Maximianvs je napisao:
Немој се самопрозивати.
Драго ми је да си осим у измишљању историје религија такође талентован и у фабрикацији глагола.
Maximianvs je napisao:
Видим да си се нашао прозван, такође.
Нисам ни у чему "прозван" (иако видим да себе доживљаваш као форумску учитељицу),
већ човјек просто не може понекад а да не одреагује на некултуру у дијалогу, ставу,
а понајвише у каубојском баратању историјом религиозних идеја.
Ево, искрено те молим да барем један (1) став односно тврдњу коју тако категорично износиш
барем покушаш да докажеш на било који начин: образложењем, цитатом и сл.
Твој "дијалог" изгледа тако што се појавиш, изјавиш гомилу ничим поткријепљених "чињеница",
а онда све који се не слажу са тобом просто окарактеришеш као "глупане".
То сваком нормалном ствара осјећај да теби на форуму који је мјесто дијалога није циљ
да цивилизовано размјењујеш неке информације, већ просто да се дивиш властитој интелигенцији и "свезнању".
Citiraj:
Па није теби лако чим не користиш свој мозак, јаране.
Можда ти овдје неко са форума и јесте приватно "јаран", али ја засигурно нисам,
па те љубазно молим да ме тако не ословљаваш. (Мада ми се чини да ћу ускоро у твом стилу добити нове
надимке "глупана" "затуцаног" итд.)
Citiraj:
Ништа горе од вас који прихватају неку догму као апсолутну нема.
Од "нас"? А који смо то "ми"?
Или, боље, ко сам то ја с ким водиш дијалог?
Да ли си сасвим сигуран да ја "прихватам неке догме као апсоултне"?
Ја рецимо прихватам догму, односно схватање да је Сунце извор живота на Земљи,
а сигуран сам да и ти, такође ту догму прихваташ као такву.
Да ли се онда твоја горња премиса односи на "нас" као нас двојицу и остале сличног увјерења,
или пак, само на оне који немају исте догме (учења, аксиоме, назови како хоћеш) као и ти сам?
На крају крајева, како уопште знаш које су то моје "догме", па чак да ли ја уопште имам неке "догме"?
Citiraj:
Јбг, прими моје саучешће.
Претпостављам да те испуњава самозадовољством када користиш пежоративни начин изражавања,
али те опет најљубазније молим да покушаш да избјегнеш псовање у овом покушају вођења дијалога.
Нити је лијепо, нити културно, нити показује уважавање саговорника,
а поврх свега, нема никакве потребе за кориштењем псовки и кафанске терминологије у недостатку аргумената.
свако добро