banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 16:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Sep 2002, 10:32
Ma JOK!!! Kategoricki JOK BONA!!!!!!! Treba bas pusiti travu na flasu u kaficima, skolama, obdanistima, hahahaha. Drugacije necemo dozivjeti legalizaciju, hahahaha. Imam jednog druga, pusio na PIPE (lulu) u kaficu. Poslije mu otislo na BUBREGE pa i dan danas ukrivo hoda. Jebi ga, hoce trava ostetiti bubrege, pogotovo ako je pusis u kaficu gdje murija dolazi na pauzu, hahahahaha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Samo duvajte ljudi, od duvanja jos niko nije umro. Jer ko duva, zdravlje cuva.

Vrh

Tema posta: trava je IPAK droga
PostPoslato: 18 Maj 2003, 22:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 11:04
Ma kakva trava,sta vam je,zna se da je trava droga.Tacno da ima onih koji uspiju da se kontrolisu u tome,kao sto kaze Ultra,i koji npr. samo probaju.Ali treba znati kada probate necete nikada biti isto sto i prije! Vasa licnost ce biti nepovratno promijenjena.Naravno,postoji i mozda neka psiholoska prednost ako se nalazis pod pritiskom vrsnjaka koji te navode na drogu,probajuci je ti se osjecas dijelom zajednice,ali to je korisno samo trenutno.Ja mogu reci da sam imao srece da u mom tinejdzerskom drustvu droga nije bila nacin dokazivanja.
Postoje mnoge stvari u zivotu koje mozes raditi da ti trenutno bude lijepo,a sta kasnije? Mislim da je bolje ipak drzati se dalje od droge.Jer postoje mnoge druge stvari,do kojih ces tesko doci ako se drogiras.
E sad ne optuzujem tudja misljena,i ja se druzim s nekim ljudima koji povremeno duvaju,ali bi mi bilo draze da nisu.I vjerujte da,otkako su probali te travcice,mnogo su se promijenili u negativnom smislu.Ali gledam u njima ono pozitivno,oni postuju moj stav o drogi,i tu je drugarstvo.
Mislim da su sve reakcije onih koji su pusili i pokusaji da druge ubijede da to nije stetno,su ustvari teznje za odobravanjem.Zasto tako panicno,tako glasno vicu:"Trava nije droga!".Pokusavaju da ubijede i sami sebe,varaju sebe.Ne mogu da zamisle zivot bez nje,(mozda nisu ni pokusali) pa onda tako se pravdaju.Tesko im je da prihvate da to zadovoljstvo,koje su dozivjeli,nije stvarno!To je varka!Prirodno je da je covjek ponekad neraspolozen,zasto uvijek svi moraju biti veseli,kul,uzbudjeni?

A sto se tice sex-a,pozdravljam onog sto rece:"kakve su to muskarcine,kad im treba im pola sijena!".
Naravno,niko nije savrsen,svako je imao neke svoje "tripove"...

Alkohol i sex:
Mislim da alkohol utice na opustanje,lakse pridjes partneru,stvari idu malo spontanije,ali cesto je sam sex losiji i orgazam je losiji.Mislim da se to sve opustanje moze postici i na drugi nacin.Mada je bilo slucajeva kada sam bio zahvalan alkoholu sto mi je dao "hrabrost",vise tezim da preferiram trezveno stanje.Sex potice iz glave: misli,opazaja i osjecanja.

pozdrav :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2003, 14:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
rasprava je napisao:
Ma kakva trava,sta vam je,zna se da je trava droga.Tacno da ima onih koji uspiju da se kontrolisu u tome,kao sto kaze Ultra,i koji npr. samo probaju.Ali treba znati kada probate necete nikada biti isto sto i prije! Vasa licnost ce biti nepovratno promijenjena.

Probati travu mozes samo jednom..ako ti se svidi mozes nastaviti da je konzumiras a ako ne..nikom nista probao si, nije ti se dopalo i to je to!
Ni o kakvoj promjeni licnosti tu nema price,samo je stvar ukusa!Mijenjamo se s godinama,sticemo nova iskustva samo, a ne mijenjamo se time jesmo li probali travu ili ne..glupost!
Glupo je pricati da onaj ko proba travu, probat ce i nesto jace! Onaj ko je sklon zavisnosti probat ce to nesto jace i bez trave, sve je stvar karaktera,volje, i uopsteno same individue!
Travu sam pusila x puta i ne smatram da je to promijenilo moju licnost..nikako! Ovisnik o travi nisam nikada ni bila, pusim je ponekad u drustvu meni dragih ljudi, a nikako zato sto osjecam potrebu kao npr. za cigaretama..najvecim "zlom" ovisnosti u mom zivotu..sto ne znaci da ih sutra necu baciti u smece! Onaj ko tvrdi da trava stvara ovisnost..nek mi navede jedan dobar primjer ovisnika o istoj..ja jos uvijek nisam srela takvog!
Ali da sad ne idem puno o.t...sex je i bez bilo kakvih afrodizijaka,alkohola, trave, oraha i dr. nesto fenomenalno, a ako uz ove navedene moze da bude jos bolji, zasto da ne..! Dvije case vina, onako da nas zagriju i da nam porumene obrazi, da osjetimo one cudne leptirice u stomaku..nikom nece da naskodi! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2003, 18:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 11:04
Problem u zavisnosti je sto ne primjetis odmah kada postanes zavisan.
To vazi za sve zavisnosti.
A ja ovisnika o travi znam veoma dosta.Ne kazem da si ti ovisnik,ali nemoj mi tvrditi da si ista sada kao i kada si bila "cista".Jer ti si nasla zadovoljstvo u tome.Dok pusi travu,covjek je pod dejstvom hemije.Sta bi on radio da nije pusio?Mozda bi nasao neki drugi nacin za opustanje,za praznjenje,a takvih sigurno ima.Ali ovako on postaje sve manje sposoban da se razvija i trazi ono pozitivno,jer se prepusta hemiji.Sposobnost razvijanja polako zakrzljava.Nemoj sad pogresno da me shvatis da te optuzujem.Samo zelio bih da se stvori takva klima u drustvu,gdje se "duvanje" ustvari smatra znakom slabosti.
Treba se protiv droge sistematski boriti.Dosta ljudi je danas meljavo po tom pitanju,te "necu se ja buniti da mi se ne bi rugali,da se ne izdvajam","ma to danas svi rade",pa smo svi tako nekako ko ovce bez cobana.A gledamo kako droga unistava zivote mnogih,i drustvo i porodicu,i sve ostalo.Ma svi su ti ljudi zrtve,mi smo svi uvuceni u to ovim nesretnim 10-godisnjim zbivanjima.Ko je duvao prije rata?Na prste da izbrojis.Osim toga,ocemo pravnu drzavu,u Evropu,ovo,ono.Pa valjda treba onda rijesiti i kriminal (a trava je nelegalna,zar ne?).Da mnogi otvorenije istupe protiv tog zla,sve bi bilo bolje.Kada ce ova nasa drzava postati normalna?dok se rijesi kriminal,pa bolesnici,pa socijalni slucajevi,...A uz drogu toga jos vise.
Znam da ce mnogi reci:"Covjek je u pravu,ali..."
E to ALI je ono sto nas *ebe! Nema tu hocu-necu! Ili si u shemi,ili nisi!

Dalje od droge,i gotovo.Znatizelja se moze zadovoljiti na drugi nacin,informacije o drogama ima koliko hoces.

Ajde necu vise,ovo je off topic.

A ovo gore,oni koji mogu da izvuku pouku,oni ce je i izvuci. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2003, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
"legalize it!" rece jednom jedan Bob Marley...i mi ga podrzavasmo, jelte malesevicka?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2003, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
sad sam tek upao u ovu temu.......i moj odgovor na naslov teme je .....NE

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2003, 23:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Mozda malo alkohola ali trava NE.
Istina cuo sam za sex uz travu i kao svi to hvale (super je, ludilo,...) ali mislim da je tim ljudima vise stalo da se naduvaju nego do dobrog sex-a.
Moram da kazem da sam definitivno protiv bilo kakvih droga. Da nije toga sigurno bih morao da isprobam to sa travom (ko zna mozda jednom i padnem u iskusenje).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]