Vader je napisao:
Tresla se brda...
Ekspanzija Gothic 3: Forsaken Gods rađena je uz poseban naglasak na ispravke bugova Gothica 3 za što su indijski developeri morali mijenjati hrpu stvari u engineu. Prije samog izlaska navodno su sve doveli u red, no reakcije igrača koji su zbog bugova pobjesnili dokazuju suprotno.
Zbog toga je JoWooD izdao priopćenje kojim se ispričava svima koji su igru kupili, te obećavaju da će se potruditi ispraviti nedostatke zakrpama - prva dva patcha pojavila su se i prije ove objave. Hrpa propusta je navodno rezultat žurbe jer su svim silama ekspanziju željeli objaviti do kraja ove godine, a navodno se priča neće ponoviti s Arcaniom: A Gothic Tale za koju će prije izlaska biti otvoreno beta testiranje.
Upravo tako. Igrao sam Gothic 3: FG nekih sat-dva vremena u nedelju i nisam oduševljen. Soundtrack osto isti, world ostao isti. Bugova ima više nego u gothic3 (za koji moram spomenuti da nisam imao niti jedan jedini bug dok sam ga igrao. Comunity patch 1.6 i sve je ferceralo. Naravno za bug ne smatram što sam se ja verao preko sedam brda i sedam gora i zaglavio u teksture mape

, mada to se samo jednom desilo.).