firmama (bar oni sa kojima sam ja razgovarao).