banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 11:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 18 Dec 2008, 23:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Prejebeno :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2008, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja bi se licno stideo ovako osvojene titule, ali ocigledno da vama nije bitno, jer ko zna kad cete ponovo. Mozda jos jedna pa onda 10 godina posta :fist: :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2008, 14:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Hertzog je napisao:
Ja bi se licno stideo ovako osvojene titule, ali ocigledno da vama nije bitno, jer ko zna kad cete ponovo. Mozda jos jedna pa onda 10 godina posta :fist: :fist: :fist:

:bootyshake:

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ALONSO I FERRARI POTPISALI UGOVOR?

Nakon dužeg vremena, glasine o mogućem prelasku Fernanda Alonsa u Ferrari ponovno su oživjele.

Talijanske novine Gazzetta dello Sport prenose da su dvostruki svjetski prvak i momčad iz Maranella potpisali tajni ugovor prema kojemu bi Španjolac 2011. trebao odjenuti crveni kombinezon.

Iste novine također tvrde da obje strane imaju klauzulu prijevremenog raskidanja ugovora, te da postoji mogućnost da se Alonso pridruži momčadi već 2010. godine, ali samo ako Kimi Raikkonen ponovi još jednu razočaravajuću sezonu. Potonji scenariji vjerojatno neće biti lako realizirati, jer i Raikkonen i Alonso imaju važeće ugovore sa svojim poslodavcima do kraja 2010. godine.

Dolazak Fernanda u Ferrari mogao bi se, prije ili kasnije, doista dogoditi, osobito ako se podsjetimo da je španjolska banka Sandander ranije potvrdila kako će od 2010. sponzorirati talijansku momčad.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma prolup, nije tacna informacija... a ti Vanja bolje da gledas kako prelazis ulicu... sledeci put cu da te zgazim hehehe

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad ? Gdje ? :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 09:12 
V@nja je napisao:

Polako, saznaces... :iroc: :thefinger:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:

Kod banjalucke banke, pricas na telefon i ko dete sa sela prelazis ulicu. Pogledaj malo levo-desno, ima svakakvih manijaka danas za volanom. Zgazice te neko (ja cu prvi) :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Al' ja jesam dijete sa sela :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Išpova??
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neuništivi Fernando Alonso!
Ponedeljak, 5. januar 2009. 11:47

Dvostruki svetski šampiona Formule 1, Španac Fernando Alonso preživeo je u nedelju avionsku nesreću u Keniji!

Italijanski list "Korijere dela sera" piše da je avion u kojem je bio Alonso, sa svojom suprugom Rakel de Rosario i zetom, krilima udario u zgradu prilikom poletanja, ali, srećom, niko u nesreći nije ni ogreban.

Alonso je u Keniji bio na dočeku Nove godine na zabavi koju je organizovao šef Renoa Flavio Brijatore.

"Fernando i njegova porodica su sasvim u redu. Nije to bilo toliko ozbiljno koliko neki žele da prikažu", rekao je portparol Renoa.

Inače, Alonso je u žiži interesovanja automobilskih krugova, jer se naveliko priča o njegovom prelasku u Ferari, iako ima još dve godine ugovora sa Renoom.

Španski mediji tvrde da je Alonso odbio ponudu da odmah pređe u Ferari, iz lojalnosti prema Renou. Mnogo je izvesnije da Španac pređe u čuveni tim iz Maranela u 2010. godini.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Švajcarac Sebastijan Buemi biće najmlađi vozač u Formuli 1 naredne sezone pošto je potpisao ugovor sa ekipom Toro Roso.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2009, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
http://www.index.hr/sport/clanak/ferrar ... 16738.aspx

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2009, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
Slika
Slika
F60

I virtual tour:
http://ferrari09-http.weebo.it/Ferrari_ready_ita/vt.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pogledajte ovu sliku:
Slika

Vidite kako prednje krilo dodiruje stazu levim krajem. Zamislite kakva ce situacija biti prilikom prelaska preko pasica, neravnina na stazi u krivinama i ostalih slicnih situacija gde se bolid propinje na nos ili naginje u stranu... Mislite da ce ovo krilo uspeti da izdrzi tolika oterecenja, narucito ako se uzme u obzir da se za nos bolida drzi sa samo dve dodirne tacke

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
sta ce morali su nesto raditi da zanimljivije bude malo, nosevi su najjeftiniji dio bolida :lol: :lol: , samo stancaj i sarafaj, bice 6 ulazaka u boks po trci ....... :lol: ...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I Toyota predstavila novi bolid, meni licno i nije nesto, na njihovim bolidima se ne vidi razlika izmedju prve godine kada su usli u F1 i danas. Jedino mi je zadnje krilo malo lepse uradjeno nego na Ferrari-u, videcemo sta ce ostali pokazati. Sutra predstavlja McM

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MP4-24:

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Denis više nije šef Meklarena
Petak, 16. januar 2009. 14:41

Ron Denis napustiće poziciju šefa ekipe Meklarena, a od 1. marta tu funkciju će obavljati Martin Vitmarš.

Legendarni Denis pomogao je mnogim vozačima da postanu šampioni i dođu do svetske slave i novca. U taj krug spadaju Niki Lauda, Alen Prost, Mika Hakinen, Ajrton Sena i Luis Hamilton.

Denis je izjavio da će nastaviti da obavlja neke poslove u Meklarenu, ali da više neće biti prisutan na svim trkama.

"Vreme je da Martin preuzme dirigentsku palicu. S vremena na vreme ću nastaviti da dolazim na trke Formule 1 jer je to moja velika strast i ne mogu da je se odreknem u potpunosti".

Ostao jos Briatore i da se "ocisti" to staro drustvo

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ferrari testira prednje krilo sa integrisanom baterijom?

Švicarski autosportski magazin Motorsport Aktuell je objavio informaciju da je Ferrari nedavno testirao modificirani KERS s inovativno pozicioniranim baterijama na prednjem kraju.

Motorsport Aktuell tvrdi da su baterije bile integrirane u samo prednje krilo F60, a specijalno za Ferrari ih je izradio nezavisni dobavljač, koji baterije inače izrađuje i za NASA-u.

Ukoliko su Motorsport Aktuellove informacije točne, onda bi težina baterija mogla biti razlog zbog kojeg se prednje krilo na F60 tijekom testiranja na Mugellu pod jačim opterećenjima opasno primicalo podlozi.

Baterije su na prednjem kraju smještene zbog povoljnijeg rasporeda težine, s obzirom da konvencionalno pozicioniran KERS tezulju pomiče prema stražnjem kraju.

Osim što bi integracija baterija u prednje krilo bila iznimno skupa, predstavljala bi i potencijalnu sigurnosnu prijetnju, budući da bi baterije sa ostalim dijelovima KERS-a morale biti povezane kablovima, kroz koje bi prolazila struja jačine od oko 800 volti, a kablovi bi prolazili kroz kokpit.

Prednja su krila u 2009. vidljivo šira u odnosu na prošlogodišnja i vozači očekuju da će u novoj sezoni biti više lomova u startnim situacijama i u situacijama bliskog i izjednačenog utrkivanja. No, ukoliko se Ferrari odluči koristiti ovo rješenje, to će značiti da korist performansi koje sa sobom donosi nadmašuju troškove razvoja i, eventualnih, lomova.

Procjene govore da troškovi razvoja inicijalnog KERS-a stoje oko 31.5 milijuna eura, a vjeruje se da je Ferrari na unaprijeđenje sistema do sada potrošio gotovo dvostruko. Osim što KERS razvijaju s Magneti Marellijem, Talijani su još u listopadu, javlja Motorsport Aktuell, osnovali vlastiti, in-house, odjel sa zadatkom razvoja i pripreme sistema za obnovu kinetičke energije koji, čini se, eksperimentira s egzotičnim i inovativnim rješenjima.

Ferrari bi u 2009. tako (potencijalno) mogao postati momčad s najskupljim prednjim krilom u povijesti. Kao kuriozitet, osvrnut ćemo se na trenutni rekord najskupljeg krila ikad napravljenog kojeg, naravno, opet drži Ferrari. A priča zvuči gotovo nevjerojatno.

Ferrari je 2007. na turskom GP vikendu započeo testiranje izuzetno napredne sintetičke površine kojom su impregnirali prednje krilo na F2007. Supstanca koju su nanosili na prednje krilo bila je nevidljiva golom oku i najviše nalik prozirnoj foliji koja se koristi u domaćinstvu.

A ako bi ju izložili i najsitnijem električnom impulsu, sasvim bi se naborala na mikroskopskoj razini, što znači da se njezina efektivna površina povećava.

U praksi to znači da Ferrari na ravnim dijelovima na prednjem krilu F2007 ima samo prozirne, i skupocijene, naljepnice, no u zavojima bi do njih došao električni impuls, a one bi povećale svoju površinu. U krajnjoj liniji, vozači su imali extra downforce u zavojima, a da za to nisu morali platiti cijenu veće vrijednosti otpora zraka koju bi imali s uzdignutijim prednjim krilom.

Ferrari je svoju super naprednu foliju povezao sa živinim senzorom, koji je reagirao pod lateralnim opterećenjima i tada zatvarao strujni krug, električki podražavajući prednje krilo čija je površina naglo rasla.

Massa i Raikkonen gotovo nisu vjerovali u mogućnosti koje im folija nudi i teško su se navikavali na umjetni downforce kakvog nisu imali nikad prije u karijeri.

Ferrari je te 2007. foliju testirao i na svim preostalim utrkama, dok je u 2008. više nisu koristili. Razlog? Čak je i njima takvo nešto bilo preskupo. Pokušali su još umjesto svemirskih materijala koristiti i neke na bazi kalcija, ali rezultati su bili skromniji.

No, svakako je riječ o konceptu koji bi u budućnosti mogao naći primjenu pri brzinama do 380 km/h. Danas je, pak, daleko ispred svog vremena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]