banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: KRAJ ZA FOX TV?
PostPoslato: 08 Okt 2008, 08:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Kakav iznenadni obrt...
"Kako javlja srbijanski dnevni list "Press", a prenosi naš Večernji List, nakon nekoliko godina pokušaja i bezuspješnih lobiranja, najveća medijska grupacija u Europi, RTL Grupa napokon bi trebala ući na srbijansko tv tržište."

opsirnije:
viewtopic.php?f=29&t=39132

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 12:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Sep 2008, 11:12
Evo kako su reagovali u RRA na prodaju TV FOX. Inače u BG se priča da je najverovatnije novi vlasnik FOX-a američka kuća Si-Em-I, koja je vlasnik recimo Nove TV iz Hrvatske.

U RRA nemaju informaciju o prodaji, ali ova institucija mora da bude obaveštena tek kada posao bude sklopljen
Prethodnih dana učestale su medijske spekulacije o prodaji pojedinih domaćih televizija koje imaju nacionalne dozvole i programom pokrivaju područje cele Srbije. Sudeći po njima, televizija „Avala”, umesto domaćeg, ubuduće bi mogla da dobije kao vlasnika nemačku kuću RTL koja na konkursu 2006. nije uspela da dobije nacionalnu licencu. U javnosti se, i ne prvi put, pojavila i priča da će i TV „Foks” biti prodata i to drugoj američkoj kući Si-Em-I, koja bi, pored ove, otkupila i „Foksove” TV stanice u Bugarskoj i Letoniji.

Da li je moguće neka od televizija sa nacionalnom frekvencijom promeni vlasnike mimo znanja Republičke radiodifuzne agencije (RRA) koja emiterima daje dozvole i obavlja nadzor nad njihovim radom?

– Tako nešto nije moguće. Mi smo i do sada imali zahteve za promenu vlasničke strukture, u delu koji zakon dozvoljava, i očekujemo da nam se i za sve buduće promene vlasništva obrate emiteri i potencijalni novi partneri, kako bi RRA dala saglasnost. Do sada nisu nam se obraćali ni sa „Foksa”, ni sa „Avale”. Inače, svaka promena vlasničke strukture bez saglasnosti RRA bila bi teža povreda Zakona o radiodifuziji i, ako bi se to dogodilo, takvim stanicama mogli bi da oduzmemo dozvolu. Ne verujem da bi bilo ko toliko rizikovao – kaže Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA.

O takvim stvarima, po pravilu, emiteri i potencijali interesenti prethodno pregovaraju, pa on ne isključuje mogućnost da se takvi dogovori vode i u slučaju pomenutih dveju televizija. Međutim, naglašava da tek kada se dogovori postignu, onda su obavezni da se obrate RRA dopisom u kome se navodi sa kojim procentom novi partner hoće da uđe u posao, odnosno u kojoj meri će biti promenjena dotadašnja vlasnička struktura. Kupoprodaje stanica ne znače da se u paketu „pazari” i dozvola.

–Ne može se preneti više od 49 odsto vlasništva, a dozvola je neprenosiva. To znači da kompanija koja je dobila dozvolu na konkursu mora do isteka važenja dozvole biti
u vlasničkoj strukturi najmanje u visini od 51 odsto. Dakle, moraju biti većinski vlasnik – kaže Karadžić.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 07:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Desilo se ono sto sam u jednu ruku i pretpostavljao, CME uzima FOX, a RTL- Avalu...Nije tesko pogoditi ko je bolje prosao... :lol:
Sad je bas sve prodano...bar sto se tice tv stanica sa nacionalnom koncesijom...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 09:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Desilo se ono sto sam u jednu ruku i pretpostavljao, CME uzima FOX, a RTL- Avalu...Nije tesko pogoditi ko je bolje prosao... :lol:
Sad je bas sve prodano...bar sto se tice tv stanica sa nacionalnom koncesijom...

Heh da citiram samog sebe, pa i nisam bas neka vidovita Zorka...necu se ja hljeba najesti od gatanja i prognoziranja :roll: Evo ljudi me demantovali...Za sada nista od prodaje FOX TV Srbija, bar ne grupaciji CME...
Opsirnije:
http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=41

Cini se da je gubitak CME ipak znacajniji kada su odustali od planiranog sirenja na trziste Jugoistocne Evrope...Mozda je to cak u ovom trenutku i dobro, znacajno su digli kvalitet programa, a i "Survivor" je tu, ne bi li digao gledanost... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2008, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Sep 2008, 11:12
Fox je u ovom obliku za sada preživeo, ali Si eM I ipak ulazi u Srbiju, ali ne preko PRO TV kupovinom Super TV nego direktno kupovinom dela TV ENTER.

Izvor: Media Centar

"TV Enter je zatražio saglasnost od RRA za promenu vlasničke strukture, a kao novi suvlasnik trebalo bi da se pojavi Rumun Adrijan Sarbu, jedan od direktora američke korporacije Si Em I. Ta televizija trenutno ima samo jednog vlasnika, firmu "Dienter d.o.o." iz Beograda na čije se čelu nalazi Teodora Riznić, vlasnica Dunav Filma.
Inače, Adriaj Sarbu ima preko 25 godina iskustva u filmskoj i medijskoj industriji. Osnovao je 1993. godine PRO TV. Si Em I je postao suvlasnik te kuće 1995. godine. Kao generalni direktor PRO TV-a osmislio je prvu strategiju stvaranja paketa kanala u Si Em I-ju što je obuhvatalo pokretanje kanala Acasa, PRO Cinema, PRO TV International i kupovinu Sport.ro. 2006. godine imenovan je za regionalnog direktora za Češku, Slovačku i Rumuniju i postao član menadžmenta Si eM i-ja."

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 17:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2008, 15:09
KAKVE VEZE IMA SRPSKI FOKS SA HRVATSKOM IMAJU DOBAR PROGRAM NEZNAM O ČEMU VI PRIČATE VI STE TO NEŠTO POBRKALI OD SILNE PAMETI :geek: :salute: NARAVNO DA JE LICENCA ...JA GOVORIM O PROGRAMU ...DOVOLJNO JE GLEDAN DA NIJE ZA PRODAJU A POGOTOVO HRVATSKOJ.....ZAR MISLIŠ DA JE IJEDNA MEDISKA KUĆA SA PROSTORA BIVŠE JUGE JAČA OD BILO KOJE SRBIJANSKE TV TO SU PRIČE ZA MALU DECU :thumbright:

Poslednji put menjao srpska dana 09 Dec 2008, 19:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
he he tebi dobar, a mislis li ti da nekom nije :lol:

meni je fox ok, ali moze i bolje

a jesi ti siguran da je fox bas ono do jaja srpski, jesti cuo ikad prije za FOX

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

srpska je napisao:
KAKVE VEZE IMA SRPSKI FOKS SA HRVATSKOM

:lol: :lol: Nikakve :lol: :lol:

tv-manijak je napisao:
Fox je u ovom obliku za sada preživeo, ali Si eM I ipak ulazi u Srbiju, ali ne preko PRO TV kupovinom Super TV nego direktno kupovinom dela TV ENTER.

Sjajno...znaci CME ipak ulazi u Srbiju...Tv Enter je odlican izbor! Samo da se ne izjalovi!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]