banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 59  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2008, 21:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
A evo i B92 je pisao o uspjehu beogradskih Vukova :evil3:

Vukovi u finalu CEFL

http://www.b92.net/sport/ekipni/footbal ... _id=323156

Protivnik Vukovima u finalu CEFL-a bice austrijska ekipa ASVO Gladiators, koja je u drugom polufinalnom ogledu u Obervartu savladala novosadski Dukes sa 28-21. Finale Centralno-evropske lige u americkom fudbalu se igra za dvije sedmice u Becu...

http://www.b92.net/sport/ekipni/footbal ... _id=323239

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ćirić i Šapić se povukli
Vaterpolisti Aleksandar Šapić i Aleksandar Ćirić saopštili su da se povlače iz reprezentacije.

Srpski vaterpolisti su u emotivnom obraćanju javnosti kao razloge su naveli loš rad Saveza, prvenstveno Nenada Manojlovića. Istaknuti reprezentativci naveli su da su od 2000. godine osvojili mnogo medalja, a da je situacija u domaćoj vaterpolo organizaciji jako loša i da se nimalo ne popravlja.

"Od 2000. godine u kontinuitetu osvajamo odličja, a nema nikakve strategije za vaterpolo. Manojlović je zaslužan za medijsku promociju našeg sporta, ali je kriv što nije napravio nikakvu strategiju", rekao je Ćirić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da je Hrvatska posle osvojenog svetskog prvenstva izgradila tri bazena, a Crna Gora posle pobede na evropskom počela da gradi tri bazena.

"A mi smo za osam godina tri puta renovirali Banjicu. Imamo dva bazena, a na Tašu se pre neki dan srušio krov", rekao je Ćirić.

Manojlović je januara 2000. godine postao savezni selektor i na tom mestu je ostao do 2004. posle čega je postao direktor Saveza.

"Kivan sam na ovog čoveka... Ima u vaterpolu ucenjivanjivanja mladih igrača, a on je narušio međuljudske odnose u reprezentaciji. (Selektor Dejan) Udovičić je posebna priča. On je u vaterpolo uveo amaterizam kakav apsolutno nije viđen", rekao je Ćirić.

Igrač je za loše stanje u vaterpolu okrivio i Partizan, za koji je rekao da primorava igrače da potpišu za njega da bi mogli da igraju za reprezentaciju.

Šapić je najbolji strelac u istoriji vaterpolo reprezentacije svih vremena. Odigrao je 385 utakmica i postigao je 981 gol. Sa nacionalnim timom osvojio je čak 10 zlatnih medalja na velikim takmičenjima.

waterpoloserbia.orgĆirić ima 31 godinu i u 346 utakmica za nacionalni tim postigao je 201 gol i osvojio je osam zlatnih medalja.

Vaterpolo reprezentacija preživela je velike potrese ovog leta. Prvo je Danilo Ikodinović doživeo tešku saobraćajnu nesreću, koja mu je naprasno okončala karijeru. Na Olimpijskim igrama sukobili su se Šapić i golman Denis Šefik, koji je ranije objavio da se povlači iz nacionalnog tima.

"Delfini" su posle Igara u Pekingu ostali bez kapitena Vladimira Vujasinovića, koji je odlučio da se povuče zbog godina. Kraj nastupa za nacionalni tim objavio je i Dejan Savić, tako da je reprezentacija ostala praktično bez cele generacije.

Šapić je rekao da je ranije "mnogo pričao" i da "stoji iza svega što je govorio".

"Reći ću samo da se ne povlacim zbog umora, niti nedostatka motiva, niti iz straha da nisam u stanju da igram na vrhunskom nivou, niti zbog svađe sa Šefikom, koji je moj prijatelj i koga poznajem od sedme godine. O razlozima zašto se povlačim - neću da pričam", rekao je Šapić.

Obojica igrača naveli su da je njihova odluka konačna i da je neće promeniti čak i ako se nešto pozitivno promeni u Savezu.

"Želim reprezentaciji u budućnosti sve najbolje i da mladi dosanjaju naše nedosanjane snove, a tu mislim pre svega na olimpijsko zlato. Želim i da odsanjaju moj lični san o 1.000. golu. Imaće moju punu podršku", rekao je Šapić.

Nekadašnje uzdanice reprezentacije jako su emotivno nastupile pred novinarima. Ćirić, koji je pričao više, nekoliko puta je prekidao rečenicu, a oči su mu bile nadute, dok je Šapić u jednom trenutku oborio glavu i držao je između sklopljenih ruku.

Sovrović se verovatno povlači, Manojlović bez komentara
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović izjavio je da će se "najverovatnije" povući s te funkcije zbog odlaska nekoliko igrača iz reprezentacije ove godine.

"Otišli su danas (Aleksandar) Ćirić i (Aleksandar) Šapić, (Danilo) Ikodinović je povredjen, a povukli su se i (Denis) Šefik, (Vladimir) Vujasinović i (Dejan) Savić. Dakle, ostali ste bez cele jedne generacije, a to smatram i ličnom odgovornošću", rekao je Sovrović novinarima u Beogradu.

Sovrović je došao na konferenciju za novinare na kojoj su se Šapić i Ćirić oprostili od reprezentacije, a posle koje je razgovarao s novinarima. Igrači su kao razloge za povlačenje naveli Nenada Manojlovića, Dejana Udovičića i klub Partizan.

"Oni su pričali o problemima koji traju skoro 10 godina. Ja sam došao 2006. godine i borio sam se da se stvari promene koliko sam mogao. To je jednostavno odgovornost. Radovao sam se uspesima i treba biti častan i u ovakvim situacijama", rekao je Sovrović.

Ćirić i Šapić optužili su i Partizan za ucene i potpunu kontrolu vaterpola u Srbiji i naveli da ostali klubovi ne mogu da se razvijaju od njega. Sovrović nije želeo da komentariše te tvrdnje.

"To su oni rekli, to je njihovo mišljenje i imaju pravo da ga iznesu. Ne treba sada kriviti Partizan, treba ga podržati, ali treba podržati i ostale klubove", rekao je Sovrović.

Nekadašnji selektor reprezentacije, direktor Saveza Nenad Manojlović nije želeo da komentariše optužbe da je kriv za nedostatak vaterpolo strategije i za narušavanje medjuljudskih odnosa u reprezentaciji.

Selektor Dejan Udovičić nije odmah bio dostupan za komentar.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 10:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
PONAJBOLJI nogometaš svih vremena čiji su lik i djelo narušile mnoge afere, Argentinac Diago Armando Maradona, nudi se za preuzimanje klupe argentinske reprezentacije.
Nakon što je izborničko mjesto ostalo prazno uslijed odlaska Alfija Basilea s klupe poslije 1:0 poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nije trebalo dugo čekati da se Maradona javi za posao i tako nastavi niz samopromotora. Naime, prije njega za posao su se već javili Miguel Angel Russo, Sergio Batista i Diego Simeone.
"Uistinu bih volio preuzeti vođenje reprezentacije. Nikada u posljednjih nekoliko godina nisam nešto tako želio. Odan sam argentinskoj reprezentaciji i spreman preuzeti taj rizik", kazao je Maradona radiju La Red.
Izgledno je da će novi izbornik biti obznanjen 27. listopada.
"Znam da nemam preveliku šansu, ali znam da sam prvi izbor u srcima Argentinaca. Vrijeme je da oni koji su Argentini podarili sreću 1986. godine dobiju priliku nešto napraviti", podsjetio je na osvajanje Svjetskog prvenstva Maradona.

Index.hr

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 16:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sutra - Veliko finale CEFL ( Centralno-evropske lige u americkom fudbalu )...
Beogradski Vukovi imaju sjajnu priliku da osvoje sampionsku titulu:

"Finalna utakmica regionalne lige američkog fudbala CEFL, održaće se sutra u Beču gdje će Gladiatorsi, dočekati Vukove iz Beograda.

Vukovi i austrijski Gladiatorsi predstavljaju dva najbolja tima sezone, ne samo po ulasku u finale, nego i po plasmanu u regularnom dijelu sezone.

Oba su sa skorom 9-1 osvojili svoju konferenciju - Vukovi konferenciju Jug, dok su Gladiatorsi bili najbolji na Sjeveru.

Utakmica će se održati na terenu četvorostrukog osvajača Euroboul takmičenja, Viena Raifaizen Vajkingsa, odnosno na terenu Ravelin fudbalskog centra, jedinog terena za isključivo američki fudbal u Evropi. Svi ljubitelji američkog fudbala u Srbiji, moći će da prate utakmicu u video prenosu na internetu, na zvaničnoj stranici lige:

http://www.european-league.com

Nakon finala, pored trofeja protivniku, biće uručeni i pehari dvojici najboljih igrača lige, kao i Nagrade za izuzetnost, odnosno nagrade za dostignuća na terenu i van njega po jednom senioru i junioru, koji će podijeliti fond od 2500 evra namijenjen njihovom obrazovanju."

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Luboš Mihel završio karijeru

Jedan od najboljih fudbalskih sudija sveta Luboš Mihel odlučio je da se iz zdravstvenih razloga povuče i više se neće vraćati na teren, saopšteno je danas u Fudbalskoj federaciji Slovačke.

Odluku o povlačenju 40.godišnji Mihel doneo je nakon operacije Ahilove tetive. Lekari su saopštili da bi on mogao ponovo da sudi za otprilike četiri meseca, ali je poznati arbitar rešio da završi karijeru.

Mihel već dugo ima problema sa hroničnom povredom Ahilove tetive i zbog toga je nedavno morao da otkaže suđenje utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo sveta između Belgije i Španije.
On je u maju sudio finale Lige šampiona između Mančester Junajteda i Čelsija i prvobitno je planirao da nakon toga u letnjoj pauzi operiše Ahilovu tetivu, kako bi mogao da se oporavi do početka sezone. Odlazak na prvenstvo Evrope bio mu je, međutim, veliki izazov i odlučio je da ipak sudi u Austriji i Švajcarskoj,što mu je samo pogoršalo povredu.
Mihel je počeo da sudi 1994. godine i pravdu je delio na svetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine, a utakmice u Ligi šampiona vodio je 50 puta.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 16:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Možda zdravstveni razlozi djece i bliže familije!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Na zalost Vukovi se nisu uspjeli domoci sampionskog trofeja...
Gladiators 14
Vukovi 8
http://www.european-league.com/
Steta sto nije bilo direktnih prenosa ove godine play off-a ali sudeci po ovome to ce se promijeniti:

"Nakon prošlogodišnjeg napretka u televizijskim prenosima tokom plej-ofa u Srbiji, CEFL je na pragu potpisa ugovora sa Sportklubom, evropskim kablovskim i satelitskim televizijskim kanalom, čime bi se utakmice u ligi stavile na TV ekrane za finalne utakmice ove sezone, kao i naredne dve godine."

http://www.european-league.com/sr/news/ ... klubu.html

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dijego Maradona selektor Argentine
Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona imenovan je za novog selektora reprezantacije ’gaučosa’.

Govori se da je presudan korak u Maradoninom angažovanju bila izjava Noraja Nakisa, čoveka zaduženog za pronalazak novog selektora: „Želeo bih da Maradona bude sledeći trener Argentine“.

b92

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Najgluplji moguci izbor.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Upravo..

Fazon je što će Argentina, takva kakva jeste, a pogotovo u situaciji u kakvoj jeste, pobjediti narednih 3-4 utakmice, te će Maradona biti veliki spasilac i veliki trenerski znalac, nešto poput Scolarija. Sa ovakvom Argentinom moja baba bi nešto napravila, samo onaj Basile nije bio sposoban..

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Odličan izbor. Ko može zaslužiti tu poziciju više od Maradone? :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 16:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa mogao bi neki trener!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Ja ipak mislim da fudbalski savez jedne od najvećih fudbalskih sila na svijetu zna šta radi :P

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 20:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Lucho Gonzalez, Cambiaso, Mascherano, Riquelme, Messi, Tevez, Aguero,..... sa njima bi i Vlado Jagodić napravio uspjeh!!!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bruka i sramota...
opsirnije:
http://www.b92.net/sport/na_vodi/plivan ... _id=326169
http://www.b92.net/sport/na_vodi/plivan ... _id=326205

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
"Rory Delap's going to Real Madrid... They see his throw in's and his lovely hair as the key tool to gain a marketing edge on United and Barca in Asia. Apparently Asia have gone "Delap Crazy" with doctor's having to treat kids with dis-located shoulders due to excessive practising of throws. " :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika
Savo za MONDO: Nečim sam to zaslužio
Nedelja, 2. novembar 2008. 21:33

Rubin je novi šampion Rusije, a Savo Milošević novi heroj grada Kazanja i republike Tatarstan.

Trzajem glavom srpski napadač se upisao u istoriju. U 89. minutu utakmice Saturn - Rubin doneo je svom timu pobedu (2:1), a poslednji sudijski zvižduk označio je početak velikog slavlja.

"Oko 20 hiljada ljudi nas je dočekalo na aerodromu. Za tri sata, koliko je prošlo od završetka utakmice do našeg povratka u Kazanj, već je bila postavljena bina, došao je i predsednik republike. Organizovan je koktel u našu čast", komentarisao je Savo Milošević za MONDO tek što se izvukao iz opšte ludnice.

Iako su još tri kola ostala do kraja Premijer lige Rusije, autsajder je već na tronu, jer ima deset bodova više od prvog pratioca, CSKA iz Moskve.
Slika
Na 50. rođendan kluba, koji nikada nije igrao u elitnom rangu SSSR, a u Premijer ligu Rusije ušao tek 2003. godine, osvojena je prva titula.

"Utakmica sa Saturnom je bila izuzetno teška, igralo se "na nož". Protivnik nije bezbrižan, jer nije obezbedio opstanak, a s druge strane, drugi klubovi su ga premirali da nas pobedi".

Na Rubin niko nije računao pre početka prvenstva. I kada je stekao zamašnu bodovnu prednost, gotovo niko nije mogao da zamisli da će izdržati trku do kraja.

"Niko nije verovao. A recept za uspeh je jednostavan - izuzetno dobra organizacija i mnogo rada. Neophodna je i doza sreće, ali smo zasluženo postali prvaci".

Za Rubin igraju Semak, Rebrov, Milošević... Imena koja ukazuju da je klub morao da odreši kesu da bi stvorio šampionski tim.

"Godišnji budžet Rubina je oko 40 miliona evra, ali time je tek šesti ili sedmi u Rusiji, jer svi moskovski klubovi i Zenit ulažu više".

Rekorder po broju igara za nacionalni tim (101 meč, 35 golova) nije mogao da zamisli bolji način da završi karijeru - osvajanjem titule.

"Baš nisam. Moja odluka da mi je ovo poslednja sezona u kopačkama je definitivna. Gde ću više?"

Sa velike scene će sići sa krunom, prvom posle odlaska iz Partizana.

"Kad god mi se desi nešto lepo, uvek pomislim da sam to nečim zaslužio".

Još odavno se priča da će se Savo Milošević vratiti u Humsku 1, ali kao član uprave.

"Polako. Prvo moram da završim jednu priču da bih otpočeo drugu. Preostale su mi još tri utakmice za Rubin, a onda hoću da se odmorim i budem sa porodicom od koje sam odvojen dok sam u Rusiji", zaključio je Savo Milošević razgovor sa MONDO.

Prve fudbalske korake načinio je u Radniku u rodnoj Bijeljini, ali je još kao omladinac došao u Partizan.

Za prvi tim crno-belih je odigrao 98 utakmica i postigao 74 gola, a zatim je igrao za Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu, a posle devetomesečne pauze i za Rubin.

(R.J, MONDO)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2008, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Мислим, шта рећи... СРБИЈА!
Slika
10. Stevan Jovetic
A new entry with Fiorentina he has already shown a few flashes of genius. They used to say that Yugoslavians were the Brazilians of Europe and this young boy from Montenegro has a South American touch.

9. Ivan Juric
Not the most glamorous player in the history of Italian football but an honest hard-worker for Genoa. If the Rossoblu find themselves back as a force in the top Division he has had a part to play in midfield.

8. Dario Simic
A steady performer and versatile defender with both Inter and Milan he never quite scaled the heights he should have. Injuries robbed him of some prime time in Serie A but he was always a high quality player.

7. Mirko Vucinic
The Roma man could easily fly up the charts if he maintains his progress. His pace and trickery can be match-winning on their own. If he can add a degree of consistency he could well become a true great.

6. Vladimir Jugovic

The kind of midfield man every team would love to have. Consistent, hard working and rarely put a foot wrong. Not a breathtaking talent but he served Sampdoria, Inter, Lazio and Juventus with fine style.

5. Dejan Stankovic

Inter's versatile midfielder was the man Juve fans did not want this summer. However, his wide range of skills could have done the Bianconeri some good. A fine crosser, imaginative passer and owner of a powerful shot.

4. Alen Boksic
The player dubbed ‘The Alien’ for his out-of this-world pace, he landed in Italy from Marseille. He burned more than a few defenders during spells with Lazio and Juventus, but injuries meant his impact was not what it might have been.

3. Sinisa Mihajlovic

Another man with as many enemies as admirers. Nonetheless, the former Roma, Samp, Lazio and Inter man was the king of the dead ball. He used to try to score from corner kicks and was a regular match-winner.

2. Zlatan Ibrahimovic
A face you would like to slap but skills to die for. With his athletic abilities honed through martial arts and feet like flippers he is a thoroughly modern superstar. A player of power, presence and an ever-improving eye for goal.

1. Dejan Savicevic
Rarely was a nickname better chosen. Il Genio – the Genius – lit up Milan in the 1990s with his audacious touch and vision. His goal from the touchline against Barcelona in the European Cup Final was pure class.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2008, 10:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: Kakav je ovo bio rijaliti...sastanak ove dvojice:
:lol:

"U veoma srdačnom razgovoru o sportskim događajima u RS i BiH, Dodik i Blažević su se osvrnuli i na političku situaciju, te se složili da svako u svom domenu doprinese potpunoj normalizaciji odnosa u BiH, ali i u regionu.
Blažević je Dodiku tom prilikom poklonio fudbalsku loptu, na kojoj je napisalo: "S osobitim poštovanjem! Mili od srca. Ćiro." Takođe, Blažević je Dodiku uručio i dres reprezentacije BiH s brojem 11.
Blažević je nakon sastanka s premijerom kazao da je Dodik potvrdio sve ono što je ranije pretpostavljao o njemu.
"On je pravi lider", istakao je selektor fudbalske reprezentacije BiH, dodajući da je duboko uvjeren da će on omogućiti sve moguće satisfakcije narodu."

http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/3 ... sport.html

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 17:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
Ako mozda niste upoznati sa ovim,izvolite link.Jako dobra vijest! :)

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/3 ... 2009..html

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 59  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]