novinar86 je napisao:
Najbolji su oni ljudi koji nemaju nista pametno da kazu pa im se zivot sveo na ispravljanje drugih. A sto se tice gramatickih gresaka, kod nas su lektori zaduzeni za te stvari i ja se kao novinar uopste time ne zamaram pogotovo zato sto su tastature ovde izdrzale nekoliko generacija novinara pa nije ni potrebno da pisem u kakvom su stanju.
Reče novinar i osta živ!
Iskreno, nisam namjeravao da se uključim u raspravu, ali...
Moram.
Zar u nekim postovima nemaš slovo viška, ili nekoliko?
Ni interpunkcija ti nije jača strana.
Ako imaš zareze ovdje u svom posljednjem postu, gdje su ti:
Citiraj:
... diplomorani ekonomista a gde je...
...završio a studenti...
Napomena: Nisam kopirao cijele rečenice. Ne da mi se.
PodaTci?
Pogledaj raspored slova na tastaturi...
Dakle, ti nemaš pojma šta su gramatika, pravopis ili stilistika!!!
Ja još uvijek nisam sreo novinara koji se na forumima predstavlja kao "novinar" i još "nalijepi" ilustraciju "piskarala" sa natpisom PRESS!!!
Ono 86 je vjerovatno podatak da si rođen 1986.
Dakle, 22 god. Početnik?
Vidi se!
Idemo dalje
Iskoristio si izraz "
kvazi-obrazovne".
Mislo sam da si pametan, pa da si iskoristio taj izraz da "naložiš" raju da ti "kače" postove.
Ali, kako si sam naveo - to je tvoje mišljenje.
Da, svi imaju pravo na mišljenje.
Da citiram lika iz jednog filma: "
Mišljenje je kao guzica, svi je imaju!"
Ako napišeš tekst koji se sastoji od tvog mišljenja, onda je to može biti kolumna i komentar.Doduše, u članku možeš posložiti tekst na taj način da rezultat reflektuje tvoj ili tuđi stav. To je
manipulacija.
Nisi dobio podatke od nadležnih.
Kada si ih zatražio?
Ako pametno "sročiš" zahjtev, oni su dužni da ti odgovore u roku koji je propisan "Zakonom o slobodi pristupa informacijama".
Dakle, ako si ih poslao kada si otvorio temu, već si trebao imati papir "na stolu"!
I za kraj, volio bih znati koja to naša redakcija daje ovakvu temu novinaru i pušta ga da je "razrađuje" više od mjesec dana?
Da napomenem, tvoj prvi post je bio 12.11.2008.
Za temu koja se ne bavi "kriminalom, korupcijom...", odnosno ozbiljnijim istraživačkim radom,
deadline bi ti daaaaaaavnooooo istekao.
Naravno, postoje i teme koje "se prate" od momenta nastanka i u kojima je bitan tok radnje, ali ovdje nije riječ o tome.
P.S. izvlačenje na tastaturu ne prolazi!Možeš se jedino izvući rečenicom "Morao sam otkucati na brzinu, pa mi interpunkcija nije bila na pameti"!