Ma kakva trava,sta vam je,zna se da je trava droga.Tacno da ima onih koji uspiju da se kontrolisu u tome,kao sto kaze Ultra,i koji npr. samo probaju.Ali treba znati kada probate necete nikada biti isto sto i prije! Vasa licnost ce biti nepovratno promijenjena.Naravno,postoji i mozda neka psiholoska prednost ako se nalazis pod pritiskom vrsnjaka koji te navode na drogu,probajuci je ti se osjecas dijelom zajednice,ali to je korisno samo trenutno.Ja mogu reci da sam imao srece da u mom tinejdzerskom drustvu droga nije bila nacin dokazivanja.
Postoje mnoge stvari u zivotu koje mozes raditi da ti trenutno bude lijepo,a sta kasnije? Mislim da je bolje ipak drzati se dalje od droge.Jer postoje mnoge druge stvari,do kojih ces tesko doci ako se drogiras.
E sad ne optuzujem tudja misljena,i ja se druzim s nekim ljudima koji povremeno duvaju,ali bi mi bilo draze da nisu.I vjerujte da,otkako su probali te travcice,mnogo su se promijenili u negativnom smislu.Ali gledam u njima ono pozitivno,oni postuju moj stav o drogi,i tu je drugarstvo.
Mislim da su sve reakcije onih koji su pusili i pokusaji da druge ubijede da to nije stetno,su ustvari teznje za odobravanjem.Zasto tako panicno,tako glasno vicu:"Trava nije droga!".Pokusavaju da ubijede i sami sebe,varaju sebe.Ne mogu da zamisle zivot bez nje,(mozda nisu ni pokusali) pa onda tako se pravdaju.Tesko im je da prihvate da to zadovoljstvo,koje su dozivjeli,nije stvarno!To je varka!Prirodno je da je covjek ponekad neraspolozen,zasto uvijek svi moraju biti veseli,kul,uzbudjeni?
A sto se tice sex-a,pozdravljam onog sto rece:"kakve su to muskarcine,kad im treba im pola sijena!".
Naravno,niko nije savrsen,svako je imao neke svoje "tripove"...
Alkohol i sex:
Mislim da alkohol utice na opustanje,lakse pridjes partneru,stvari idu malo spontanije,ali cesto je sam sex losiji i orgazam je losiji.Mislim da se to sve opustanje moze postici i na drugi nacin.Mada je bilo slucajeva kada sam bio zahvalan alkoholu sto mi je dao "hrabrost",vise tezim da preferiram trezveno stanje.Sex potice iz glave: misli,opazaja i osjecanja.
pozdrav