banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1685 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Sep 2008, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
James Cameron: Moj će 'Avatar' biti veći i od 'Titanica'
U svom intervjuu za Edmonton Sun redatelj James Cameron pompozno najavljuje svoj novi film Avatar. Scenarij za ovaj futuristički triler napisan je prije 14 godina, a Cameron je posebno oduševljen što će film biti 3-D, kombinacija kompjutorske animacije i akcije snimljene uživo. Išao je toliko daleko te izjavio kako će film sigurno biti veći hit i od Titanica.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
GRAN PRI KLOPKI NA FESTIVALU U SEULU

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2008, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Gledanje filmova na IMDB-u
Amazon.com je objavio kako će putem svoje podružnice Internet Movie Database (IMDB) omogućiti posjetiteljima besplatno gledanje igranih filmova i televizijskih serija.
Početno je dostupno preko 6.000 naslova uključujući nove epizode popularnih serija "24" i "Heroji" i klasičnih filmova poput "Neki to vole vruće". Također je naglašeno kako će prve epizode novih serija koje tek dolaze ove jeseni, poput "Lipstick Jungle" i "30 Rock" biti dostupne na IMDB-u i prije nego se počnu emitirati. Usluga je već pokrenuta na IMDB-ovim stranicama, no na žalost većina sadržaja nije dostupna korisnicima iz Hrvatske.

Osim reprodukcije sadržaja, Amazon je omogućio nezavisnim filmašima i vlasnicima autorskih prava da i sami postave svoj film na IMDB-ove stranice. Više informacija o ovoj usluzi može se pronaći na IMDB-ovim stranicama.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 23:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Snimaju se hrvatske Mućke
Sarajevski glumac i redatelj s ljubljanskom adresom Branko Đurić Đuro otkupio je kultni serijal Mućke. Sitne prevarante Del Boya i Rodneyja Trottera u hrvatskoj će verziji tumačiti dva kazališna glumca - Ozren Grabarić (28) iz ansambla Kazališta Gavelle i mladi zagrebački glumac Luka Petrušić (26). U ulozi djedice Trottera naći će se legendarni šibenski glumac Špiro Guberina, a snimanje hrvatske verzije trebalo bi početi oko Nove godine. Glumačka ekipa za našu inačicu 'Mućki' koja će se navodno zvati 'Brat bratu' tek se sastavlja, a snimanje u Ljubljani za slovensku verziju privodi se kraju. Priprema se i varijanta za srbijansko tržište.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 08:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
oh geez k`o da Bracne vode.hr nisu bile dovoljne :(

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vjerujete li da je na ovoj fotografiji Brad Pitt?!
Predstavljamo vam fotografije Brada Pitta u ulozi starca. Naime, glumac se podvrgnuo velikoj transformaciji za novi film 'Zanimljiv slučaj Benjamina Buttona'.
Film, koji je rađen prema priči F. Scott Fitzgeralda iz 1920. je o čovjeku koji je rođen kao starac te se pomlađuje unatrag.

Sniman u New Orleansu, priča prati Benjaminovo putovanje od kraja Prvog svjetskog rata, pa sve do početka 21. stoljeća.
Uz Brada se u filmu pojavljuju brojni odlični glumaci poput Cate Blanchett, Taraji P. Hensona, Tilde Swinton, Jasona Flemynga, Eliasa Koteasa i Julie Ormond.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2008, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
Citiraj:
JOHNNY DEPP je pristao reprizirati ulogu kapetana Jacka Sparrowa u novom, četvrtom nastavku "Pirata s Kariba", a za svoj će angažman dobiti nevjerojatnih 64 milijuna dolara te tako postaje najbolje plaćeni glumac Hollywooda i preotima tu titulu Willu Smithu. To će ujedno biti i najveća svota koju je neki glumac primio za samo jedan angažman. Drugo mjesto po izdašnosti primljenog honorara zauzima Tom Hanks, koji je za ulogu u filmovima "Da Vincijev kod" te "Anđeli i demoni" dobio iznos od 58 milijuna dolara.

"To je mnogo novca, ali producenti su svjesni činjenice da bez Jacka Sparrowa nema filma. Više im se isplati Johnnyju Deppu dati toliko novca nego uopće ne raditi film", ispričao je zaposlenik filmske ekipe. Disney je od prva tri filma o "Piratima" zaradio basnoslovne tri milijarde dolara. Nije poznato hoće li se Deppu pridružiti Orlando Bloom i Keira Knightley koji su glumili u prva tri nastavka. Snimanje filma započinje krajem ove godine, a svjetlo dana bi trebao ugledati na iduće ljeto

index.hr

jedva čekam novi nastavak pirata :D

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2008, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Holivudski glumci prijete štrajkom
Hollywoodu prijeti novi štrajk. Nakon višemjesečnog prosvjeda scenarista, ovoga puta, protiv vlasnika holivudskih studija, pobunit će se filmski i televizijski glumci.
Problem su opet autorska prava. Naime, glumački sindikat Screen Actors Guild (SAG) traži da se u ugovorima jasno regulira koliki postotak od online distribucije i prikazivanja filmova i serija pripada glumcima.

Konačna odluka o stupanju u štrajk donijet će se 18. listopada, a u slučaju izlaska na ulice sindikalisti računaju na većinu od 120 tisuća članova, koliko SAG okuplja u svojim redovima.
'Bez obzira koliko teška bila vremena, ne smijemo dopustiti da nam se ugrozi budućnost. Uostalom, sindikat je osnovan 1933., u za vrijeme Velike depresije, kada su holivudska studija prepolovila glumačke honorare', rekao je predsjednik SAG-a, Alan Rosenberg.

Sindikat glumaca na ovakve se radikalne mjere odlučio nakon što su vlasnici velikih studija odbili s čelnicima SAG-a sjesti za pregovarački stol. Za odluku o pokretanju štrajka bit će potrebna suglasnost 75 posto članova, a to se posljednji put dogodilo 1980. godine, kada je kruženje s transparentima po Hollywoodu trajalo puna tri mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Nastavak Da Vinčijevog koda 2009.

Dobar trejler.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Stiven Spilberg (Steven Spielberg) i Vil Smit (Will Smith) u pregovorima o snimanju još jednog rimejka sa Azijskog kontinenta. U pitanju je triler južno Azijskog reditelja Čen Vu Parka (Chan-wook Park ), Oldboy iz 2003. godine.
Drimvorks (DreamWorks) je u pregovorima o obezbeđivanju prava na rimejk, a film će distributirati Univerzal (Universal). Spilberg već traži scenaristu. Izgleda da su tačne informacije i da će se film snimiti.

:confused1:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 07:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
^ kuku muko, smit, njegov ego i smarac spilberg

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ipanema_ je napisao:
južno Azijskog reditelja Čen Vu Parka (Chan-wook Park ),

Zanimljiva odrednica, bas onako kosmopolitska :D da pogodim, Taiwan ili Čajnez?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

K. Reeves: 'Nismo sposobni promijeniti svoje ponašanje'
Dan prije svjetske premijere, danas u naša kina stiže dugo očekivani remake SF klasika iz 1951. godine sa Keanu Reevesom i Jennifer Connelly u glavnim ulogama.
U novoj verziji znanstveno-fantastičnog klasika iz 1951., Keanu Reeves glumi humanoidnog vanzemaljcu Klaatua, koji dolazi na Zemlju u pratnji neuništivog, teško naoružanog robota noseći upozorenje svjetskim vođama da će nastavak njihove agresije dovesti do uništenja Zemlje od moćne vanzemaljske vrste koja nas promatra izdaleka.

Dok se svjetske vlade i znanstvenici utrkuju s vremenom kako bi riješili zagonetku njegovog dolaska, Helen, koju glumi Jennifer Connelly, i njezin mladi posinak nađu se upleteni u Klaatuovu misiju, i kako ga upoznaju počinju shvaćati zašto on za samoga sebe opisuje kao 'prijatelja Zemlje'.
Film je režirao Scott Derrickson, a od ostalih uloga treba spomenuti oskarovku Kathy Bates i Johna Cleesea.

'Došlo je do situacije gdje je sama planeta u opasnost zato što je ljudi ubijaju. Klaatu dolazi na Zemlju da utvrdi jesu li ljudska bića sposobna da promijene svoje ponašanje, ili da on Zemlju riješi njenog najvećeg problema.', rekao je Reeves te naglasio da je film napravljen kao kombinacija dobre zabave s dubokom porukom.

http://www.imdb.com/title/tt0970416/

trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=Qiu-CEylTOM

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Svjetlosna sablja prodana za 200.000 dolara
Svjetlosna sablja koju je koristio Luke Skywalker u ‘Ratovima zvijezda’ prodana je za više od 200.000 američkih dolara na aukciji filmskih predmeta Ii memorabilija u Hollywoodu.
Glumac Mark Hamill koristio je svjetlosnu sablju, koja je bila napravljena od stare duguljaste fotografske svjetiljke u prva dva nastavka sage, ‘Nova nada’ i ‘Imperija uzvraća udarac’.

To filmsko oružje prodao je producent ‘Ratova zvijezda’ Gary Kurtz za 200.000 dolara na aukciji kuće Profiles In u Hollywoodu. Pored toga zavidnu cijenu su postigli i kaciga robota C-3PO i njegove robotske ruke koje je nosio britanski glumac Anthony Daniels u trećem nastavku ‘Povratak Jedija’. Ta tri artikla prodana su za ukupno 100.000 dolara.

Od nekih drugih rijetkosti koje su postigle visoku cijenu na aukciji treba izdvojiti originalni komplet knjiga ‘Gospodar prstenova’ iz 1954. godine s vlastoručnim potpisom JRR Tolkiena koji je postignuo cijenu od 90.000 dolara. Knjige su uvezane u crveni omot i svaka ima mapu Međuzemlja.

O tome da neke stvari gube na vrijednosti kako prolazi vrijeme od trenutka najveće popularnosti svjedoči ne baš visoka cijena za originalnog Gizma, lutku-robota iz nekadašnjeg hit filma ‘Gremlini’. Naime Gizmo je prodan za 16.000 dolara, što i nije mali iznos, ali da je bio izložen na aukciji koje desetljeće prije, cijena bi bila sigurno veća.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

'Let the Right One In' - prava istina o vampirima
Vampiri su ponovo aktualni u kinima, no dok razvikani Twilight kritičari posprdno komentiraju Gdje je Buffy dok je trebamo?, oni kvalitetni prolaze gotovo neprimijećeno. Švedski Let the Right One In, nastao po istoimenom romanu, ocjenjuju kao remek djelo, koje na inteligentan i nov način obrađuje već istrošenu temu vampira. Kritičari su ga pohvalili navodeći da je mnogo strašniji od megahita Twilight, a uz to i mnogo ljepša ljubavna priča (trailer).

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Chistian Bale pukao na snimanju Terminatora
Glumac Christian Bale snimljen je kako je čak 35 puta izgovorio riječ 'fuck' tijekom verbalnog napada na jednog člana filmske ekipe tijekom snimanja novog četvrtog nastavka filma 'Terminator' u kojem tumači glavnu mušku ulogu, odnosno Johna Connora.
Christian Bale je doslovce pukao i iskalio se na direktora fotografije Shaneu Hurlbutu, nakon što je ovaj prekinuo snimanje zahtjevne scene na setu u Novom Meksiku. Naime Hurlbut se umiješao u scenu između Baleovog lika Johna Connora i glumice Bryce Dallas, nakon čega je i inače impulzivni velški glumac poludio i sasuo Hurlbutu niz uvreda u lice. Bale je od prije poznat po eskalacijama bijesa, a imao je i problema s policijom kad se prošle godine posvađao s majkom Jenny i sestrom Sharon uoči premijere filma 'Vitez tame'.

Uglavnom Hurlbuta je Bale optužio da je amater kojeg nimalo ne zanima što se događa ispred kamere i koji već svojom pojavom remeti snimanje. Redatelju je dao sugestiju kako bi netko stalno trebao čuvati direktora fotografije da ne napravi neku štetu na setu svojim švrljanjem. Cijeli verbalni napad bio je 'ukrašen' s 35 riječi 'fuck'.

Prenosimo vam audio snimak Baleovog već sad legendarnog monologa, koji je inspirirao neke da čak i naprave glazbenu podlogu i naprave pjesmu. Sudeći po količini bijesa, Bale bi mogao postati novi pjevač grupe Rage Against The Machine.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Carina.. Prejak je razgovor ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo malo dopunjena vijest sa par zanimljivih analiza

Može li se Christian Bale pozdraviti s Oscarom?
Snimka koja je ovih dana preplavila internet, na kojoj mahniti Bale vrijeđa direktora fotografije na setu 'Terminatora', mogla bi preusmjeriti karijeru glumca, kojemu su predviđali najveće holivudske domete.
Dobri poznavatelji holivudskih prilika tvrde da zločesti dečki svijeta filma nikad ne osvajaju zaslužena glumačka priznanja. Nakon što je lani fizički nasrnuo na vlastitu majku, a na aktualnoj audio snimci 35 puta uputio bijesno 'fuck' kolegi na setu, Christian Bale se definitivno svrstao među 'zločeste'.

Šteta za glumca kojemu su mnogi predviđali Oscara za najbolju mušku ulogu već u 2010. godini. Bale se proslavio 'Američkim psihom', no najveći komercijalni uspjeh doživio je u 'Vitezu tame', gdje mu je, zbog poznatih nemilih događaja, svu slavu uzeo Heath Ledger. No, Christian Bale će, osim u novoj verziji 'Terminatora', glumiti i u filmu 'Public Enemies', djelu kojemu mnogi već predviđaju oskarovsku budućnost. Ipak, hoće li biti Oscara i za Christiana?

Filmski zaljubljenici upozoravaju da Bale ide stopama dvojice velikih glumaca - Petera O'Toolea i Richarda Burtona - koji su u svoje vrijeme bili na glasu kao najproblematičnija holivudska djeca. Zbog toga su u povijesti ostali, među ostalim, upamćeni kao najveći oskarovski gubitnici (O'Tool je imao osam nominacija, a Burton sedam).

U to neveselo društvance odlično se uklapa i legendarni Marlon Brando. Zbog svoje teške naravi i nekontroliranog ponašanja, 1951. godine izašao je posramljen s dodjele Oscara. Svi članovi ekipe filma 'Tramvaj zvan čežnja' koji su bili nominirani, osvojili su Oscara. Svi osim Marlona. Ista mu se blamaža ponovila i s filmovima 'Viva Zapata!' i 'Julius Caesar'. Godine 1954. Brando je odlučio postati dobar; nije se svađao s novinarima, nije vrijeđao kolege i uvježbao je osmijeh. Zato je za film 'On the Waterfront' dobio i Zlatni globus i Oscara.

U novije vrijeme probleme zbog karaktera imao je i Russell Crowe, glumac koji je nakon Oscarima ovjenčanog 'Gladijatora' vladao filmskim svijetom. No, fizički napad na producenta nagrade BAFTA i vrijeđanje nedužnog hotelskog recepcionara u New Yorku, rezultiralo je time da ga Američka filmska akademija više nikad nije niti nominirala za Oscara.

Hoće li takva sudbina zadesiti i Christiana Balea, ovisi ponajviše o njemu samom...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 02:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Vader je napisao:
Snimaju se hrvatske Mućke
Sarajevski glumac i redatelj s ljubljanskom adresom Branko Đurić Đuro otkupio je kultni serijal Mućke. Sitne prevarante Del Boya i Rodneyja Trottera u hrvatskoj će verziji tumačiti dva kazališna glumca - Ozren Grabarić (28) iz ansambla Kazališta Gavelle i mladi zagrebački glumac Luka Petrušić (26). U ulozi djedice Trottera naći će se legendarni šibenski glumac Špiro Guberina, a snimanje hrvatske verzije trebalo bi početi oko Nove godine. Glumačka ekipa za našu inačicu 'Mućki' koja će se navodno zvati 'Brat bratu' tek se sastavlja, a snimanje u Ljubljani za slovensku verziju privodi se kraju. Priprema se i varijanta za srbijansko tržište.

Да ли је могуће да су толико безобразни?!?

Какав шљам, ни мало поштовања према оргиналу...

Иначе кења ми се од режисера типа Спилберг, Камерун и сличних слепаца.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Džoni Dep nije gledao skoro nijedan svoj film
Američki glumac Džoni Dep je u skorašnjem intervjuu otkrio da izbegava da posmatra sebe na ekranu, navodeći da nije video gotovo nijedan svoj film, prenosi Bi-Bi-Si.
U intervjuu za britanski „Radio 4” poznati glumac je otkrio da su njegova deca odgledala više njegovih filmova nego on sam.

„Bitnije mi je iskustvo koje izvučem sa snimanja nego gotov proizvod”, objasnio je on.
Dep je u Londonu povodom premijere svog najnovijeg filma "Public Enemies" („Narodni neprijatelj”) u kojem igra gangstera Džona Dilindžera, izjavio da nema pojma kako film zapravo izgleda.
„Volim da tumačim i izgradim lik koji igram, da se u njega uživim, ali ne volim da gledam krajnji rezultat, jer se tada radi o novcu, a radije ne bih da razmišljam o tome”, rekao je Dep.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1685 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]