Socijaldemoikratska partija, ne vidim nigdje nacionalni prefiks, niti zasto ne bi bilo ko iz BiH mogao biti clan ove stranke, a da ima prefiks, bio mi bosnjacka, a ne muslimanska, isto kao sto nije prefiks pravoslavna demokratska stranka, vec srpska demokratska stranka, lame...
De mi pojasnite, ocigledno ne znam citati, 2x sam procitao tekstove i stvarno NE VIDIM po cemu su ovakvi stavovi i djelovanje "isprovocirali policiju" (ogradjujem se od psovki, govorim o prethodnom radu ovih studentica)? Znaci, ako ne ides korumpiranim i trulim vlastima niz dlaku, odmah si "zasluzio" porciju batina? Koji je vama k, pa govorite kao da smo u diktatorskom jednopartijskom rezimu. Svi se na ovom forumu bune protiv pranja novca, namjestanja tendera, ociglednih kradja i ugnjetavanja sitorinje na svakom koraku, kada doviknem lopovi nekoj tribini, je li me treba polomiti kao njih dve?
Ako si ciljao na to da su htjele dokazati kakve krkane imamo na vlasti i u izvrsnim organima, to se znalo i prije bez ovakvih slucajeva, imamo dovoljno televizijskog materijala i svjedoka o policijskoj brutalnosti.
Od tebe sam Svabo ocekivao malo vise razmisljanja sopstvenom glavom, kao skoro svrsenog akademca, a ne uskogrudne nacionalne vidike, izgleda su bas na takve i ukazivali ovi iz Ormara... Cim neko tolerise potpuno druge nacije, seksualne orijentacije i slicno, radi na jacanju gradjanske svijesti i neprofitabilnih i/ili humanitarnih i kulturnih organizacija, ispada zapadni placenik ili idiot, ali takva nam je usrana sredina, jadna i cemerna, tamni vilajet.
Kako me izbijaju ova razmisljanja da je svako ko vidi dalje od svog nosa neprijatelj i izdajnik svoje nacije, o jebem te zivote, pa sto sam se ovde rodio