banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2009, 13:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zapravo zalosno je sto su nam drzavne skole i fakulteti propali, zalosno je sto postoje ljudi ogranicenih shvatanja koji misle da se u privatnim skolama nista ne uci i da to upisuju samo ljenstine i debili

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 15:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2008, 17:50
Scorsese...
kako ti lupaš malo gluposti...
ja sam imala uvod u pravo koji se satojalo iz 150 pitanja....ako treba evo odmah cu i da ih napišem...
Ne znam na kom faxu je tako ali ja to na PIM-u nisam imala tako.

Nebitno...evo samo da javim da je u Ljubljani snijeg 35 cm napadao...
Žao mi je krofni, ali nisam išla busom, ali hvala na ideji..lol.

I da, ja bi se složila sa Majili i njenim poslednjim postom, ima i toga....

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 18:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
pirueta je napisao:
Scorsese...
kako ti lupaš malo gluposti...
ja sam imala uvod u pravo koji se satojalo iz 150 pitanja...
Ne znam na kom faxu je tako ali ja to na PIM-u nisam imala tako.
.

http://www.fakultetpim.com > oglasna tabla > kolegij I II III god. > ispitna pitanja iz uvod u pravo

Uostalom 14 pitanja ili 4000 nije bitno, bitno je da ja ne znam osobu koja je upisala privatni f. a da nije dobila diplomu. TO je ključ priče, a ti si ta koja pričaš gluposti ... imala sam sreće ovde... tamo... imala sreće na faxu... imala sreće pri zaposlenju.... imala sreće prilikom vize...imala sreće prilikom radne dozvole.... ima li ta tvoja sreća kraja. večeras na lotu je jackpot preko milion eura, kad imaš toliko sreće trebala si kod kuće ležati i samo uplatiti jednu kombinaciju, a ne tražiti sreću u bijelom svijetu, kad ti je sva sreća ovde sestro mila. :P

Odbija se prijedlog za odgodu rasprave ! Okružni tužilac Scorsese 8)

Poslednji put menjao scorsese dana 05 Feb 2009, 21:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 19:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2008, 17:50
Hahahaha...
da..da....

Kao prvo, meni viza ne treba jer na svu sreću nisam rođena ovdje, eto i radnu dozvolu sam dobila na osnovu toga, jebiga, imam sreće da sve što pokušam i uspijem. Nisam ja kriva tome, jednostavno sam rođena pod srećnom zvijezdom, i baš me sad nasmija sa tim lotom, ali imam sreće i u tome, jednom sam i na bingu dobila sasvm dovoljnu svotu novca ( da ne iznosim javno koliko )
A ona pitanja što si vidio na oglasnoj tabli nisu pitanja niti za ispit niti za test, ako baš želiš da znaš, ja sam uvod u pravu položila sad u januaru, i naučila svih 150 pitanja koliko smo ih i dobili od profesora, tako da ti u tih 14 pitanja nikako ne mogu povjerovati, da bar nisam polagala prošli mjesec, ne bih ništa ni komentirala. To je ispit koji je meni ostao iz druge godine tako da vrlo dobro znam koliko pitanja je bilo za taj pomenuti.
A na žalost svi koji upišu i dobiju diplomu, u tome se u potpunosti slažem, ali opet ni protiv toga se ništa ne može.
I nemoj da budeš zavidan zato jer sam ja srećna, jednostavno tako ide, a nije uvijek baš bilo tako.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 19:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Možda je negdje i spomenuto,nisam sve čitao ali privatne fakultete ne upisuju sami oni koji neće da uče.Evo naprimer ja,upisao bih nešto ali pošto sam zaposlen trebalo bi nešto vanredno,a to na državnim fakultetima ne postoji.Privatni fakulteti su osmislili neko učenje na daljinu,što je ustvari isto,pa možda je na jesen i upišem nešto.
Što se tiče toga da niko ko je upisao privatni nije ostao bez diplome,ja ih znam dvojicu koji su upisali vodeći se tom logikom i kada su vidjeli da ipak moraju nešto i naučiti odustali.Koliko ih je samo odustalo od državnog faksa jer je naišlo na nekog profesora-skota koji ih je obarao 5-6 puta iako su znali?Znam i par takvih.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 20:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pirueta je napisao:
.... na svu sreću nisam rođena ovdje... :D

A na žalost svi koji upišu i dobiju diplomu, u tome se u potpunosti slažem, ali opet ni protiv toga se ništa ne može.
I nemoj da budeš zavidan zato jer sam ja srećna, jednostavno tako ide, a nije uvijek baš bilo tako.

Eno je, opet ona i njena sreća, :D , malo si me zatekla sa ovim "priznanjem". Samo sam to tražio, tako da sam s tobom zakopao sjekiru. Ružan je osjećaj sad kad se sjetim sve one prepirke :( a mogla si i ranije to reći. Zavidan nisam, samo mi je krivo što ranije nismo izgladili stvari, mogla si dobaciti par brojeva, sad je već kasno za uplatu. :cry: ode miliončić :cry:
Žao mi je zbog nekih uvreda, a tebi opraštam na onom "lupanju gluposti", i želim ti sve najbolje, zaista :flower: :flower:

(sad još ostaje da izvučem priznanje iz ostalih osumnjičenih) 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 00:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
pirueta je napisao:
Hahahaha...
da..da....

Kao prvo, meni viza ne treba jer na svu sreću nisam rođena ovdje, eto i radnu dozvolu sam dobila na osnovu toga, jebiga, imam sreće da sve što pokušam i uspijem. Nisam ja kriva tome, jednostavno sam rođena pod srećnom zvijezdom

Iako je off topic, moram da odgovorim na ovo. Jesi, stvarno si rođena pod sretnom zvijezdom. Evo ja već godinu i po čekam boravišnu dozvolu i nikako... Ni viza ti ne treba, nemaš pojma koliko ti to sve olakšava. #-o
Btw, džabe raspravljate... Ljudi idu linijom manjeg otpora (ograđujem se od onih koji rade i žele vandredno studirat). Ovo je kao rasprava o kokoški i jajetu.
Svi mi koji studiramo na državnom ćemo govorit da privatni ne pije vode, ovi drugi će govorit kako im je super, kako je super organizacija, rade po Bologni etc. Začarani krug..

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 08:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
_zoka je napisao:
Možda je negdje i spomenuto,nisam sve čitao ali privatne fakultete ne upisuju sami oni koji neće da uče.Evo naprimer ja,upisao bih nešto ali pošto sam zaposlen trebalo bi nešto vanredno,a to na državnim fakultetima ne postoji.Privatni fakulteti su osmislili neko učenje na daljinu,što je ustvari isto,pa možda je na jesen i upišem nešto.
Što se tiče toga da niko ko je upisao privatni nije ostao bez diplome,ja ih znam dvojicu koji su upisali vodeći se tom logikom i kada su vidjeli da ipak moraju nešto i naučiti odustali.Koliko ih je samo odustalo od državnog faksa jer je naišlo na nekog profesora-skota koji ih je obarao 5-6 puta iako su znali?Znam i par takvih.

znam i ja neke osobe koje su se vodile istom logikom i na kraju odustali, jer im se ne uci
uglavnom, cestitke za post

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Pet puta više obnavljača
Datum: 04.02.2009 19:21
Autor: Dražen Remiković

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Na javnim fakultetima u RS u prošloj akademskoj godini pet puta više studenata je obnovilo godinu u odnosu na broj upisanih u oba sektora.

Prema prikupljenim podacima na 12 od ukupno 15 privatnih visokoobrazovnih ustanova u RS, prošle godine je na studije upisano 10.156 studenata od čega je samo 499 obnovilo godinu.

Sa druge strane, na javnim univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu bila su upisana 25.743 studenta od čega su 6.882 obnovila godinu.

Zoran Milošević, direktor Visoke škole za uslužni biznis na Sokocu, kaže da je monopol koji uspostavlja državni sistem obrazovanja uslovio uspjeh rada privatnog fakulteta.

"Državni univerzitet ima pravo na budžet Ministarstva i tako mu daje mogućnost da se potpuno opušteno 'igra' s pojmom prolaznosti i kvaliteta. Reforma obrazovanja ne može biti sprovedena ako državni fakultet uvijek ima privilegiju za dobijanje budžetskih sredstava, bez obzira na to kakvu politiku vodio", objašnjava Milošević.

Kada je riječ o licencama za rad fakulteta, Milošević kaže da njegov fakultet ima licencu, ali da nije siguran da li neki fakulteti imaju ili nemaju dozvolu.

"Najveću pometnju izazivaju oni fakulteti koji otvaraju takozvana isturena odjeljenja. Postoje slučajevi kada fakultet primi preveliki broj studenata, pa nema gdje da im drži nastavu. Onda se otvaraju takva odjeljenja i to veoma šteti imidžu privatnih fakulteta", ističe Milošević.

On naglašava da je predrasuda misliti da su državni fakulteti nosioci kvaliteta, te da će se tek za 10 do 20 godina vidjeti pravi rezultati na privatnim fakultetima.

Mitar Novaković, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kaže da je bolonjski sistem pokazao porast prolaznosti studenata, te da je zadovoljan načinom sprovođenja osnovnog studija.

On napominje da se ne može upoređivati državni univerzitet s privatnim, jer na državnom univerzitetu ima još studenata koji studiraju po starom nastavnom programu.

"Student koji završi studije na privatnom fakultetu se vjerovatno dugo neće moći zaposliti. Ja se divim mnogima koji su se zaletjeli i napravli privatne fakultete, a nemaju pojma o radu fakulteta", kaže Novaković.

On je objasnio da privatni fakulteti prvo moraju dobiti međunarodnu licencu, a onda se pokazati na tržištu, ako žele uspjeti u poslu obrazovanja.

"Naš univerzitet nema licencu za doktorat, jer još nismo organizovali taj segment usavršavanja na pravi, kvalitetan način. Mnogi privatni fakulteti imaju doktorski studij, ali doktori koji doktoriraju na tim fakultetima ne mogu se zaposliti na našem univerzitetu", poručio je Novaković.

Tanja Dursun, student Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu, kaže da ne bi studirala na privatnom fakultetu zbog previsoke školarine, ali i zbog načina studiranja.

"Poznajem neke kolege koje studiraju na privatnom fakultetu i koje polažu ispite bez ikakvog truda i rada. Dovoljno je samo da se pojave s nekim seminarskim radom u ruci. Ja, ipak, mislim da se treba malo pomučiti", zaključuje Dursunova.
Cijene studiranja
Na privatnim fakultetima se cijene studiranja kreću u rasponu od 2.000 KM pa do 6.000 KM, s tim što na većini fakulteta postoji mogućnost plaćanja na rate, dok na državnim fakultetima, studenti moraju izdvojiti od 440 KM za društvene i prirodnjačke fakultete, do 1.500 KM za akademije.

SKANDALOZNO!!!!!!!! :angry4:

Ostao sam bez teksta. Kako državu nije sramota? Dva puta više studenata je na državnim fakultetima, 10 puta veća prolaznost na privatnim.

Da li vi kontate tu disproporciju? :confused2:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zna li iko koliko košta godina na akademiji u Bl?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Zna li iko koliko košta godina na akademiji u Bl?

Ako misliš na Akademiju umjetnosti cijena je 660 km, a 1500 odsjek TV režija ili kako se već zove.

Citiraj:
Da li vi kontate tu disproporciju?

Statistika je *ebena disciplina. U procentima 4.91% studenata obnovi godinu na privatnom, a 26.73% na državnom.
Međutim, to su samo prividno tačni podaci. Da su uračunati samo ekonomisti, pravnici i studenti elektrotehnike-informatike, sa državnog fakulteta (jer ti studiji postoje na privatnim fak.) procenat obnove bi bio 70-80%, a ovako, u statistiku su se umješali i studenti filozofije, poljoprivrede,a to onda više nije statistika već kupusarenje.
Da bi se dobili pravi podaci koji imaju neku iole bitnu induktivnu vrijednost treba uporediti broj upisanih i svršenih studenata, državnog i privatnog fakulteta (naravno u onim navedenim disciplinama koje uporedo postoje) i tek onda se mogu izvlačiti zaključci, a zaključak mogu vam odmah reći je KATASTROFALAN sa dalekosežnim posljedicama.

Da li je potrebno reći da od onih 4.91% obnavljača sa privatnih fakulteta, 4.90% će završiti "fakultet" a ovih 0.01% -eeeh, pa mora se neko/a i "u Njemačku udat".

Mada, mogao bi se kladiti i da je onih 4.91% čista podvala.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 21:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vidim ja s3re se po privatnim fakultetima ali da ja vas nešto pitam:da imate novac da 'ladno platite školarinu na privatnom faksu,da li bi upisali državni?Naravno ako postoji privatno ono što želite studirati.Pa,svi mi volimo sa što manje truda dobiti što više,budimo malo realni.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Znam da Janjos fakultetu u Prijedoru mnogi studenti ne izadju na ispit a poloze taj ispit.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:02 
Veteran
Veteran

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... plome.html

Poništene 294 diplome

Datum: 14.03.2007 21:17
Autor: S. Gojković

BANJALUKA - Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, poništio je juče 169 diploma Fakulteta za poslovnu ekonomiju Banjaluka i 125 diploma Fakulteta za poslovni inžinjering Gradiška/Bosanska Gradiška i time potvrdio nalaz prosvjetnih inspektora da su nelegalno izdate.

`Utvrđeno je da su pojedini studenti polagali i po 23 ispita za četiri mjeseca. Podaci u matičnim knjigama su netačni, nepotpuni, falsifikovani i naknadno upisivani, a studenti su upisivani bez validne dokumentacije`, utvrdili su inspektori.

Pojedini studenti na Fakultetu za poslovne studije, kažu inspektori, dobili su diplome, a da nisu ni položili sve ispite ili su ih polagali poslije dobijanja diplome.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:06 
Veteran
Veteran

http://www.novinar.de/2007/02/09/menadz ... eseci.html

BAKIĆ I PREDAVAČ I STUDENT:Inspekcija je utvrdila i niz nepravilnosti kada je riječ o predavačima na Fakultetu za poslovni menadžment čiji je vlasnik Ranko Bakić. Naime, utvrđeno je da je Ranko Bakić istovremeno i predavao i bio student na svom fakultetu. Bakić ima diplomu Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i nema stručnu spremu za predavanje na svom fakultetu. Slična je situacija i sa dekanom na njegovom fakultetu, Vladimir Stojanović iz Novog Sada, takođe agronomom po struci. Naime, Stojanović je predavao osam predmeta i to iz oblasti ekonomskih nauka, kao i psihologiju za koje, takođe, nema stručnu spremu.

Na Fakultetu poslovnog menadžmenta iz Gradiške/Bosanske Gradiške trenutno studira 1.200 studenata. Prosječna godišnja cijena školarine na tom fakultetu je 2.000 KM, dakle, ovaj fakultet je zaradio 2.400.000 KM. Ranku Bakića, vlasniku fakulteta, isplaćeno je 250.000 KM kao beskamatni kredit za kupovinu stana. Isplatu je odobrio njegov sin.

Fakultet za poslovnu ekonomiju u Banjaluci je na osnovu “programa” kojim su prekvalifikovali i dokvalifikovali 169 vojnih lica inkasirao ukupno 422.500.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:11 
Veteran
Veteran

18. srpanj 2008.| Milan Šutalo

Na fakultetu bez profesora diploma za nekoliko dana

U Travniku djeluju privatni fakulteti za menadžment, ekonomiju, poslovnu ekonomiju i logistiku

Privatni fakulteti i visoke škole za menadžment i srodne grane počele su se osnivati u BiH krajem devedesetih godina 20. stoljeća, i to najprije u Republici Srpskoj. Tamošnji je zakon predviđao da fakultete i sveučilišta mogu osnovati i pravne i fizičke osobe, a zbog činjenice da nije propisao posebne uvjete ni izdavanje licenci mnogi su u tome prepoznali mogućnost brze i velike zarade. Ljudima sa srednjom školom, koji su preko noći postali biznismeni, ili imali visoke položaje u državnoj službi, trebala je diploma do koje se može lako doći. Privatni fakulteti naplaćivali su visoke školarine, nudili neodgovarajuće uvjete studiranja, nisku razinu znanja i nekvalificirane profesore.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:18 
Veteran
Veteran

Zbog nedostatka zakona dešava se da privatni fakulteti često iznajmljuju prostorije u osnovnim školama i restoranima kako bi smanjili svoje troškove.

Preko četrdeset studenata, na privatnom Fakultetu poslovne ekonomije u travničkom naselju Kalibunar, nastavu prati u malim učionicama.

Učitelj iz Višegrada Slavče Sandevi, koji radi i kao koordinator za upis studenata u višegradski ogranak Sinergija univerziteta, kaže da će se nastava za 170 studenata u početku održavati u prostorijama osnovne škole.

Jovan Todorović, rektor Univerziteta Slobomir
Rektor privatnog Univerziteta Slobomir, Jovan Todorović žalio se u novembru prošle godine da obližnji Univerzitet Sinergija upisuje studente na nepostojeća predavanja. No, pokazalo se da su predavanja na Univerzitetu Sinergija već započela kad je on ovo izjavio. Naime, studenti sa pet fakulteta Sinergije su u oktobru počeli pohađati nastavu u prostorijama koje se nalaze na tri lokacije: tvornici u Bijeljini, osnovnoj školi u Višegradu, te prostorijama Fakulteta tehnologije u Zvorniku.

Profesor Dragan Mikerević sa Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci i bivši premijer RS-a kaže da je otvaranje fakulteta potrebno regulisati dodatnim propisima.

"Ne možete otvoriti ni frizerski salon bez pravila, ali možete osnovati fakultet", tvrdi profesor Mikerević. On dodaje da bi postojeća situacija mogla dovesti do pada kvaliteta obrazovanja i dugoročnih posljedica po visoko obrazovanje.

Vlasnici privatnih fakulteta u pravilu kriju zaradu na privatnim fakultetima, a izgleda da imaju i dobar razlog. Na primjer, cijena školarine na SSST je 10.000 KM što znači da 60 studenata osnivaču donosi godišnju zaradu od 600.000 KM.

Godišnja školarina na Univerzitetu Slobomir košta 4.000 KM. Vlasnik univerziteta Slobodan Pavlović, tajkun koji se obogatio radeći sa nekretninama, godišnje zaradi 3.2 milijuna KM zahvaljujući školarinama koje plaća 800 studenata koji studiraju u Bijeljini i Doboju. Pavlović svojim studentima osigurava i kredit preko vlastite banke smještene u zgradi koja se nalazi preko puta univerziteta.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Vidim ja s3re se po privatnim fakultetima ali da ja vas nešto pitam:da imate novac da 'ladno platite školarinu na privatnom faksu,da li bi upisali državni?Naravno ako postoji privatno ono što želite studirati.Pa,svi mi volimo sa što manje truda dobiti što više,budimo malo realni.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
EiLeen je napisao:
_zoka je napisao:

:lol: :lol: :lol:

:lol: jok, ima da riknesh za dz

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 22:50 
Veteran
Veteran

novinar86 je napisao:
"Mrzite privatne fakultete, to Vam niko ne brani, pljujte po njima, smijte se, ali znajte da su to sve mlade duše željne znanja isto kao i svi ostali."
Nisam nikad mrzio privatne fakultete, cak stavise imam dobar odnos sa nekim od njih, posebno PIM-om, ali nije poenta u mrznji i ljubavi prema necemu vec u cinjenicama. A cinjenice koje niko ne moze osporiti su sledece
-studenti na privatnim fakultetima lakse dolaze do diploma (niko ne spori da i oni uce ali to se ne moze mjeriti sa drzavnim fakultetima)
-sami profesori u ugovorima na pojedinim privatnim fakultetima su imali klauzulu da minimum 60 odsto studenata mora proci njihov predmet
-privatni fakulteti su osnivani da bi pokrili onu populaciju studenata koja je naglo prekinula skolovanje pocetkom rata i obecali im instant diplome bez mnogo cekanja, naravno to su masno naplatili, a toj populaciji diplome su bile neophodne zato sto su uglavnom vec bili zaposleni u administraciji i bojali su se nove sistematizacije radnih mjesta u kojoj bi diploma bila obavezna
I evo jedan moj primjer: profesorica NN na pravu od studenata trazi da polazu ispit iz njene knjige koja ima oko 300 strana (kopije ne dolaze u obzir) dok na BLC za isti ispit trebate skriptu od 20 strana. To dovoljno govori.

E to je istina. Isti profesor na istom predmetu, na drzavnom fakultetu obara preko 90 % studenata a na privatnom fakultetu pusta 99% studenata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]