banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Izvinjenje
PostPoslato: 17 Jan 2009, 13:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Draga braćo i sestre, ljudi dobre volje i iskrene duše najljubaznije vas molim da oprostite meni grešnom čoveku jer se usudih zbog ponosa koji beše u meni(prvo zlo) kao zemaljski prah da dosegnem mudrost Božiju i pokaza se moja ludost. Napisah netačne stvari ali sem njih i hulu zato se izvinjavam crkvama i pojedincima jer mi milošću Božijom Sveti Duh ukaza na greh da se pokajem i oprosti mi po milosti jer beše u neznanju zato braćo čuvajte se jezika i tumačenja koje stiže nadimanjem ljudskim.
Tražite da vas Duh Sveti pouči istini i uteši jer je zato po milosti tu.
Gospod moj i Bog moj mi oprosti zato vas molim oprostite mi i vi po ljubavi koju imate i nemojte suditi jer je i to greh.
U narednim danima napisaću ako Bog da šta je to što se nesme govoriti-
Bog vas blagoslovio.

Vrh

Tema posta: Re: Izvinjenje
PostPoslato: 17 Jan 2009, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Бог ти дао добра, праштај ти нама.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav,

Mislim da bi bilo dobro da nam kazes lavicu o cemu se radi jer vjerujem da dosta nas zeli da nauci kako da budemo vise hristoliki, mozda i sami cinimo istu gresku a nismo je svjesni.
Meni licno se nicim nisi zamjerio pa nema ni sta da oprostim.

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
o cemu se radi

Mislim da je lavic vjerovatno mislio na prorocanstvo koje je prorekao 8 aprila 2008, ako se dobro sjecam i nuklearnu bombu na Beograd, ali ne znam mozda je i nesto drugo? Je li to lavicu ili nesto drugo? Ali nema veze, napisao si daleko vise korisnih stvari.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ne mora znaciti da je "pogrijesio". Nista nije "fiksirano". Mozda se nesto desilo sto je sprecilo da se to desi.
Sjecam se te teme. "Crvena knjiga" se zove, jelde?!

Edit: Evo je viewtopic.php?f=38&t=30897&hilit=crvena+knjiga , ako je to to na sta je lavic mislio.
Mislim da nema potrebe da se izvinjavas. Ima dosta forumasa koji neljudski vredjaju druge pa ni da pomisle da se izvine. Ali brizno od tebe sto mislis na druge.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Vime, strpimo se neko vrijeme prije nego što krenemo sa nagadjanjima, javiće se lavić opet i napisaće o čemu se radi.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Eh, šta se izvinjavaš, niko ti ništa ne zamjera :) Pisao netačne stvari, puno važno, svi nekad pišemo netačne stvari...

Jedino što si jedno vrijeme zatrpavao forum s gomilom tema... al' ko se još sjeća toga.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 01:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
lavic, dobro dosao u klub. :wink: nek si ti nama ziv i zdrav. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 12:43 
Veteran
Veteran

Mili moji Bogu sam zahvalan zbog vaše ljubavi i praštanja molim Damaskina brata u veri i Spavača brata u veri da praštaju i drugima kao i meni što oprostiše neka vas sve dobri naš Gospod pomiluje i pouči Duhom Svetim svakoj istini i pravdi. Amin.

Nije braćo moja reč o crvenoj knjizi niti o nekim zapisimaveć o onome što ću vam predočiti a vi se molite i Duh Sveti će vam otkriti da li je tako.

Bog je poslao Duha Svetog utešitelja i dao razum ljudima da bi razumeli Njegovu reč otvorivši im razum i osvedočivši ih Duhom. Čovek se zna povesti za svojim razumom nadimajući se umesto da moli da mu Duh Sveti otkrije istinu isti Duh nas osvedočava o našem grehu i vodi na pokajanje. Nesmemo suditi druge ako se razlikujemo u mišljenjima jer on svome gospodaru stoji ili pada ali kadar ga je gospodar podići zato može da baci kamen samo onaj što nema greha.
Rasprava pokazuje da smo telesni i da ne živimo po Duhu već po telu. Postoji jedan greh koji je iznad telesnih a zove se hula
to je veoma teška reč jer za nju nema oprosta.
Čuvajmo se braćo jezika i podsmeha i opadanja nemojte biti brzi reći a spori slušati kao što ja činih već budite brzi čuti a spori govoriti a osuđivati nemojte nikad nikog.
Hula označava uzdizanje odnosno izjednačavanje sa Bogom jer je to zapravo negiranje Boga.
Hula je govorenje ružnih reči kojima se ocrnjuje odnosno negira slava Božija.
Hula je nepriznavanje sile ili dara Duha Svetoga kojim se čini manifestacija istog jer piše da je svaki dobri dar od Boga a duhovni darovi su dobar dar i ima ih 9.
Gospod isteruje nečiste sile a neki govoriše da to ne čini Božijom silom već silom kneza tame zato im Gospod reče da tama tamu ne izgoni jer bi joj se carstvo raspalo i govori im da će im se zbog tih reči suditi.
Da li su oni ljudi bili u neznanju kad su te reči govorili?
Gospod ih upozorava da njihovi sinovi isto delo čine a oni nisu svoju decu ukorili zbog toga a Gospoda negitaju odnosno silu kojom čini čuda zašto to čine zato što je zavist i mržnja bila u njihovim srcima a ne nepoznavanje sile.
Šta želim reći braćo moja? Da je i dar govora jezika dar od Boga i to nam je svima jasno ali se čuvajte jer vas možda mogu naučiti pogrešno ali vas to neće osloboditi krivice već kad vas Sveti Duh dovede do spoznaje pokajaćete se i biće vam žao što govoriste ono što ne smedoste ali to beše u neznanju zato hvalite Gospoda što će vam optostiti i pazite jer tad znate ko daje svaki dobri dar.
Problem je u sledećem, naime često se kaže ,,govor u ne razumljivim jezicima'' a kad su nerazumljivi potreban im je tumač zar ne? I tumač tih jezika ima dar tumačenja jer se i to po Duhu dobija a ne uči u školi jer se tamo ti jezici nemogu naučiti.
Ovde je reč o anđeoskim jezicima pa ako nema tumača moliću se u sebi jer ne razumem šta molim već se moj Duh izgrađuje a um je bez poznanja. Nije rečeno da se ide u školu i nauči taj nepoznati jezik jer ga niko nezna pa ga nemože ni naučiti jer je to dar razumevanja anđeoskih jezika.
Sad se setimo kako to beše na Pentakostu mnogo naroda iz svih krajeva dođoše a apostoli govoriše i svako od okupljenih naroda ču propoved NA SVOM JEZIKU i nije im trebao tumač jer govoriše ljudskim jezicima jevanđelje da bi svi razumeli na svom jeziku.
Bog ne daje grupi Engleza da govore Italijanski kako nebi razumeli već im govori preko proroka na njihovom jeziku ili anđeoskom ako ima tumača i to je kao proroštvo. Ako ima više naroda na okupu svako će čuti na svom jeziku ili će se sa anđeoskog prevesti na poznati jezik.
Opasno je reći da onaj jezik što nije ljudima razumljiv ne potiče od Boga to je veoma opasna stvar. Bolje je reći da nerazumete ili ćutite nego se suprotstavljate.
Dar se ne daje po pravednosti niti po zakonu već po blagodati i veri.
Još bih rekao da svi što obećasmo davati desetak to obećanje dadosmo Bogu i ako napustimo crkvu u kojoj smo bili zbog ne slaganja po pitanju nauke obećanje prema Bogu i dalje stoji i kupite Biblije i poklonite i hranu kupite i poklonite a ako nađete crkvu koja uči ispravno dajte joj desetak ali milostinju preko toga davajte gladnima.
Vratite dug svakome iako je odavno i pre vašeg obraćenja je nastao. Mirite se sa svima i praštajte svima jer i vama Bog oprašta onoliko koliko i mi drugima opraštamo jer mi nismo veći od Boga.
Ko je primio dar neka ga koristi Bogu na slavu jer će položiti račun za taj dobijeni talant kako ga je upotrebio i koliko je dobra Bogu na slavu učinio i duša priveo.
Mir vam želim od Gospoda a od mene bratski pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
У духу те сад познах, а да праштам немам шта јер ти нисам ни замјерио ни злопамтио,
прије ће бити да ја требам од тебе тражити праштање због мог глупог смисла за хумор.
Помени у молитвама.

ПС
(Виде, старо друштво са ДиР поново на окупу,
а ја престао да пишем јер све мислим да сте одустали од форума.
Велики поздрав свима! Мир Божији, Христос се роди!) :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 14:47 
Veteran
Veteran

Vaistinu se rodi i rađa se bez prestanka svakog dana u mnogim srcima zbog ljubavi izobila sile .
Kad je Gospod meni oprostio brate moj ko sam ja do običan prah da nebi oprostio onom koga Bog sačini po obličju svom?
Slava Bogu na visini a među ljudima dobre volje mir Gospodnji.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 20:07 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
procita tvoj post, al onako mi nabacano. jel sad imas problem sa jezicima?

znaci svi smo na broju. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 00:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Pozdrav i tebi brate,
mene nisi nicim uvrijedio, pa nemam sta da ti prastam.
Sto se tice jezika dobro je da covjek ima bojazan da nije pohulio na Duha, jer dok se boji znaci da nije.Ko huli na Svetoga Duha tom je srce vec tvrdo i ne moze da se pokaje.Ko ima strah Boziji, taj je dakle ovjedocen istim Duhom.Kad sam citao post mislio sam da petjrujes.Vidim da poznajes Gosvoda i Njegovu rijec, ali ono sto me je zbilja dotaklo i ohrabrilo to je tvoja iskrenost i ljubav prena Bogu nasem.Tvoj post je osvjezenje na forumu(narvno ima i drugih dobrih),
neka ti bude po milosti Bozjoj

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 10:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
ništa se ti brate laviću ne brini...milosrdan je i milostiv Gospodin i spor na srdžbu onima koji ga ljube i vrše Njegove zapovijedi! praštanje i pokajanje je jedan od najvećih Božjih darova, a njega posjeduju oni koji posjeduju strah Božji koji je preduvijet za sticanje Božje mudrosti!

pozdrav i budi mi živ i zdrav...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 17:12 
Veteran
Veteran

Hvala braći na podršci kroz reči mudrosti. Ako postoji još neko na forumu da je u nečemu pogrešio prema bilo kojoj verskoj zajednici ili pojedincima neka prizna grešku jer je ovaj prostor i otvoren za to da se prvo izvine onaj ko ga postavlja a onda i ostali ako ih ima...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 12:50 
Veteran
Veteran

Stvarno sam se u stcu radovao kad sam video ime u naslovu izvunjenje jer rekoh ,,Hvala Bogu što omekšava srca''
Ali žao mi je u srcu što si to učinio . . .
Samo ponizni (a oni priznavaju greh) samo pokorni (oni se podčinjavaju Bogu i služe bližnjim) samo rođeni Duhom (oni su nova tvar-nisu telesni) samo puni ljubavi (oni sve praštaju i sve ljube) imaju Oca na nebesima i u srcima.

Nesme se bratu reći ružna reč. Nesmemo suditi jer nismo sudije niti smo pravedni zato ne bacajmo kamenje.
Post i molitva za pokajanje uz predhodno izvinjenje pomažu u spasenju duše.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]