banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2008, 15:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Nov 2008, 15:37
Zna li neko gdje mogu pronaci osobu koja daje privatne casove holandskog jezika u Banjaluci?

Hitno mi treba odogovor.

Unaprijed hvala

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2008, 18:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jul 2007, 12:09
Javi se na mirnasavic@yahoo.com

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2008, 19:42 
Voajer
Voajer

mirnaja je napisao:

jel se ona dugo daje casove holandskog ili samo poznaje taj jezik

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2009, 22:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Jan 2009, 22:02
Vezano za kurs holandskog i meni su potrebene informacije,pa ako neko nesto sazna molim da mi javi.
Jel tebi treba holandski za polaganje jezika u ambasadi? U slucaju da ti zbog toga treba i da trazis vizu za iseljenje u Holandiju,javi se da razmijenimo iskustva i informacije.Pozzz

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 23:25 
Voajer
Voajer

Da polazem u holandskoj ambasadi u Srajevu radi preseljenja u Holandiju jer sam se udala. Koje informacije ti trabaju u vezi kursa i jesi li vec krenula na casove?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 11:29 
Voajer
Voajer

I ja isto treba da polazem u ambasadi.Nisam jos pocela sa ucenjem,tek mi ovih dana stize knjiga ta naar netherland po kojoj se uci. A ti? Jesi li ti krenula na casove? Jel ima u BL kurs ili ides na instrukcije?
Kazi mi kako ide ganjanje papira,sta ti je sve potrebno? Jesi se ovdje vjencala ili tamo?
Ja se nisam udala,mi cemo prvo ganjati dozvolu na "partnership",a onda tamo ostalo..
Ja jos uvijek nemam pojma sta je sve potrebno jer su mi rekli da je prvi korak polaganje jezika.Nemam pojma koliko vremena mi je potrebno da to savladam,nadam se ne previse.
U koje mjesto odlazis? Jesi bila tamo i kako ti se svidja?

Pozzzz

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:59 
Voajer
Voajer

ja sam se udala prosle godine u avgustu ovdje u Banjaluci, a iz Holandije sam dolsa prije nekoliko dana bila sam tamo 3 mjeseca. Idem tamo vec nekoliko godina, meni je tamo super,zavisi u koje mjesto ti ides ali vjerujem da ce ti se svidjeti. Pocela sam prije nekoliko dana uciti holandski, imam privatne casove cura mi dolazi u stan 2 puta sedmicno a da se ispit pripremi treba ti oko 2 mjeseca ali to opet zavisi koliko cesto imas casove. Ispit nije tezak, bar koliko sam cula niti ga je tesko pripremiti ako si bas zainteresovana. Mi smo uzeli advokata tamo u Holandiji da obavlja te pripreme za prijavu ispita i da ganja papire jer je tako lakse, on bolje poznaje zakone nego mi. Kada polozis ispit papiri se cekaju oko 3 do 4 mjeseca. Ako hoces broj od te cure sto meni predaje holandski samo se javi jer ja nisam cula da postoji neki kurs

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 10:01 
Voajer
Voajer

Hvala ti na informacijama. Ja sam isto dosla prije par dana iz Amsterdama,tamo i treba da selim.Meni je isto tamo dobro,grad je fantastican.Sto se tice ispita cula sam da nije tezak,ja sam cak tamo malo i ucila jezik,ali ipak mislim da treba rada.Znam da se ceka 3-4 mjeseca za papire i da se ispit prijavljuje tamo u IND.Kosta 350 eura.
Kazi mi ko je ta djevojka sto ti drzi casove,jel ona profesor holandskog ili samo zna jezik? Koliko joj placas?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 23:23 
Voajer
Voajer

Bila sam u Amsterdamu i stvarno je super grad. Cura koja meni predaje holandski se zove Dragana i vec duze vrijeme daje instrukcije osobama koje polazu jezik u ambasadi i stvarno ima iskustva u tim stvarima. Ona poznaje holandski jer je tamo studirala i dugo godina zivjela. Ako hoces mogu ti dati broj tel pa se cuj sa njom.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 11:03 
Voajer
Voajer

Super,bas si me obradovala ovim vijestima! Molim te daj mi njen broj,meni knjiga Naar Netherlands stize ove sedmice,tako da mogu poceti.Kad ti planiras da polazes?
Hvala ti mnogo jos jednom!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 19:55 
Voajer
Voajer

ja sam vec imala nekoliko casova i dobro mi ide za sad. Planiram polagati u aprilu ako budem spremna. Njen broj je 065439112, zove se Dragana. Slobodno reci da sam ti ja dala broj jer sam joj pricala o tebi, ja se zovem Nevena. Eto javi se ako te jos nesto interesuje ili ti nesto zatreba. Ili mi ostavi msn ako imas pa da se lakse cujemo

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 21:27 
Voajer
Voajer

Cao Nevena!
Hvala ti puno za broj,vec sam se cula sa Draganom i mislim da cemo se vidjeti za koji dan. Naravno,ako si raspolozena mozemo se i nas dvije naci,uvijek je lakse ako imas nekog ko je zaokupljen istim "problemom " kao i ti..
Ne bih ti ovdje pisala ni br tel ni msn,to cemo preko Dragane ako si raspolozena ;-)

Puno pozdrava!
Ceca

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 21:35 
Voajer
Voajer

naravno da se mozemo naci, recicu Dragani da ti da moj broj telefona pa mi se mozes javiti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]