banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 01:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2002, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Maj 2002, 01:00
E pa htijeli smo demokraiju i u Evropu e ne zemo to sve bez gudre,prostitucije,ubistava,kriminalai svga sto to prati.eto sad smo dio Evrope imamo sve poroke modernog svijeta.
prije rata u BL ovisnika o teskim drogama je bilo relativno malo skoro pa se znalo tacno ko je to bio a danas...............

ZIVJELA DEMOKRATIJA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2002, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Balkanska narkomafija kontroliše 70% evropskog tržišta droge
Iznoseći najnovije podatke međunarodnih agencija o krijumčarenju narkotika u Evropi, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana, koji trenutno boravi u Beogradu, saopštio je da organizovane bande sa područja bivše Jugoslavije trenutno kontrolišu oko 70 odsto tržišta droge. Na konferenciji u Londonu, posvećenoj borbi protiv organizovanog kriminala na Balkanu, rečeno je i da droga na Balkan najvećim delom dolazi s područja Bliskog istoka i iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2002, 11:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Nista me ne cudi.Kakva nam je vlast ,ovo tlo je jako plodno za korupciju,delikvente,narkomane ,makroe ,kriminal...za sve osim zdravu pamet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2003, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....ma ljudi...jedna strana govori kako bi trebalo pomoci,druga bi to spalila... evo ovako... od droge nista korisno osim para... ili se zaradjuje kao onaj ko skida nekoga, ili kao onaj koji dila... u sutini,trba napravit dio buvljaka na kojem narkici dodju i prodaju stvari...tako bi meni uletila dva gramofona za 60 maraka maximalno....to je to... nema tu neke filozofije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Danas je tacno 21. dan nakon sto sam se skinuo sa heroina.

Glupo se osjecam.

Ne vjerujem da cu izdrzati jos mnogo.

Tesko je biti narkoman. Jos teze je biti bivsi narkoman.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hari imam nekoliko pitanja prvenstveno za tebe. Interesuje me koliko je potrebno uzeti neke droge da se stvori ovisnost? Da li bi neko mogao čisto iz radoznalosti probati jednom malo i da to ostane na tome bez stvaranja ovisnosti?

Nisam upućen ali čujem da je kokain droga bogatih a da je heroin za one sa manje para i da je sada kod nas dosta jeftin jer je vrlo nekvalitetan. Nedavno je jedan momak u Banjaluci umro jer si je ubrizgao lošu drogu i počeo se tresti pa su njegovi prijatelji pozvali hitnu i pobjegli. Dok je hitna stigla ovaj je bio mrtav. Čuo sam da je heroin sada na našim prostorima dosta nečist i opasan, i da je zato jeftin.

Imam još neka pitanja ali se bojim da će djelovati glupo.

Hari_Haler je napisao:
Danas je tacno 21. dan nakon sto sam se skinuo sa heroina.

Glupo se osjecam.

Ne vjerujem da cu izdrzati jos mnogo.

A koliko si često ranije uzimao?

Ja ti u svakom slučaju od srca želim da se skineš sa heroina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2003, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Vader je napisao:
Čuo sam da je heroin sada na našim prostorima dosta nečist i opasan, i da je zato jeftin.

cujem da je kod nas jedna doza heroina 35 KM.

A sto se tice ovisnosti, najbrza ovisnost se stice na trodon(tramadol).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2003, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rosy je napisao:
cujem da je kod nas jedna doza heroina 35 KM

Ja sam čuo da je i jeftinije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2003, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Vader, vrlo rado cu ti odgovoriti na bilo koje pitanje koje se tice droge. Mislim da je vrlo vazno biti informisan mada znam da ti nisi u opasnosti da upadnes u zivo blato koje se zove narkomanija. Doduse, ni informisanost ne znachi da si zasticen. Ja sam primjer.

Kokain je droga bogatih. Jednom sam ga probao. Hodao sam po oblacima. Gram kokaina kosta 125 maraka ( barem ga ja mogu naci po toj cijeni ali je inace jos skuplji ). U jednom gramu imas deset "ciza" - linija. Znachi, 10 puta ga mozes uzeti na nos. Jedna linija te radi 5-7 sati ako si pocetnik. Ako si zesce nakacen, onda ti je odjednom potrebno pola grama...

Heroin je droga za siromasne. Sasvim si u pravu. On ubija. Ubija brzo, nemilosrdno i efikasno ( izvinjavam se zbog konfuznog pisanja, strahovito sam pijan a samo pijan mogu da pisem o tome ). Imas paketice razlicite cijene i kolicine i kvaliteta. Kvalitet je relativna stvar i zavisi prije svege od toga iz koje ruke nabavljas hors. Sto si blizi izvoru ( citaj - siptaru ), to je kvalitetniji tj. jaci. Svaki diler ga miksa. Neki ga mijesaju sa secerom ( uglavnom zutim secerom zbog boje ) ali neki i sa drugim hemikalijama i to najcesce raznim otrovima. Takav hors je i opasniji po zdravlje i slabije te radi... Evo ti cijena :

1 gr - 75 maraka

5 gr - 250 maraka, roba razicitog kvaliteta. Mogu ti se "pohvaliti" da ja nabavljam najbolji, heroin koji dolazi iz Afganistana. Ljudi koji mi ga prodaju, nabavljaju ga tako sto Al Kaidi daju oruzje i eksploziv u zamjenu ?!!!

10 gr - 400 maraka.

A dnevna doza je varijabilna stvar.

Ja sam koristio "kvoter", znachi cetvrtinu grama dnevno. Ako ga uzimas na malo to je 30 ili 25 maraka. Zamisli trositi 30 maraka dnevno na drogu. 900 maraka mjesecno. Pakao covjece.

Nije se tako lako nakaciti kao sto ljudi misle. Potrebno je nekoliko mjeseci za tako nesto. I apstinentske krize nisu toliko strashsne. Traju otprilike pet dana i mogu se dosta ublaziti trodonima. Ovo sto je Rosy rekla za trodone je glupost, ja ne znam nikoga ko je nakacen na trodone.

Najveci problem su depresije. Depresije te vracaju nazad. Ne postoji lijek koji ti moze pomoci kada te depresija uhvati. Ja sada imam probleme.

Godinama sam ga uzimao, najcesce 2 puta dnevno. Skidao sam se 3 puta i svaki put sam se vracao. Nijednom u posljednje dvije godine nisam uspio da spojim 21 dan bez droge.

Garantujem ti da ga mozes uzimati cijelih mjesec dana iglom a da se ne nakacis fizicki.

Ali, nemoj to raditi. Nemoj. Nemoj...

Nadam se da sam ti razjasnio neke stvari. Mrzim predrasude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2003, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Hari Haler: vjerovatno pod uticajem alkohola nisi skontao sta sam napisala.
Vecina pocinje sa trodonima u kombinaciji sa heroinom,kokainom i cime vec sve ne...
CUla sam da je doza trodona : 10 tableta odjednom!!
Da je potrebno samo 3-4 dana da se stvori zavisnost, i da mozdani receptori ne mogu bez njega vise.
Nisam ja rekla da je neko samo na trodonu , mada ima i takvih, no najcesce su trodon+neka druga vrsta droge.
Ako su u narkomani u krizi, nema prave droge, trodon je spaas, i sam kazes da mu se i ti uvijek vracas.

U svakom slucaju, ja tebi zelim srecu, da se skines sa tog sheeta,i da gledas zivot sa sirokim osmijehom na licu, nema nista vrednije od tvoj zdravlja, jer sreca je biti rodjen uopste i treba uciniti da srecno i zadovoljno prozivis taj svoj poklonjeni zivot bez otrova, strahova i nervoze! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2003, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Hajde da se drogiramo, nek se oci sjaje, hajde da se drogiramo to je ono najljepse sto nam srce poznaje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2003, 22:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2003, 21:10
Nadam se da ste u sredstvima javnog informisanja vidjeli da je u nekoliko gradova u Srbiji zaplenjena ogromna kolicina narkotika tj. ekstazy je u pitanju i razne halucogene tvari za proizvodnju, a sto je najzanimljivije od svega sto je sve oraganizovao poznati Beogrdaski doktor a sumnja se na jos nekoliko lica vezanih za zdravstvo Srbije, samim tim se postavlja pitanje gde su nasi doktori u svemu tome i kod njih je tesko finansisko stanj svi mi to znamlo gde su oni tu truju li nasu omladinu ili je to samo neki izrod medju zvanjem a ostali su oanko dobri kako se o njima prica, ili NE????????????????????????//// :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2003, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Posljedice...

U Srbiji povećan broj narkomana sa apstinencijalnom krizom
Hapšenje narko-dilera, u oviru sveobuhvatne policijske akcije posle ubistva premijera Zorana Đinđića, uzrokovalo je nestašicu droge na ulicama, zbog čega zavisnici znatno češće nego ranije pokušavaju da dođu do lekova za smirenje ne bi li ublažili apstinencijalne krize, navode beogradski lekari. Direktor Instituta za neuropsihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Ivan Dimitrijević rekao je da je hitna služba proteklih dana imala duplo veći broj narkomana sa apstinencijalnom krizom. On je dodao da je registrovan i znatno povećan broj alkoholisanih, kao i da je deo narkomana posegao za alkoholom i lekovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2003, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Novi način drogiranja
"Prodavači" na štandovima pored puta u području Baruc u indijskoj državi Gudžarat ubode škorpije u dlan naplaćuju oko 20 evra. Ljudi su vrlo zainteresovani za tu vrstu "zabave", jer navodno početni bol nakon uboda zamenjuje osećaj lebdenja. "Trebalo bi da to bar jednom probate. To je iskustvo za celi život", rekao je jedan od dilera. Studije su pokazale da "otrov" škorpije sadrži mnoge različite elemente neurotoksine, histamine, seratonine, enzime i inhibitore enzima. Većina škorpija nisu smrtonosne, ali ubod svake škorpije može da ubije onoga ko je alergičan na njen otrov.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2004, 19:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Nov 2004, 15:16
Ovaj hari prvo kaze da uzima svakih 15 dana pa onda da uzima 2x dnevno. E kako ljudi ne izmisle drogu koja te dobro "odvali", a ujedno je zdrava za psihicko i fizicko zdravlje?? Mislim znam kako svaka droga radi (recimo sa ex luci tekucinu u mozgu zvanu serotonin i unistava je i jako tesko se vraca kolicina koja je izgubljena) i tako heroin luci valjda dopamin itd... Al valjda se moze nesto skontati da se npr taj serotonin luci i da ne mora biti unisten (ovo je samo 1 pimjer, ne mislim bukvalno da se tako neshto izmisli nego neshto slicno). Mozda je ovo puno glupo pitanje i ja se uopshte nerazumijem u medicinu, al od toliko kloniranja, satelita, at bombi valjda bi se i to moglo nekako skontati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2004, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
ja mislim da je drozi ozvonlo..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2004, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Alkoholom protiv droge i sporta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 01:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2004, 18:42
joj vise, ove rasprave o drogi.
mnogo mi je zao mladih ljudi koji se drogiraju, koji su prevareni bas zato sto su previse mladi.
al ne mogu da shvatim npr osobu od 25 godina koja se unistava drogom??? zar osoba od toliko godina ne moze da sama skonta u svojoj glavi sta je dobro a sta lose ??? e ja bih takve sve na strijeljanje. al majke mi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Citiraj:
al ne mogu da shvatim npr osobu od 25 godina koja se unistava drogom??? zar osoba od toliko godina ne moze da sama skonta u svojoj glavi sta je dobro a sta lose ??? e ja bih takve sve na strijeljanje. al majke mi.

ne lupaj,
sa takvim stavom bi ti se lako moglo desiti da ne daj Bože sutra doživiš da ti se dijete ili neko drugi blizak drogira, da li bi ga streljala?isto tako mislim da ne bi ni prepoznala u kakvom je "stanju", a posebno mu ne bi bila od koristi niti mu mogla pomoći.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 16:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2004, 18:42
ma dobro, nemoj ni ti sve bukvalno shvatiti. naravno da nikoga ne bih streljala, a pogotovo ne svoje dijete!!!
naravno da bih svakome pomogla, nebitno o kome se radi, rodjaku, prijatelju, poznaniku. al samo hocu da kazem da ne vrijedi ni nasa pomoc ni ustanove, ni nista na ovom svijetu, ako te osobe ne zele da se skinu!!!
na to sam mislila. a ako neka po godinama zrela osoba ne moze sama da skonta sta je za nju dobro, a sta ne................hm............onda stvarno ne znam. vjerovatno me ne bi bilo ni briga vise. ne bukvalno, naravno da nisam osoba od kamena i da bi me to sve pogadjalo, ali....
a to sto si pitala za dijete? pa moram da priznam da bih vjerovatno bilo drugacije. ne moze se porediti, ipak je dijete - dijete. u svakom slucaju, ne daj boze nikome!!!
kako bi ti postupila??? recimo, imas prijatelja od 25 i kusur godina, on se drogira, pokusali ste mu svi pomoci, i nista???
mislim, da se narkomanija ne moze gledati vise samo kao uzimanje droge. znamo da za sobom povlaci kriminal. znate i sami da kad su narkomani u krizi u stanju su da ubiju covjeka za 10 maraka, ako ce s tim moci da kupe to sto kupuju.
samo, najzalosnije je sto je droge sve vise po osnovnim skolama. e tu se treba hvatati za glavu!!! jadna djeca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]