banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 10:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2008, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Molio bih nekog ako mi moze pomoci i reci kako da podijelim igricu od 7Gb na 3,5 ili 4 GB tako da mogu narezati na dva dvd-a posto se ne isplati kupovati dual layer?? Ako neko nesto zna neka me barem uputi na neku web adresu radi uputstava za ovo napraviti.

hvala

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 14:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 14:31
Instaliras PowerISO....Uzmes dio fajlova od tih 7 gb, prebacis u jedan folder onda od tog
foldera napravis image.....zatim drugi dio fajlova u neki folder pa od njega napravis isto image....

ja to tako radim, ali ce sad neko drugi napisati drugacije....svako ima svoj fazon....
Nadam se da sam bio jasan.....Ako ne razumijes mogu polako.....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Možda je mislio da igru stavi na 2 DVD-a i da mu instalacija sa njih radi, kad završi sa jednim da traži drugi. Ima tih fazona o tome kako se to radi, nalazio sam nekad na internetu. Ili je bar bilo procedura kako da od igre sa više CD-ova napraviš da se instalira sa jednog DVD-a, ali normalna instalacija, bez mountovanja pojedinih ISO fajlova.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Imam ja jedno amatersko pitanje vezano za kopiranje dvd filmova: iznajmim film (pirat naravno) na DVDu i hocu da ga kopiram na isti takav DVD i kaze mi da je prevelik. Koji je to fazon, tj. u cemu je fazon, jel ga treba komprimirati nekako da se malo smanji ili ???

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 16:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2006, 01:30
DVD format film sadrzi dva foldera AUDIO_TS i VIDEO_TS, iskopiraj oba na hard pa ih narezi na DVD kao kompilaciju, CopyDisc opcija moze izbaciti svakakve errore, kao i narezivanje imagea...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ne pita za film već za igru.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 02:36, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, mislio sam na igrice. Ove sve su novije preko 4,7 Gb pa mislim njih par podijeliti na dva dvd tako da mi instalacija ide tecno (1. pa 2. dvd). A hvala na savjetu za radu u Magic ISO.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Vader je napisao:
Ne pita za film već za igru.

procitaj post iznad Milanovog :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 01:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

supermanijak je napisao:
Da, mislio sam na igrice. Ove sve su novije preko 4,7 Gb pa mislim njih par podijeliti na dva dvd tako da mi instalacija ide tecno (1. pa 2. dvd). A hvala na savjetu za radu u Magic ISO.

Vecina koji prodaju igre rade tako...A i torrent fajlovi su zapakovani ISO fajl....

I da bi radio sa ISO fajlom imas mnogo programa...Poznati su Daemon tools, Alcohol, itd...

Medjutim najbolji je PowerISo, koji prepoznaje naveci broj fajlova i jednostavan je za koristenje...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala narode, sad cu sve to probati.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 10:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Using i6comp Editor

For Installshield CABs you need the i6Comp CAB editor.

I have used this program many times to insert the cracked game executable into the setup cab and make a cracked setup and it will also extract files.

Use InstallShield 6.x Cabinet Util v0.2, This version will edit most newer InstallSheild cabs. There is no GUI, you have to use command lines. I always just use a bat file and just change the filename for each game. Here is how the bat file looks

@echo off
i6comp r data1.cab game.exe
echo.
echo All done
echo.
pause

Just put all the data.cabs and data1.hdr in the same folder with the i6comp.exe, the bat file, and the game.exe file
The "r" is the command for inserting the specified file into the cabs, the extraction command is "e" or "x", either one will work. I always extract the file first to make sure it is actually in the cabs and is named the same. Also it's a good idea to save the original file because some updates will not work with the cracked file.
Most times if the setup is on multiple CDs, this will not work because the file order is not the same. The setup will ask for CD2 almost imediately because the exe file is in the last cab, then the setup will fail because the rest of the files are not found. With all the cabs on one disc such as a DVD this isn't a problem. There have been a few games where this did work for me. Probably because the exe file was already in the last cab.

For non InstallSheild cabs, you can use CabPack, Cabinet Manager, or IZarc to create new cabs. I haven't yet found a program which will edit an existing standard cab file. You must save as a new cab after editing.

Using Orca .MSI Editor

If you ever need to edit an .msi file the best program ive found for this is a program that is installed along with the IntelSDK, its called ORCA. It is used in order to edit a volume label on a CD usually used to convert multiple CDs to a DVD or single CD

I'm using Rome Total War as an example. There are 3 CDs to this game and to put them onto a single DVD you will need to change the volume label

For example if you are converting Rome Total War CD-2-DVD then Rome_TW_CD1, Rome_TW_CD2, Rome_TW_CD3 are the volume labels for the 3 CDs. Open orca and open the .msi file from CD1, look for the media folder on the left plane and select it you'll notice the volume labels once you click the media folder on this .msi file there are 2 columns of 26 DiskPromt & Volume Label meaning you will need to change 56 labels to your new label say RTW_DVD double clicking on each one will allow you to copy and paste the new ones in once all 56 are changed to RTW_DVD. You can click save then use that instead of the original from CD1 this will complete the change from 3CDs to 1DVD.

---------------------------------------

- nadam se da znash engleski, ovdje sve lijepo objashnjeno shta treba uraditi na dva nachina sa dva razlichita programchica

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

E ovo je stvarno odlicno objasnjenje....

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 09:56 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Sep 2009, 09:52
Adam je napisao:
Instaliras PowerISO....Uzmes dio fajlova od tih 7 gb, prebacis u jedan folder onda od tog
foldera napravis image.....zatim drugi dio fajlova u neki folder pa od njega napravis isto image....

ja to tako radim, ali ce sad neko drugi napisati drugacije....svako ima svoj fazon....
Nadam se da sam bio jasan.....Ako ne razumijes mogu polako.....

Znam da je prošlo mnogo vremena ali i ja imam isti problem pa bih te zamolio da to što detaljnije objasniš ako ti ne predstavlja problem, korak po korak. Samo još da dodam da mi je igrica u mdf formatu

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
imam ja dvd-r-dl (double layer) kapaciteta 8.5GB, ako nekome treba nek se javi na pp.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]