lil' jon je napisao:
to mi je oduvijek bio zanimljiv sport,i bilo bi fino kad bi se osnovao klub kod nas.
takodje sam pratio,gledao na tv,sto americki,sto evropski,...nekad smo znali onako bezveze igrati na treningu ili u srednjoj,ali pravila nikako ne poznajem.
gdje bi se mogla naci neka opsirnija pravila?ko bi kod nas ovdje,ako bi zazivio taj klub,vodio treninge?gdje bi se odrzavali?i koliko bi bilo para treniranje

?
kao sto rece neko pre mene...ragbi je ragbi, i nema veze sa americkim fudbalom, osim sto je americki fudbal nastao od ragbija, a ragbi je nastao od fudbala 1823 kada je Vilijam Veb Elis podigao loptu na jednoj fudbalskoj utakmici i krenuo ka protivnickom golu...1895 je nastao ragbi 13 ili ragbi liga, a dalje su nastajali sportovi: americki fudbal, australiski fudbal i galski fudbal (Irski nacionalni sport)
o pravilima mozes naci na sajtu Ragbi 13 Federacije Srbije:
http://www.rugbyxiii.co.yu/index_sr.htmtrenutno je u toku Svetsko Prvenstvo u ragbi ligu i moze se pratiti na Sport Klubu
Ragbi 13 Federacija Srbije poslala bi za pocetak trenera koji bi radio sa ljudima, nakon toga obucili bi par ljudi, tj. oni bi prosli seminare nivoa 1 i 2 za trenere
gde bi se odrzavali treninzi je pitanje za ljude koji bi osnovali klub
ragbi je amterski sport u celom regionu i igraci bi placali mesecnu clanrinu, u bg igraci placaju mesecno od 500 do 1000 dinara
ima mogucnosti da se savez koji bi bio oformljen u RS uclani direktno u RLEF - Evropsku Ragbi Liga Federaciju, jer su upravo to ucinili i sa Katalonijom
www.rlef.eu.com