banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2008, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Мање плате премијера и министара, а веће просвјетним радницима

БАЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА (СРНА) - Плате премијера Републике Српске (РС), министара и њихових помоћника, савјетника и других државних службеника од овог мјесеца биће мање за 10 одсто, док ће од септембра 2009. године, плате запослених у основном и средњем образовању бити увећане за пет процената.

"Влада је задужила министарства, републичке управе и републичке управне организације и службе да, почевши од новембарске плате за 2008. годину, умање плате за 10 процената", рекао је новинарима потпредсједник Владе РС Антон Касиповић.

Одлука се односи на предсједника и потредсједнике Владе, министре и њихове помоћнике, свјетнике премијера и министара, генералног секретара Владе, шефа кабинета, секретаре министарстава, директоре управа, управних организација и служби, њихове замјенике и помоћнике, начелнике одјељења и на друге руководне раднике.

Касиповић је подсјетио да је Влада утврдила нацрт буџета од 1.670.000.000 КМ и 2009. годину прогласила годином штедње.

Сви буџетски корисници задужени су да у прва три квартала идуће године уштеде износ од један одсто у односу на одобрени буџетски оквир, да би се та средства у четвртом кварталу усмјерила у социјалну сферу.

"Влада ће својим активностима обезбиједити средства за повећање плата у висини од пет одсто основном и средњем образовању, почевши од 1. септембра 2009. године", истакао је Касиповић.

Он је додао да је Влада препоручила менаџментима јавних предузећа да донесу одлуке о умањењу плата у својим фирмама.

Донесен је закључак о замрзавању пријема нових радника у свим министарствима, републичким управама, републичким управним организацијама и службама, осим пријема приправника по раније усвојеном програму.

"Сви наведени органи задужени су да изврше анализу броја запослених радника, с циљем предузимања мјера за смањење од 10 одсто на укупном нивоу. Анализа ће показати како и гдје можемо интервенисати на овај начин и на темељу ње ћемо предузимати потребне мјере", навео је Касиповић.

Влада РС препоручила је и локалној управи да предузме мјере на смањењу броја запослених за 10 одсто на локалном нивоу, на темељу направљених анализа.

Сви министри у наредном периоду треба да изврше анализу законом створених обавеза из своје надлежности, те да их сведу у буџетом утврђене оквире.

Министарство здравља и социјалне заштите је задужено да одмах предузме мјере на редефинисању колективног уговора у здравству, с циљем свођења обавеза у утврђени буџетски оквир за 2009. годину.

"Сматрамо да уштедама које можемо и морамо остварити у појединим министарствима можемо створити фонд који ће бити усмјерен на рјешавање питања из социјалне сфере", рекао је Касиповић уз оцјену да то потврђује социјалну сензитивност Владе.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:oops:

Sad me je sramota , što sam kritikovao premijera. On će odvojiti iz svojih usta 10% svoje plate i svi njegovi ljudi da bi naša socijalna pomoć porasla za 5 - 10 KM.

Sad mi je laknulo kada znam da imamo tako štetdljivu vladu.

Kada se za nekih 30 - 40 godina izvučemo iz ovog sranja ja ću prvi dati doborvoljni prilog da se sagrade spomen biste sadašnjim ministrima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Ovo se mojoj zeni nece dopasti,a bogami ni meni :D

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 16:48 
Stani, jesam li ja to procitao da oni sebi smanjuju plate ili mi se cini samo??? :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ni dosad nisu ziveli od plate vec od dnevnica...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
žaoka je napisao:
...ni dosad nisu ziveli od plate vec od dnevnica...

Ovo je dobro 8)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Наставак рестриктивне политике према јавној потрошњи

БАЊАЛУКА, Влада Републике Српске (РС) буџетским оквиром од 1.670.000.000 КМ и доношењем закључака о смањењу плата премијеру, министрима и другим државним службеницима, али и смањењем броја запослених у државној управи, показала да наставља рестриктивну политику према јавној потрошњи, чији ниво је задржан испод 40 одсто од бруто друштвеног производа (БДП).

Министар финансија РС Александар Џомбић изјавио је да ће се најављеним смањењем плата на годишњем нивоу уштедити између два и три милиона КМ.

“Задовољили смо и остале зацртане фискалне циљеве, као што је остварење примираног суфицита од 1,5 одсто у односу на БДП, који ће бити искориштен за отплату иностраног и унутрашњег дуга”, рекао је Џомбић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да се најзначајније повећање буџета, који износи 95.000.000 КМ у односу на прошлогодишњи утврђен ребалансом, десило код изворних прихода који су расли пет одсто, а од тога порески приходи седам процената.
Џомбић каже да се највећа повећања односе на намјенска издвајања Фонду за здравствено осигурање 20 милиона КМ, затим за почетак рада Вишег привредног суда 844.000 КМ, а за окружне привредне судове 3,7 милиона КМ.

“За Агенцију за испитивање начина стицања имовине биће издвојено 740.000 КМ, за стамбено збрињавање породица са петоро и више дјеце, 4,4 милиона КМ, за подршку запошљавању младих 1,1 милион КМ, за војне инвалиде девет милиона КМ, суфинасирање и подстицај извоза четири милиона КМ, а одстала буџетска потрошња повећана је за 56,7 милиона КМ, која се односи на отплату унутрашњег дуга и друго”, навео је Џомбић.

Министар финансија РС рекао је да је Влада РС утврдила приједлоге измијена и допуна закона о доприносима и о порезу на доходак, којим се прописује прелазак обрачуна доприноса и пореза са нето на бруто принцип.

“Садашње стопе доприноса износе 42 одсто на нето плате, те 10 и 15 одсто пореза. Према новом приједлогу није било повећања на нето приципу, а доприноси и порези износили би 38 процената на бруто плату, док би порез имао јединствену стопу од 10 одсто”, појаснио је Џомбић.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
E ovo čuh maloprije na tv-u. Fino mi nije milo :lol: Nešto mi tu smrdi, dok oni smanjuju sebi plate.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 20:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2008, 17:07
Ma imaju toliko love od primljenog mita
da je njima u tim ciframa plata gola simbolika :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Klasična muljaža...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Al' priznajte da dobro zvuči! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 10:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
To je naredio medjunarodni monetarni fond...premijer i ministri su pravi EPP oko budzeta(da se pokazu kako misle na narod ali govnooooo).Moraju to ciniti da dobijaju kredit!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
A prije ove odluke su povecali sebi plate za 30% pa sad daju 10% da pokazu kako su darezljivi :roll: :fist:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ali prosvjetnim radnicima će povećati plate tek u septembru 2009.

medi je napisao:
Плате премијера Републике Српске (РС), министара и њихових помоћника, савјетника и других државних службеника од овог мјесеца биће мање за 10 одсто, док ће од септембра 2009. године, плате запослених у основном и средњем образовању бити увећане за пет процената.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Lol...
murphy_law je napisao:
Ovo se mojoj zeni nece dopasti,a bogami ni meni :D

A ni meni bogme :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
joj sta li ce Lemi i ekipa sa 5000 na 4500.......fali ce im za rezije da plate :fist: :fist: :fist:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
The Godfather je napisao:
joj sta li ce Lemi i ekipa sa 5000 na 4500.......fali ce im za rezije da plate :fist: :fist: :fist:

...oni nemaju rezije...zive po hotelima, trose sluzbeni mobilni, a o internetu nemaju pojma...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 14:29 
Citiraj:
a o internetu nemaju pojma...

Znaju samo pokupit virus sa adult i xxx sajtova... 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 21:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
tensSa je napisao:
Citiraj:
a o internetu nemaju pojma...

Znaju samo pokupit virus sa adult i xxx sajtova... 8) 8)

eto srece ...kad bi znali i upaliti racunar,stare su to bukve komunisticke zatupljene

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 07:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
The Godfather je napisao:
joj sta li ce Lemi i ekipa sa 5000 na 4500.......

E bas velikog smanjenja...cijelih 10% :roll:
Jos samo trebaju Lemi i ekipa da se ugledaju u ovog kretena preko Save, kolegu po struci Jovu Kanadera pa da nam kao i on ukine Bozic da i mi malo pristedimo, onako kolektivno, jer kad moze Premijer mogu svi :lol:

Ovo je da riknes od smijeha:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivo- ... 09887.aspx

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]