banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 06:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2008, 19:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Iako se vise puta najavljivalo pa odgadjalo, sudeci po napisima u stampi i na internetu, Treci program HTV-a, drugi tematski sportski kanal u susjednoj Hrvatskoj, konacno bi trebao krenuti 02.02 2009.

HTV 3 -Sport bi trebao emitovati otprilike 12 sati programa dnevno, odnosno od 12 sati u podne pa sve do ponoci.
Kanal bi u pocetku trebao biti dostupan za vise od 80% domacinstava u Hrvatskoj, ponajvise zahvaljujuci DVB-T signalu koji dopire do najveceg broja gledalaca.
Jos nije poznato u kojem ce se digitalnom multipleksu emitovati HTV 3 - hoce li to biti Multipleks 1 u kojem ima jos jedno slobodno mjesto (4 predvidjene pozicije koriste postojeci nacionalni kanali HTV 1, HTV 2, Nova TV i RTL Televizija + 1 slobodno mjesto za peti kanal) ili ce to ipak biti Multipleks 2 koji nema jos ni pribliznu pokrivenost koju ima Multipleks 1. Ukoliko bi se nasao u postojecem prvom Multipleksu, onda bi se sa predajnika Psunj odmah po kretanju vidio i kod nas, na 23. kanalu.

Opsirnije na:
http://www.mportal.com.hr/jumpto.asp?re ... 44&id=3620

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 20:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Hm, sumnjam da ce se naci u prvom multipleksu, RTL i NOVA bi razapeli HRT i OiV da se tako nešto dogodi. I ovako im se vec prijete da se pokretanje HRT-a 3 kosi evropskim zakonima i regulativama, cak su dosli toliko daleko da je direktor RTL rekao da bi pokretanja tog kanala moglo kostati ulaska Hrvatske u EU. LOL, koji idiot :confused2:

Rekao bi da ce HRT3 Sport prvo da krene u drugom multipleksu, dakle prvo sa Sljemenskog odasiljaca i Istra, pa tek onda zadnja rupa na svirali bit ce Slavonija i Psunj prije svega zbog nerijesenih frekvencija sa naše strane sto Hrvatima jako otežava situaciju.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 21:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
cak su dosli toliko daleko da je direktor RTL rekao da bi pokretanja tog kanala moglo kostati ulaska Hrvatske u EU. LOL, koji idiot :confused2:

Nemoj bas olako shvatiti ovo…sasvim je moguce…na zalost politika je toliko inkorporirana u sve tako da …hm hm… doduse ima tu i biznisa... 8)
Da RTL ide “na silu” dovoljno govori slucaj njihovog "ulaska u Srbiju" …
...evo jedan tekst koji na mah zaprepasti...

"Koliko je jak politicki pritisak Njemacke na Srbiju da RTL dobije frekvenciju u Srbiji najbolje govori podatak da je posljednji razgovor bivseg premijera Vojislava Kostunice i kancelarke Angele Merkel krajem prosle godine poceo upravo pitanjem o ovoj medijskoj grupi. Merkelova je tada odmah pitala Kostunicu kada ce RTL da dobije dozvolu, ali ju je Kostunica odmah prekinuo, rekavsi da u Srbiji frekvencije ne dijele ni on ni Vlada, vec institucija ciji je to posao."

Opsirnije:
http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... view=story

Sad je izgleda situacija sazrela jer je “pritisak” urodio plodom…

zigizmund je napisao:
Rekao bi da ce HRT3 Sport prvo da krene u drugom multipleksu, dakle prvo sa Sljemenskog odasiljaca i Istra, pa tek onda zadnja rupa na svirali bit ce Slavonija i Psunj prije svega zbog nerijesenih frekvencija sa naše strane sto Hrvatima jako otežava situaciju.

Iako u Kemal&co ( prevod RAK ) sjedi grupa idiota koja «ratuje» sa okruzenjem ( Srbija, Crna Gora, Hrvatska ) bar kao sto je do sada bio slucaj po pitanju analognog signala, ipak ce se na kraju desiti da ce stvari doci na svoje mjesto... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 22:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Yep, naravno da ce morati sve doci na svoje mjesto jednog dana, samo mi je glupo sto mi osim sto sami sebe unistavamo, unistavamo i druge oko sebe. Nemamo jos do dan danas nikakvih planova o razvoju DVB-Ta i time izravno usporavamo u razvoju i zemlje u okruženju. Zasto je Hrvatska prvo krenula u digitalizaciju Istre? Zato jer je jedino sa Talijanima uspijela dogovoriti raspodijelu digitalnih frekvencija, dok ostale zemlje lade jaja. Ok, sad su se i Slovenci nesto pomakli. No, granicna mjesta uz BiH ce Hrvati najteze digitalizirat upravo zbog BiH. Ali dobro, necemo sad o tome.. skrenuli smo sa teme.. :confused3:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
bezobrazluk, provokacija, da li je, signali iz bih guse predajnike htv,rtl, nova po velikom dijelu hrvatske

primjer je televizija net iz kutine koja radi na 55 kanalu vec godinama da bi prije koji mjesec rak tu frekvenciju dao bn teelvizija na istoj frekvenciji da emituje sa kozare

a sta da kazem i za 58 kanal na kojem se u banja luci moze pratiti rtl sa psunja, tu je rak frekvenciju dao vikom tv, a vikomu je dao i 58-icu sa kotorvaroskog lipovca tako da u jednom dijelu slavonije dolazi do smetnje od vikoma iako je jak signal i sa psunja

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 23:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

IloveBL je napisao:
bezobrazluk, provokacija, da li je, signali iz bih guse predajnike htv,rtl, nova po velikom dijelu hrvatske

Rekoh, "ratuju" sa okruzenjem. Isto to rade na istoku Republike Srpske gdje frekvencije regionalnim tuzlanskim televizijama dodjeljuju bas tamo gdje su stanice iz Srbije... :roll:

IloveBL je napisao:
a sta da kazem i za 58 kanal na kojem se u banja luci moze pratiti rtl sa psunja, tu je rak frekvenciju dao vikom tv, a vikomu je dao i 58-icu sa kotorvaroskog lipovca tako da u jednom dijelu slavonije dolazi do smetnje od vikoma iako je jak signal i sa psunja

Na ovoj frekvenciji gotovo da se nista vise i ne lovi...ubi interferencija vec na petom kilometru od Banjaluke...Vikom sam sebe ubija ( Paprikovac-Lipovac ):roll: A jos na sve to Psunj... :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 23:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
Yep, naravno da ce morati sve doci na svoje mjesto jednog dana, samo mi je glupo sto mi osim sto sami sebe unistavamo, unistavamo i druge oko sebe.

Morali su na kraju reagovati - mislim da su pomaknuli PinkBH sa 23.kanala...

zigizmund je napisao:
Zasto je Hrvatska prvo krenula u digitalizaciju Istre? Zato jer je jedino sa Talijanima uspijela dogovoriti raspodijelu digitalnih frekvencija, dok ostale zemlje lade jaja.

Hvala Bogu da su uspjeli, prije 7-8 godina kad sam zadnji put bio u Istri, talijani su ubijali Hrvate analogno...Bilo je trcis, trcis po skali pa cro-radio station...sve sami talijani...jesu li talijani ugasili analogiju na sjeveru svoje zemlje?
P.S. Kako se to dogovara sa susjedstvom...koji je princip, da li znas...i kako su Slovenci dogovorili sa Hrvatskom? Kako vidim na sajtu RTV SLO i oni su dosta dobro napredovali, pokrili su 80% teritorija i raspisali konkurs za drugi multipleks...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam već nekoliko puta čuo , kada slušam BIG 2 neka hrvatska radio stanica istisne big iz etera i nema šanse da ga nađem na bilo kojoj frekvenciji.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 15:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nisu Talijani ugasili analogiju skroz. Ima ih još.

Inace bilo je zanimljivo kako su se u Ženevi "dijelile" te frekvencije sa Talijanima i Hrvatima jos prije dvije godine. Međunarodna TK Unija je predvijela ukupno 49 kanala za podrucje zemalja sa Jadranskog mora, a od tih 49 Talijani su željeli sebi čak 35 komada, dok bi se ostatak dijelio sa zemljama na Jadranu (Hrvatska, Crna Gora, Albanija i Slovenija). Hrvati su se jako protivili tome i inzistirali da Talijani dobiju 25 kanala, a ostale 4 zemlje zajedno 24 kanala. I na kraju je i pobijedio hrvatski tim (predstavljajući ne samo Hrvatsku već i ostale 3 zemlje sa Jadrana) i u Ženevi su dobili tačno onoliko frekvencija koliko su tražili - 25 Talijanima, 24 ostatku država na Jadranu, ... a od tih 24 komada najviše je išlo Hrvatima - 8 komada! Što znaci da Hrvati na nacionalnij razni mogu imati BAREM 32 kanala, ako ne i više ukoliko se pređe u mpeg4 ili se više kanala zgura u jedan mux.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam već nekoliko puta čuo , kada slušam BIG 2 neka hrvatska radio stanica istisne big iz etera i nema šanse da ga nađem na bilo kojoj frekvenciji.

filozofe, to ti je radio daruvar na 91,5 koji koristi tu frekvenciju vis eod 3o godina, oni imaju malo jaci signal jer je teren oko daruvara brdovit, s moraju pokrivati pakrac i lipik jer oni nemaju svoje radio stanice ko je kriv radio big2 da ima dozvolu na vec zauzetoj frekvenciji

cim dodjes vec u laktase smetnja i mijesanje je ocito

znam samo da frekvencije za tv po slavoniji su jos od prije rata a sve privatne televizije u bih su nastale kasnije, ko im je dao tako jake predjnike

nema slucajeva u hrvatskoj da austrijanci, madjari, slovenci ometaju frekvencije, kad je s njima to dogovoreno i oni nece postaviti neki predjnik na frekv. na kojoj postoji jak signal iz susjedne zelje, samo bih tj. rak to radi

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 18:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:

Naravno, da se desava kako ometanje od tzv bosanske strane hrvatskih medija tako i obrnuto...za "rat" je uvijek potrebno dvoje, troje itd...umjesto da fino sjednu za sto i dogovore se...uloge regulatornih agencija u regionu koje bi odradile taj posao su velike, jer bi se na taj nacin izbjegla nepotrebna preklapanja, ometanja ali i nepotrebna prelivanja signala pa i kvarovi...

Nego da se vratimo na temu, na mportalu pise da ce se u pauzi sportskih emisija emitovati i muzicki sadrzaji sto bi ovaj kanal primaklo poprilicno njegovoj koncepciji koju je imao prije...jos davno sam pisao na ovom podforumu da mi je zao sto ga vise nema...Htv3 i 3K RTS mi je bilo i najzalije u cijeloj prici...ali evo stvari polako dolaze na svoje mjesto :evil3: Eh sad sto ga izgleda nece biti u multilpeksu 1, to je bas lose...gledam na to iz svog ugla, naravno...Uglavnom, da skratim, vise nego sjajno je to sto su Javni servisi u regionu krenuli sa tematskim kanalima...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 19:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kad zazivi dvb-t bice tematskih kanala sve vise, sportski, filmski, news kanali, tv shop, djeciji, kulturno-obrazovni

ja se nadam da ce htv3 privremeno krenuti u prvom multipleksu sto znaci da ce se moci vidjeti i u banja luci tj sa psunja na 23 ch

koliko znam u hrvatskloj mux2 postoji za zagreb, rijeku, split

rts kultura, odlicna vijest, samo steta sto mozes nabrojati na prste koliko ljudi u srbiji ima dvb-t resiver

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo posljednja najavna spica za HRT 3 i najava emitiranja RTL Televizije :D

Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 20:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ni htv3 nije valjao a kamoli rtl koji ga je naslijedio

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 22:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

HRT3 nije valjao, to se slažem. Ali RTL je doneo puno toga dobroga na hrvatsko TV tržište, prije svega razbudio je dotad uspavani HRT i Novu TV i stvorio je konkurencijsko ozracje izmedju njih. Također, koliko god mi pljuvali po njemu zbog repriza, mislim da je RTL dobar kanal i pozitivno je sto je dosao na mjesto HRT3. 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Baš naprotiv HTV 3 je puštao odlični Hit Depo, poslije sam odselio pa više nisam mogao hvatati bilo koji HTV.

Davao je i prenose nekih glavnih sportskih takmičenja.

Davao je odlične crtane filmove i popularne serije. I onda sam jednog dana čuo da HTV 3 više ne postoji.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 18:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

HTV3, jeste za ono doba bilo muzike vise nego na ostalim kanalima, i u pocetku je imao dobar program, kasnije je bio sastavljen od repriza i pocinjao bi jako kasno, uopste ne zalim za tim kanalom

zna li ko gdje je danas hamed bangoura sto je vodio hit depo?

inace htv3 je poceo s radom u jesen 1994., iako treba pomenuti da je jos 1988. pokrenut Z3 ali je na pocetku rata ugasen kad je jna porusila predajnike

takodje i program rtl televizije se sastoji od repriza, dadilja reprizirana mali milion puta, njima u stvari program pocinje tek u pola 7 kad idu njihove vijesti, onda oni glupi kuvarski showovi, zatim slijede serije (to je jedino sto valja jer su americke serije najaktuelnije) onda neki film koji je vec emitovan prije ili na htv ili na novoj
rtl gledaju uglavnom besposlene domacice

kad treba da pocne htv3 sport? koliko sam cuo bunili su se rtl i nova tako da ce otkazati pocetak rada

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 00:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

IloveBL je napisao:
kad treba da pocne htv3 sport? koliko sam cuo bunili su se rtl i nova tako da ce otkazati pocetak rada

Izgleda da od pokretanja HTV 3 Sport nece biti nista...bar prema ovome:

"ZAGREB - HRT-ovo najavljeno pokretanje specijalizovanog programa za sport nazvanog HTV 3 nezakonito je, ustvrdili su celni ljudi Nove TV i RTL-a na danas odrzanoj zajednickoj konferenciji za novinare.

- Pokretanje HTV-ovih dodatnih programa prekrsilo bi odredbe hrvatskog i evropskog zakonodavstva o drzavnim potporama. Ne postoji ni zakonska osnova za dodjelu digitalnih frekvencija novim programima, posebno ne bez javnog natjecaja - istaknuo je predsjednik Uprave RTL-a Christoph Mainusch.

Dodao je da bi se za legalno lansiranje novog digitalnog zemaljskog kanala morala promijeniti tri zakona i raspisati javni natjecaj. Celnici komercijalnih televizija istaknuli su i da bi HTV-3 narusio ekonomsku stabilnost privatnih televizija.

- Samo od pretplate HRT zaradjuje više nego svi mi ostali na trzistu. Na HTV otpada 75 posto novca, a 25 posto ide nama ostalima jer HRT ne prestaje zalaziti na teritorij komercijalne televizije, a istodobno ne ispunjava svoju javnu funkciju - rekao je direktor Nove TV Drazen Mavric."

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,141577.jl

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 00:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A evo i finala ove price...na zalost, nista do daljnjeg od HTV3 Sport:

"RTL i Nova pozdravili odgodu pokretanja HTV-a 3"

ZAGREB - RTL Televizija i Nova TV veceras su u zajedničkom saopstenju za javnost pozdravile danasnju odluku Programskog vijeca HRT-a u vezi s pokretanjem HTV-a 3, specijalizovanog sportskog programa.

RTL Televizija i Nova TV pozdravljaju zakljucak Programskog vijeca HRT-a da se odgodi odluka o pokretanju HTV-a 3, navodi se u saopstenju.

Vjerujemo, istice se u saopstenju, da su tim potezom potvrđene sumnje komercijalnih televizija da HRT postupa izvan zakonskih okvira."

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,141799.jl

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]