banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zima 2008/2009
PostPoslato: 25 Nov 2008, 12:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 13:36
Po svemu sudeci, kako sada stoje stvari, ja cu na Jahorinu.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
MatrixNeo je napisao:
13.12. odo u Francusku u 3 doline :)

Šmrc i ja sam trebala ove god.... Izgleda opet Madonna... Al dobro, nije ni to loše, i tako nisam sve stigla preskijati... Slika
Moja sreća što su mi dobra skijališta blizu, pa ne trošim pare na gorivo hihihiih :D

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 07:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2004, 14:26
Bio sam u Madonni u martu ove godine i bilo je extra, isli smo i u Passo tonale a skijalo je i po Marilevi i Folgaridi. Na manjim visinama snijeg i nije bio nesto, ali zato na 2500m je bilo extra. Prosle godine sam bio u 3 doline i bilo je perverzija pa sad idem opet da obidjem ono sto nisam prosle godine. Nadam se da cu u martu u Tignes, kazu da je tamo perverzija. Snijega u FR vec ima ko u prici, a evo malo i web kamera http://www.latania.co.uk/webcam/360.htm

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam bila u Chamonixu prije 2 god, super je Francuska... Samo me nerviralo što piste nisu bile povezane nego se moralo ski busom... To mi se i svidjeli u Madonni, Folgaridi i Marillevi - brže doskijaš nego da ideš autom... Baš je bilo odlično. Al ja inače idem u januaru kad ima najviše snijega :D A i tad imam raspust :D
Postavi slike kad se vratiš :D

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 13:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ovde u 3 doline je apsolutno sve povezano zicama i svugdje dolazis na skijama. U decembru idem jer mi je to najjeftinija varijanta i dodje me jeftinije nego da idem na Jahorinu (smjestaj, ski pass i prevoz = 280 € za 7 dana) Slike cu da postavim a do tad evo od prosle sezone, http://www.skimagare.info/gallery/main.php?g2_itemId=50

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa znam da dođe jeftinije, ja o tom trubim ljudima već godinama.... JA inače idem uvijek oko 6.-7. januara...
KAd imaš svoju opremu, platiš faktički samo ski pass skuplje, smještaj uopšte nije skup.... U Fr smo plaćali 8€ po osobi!

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 07:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mene je prosle godine smjestaj kostao 11 € po danu, ski pass + boravisna taksa je bio 111 € i na prevoz sam dao oko 100 €. A za taj skipass sam imao da koristim 184 ski lifta, gondole... i da skijam po 600 km uredjenih staza. Kad se zavrsila ta sedmica odnio sam skipass da mi izvuku izvjestaj kojim sam se sve liftovima penjao i dobio sam izvjestaj da sam za tih 7 dana napravio 40 km visinske razlike. Mislim da odnos ulozeno i dobijeno ne moze da se poredi ni sa jednim skijaskim centrom kod nas.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam prije 2 god u Fr plaćala 182€ ski pass... Valjda si bio kad je slabija sezona... A prošle god u It 167 ako se dobro sjećam....
Naravno da se ne može poredit. Svaki dan skijaš na drugom mjestu, nove staze, uživaš, piješ kuvano vino i bombardino (obavezno probaj ako još nisi) svaki put u drugom kafiću.. Ma divno :D

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
O majko agonije, ispade vani jeftinije zimovanje nego ovde, sramota gdje se zivi...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije jeftinije, isto na kraju izađe, samo što imaš više staza.... Nisam nikad išla kod nas na zimovanje, pa ne znam...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Doslo do promjene plana.. Posto su iole bolja skijalista za vrijeme skolskih ferija bezobrazno skupa.. Ide se u Dubai :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 07:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kad smo bili u Fr isla nas je grupa od 20 ljudi pa smo dobili popust na skipass pa je zato kostao oko 110 €, kad smo isli u IT krajem marta vec je bio kraj sezone i bio je free ski weekend znaci skipass se uopste nije placao ako si platio smjestaj ali staze su i dalje bile perfektne i snjiga je bilo sasvim dovoljno. Takvih promocija kod nas nema a nesto nevjerujem da ce ih biti i zato to skijanje vani izgleda jeftinije, ustvari to kosta cak i malo skuplje nego kod nas zbog samog prevoza ali opet kazem, odnos dobijeno i ulozeno se ne moze porediti. Ja sam se recimo povezao sa nekim ljudima iz srbije i sad mi sami organizujemo skijanja vani jer je dosta jeftinije kad ide neka grupa nego kad ides u sopstvenoj reziji. Sad za decembar vodimo oko 60 ljudi iz srbije i bosne, cak i iz hrvatske. Nesto slicno ce se organizovati i za mart pa cu vas obavijestiti ovde ako bude zainteresovanih da ide. Ja sto idem vani da skijam idem u decembru i krajem marta, to je pocetak i kraj sezone, u medjuvremnu idem na jahorinu na dan ili vikend, ali nikad na jahorini ne bi proveo 7 dana.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako budeš dolazio u Italiju, javi se na pp, pa možda dođemo ja i moj momak na 1 vikend da vam se pridružimo...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 15:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Nov 2008, 15:48
ja cu u Bugarsku, Bansko, sa beogradskom agencijom Fibula air travel stvarno imaju odlicne ponude

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 16:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Ako budeš dolazio u Italiju, javi se na pp, pa možda dođemo ja i moj momak na 1 vikend da vam se pridružimo...

Dogovoreno, razmatra se Livigno za mart :)

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 22:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
@MatrixNeo, koliko ti treba da dobijes vizu za FR?
I ja sam ove godine nesto razmisljao o odlasku tamo, medjutim promijenim planove i kontao u Austriju u Innsbruck.
Potom dolazi sljedeca promjena planova - bolest. :(
Uglavnom, pitanje je, da li ima jos mjesta da se prikljuci ovom tvom sadasnjem odlasku u FR (13.12), jer bi meni datum jako odgovarao? Odakle putujete? Idete, pretpostavljam, busom.
Kako se snadjete za hranu?

Ja drzim palceve da mi nalazi budu dobri, da mi ne propadne skijaska sezona. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 09:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@Flash Ja imam sengen vizu poslovnu na 6 mjeseci tako da ove godine nisam vadio. Prosle godine sam dobio Fr vizu na 10 dana u roku 3 dana kad sam predao zahtjev.
Ovako, putuje se busom koji krece 12.12 iz Bg u 17:00, planirano je da se tamo bude u roku od 24 sata. Ja cu da krenem autom iz Doboja i pokupim jednog druga u BL pa picimo za ZG odakle se drugim autom prebacujemo u SLO i tek onda sjedamo u bus, jer po HR zakonu autobusi nesmiju da kupe putnike po autoputu. Za hranu se snalazimo tako sto cemo stati u Albertvil na 2 sata u ogroman super market i pokupujemo klopu za 7 dana boravka, obicno se skupi ljudi koji su zajedno u apartmanu i podijele trroskove. Znam da je prosle godine hrana bila jeftinija nego kod nas tako da nema potrebe nositi neke kolicine odavde. Za mjesto jos jedno trenutno ne znam ali mogu provjeriti pa ti javiti danas, i bilo bi pozeljno da vec imas vizu, jer za ovo putovanje vizu je sredjivala jedna agencija iz BG tako da su svi papiri potrebni za vizu vec u ambasadi FR u Beogradu :(

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
@MatrixNeo, koliko ti treba da dobijes vizu za FR?

Čeka se samo par dana i nazovu te na mob kad je spremna. Kad sam ja bila, nije bilo gužve, samo troje ljudi... Ne moraš je lično pokupit. Po danu trebaš imati 30€, sjećam se da sam ja stavila samo 400km i dali su mi na 15 dana. Sretno!

P.S. Nadam se da ti je sve u redu s nalazima. :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 13:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
EiLeen, jos jedno usputno pitanje za vize, jer si ti sa tim imala posla.
Da li je bitno ciju vizu imam, koje Schengen drzave, ako npr. putujem u Francusku ili Austriju?
Konkretno imam slucaj da mogu dobiti pozivno pismo iz A drzave, a putovao bih u B, bez ulaska u A, pa me interesuje da li to predstavlja problem... Ili moram bar imati dokaz da sam usao u A, pecat na pasosu, ili sta vec?

P.S. Hvala. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2008, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne. Nema više granice između a i b države. Imaš pečat države na čijoj teritoriji uđeš u Šengen, a poslije ništa... Nakon Slo, ti si free man :iconbiggrin:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]