Hristov je napisao:
Pozdrav,
Kome je cilj rijesavanje (ličnog) problema najbolje da nazove menadzera Autoprevoza i raspita se za razloge ukidanja popusta i mogucnosti kompromisa, ipak je u pitanju politika privatne firme i ovakve rasprave ne mogu nista postici osim da nam posluze kao "ispusni ventil".
Pozdrav!
Slažem se. Da citiram samog sebe (iako je to glupo, ali mi se ne da pisati ponovo):
Citiraj:
To je politika pevoznika i ako njemu to odgovara, tako će i biti.
Možete pisati i hiljadu postova, ali njima niko nije naredio.
@djordjevet
Ako ti to ne odgovara, napiši projekat i traži od ministarstva lovu za postdiplomce...
Pokušaj razgovarati sa likovima iz Autoprevoza ponovo i pitati ih za razlog postavljanja starosne granice, kao što je Hristov predložio.
Ako ne uspije, onda stvarno razmisli o pisanju projekta kojim bi bile omogućene subvencije za prevoz postdiplomaca i studenata (deficitarnih zanimanja).
S obzirom da me je filozof prozvao, moram mu odgovoriti.
filozof sa vrbasa je napisao:
A šta ti znaš šta je rat kome učinio i napravio. Znao si senapraviti pametan pa pitati: "Da li znate, kada se rat završio?"
Pitao sam da li neki znaju kada je rat završio.
Zašto?
Zato što se godinama pojedini političari vade rečenicama: "Pa znate, bio je rat".
Kad je potpisan "Dejton"?
Zašto nisu uradili na tome da postanemo zvanični kandidati za EU?
I da nam se otvore pristupni fondovi (čitaj: LOVA)?
Uostalom, zašto nisu iskoristili onoliku pomoć koju je BiH dobila poslije rata i uložili u obrazovanje?
I kako ćemo iskoristiti tu lovu?
Najbolji primjer je Irska, koja je fondove EU (članica su, nisu kandidat) iskoristila i uložila veliki dio u obrazovanje!
Isto tako stoji da 35 % studenata prima stipendije, koje uopšte nisu male. Isto tako piše da 31% studenata studira kod kuće. 60% studenata radi studentkse poslove.
Tačno.
35 % Francuza ima stipendije, što znači da ih
65% NE PRIMA! Znači, snalaze se. Pomažu ih starci. Rade.
31 % studira kod kuće. Tačno. To znači da ih 69% studira negdje drugdje. Da li imaju kapacitete, čitaj domove, za sve te ostale studente? Ili ima onih koji iznajmljuju stanove? Koliko košta iznajmljivanje stana/sobe u npr. Parizu?
60% RADI!!! Da, rade! A ne k'o neki naši, koji sjede po kafanama i kukaju!
BL4ever je napisao:
A to što imamo višak ekonomista i pravnika nije ni moj ni tvoj filozofe, već je to problem Ministarstva obrazovanja, Biroa i Univerziteta jer ne sarađuju pa imamo inflaciju kadrova!
Ne, oni su tužna slika našeg sistema i dokaz da država ništa ne poduzima.
Neka rade druge poslove, ako ne mogu naći "posao u Vladi". Bar kod nas ima privatnika "na kilo", pa, ako je neko iole pametan naći će posao kad-tad!
Neće ga "strefiti" posao ako sjedi u kafani ili ako non-stop komentariše druge na net-u.
ajkula je napisao:
Filozofe, znas li koliko kosta semestar u Njemackoj? A koliko jednosoban stan u Münchenu/Hamburgu/Frankfurtu? A koliko rezije? Znas li ista ili samo prdis po citav dan?
Vjerovatno su evropske cijene, ali su zato i primanja evropska
Da li znaš koliki je minimalac u npr. Njamačkoj. Vidi, saberi troškove, pa će ti biti jasno.
Da li učenik, čisti stepenište ili raznosi novine ili babu koja ne vidi prevodi preko ulice vjerovatno bude i plaćen za to u evrima, pošteno i čisto. Ili se i tamo gleda kako jedan drugog da za*ebe, kao ovde.
Otkud znaš? Da li si radio pa znaš?
Niko te ovdje neće zajebati, osim ako mu dopustiš da te zajebe!
ajkula je napisao:
P.S. Mog oca je ta ista drzava osakatila pa jos ni jednom nije kukao i trazio pomoc drugih. Stidi se!!

Moju porodicu je rat uništio, a niko nije pitao da li želimo rat ili ne? Moji su dobili poziv od države, koji se nije mogao odbiti.
Velika je razlika između onog što tvom ocu država duguje i ono što duguje meni. Tvoj otac možda dočeka pravdu, ja znam da je nikad neću dočekati. Tako da nemam čega da se stidim.
Niko nije želio rat u BiH. Ali, desilo se to što se desilo!
Žao mi je što ima ljudi koji su loše prošli, ali ni ja ni ti nismo krivi za to, kao ni većina ljudi na ovom forumu.
Hoćemo li pedeset godina kriviti rat za sve, ili ćemo se dići iz mrtvila i pokušati da od BL i RS napravimo nešto... možda zajedno sa FBiH, ali ako oni neće, to je njihov problem...
@Time trek
Ja sam naveo jedan primjer, a nisam generalizovao.
Naravno da u SAD-u ima mnogo načina da dođeš do love za studije.
Jedan od njih je i da radiš, zar ne?
Mislim da je sistem SAD-a dobar samo u praktičnom dijelu (srećom, toga ima na pretek).
Još samo kada ne bi zatupljivali svoje i naučili ih bar još jedan strani jezik i par pojmova iz geografije, onda bi bio savršen!
V@nja je napisao:
filozofe .. glup si
Slažem se!