banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 23:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Dec 2008, 13:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
Postovani Internet drugovi,

Ispricacu vam ukratko kakvo iskustvo sam dozivio sa firmom Aneks (odnosno slovenackim telekomom) pa bih volio da cujem i vasa iskustva.
Korisnik sam Solo paketa (osnovnog) za WADSL. Paket je inace imao besplatan protok od 3Gb. Sve preko toga se naplacivalo papreno! U oktobru su na sva sva zvona najavili prelazak na nove pakete - FLAT pakete! Vec krajem oktobra sam se pomalo opustio da bi me pocetkom novembra sokirao racun od nekih 160 KM! Odmah sam reagovao i nazvao Aneks i u diskusiji sa operaterkom sam se malo smirio i pomirio sa sudbinom. Odlucio sam da platim racun jer mi je operaterka rekla da je u pitanju bio nesporazum i da je novi FLAT paket na snazi od pocetka novembra! Jos jednom sam je upitao da li mogu da se opustim tokom novembra, a ona mi je odgovorila - bez brige!
Nakon toga sam, laksi za 160 KM ali zadovoljan zbog FLAT paketa nastavio da nemilice downloadujem velike fajlove.
Pravi sok slijedi - u decembru mi stize racun od nekih 700 KM!!! Ja nakon kocke secera i case vode nazovem Aneks i objasnim situaciju a oni mi traze da se sjetim IMENA OPERATERKE sa kojom sam razgovarao prije mjesec dana! Nakon toga uredno odem u Telekom i nabavim listing razgovora kao dokaz da sam ih zvao odmah po prijemu prethodnog visokog racuna i listing prilozim uz zalbu. Danas mi stize odbijenica ali uz preporuku da se kao dugogodisnjem korisniku odobri placanje racuna u 4 rate! Takodje su mi objasnili kako je samo 1 od paketa automatski presao u FLAT, a za ostale je potrebno podnijeti zahtjev!!!!!!
Sve i da jeste tako, opet kazem, okrenuo sam njihov broj telefona kad mi je dosao prvi visok racun i dobio sam LAZNO uvjeravanje da je sada moj paket FLAT.
Iako sam se zalio i zamolio ih da odbace svoje potrazivanja prema meni nisu imali sluha. (Ionako su ti gigabajti za njih skoro besplatni pa bi trebali biti malo skromniji) Takodje, tokom par posjeta njihovoj kancelariji zatekao sam redove nezadovoljnih i prevarenih ljudi. Na zalost, nismo razmijenili telefone. Nakon ovoga sam spreman ici do kraja i obavijestiti novine, radio i TV ako je moguce. Takodje trazim podrsku i na ovom forumu.
Molim sve koji zele da iznesu svoje slicne i druge probleme koje imaju sa Aneksom da se jave na ovaj post. Ja cu kontaktirati medije i pozvao bih ovim putem sve one koji zele da ucestvuju u prezentovanju ovakvih i slicnih prevara javnosti. Radi zastite nas trenutnih korisnika, svih buducih korisnika, kao i razvlacenja imovine ove napacene zemlje.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mozda ovde nadjes srodne duse:

viewtopic.php?f=13&t=39577&p=809640&hilit=wadsl#p809640

viewtopic.php?f=13&t=38024&p=806415&hilit=wadsl#p806415

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 14:10 
Je*esh ti sta je tebi tuka rekla, samo crno na bjelo se uvazava, pogotovo sa Slovenachkim pederima...

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Сретно! :o

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 17:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Druze moj, samo ti jedno mogu rec.Blic su lopovi kakvih nema nigdje.Sa njima mozes samo raskidom ugovora ili da im malo zaprijetis.
Sta ces, sa lopovima moras na lopovski nacin.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ne mozes prelaziti sa jednog paketa na drugi preko telefona. Vjerovatno kao i ja imas ugovor u kojem ti pise koji paket koristis i na koje vrijeme, dok taj ugovor ne bude ponisten, ili (sto je rjedji slucaj) izmjenjen ti neces preci na novi paket. To bi trebalo biti logicno.

Ja sam bio na WADSL 512, isto ogranicenje na 3GB, otisao sam do njih i trazio da predjem na paket 768, bez ogranicenja za download...Prvo su se malo bunili, zbog ranije potpisanog ugovora (na dvije godine), ali nakon sto su utvrdili da sam dugogodisnji korisnik bez pogovora smo zakljucili novi ugovor (zakljucenjem novog, stari je ponisten). Sa novim ugovorom u ruci to je druga prica.....

E sad druga je prica sta je tebi rekla jedna od radnica, to je vec do nje, njenog neznanja, a i tvoje neupucenosti....

Iako, ako cemo iskreno samom vezom i internetom u BLIC-u nikad nisam bio nesto posebno zadovoljan, ali takvih vecih problema nisam imao.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Bez uvrede, ali pogrijesio si debelo... Nema tog suda koji ce da presudi u tvoju korist... Jedino da mjesec dana nije radio panel za pregled potrosnje a da si par puta zvao i pitao za to...

Zamisli sada da svako od tvojih ukucana nazove Blic ili kojeg bilo drugog provajdera i trazi prebacivanje paketa? Osim toga, nije tacno da je za Blic ili bilo kojeg drugog provajdera 1GB dzaba....

Ako si imao prekide i nestabilnu vezu, mozes se nadati nekom ustupku ali ako je internet radio uredno bez nekih visednevnih cupanja kose, .... Zao mi je ali je tako...

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
mangia je napisao:
Citiraj:
Osim toga, nije tacno da je za Blic ili bilo kojeg drugog provajdera 1GB dzaba....

Hmmm, pa kako onda neki daju flat, i to solidno brz (2 mbit), za 40-50 KM, a sa tom vezom bez vecih problema mogu skinuti dnevno 20-30 gigabajAta? Sto ce dalje reci da sa takvom vezom mjesecno mogu skinuti 600 - 900 gigabajta, za cijenu od 30-40 KM, a ovi sada hoce daleko manji protok da naplate 700?
Znam da je gigabajt prekoracenja bio 20-30 KM, da uzmemo za sredinu 25, on je prekoracio tricavih 30 gigabajta, ala je to kostalooo jadni aneks, pa to je gigabajt dnevno, mislim, toliko se potrosi na surf i da skines jedan film svaki dan... SMECARI!

Ako ne bude drugog, tuzi se sa njima, ako na kraju budes morao platiti, plati, pa im fino jedne noci porazbijaj sve prozore i porazbijaj vozila (samo dobro pazi da ne ostavis tragove i da ne bude svjedoka).

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka

Problem je sto je on uzeo taj paket, potpisao ugovor i pristao na sve njegove clanove!
Provajder sigurno ne zaradi nista na korisniku koji za mjesec skine 300 GB ali zato zaradi na onima koji prevuku 2-3-5GB.

Kazem, da je situacija jako nezgodna i da na zalost nema puno sanse da se oslobodi placanja tog iznosa...

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 21:39 
Početnik
Početnik

Hvala vam svima. Zaista cijenim sve koji me podrzavaju kao i one koji me kritikuju. Upravo zelim da cujem sva ARGUMENTOVANA misljenja. Nije sad jedina poenta sto ja trebam istresti 700 KM, nece biti prvi ni poslednji bacen dinar u zivotu vec je stvar u principu na koji sve ove "firme koje nas obasipaju visokim tehnologijama iz malog prsta" racunaju na nasu neobrazovanost i bosansku ili kakvu vec zaostalost i prave nas budalama cim im se za to ukaze prilika. Ovo je po meni ocigledan i smisljen pokusaj pljacke. Oni sad misle - steta sto ih se nije vise upecalo. Ja sam uvjeren da su na hiljade ljudi dozivjele ovo sto sam ja i da nece biti u stanju da se organizuju i pruze otpor. Jer to su mahom ozbiljni porodicni ili poslovni ljudi kojima je Internet samo nuzda koju moraju da koriste pod stare dane, a ne znaju puno o tome. Zato su se nasle "lole" da "preveslaju" tu vec izrabljenu populaciju. Ja pripadam onom dijelu populacije koji nikad nema slobodnog vremena, na zalost. Ali sto je mnogo, mnogo je.

Dobro, znam da nisam pratio obavjestenja na sajtu ali sam zato nakon prvog velikog racuna uredno telefonirao da se informisem.
Sa druge strane - kako to rade operateri KOJI NEMAJU NAMJERU DA TE PREVARE - npr. Teol ADSL je najavio automatski prelazak sa limitiranih na FLAT paket (i to svaki od paketa automatski), a zatim i postom poslao pismo kojim obavjestava svakog pojedinog korisnika.
Da se vratim na Aneks - oni (molim te lijepo) automatski prebacuju SAMO JEDAN OD PAKETA NA FLAT, a za sve ostale si duzan da trazis promjenu ugovora!!!????? Ovo sto su uradili je ocigledno smisljena zamka u koju treba da se uhvate malo nepismeniji ljudi ili ljudi koji ne dizu glave od posla i svojih problema. Jadno je to. To je isto kao da nekome ponudis FICU i MERCEDESA po cijeni od 30 KM svaki, a onda ti bude sasvim normalno da ljudi odabiraju FICU! A ti se ucutis i cekas da ti para kaplje. A ja jos zvao da se informisem! Ako nisam bio na sajtu barem sam telefonirao. U cemu je razlika.

Mozda su sanse male da se nesto uspije ali ja necu odustati. Samo molim i druge za pomoc.
Moram da kazem Rakun_Slavko da sam i ja na isti nacin dosao do identicne racunice. Iz toga se pouzdano vidi da su cijene koje placa provajder mizerne. Jer ako moze da nudi sada FLAT paket po istoj cijeni, a moze brdo gigabajta da se skine mjesecno ispada da njih gigabajt dodje nekoliko desetina feninga.

Ali ne - oni se skrivaju iza ugovora. Opet kazem - samo jedna "k`o fol" legalna prevara. Treba samo procitati namjeru - hajde neka neko odgovori - zasto je samo jedan od paketa automatski presao na flat a drugi nisu? I sve je jasno. Ne postoji tehnicki problem. Samo namjera.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
ma platio ti njima ili ne platio blicovci su bili,ostali i bice
lopovi,prevaranti,prodavaci magle i jos svakakve bezvezne stvari
ruzne,sto mi nazalost sad ne padaju na pamet!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 23:43 
Početnik
Početnik

Pitanje je samo - koliko im treba to dozvoljavati i popustati - da nas tretiraju kao marvu?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 00:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
mangia je napisao:
Problem je sto je on uzeo taj paket, potpisao ugovor i pristao na sve njegove clanove!
Provajder sigurno ne zaradi nista na korisniku koji za mjesec skine 300 GB ali zato zaradi na onima koji prevuku 2-3-5GB.

Kazem, da je situacija jako nezgodna i da na zalost nema puno sanse da se oslobodi placanja tog iznosa...

To sam i ja rekao, tako ce vjerovatno i biti....

borko milim da je ipak do tvoje nepaznje, iako su oni tu nepaznju dobrano iskoristili....

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mangia je napisao:

Mozda nece imati mnogo zarade, ali sigurno nece biti u gubitku!
Ako im je stvarno stalo do svojih korisnika, tih 20-30 gigabajta im nece znaciti nista, pobogu, ja toliko skinem za 3-4 dana...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh, da su oni kuca kojoj je stalo do ugleda oni bi fino oprostili tih za njih mizernih 30 gigabajta i osvjetlali barem jednu tackicu na svom obrazu sa sedam kora, ali neeee, oni to gledaju kao 700 KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 01:40 
Stara kuka
Stara kuka

Ako oproste jednom korisniku onda moraju svima a onda se gubi smisao tih paketa. Blic je privatna firma i nije duzna nikome nista da oprasta. Znam da drzava nikome nista ne oprasta pa ne vidim razlog da i oni nekome oproste.

Zvuci okrutno ali tako je... Bez uvrede... Ne branim nikoga nego treba biti realan i sagledati stvari sa obe strane... Mjerac je radio, internet je radio, kancelarije su im radile...

Ako ste voljni da eksperimentisete kupite mobilni na pretplatu pa malo zovite inostranstvo, surfajte po netu, ... Onda vidite kako ce Telekom reagovati na 700KM racuna !!!

Ko je za firmu otvarao ADSL nalog zna o cemu pricam... Samo sto nisu trazili dijete i bubreg kao zalog...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 01:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ako oproste jednom korisniku onda moraju svima a onda se gubi smisao tih paketa. Blic je privatna firma i nije duzna nikome nista da oprasta. Znam da drzava nikome nista ne oprasta pa ne vidim razlog da i oni nekome oproste.

Zvuci okrutno ali tako je... Bez uvrede... Ne branim nikoga nego treba biti realan i sagledati stvari sa obe strane... Mjerac je radio, internet je radio, kancelarije su im radile...
Citiraj:
Ako ste voljni da eksperimentisete kupite mobilni na pretplatu pa malo zovite inostranstvo, surfajte po netu, ... Onda vidite kako ce Telekom reagovati na 700KM racuna !!!

Ko je za firmu otvarao ADSL nalog zna o cemu pricam... Samo sto nisu trazili dijete i bubreg kao zalog...

A ako mi m-tel napise da od 1. januara mogu besplatno zvati inostranstvo sa svojom friend tarifom i surfati, ja se izgotivim i dobijem par milja racun, to je do mene?
Ovde se radi o prevari, a ne o neupucenosti, covjeku su garantovali (reklamama, obavjestenjima na zvanicnoj stranici, usmenim putem) da ima flat.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 03:32 
Stara kuka
Stara kuka

... Ovo je po meni problem... http://helpdesk.blic.net/viewtopic.php? ... 1a0e7943b9

Naplatili su uslugu podesavanja rutera i ostavili wifi nezasticen.....

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 05:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam da je privatna firma i da nije niko obavezan nista oprastati, ali bar u ovako ekstremnim slucajevima, vise bi dobili nego sto gube kad ljudi bjeze do njih. Ali moze im se. Kakav bezobrazluk. Trebao bi se naci i neko iznad njih, kao sto je RAK za mobilne operatere (a mozda i za ove, ne znam, vrijedi provjeriti). I kao na e-bay da im se negdje ostavljaju komentari i rejting, pa ti muci korisnike, ali zato ce ti to fino biti minus pa ce ljudi bjezati od tebe kao od djavola.
Lako je biti okrutan i postovati sluzbena pravila kad njima odgovara, ali treba biti covjek. Nece im firma propasti zbog par gigabajta. Ali to je nas mentalitet. Nismo rod pa cemo te odrati. Da se to desilo kumu od komsinice od cistacice u blicu sve bi bilo sredjeno, a ovako ko te jebe, plati.
Ako nista ja bih napravio neku web stranicu na ovaj fazon: www.paypalsucks.com

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ne znam sta bih rekao, ocigledno je da je BLIC, tj. njihova radnica kriva ukoliko je ovo sto Borko kaze istina, a vjerujem da jeste. Sa druge strane, mislim da moze samo opet pokusati apelovati kod blic-a, i to ovaj put da ode tamo licno i trazi da ga neko primi, jer tehnicki "he's been punked" u negativnom smislu i ako ne postigne dogovor morace platiti.
Sto se tice onog drugog slucaja sa wireless routerom i izigravanjem hotspot-a komsiluku, ono je tragedija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]