banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 23:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Okt 2008, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2008, 00:39
Zna li neko gdje u Banja Luci ima radnja za restauraciju namjestaja (u pitanju su komode) i kako rade?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Moja majka je radila reparaciju dvosjeda (koji cak nije ni na razvlacenje), znaci bezvezni komad namjestaja za sjedenje je izasao 300 KM, alooo, pa novih ima za te pare :roll: :roll:
Ne znam gdje ima, ali ce te izaci skuplje pita od tepsije...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 17:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pretpostavljala sam da cijena nece biti nimalo primamljiva, ali i dalje me zanima gdje se moze uraditi restauracija.
Mozes li molim te pitati majku kod koga je nosila dvosjed i da li su dobro uradili? :)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Pa bolje bi ti bilo da nađeš dobrog stolara, po mogućnosti da je dobar prijatelj da ti rastavi nameštaj, a onda ga ti šmirglaš, lakiraš i šta već treba i da ga ponovo sastavi nego da nosiš negde na restauraciju, veruj mi... :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Fazon je sto je 1 majstor odradio pola, drugi pola, pa se osjetno vidi razlika izmedju lijeve i desne polovije dvosjeda, katastrofa, radije ti ne bih davao njihov broj!
Nisu kvalitetni, ali su barem jeftini :angry4: :confused1: :angry4: :angry4:
Takodje se slazem da je sam svoj majstor najbolje rjesenje... Danas ne mozes naci postenog majstora (ko je pravio kucu zna o cemu pricam)...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Radicu ja za par god :D
Inace, vlasnik onog ribljeg restorana Alas ima svoje majstore i restauratore.... Ne znam koliko kosta.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Rakun_Slavko je napisao:
Danas ne mozes naci postenog majstora (ko je pravio kucu zna o cemu pricam)...

Pa znaš kako se kaže "kad vidiš blentavog čoveka na ulici ili se ženi ili pravi kuću" :D
Jadan onaj ko ima posla s majstorima... Retki su koji znaju svoj posao i rade ga kako treba...

Zato ti kažem nađi nekog poznanika ili neka ti neko preporuči i uradi to lično... Nije to uopšte problem... Jeste da će potrajati ali polako... :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Curious je napisao:
Zna li neko gdje u Banja Luci ima radnja za restauraciju namjestaja (u pitanju su komode) i kako rade?

Jel se radi bas o restauraciji nekog starinskog namjestaja, ili ti treba samo tapetar da ih presvuce?
Moj stari se iz hobija bavi restauracijom i par stvari je super uradio, pa znam neke majstore po gradu koji se time bave.

Ako ti treba dobar tapetar imas jednog u naselju Mjeseca, kad ides od semafora kod Cajevca na Tranzitu prema Zavodu distroficara, prvo skrenes desno pa onda poslije one jake lijeve krivine sa lijeve strane ima radionu. Gluhonijem je ali nije se problem sporazumjeti, a najcesce mu je sin tu pa nema nikakvih problema. Malo je skuplji ali stvarno sjajno radi za razliku od onih povoljnijih cijenom.

A za restauraciju ti mogu preporuciti covjeka koji je radio vecinu restauracija za gazdu Alasa - tog koji se bavi sakupljanjem i prodajom starina. I sada radi i za tog gazdu ali je otvorio svoju radionicu. Radi ispod Zutih zgrada u nekoj privatnoj kuci. Stvarno odlicno radi, ako je nesto previse osteceno (od crvica, ili trulo, ili puklo) napravi takav isti dio tako dobro da ne mozes prepoznati sta je on napravio kad uporedis stari ispravan dio sa novim. Samo sto mu moras bukvalno zapisati dogovoreno i okaciti vise glave jer uvijek nesto napravi drugacije od onog sto hoces i sto dogovoris.

Ne preporucujem ti obicnog stolara za restauraciju ako ti je nesto drago i vrijedno, gledao sam dosta stvari koje stolari sklepaju tako da to ni na sta lici, `em se opet raspada. Sramota je i nevjerovatno da neko ima zvanje stolara a da onako nesto pusti da mu izadje iz radionice, kao da su mala djeca popravljaja kroz igru.

Ako nisi vec rijesila javi sta ti od ovoga treba pa cu ti poslati na pp brojeve telefona, nemam trenutno kod sebe ali mogu lako nabaviti.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 17:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

*BLAF77,

To su komode stare oko 30tak godina sa impregniranim drvenim profilacijama, koje su za 'sam svoj majstor tehniku obrade' malo komplikovane. Nisu istrule samo pohabane, treba skinuti lak i ponovo prelakirati. Po tvom objasnjenju cini mi da je ovaj majstor iz Alasa najbolji za to. Ako nadjes, posalji mi molim te njegov broj. I hvala :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
eh,da malo ozivim ovu temu :D
dobih neke napade inspiracije da malo tumbam po kuci,pa mi se neki komadi namjestaja ne uklapaju u moje ideje...
elem,trebam solidnog tapetara a kako ne znam ni jednog...upomoc :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]