Rakun_Slavko je napisao:
Mhm, znaci Dodiku i pajdasima fali kadra za izgradnju zgrada (arhitekte i gradjevinci) i malo elektro imasinskog kadra da odradi prijem zgrade, instalacije i ostalo, poljoprivrede nigdje, hranu cemo uvoziti kao po obicaju, jeftinije je tako!!!

Jos crnje, svi koji su upisali prvu dobijaju pomoc, pa imao prosjek 6.0 ili 10.0, ccc...
Rakun_Slavko je napisao:
Studenata koji su zavrsili arhitekturu po Banjaluci ima na desetine koji ne mogu naci zaposlenje, kao deficitarno...
I kakva je to logika izopacena, ovi "prvacici", od kojih ce pola napustiti fakultet kad se bude trebalo poceti uciti i upisivati godina, dobijaju povlastice (znaci bacas pare u vodu na dobrom broju brucosa), a "budalama" koje su se mucile 2, 3 ili 4 godine na tim fakultetima, mahanje i zelje za sretnu buducnost!
Mislim da si ti ovdje malo pomiješao stvari... Samo da si pogledao ovaj dokument, koji je stavljen,
vidio bi da na spisku nema niti jednog arhitekte; kao ni građevinca... sve i jedan student sa
povlasticama je na geodeziji. Isti je smijer nov na AGF-u i u deficitu je... tj. Banjaluka nema
niti jednog jedinog dipl.ing.geodezije. Ljudi koji se bave geodeziom u struci su uvezali znanje
iz geodezije poslije završenog fakulteta. Takvo je činjenično stanje.
Građevinaca i grobara uvijek ima malo, pa i ne čudi što ljudi imaju po dva ili tri radna mjesta.
Ja lično znam bar petoro ljudi, koji posjeduju samo licence za projektovanje, a nemaju niti jedne
jedine linije povučene u karijeri. To ne bi trebalo da nas čudi.
Ono što mene čudi je toliko nezadovoljstvo među ljudima; bar ovdje na forumu. Bilo kako bilo,
ili će vam mama i tata naći posao dok vi kao studirate - ili ćete, kao normalni ljudi, sjesti i
napisati ponude za posao i ne gubiti ovdje vrijeme na gnjev i širenje "negativluka"... laganica
u firmu - svako svoju branšu i "voila"...