banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prenos ispita
PostPoslato: 07 Nov 2008, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Misdongarde je napisao:
Evo najnovija, da prostite je*ada, sa ETF-a! Prenosiš do 15 bodova, ali ne možeš slušati sve predmete iz druge godine, već onoliko koliko ti zajedno sa zaostalim bodovima daje do 30 bodova po semestru. Što praktično znači, da mi, kojima su ostala 2 predmeta (jedan 7 i jedan 8 bodova) moramo sad u prvom semestru da se odreknemo jednog predmeta koji nosi 7 bodova (3 su takva na RI smjeru). Pa kad da ga slušam onda, dogodine?!!!!! Još više me ovo čudi zbog toga što je na tom famoznom Senatu donesena ova odluka:

Citiraj:
Student upisuje i sluša čitavu 2.godinu ( nema ograničenja npr. ako prenosi 15 iz prve godine da može biti opterećen iznosom od 45 bodova iz druge godine- dakle student je opterećen sa 60 bodova iz druge ).
:evil3:

Oni se pravo dobro zezaju sa nama.

Ajoj brate, ti se samo nesto zalis, te ovo ne mozemo , te ono ne mozemo, kao da si ti najosteceniji u citavoj toj prici.
Sta je sa ljudima kojima su ostala dva ispita, a ta dva ispita nose vise od 15 bodova ( analiza i osnove 2 recimo koji nose 16 bodova), oni ne mogu uopste da upisu drugu godinu, po odluci donesenoj na sjednici naseg vijeca.

A sto se tice ovog slusanja predmeta, mislim da je to fer prema nama koji imamo 6 predmeta ( dakle fali nam jedan predmet za uslov), a i ostalima, jer smo ravnopravni sa vama, samo sto ste vi formalno druga, a mi prva.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
filozof sa vrbasa je napisao:
Sramota i protiv takvih samovoljnih profesora se treba bortiti, oni nisu Bolonja i hirurškim putem treba odstraniti to trulo tkivo.

ja ga nisam okarakterisala kao ti, samo iznosim cinjenice (recimo trudim se da budem sto objektivnija i hladnija i nije bas lako)!), kazes takve bi trebalo odstraniti e pa eto doticni je nakon svega toga izabran za DEKANA!

i naravno po toj funkciji sada daje odlucni glas o tome ko ce da li i pod kojim uslovima upisati koju godinu.. mimo cijelog svijeta (da ovo ne bude generalizovanje interesuje me NA KOJIM JOS fakultetima se trazi cista 2. za upis 4.?)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tužno je ovo čuti da profesori sa prava, ustvari samo jedan iz tvoje priče, zaobilaze zakon, a bave se nekim pravom i pravdom.

Nikad neće zaživjeti pravna država ako budemo uzimali iz zakona samo ono što nam odgovara.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2008, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
pamella_morrison je napisao:

i naravno po toj funkciji sada daje odlucni glas o tome ko ce da li i pod kojim uslovima upisati koju godinu.. mimo cijelog svijeta (da ovo ne bude generalizovanje interesuje me NA KOJIM JOS fakultetima se trazi cista 2. za upis 4.?)

ETF. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2008, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
pamella_morrison je napisao:
(da ovo ne bude generalizovanje interesuje me NA KOJIM JOS fakultetima se trazi cista 2. za upis 4.?)

Na Masinstvu! Ali tamo ima i peta godina :(

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2008, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2007, 12:13
I medicina. Npr. kome je ostao 1 iz prve godine ne daju da upis u 3.godinu

znaj, tek tad je pocelo...

Milan Mladenovic-EKV

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sophia je napisao:

Ovi na medicini ne znaju sta ce sa sobom, upetljali su se totalno, kod mene su ljudi kojima je ostao jedan iz druge upisivali cetvrtu, zasto sad to ne vazi za upis trece

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Ocistis drugu i odmah upises cetvrtu, ... moguce je i na nekim odsjecima na Filozofskom ...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
filozof sa vrbasa je napisao:
Tužno je ovo čuti da profesori sa prava, ustvari samo jedan iz tvoje priče, zaobilaze zakon, a bave se nekim pravom i pravdom.

Eto apsurdno je da upravo oni najčešće krše propise (BLAGO rečeno). I to što imaju 'moralnije' i odgovornije zanimanje sve više ga zloupotrebljavaju. Najtužnije je što oni treba da uče studente kako da dobro i časno obavljaju svoje zanimanje, a umjesto toga kakav uzor im pružaju. Možemo samo da želimo da jednog dana ne počnemo ličiti na jednog od takvih. Više ne mogu ni zamjeriti ljudima koji s nepovjerenjem i čak mržnjom gledaju na sve oko prava i pravosuđa i ne vole nikog od nas koji se time bavimo ili želimo baviti, iako nismo generalno svi isti.
Na sreću riješila sam se prenosa i semestara, ispolažem ove 'apsolventske' ispite pa onda ko zna...
Bar jedan problem manje, vidim da je ove godine nastala velika kolizija propisa oko starih i novih režima studiranja, prenosa, uslova itd. ne znam kako bih se snašla u tome :)

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 23:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Sophia je napisao:

Ovi na medicini ne znaju sta ce sa sobom, upetljali su se totalno, kod mene su ljudi kojima je ostao jedan iz druge upisivali cetvrtu, zasto sad to ne vazi za upis trece

Nemam blage kolega, ulavnom nesto muljaju.
Obracali smo se i rektoru,prorektoru svi nesto obecavaju, ali nista - kao sve zavisi od dobre volje dekana. :confused3:
Ne mogu vjerovati da je dekan iznad rektora , ali hajd' . :roll:
Trazili smo da imamo socijalni rok jer smo vecina ostali sa 1 ispitom ali ni od toga nista.
Da bar mozemo obnovu upisati, medjutim i to nam ne dozvoljavaju.

Milan Mladenovic-EKV

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Sophia je napisao:
Ne mogu vjerovati da je dekan iznad rektora , ali hajd' . :roll:

da! :angry1:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 18:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Avg 2008, 19:02
na pmf-u je cetvrta bezuslovna skroz, uslov nije ni cista druga, a bogami ni prva. a za trecu je uslov cista prva( a prosle godine nije bio taj uslov, treca je bila bezuslovna).. i tako ja sad obnavljam drugu zbog jednog predmeta, a neko sa manje polozenih ispita se sepuri na cetvrtoj :angry4:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 21:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

bebitza je napisao:
na pmf-u je cetvrta bezuslovna skroz, uslov nije ni cista druga, a bogami ni prva. a za trecu je uslov cista prva( a prosle godine nije bio taj uslov, treca je bila bezuslovna).. i tako ja sad obnavljam drugu zbog jednog predmeta, a neko sa manje polozenih ispita se sepuri na cetvrtoj :angry4:

Nisi jedina.
Ali na medicini je problem sto je poslije nas odmah Bolonja tako da cemo morati kupovati novi index i polagati razliku predmeta.

Milan Mladenovic-EKV

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2008, 00:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Avg 2008, 19:02
pa i iza nas je odmah bolonja, tj. mi smo sad upali u bolonju a po starom smo planu i programu

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 10:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Sep 2009, 10:03
Zna li neko sta ce biti uslov za cetvrtu godinu na medicini, za nas po starom programu? i kada je upis - 05.10 ?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

05.02. pocinje upis, a predavanja ne verujem da ce pre kraja oktobra, vezbe mozda cak i u novembru. Uslov bi trebao biti kao i prosle godine, univerzitet kao ne dozvoljava, studenti se bore i na kraju bude kao i uvek. Za petu godinu je uslov prenos 2 iz trece, a kako je za cetvrtu ne secam se kako je bilo prosle godine. Verovatno cista druga, mada znam da su kod nas ljudi isli na vezbe iz protetike i bolesti a nisu imali polozenu mikro, bolesti i protetiku, s tim sto iz bolesti nisu mogli dobiti paraf i potpis. Koliko vam to odgovara ja ne znam

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 11:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Sep 2009, 10:03
hvala ti puno, na brzom odgovoru! Znam da su prosle godine neki upisivali 4. bez polozene fiziologije ili histologije...e sad ne znam sta ce biti ove....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Verovatno isto tako, jedan ces moci preneti iz 2. ali neces moci raditi na vezbama iz bolesti zuba (ako si stomatolog), za ostale smerove ne znam. Poenta je da oni kao prvo nece dozvoliti takav uslov, pa posle puste sve. Tako da ti verovatno nece prihvatiti papire ako dodjes odmah pocetkom oktobra da se upises, tek kasnije krenu da primaju sve sa tim okrnjenim uslovom

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]