banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Četiri poslovne lekcije!

1. poslovna lekcija :

Čovjek se počeo tuširati odmah nakon što je njegova žena završila, kad netko zazvoni na vrata. Nakon nekoliko trenutaka prepiranja oko toga tko će otvoriti, žena popusti, brzo se umota u ručnik i spusti se niz stepenice. Na vratima ugleda Peru, prvog susjeda. Prije nego što zausti, Pero joj reče: "Dam ti 800 eura ako skineš taj ručnik." Nakon kratkog razmišljanja, žena skine ručnik i stade gola pred Peru . Pero joj odmah dade 800 eura i ode. Zbunjena, ali i uzbuđena zbog iznenadne sreće koja ju je snašla, žena se opet umota u ručnik i popne se na kat. Pošto uđe u kupaonicu, muž je, i dalje stojeći ispod tuša, upita: "Tko je to bio?" "Pero, naš prvi susjed.", odgovori ona. "Sjajno", reče muž, "je li ti rekao nešto o tome da mi duguje 800 eura?"
Pouka: Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku pravovremeno podijelite sa svojim suradnicima, možete spriječiti moguće opasnosti.

2. poslovna lekcija:

Dok je vozio auto, svećenik kraj puta ugleda opaticu. Zaustavi se i ponudi joj prijevoz, što ona i prihvati. Opatica uđe u auto, sjede i prekriži noge, razgrnuvši tako svoju haljinu i otkrivši svoja koljena. Svećenik baci pogled i umalo ne izazove nesreću . Nakon što je ponovo preuzeo kontrolu nad vozilom, on potajno spusti svoju ruku na njeno koljeno. Opatica ga pogleda i reče: "Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma?" Svećenik se trzne i duboko ispriča, pa skloni ruku. Promijenivši brzinu, on međutim opet stavi ruku na njeno koljeno. Opatica mu opet reče: "Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma?" I još jednom svećenik joj se ispriča, rekavši: "Oprostite, sestro, ali tijelo je grješno." Stigavši u ženski samostan, opatica izađe, uputivši mu značajan pogled i ode. A svećenik stigavši u crkvu, požuri i uzme Bibliju i pogleda 129. Psalam. U njemu je pisalo: "Idi naprijed i traži, produži dalje i spoznat ćeš vrhunac slave."
Pouka: Ako nisi dobro informiran o poslu koji radiš, možeš propustiti sjajnu priliku.

3. poslovna lekcija:

Prodavač, službenica i direktor odoše na ručak i na stolu u restoranu nađoše staru svjetiljku. Protrljaše je, a iz nje izađe duh u oblačku dima i reče: "Obično ispunjavam tri želje, ali troje vas je pa ću svakome od vas ispuniti po jednu." "Prvo meni!", reče službenica, "Želim biti na Karibima, voziti gliser i da me ne zanima ništa na svijetu." ?Puf!? I ona nestade. Prodavač, u čudu, reče: "Ja sam sljedeći! Ja sam sljedeći! Želim biti na Tahitiju, ležati na plaži sa svojom privatnom masažerkom i zauvijek biti okružen pina-coladom i ljubavlju svog života ." ?Puf!? I on nestade. "Ti si na redu.", reče duh direktoru. A on reče: "Želim da se ovo dvoje poslije ručka vrati u kancelariju."
Pouka: Uvijek pustite šefa neka govori prvi.

4. poslovna lekcija:

Vrana je cijeloga dana sjedila na drvetu ne radeći ama baš ništa. Zeko je ugleda i upita: "Mogu li i ja sjediti kao i ti i ne raditi ništa cijeloga dana?" Vrana odgovori: "Naravno, zašto ne?" I zeko sjede na zemlju ispod vrane, pa počne dremuckati. Iznenada se pojavi lisica, skoči na zeku i pojede ga.
Pouka: Ako već sjediš i ne radiš ništa, moraš sjediti jako, jako visoko.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 08:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
odlicno je ovo :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Dobro je, samo mislim da je vec bilo, i to ne davno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Bilo bezbroj puta...

Ipak, istinito.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 00:59 
Veteran