banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2008, 22:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
Ne

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ma kak'e su vam ovo pederske teme? :)

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
mastermind je napisao:
veverushka je napisao:
mastermind je napisao:
pozdrav!

kada pitate vjerujete li u ljubav to je isto kao da pitate vjerujete li u Boga?! Jer Bog je ljubav! Tu svoju vjeru ljudima jedino možete pokazati djelima, odnosno svojim odnosom prema Bogu i bližnjemu! Ovo su dvije zapovijedi ljubavi koje zadobismo od ljubavi i po ljubavi i ako ih budemo vršili spoznat čemo pravu i istinsku ljubav!

mislim da bas ne bi trebao da spominjes Boga tamo gde se spominje sex...

onda nemoj ni spominjat riječ ljubav di se spominje sex, jer očito neznaš šta to znači!!!

a ti nemoj da pises kad ne znas da pises! ne kaze se di vec gdje, a glagoli sa negacijom se pisu odvojeno, dakle NE ZNAS, a ne NEZNAS!

a kad tako lose pises, mogu misliti koliko lose volis, a tek ono drugo...

posto se ovde govori o ljubavi i sexu, pretpostavljam da si ti jos uvek nevin, jer crkva nalaze da se dvoje trebaju spojiti tek kad budu u braku, jer u suprotnom cine greh! ili si se morao ozeniti da bi spoznao telesnu ljubav?!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 21:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
prijateljice draga pa čemu tolika ogorčenost...možemo mi i lijepo pričat...ajd polako ćemo razjasnit neke stvari!

veverushka je napisao:
a ti nemoj da pises kad ne znas da pises! ne kaze se di vec gdje, a glagoli sa negacijom se pisu odvojeno, dakle NE ZNAS, a ne NEZNAS!

curo draga o čemu ti to! kada bi postojao jedan univerzalni jezik na svijetu onda bi mogla da me ispravljaš u rječniku, a pošto ne postoji čemu onda ovakve gluposti!

veverushka je napisao:
a kad tako lose pises, mogu misliti koliko lose volis, a tek ono drugo...

nadam se da je ovo samo šala....

veverushka je napisao:
posto se ovde govori o ljubavi i sexu, pretpostavljam da si ti jos uvek nevin, jer crkva nalaze da se dvoje trebaju spojiti tek kad budu u braku, jer u suprotnom cine greh! ili si se morao ozeniti da bi spoznao telesnu ljubav?!

ovdje se govori o ljubavi isto onoliko koliko se na temi duhovnost i religija govori o autima! objasni mi što podrazumjevaš pod riječi crkva? volio bi da mi objasniš i šta to znači spoznati tjelesnu ljubav?!

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2008, 21:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ni Bog ni Ljubav se ne vide oni se osjecaju...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2008, 23:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
Ja idem u crkvu i hiljadu puta sam cula popa kako kaze "radjajte se,mnozite se".I pop je za sex

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Вјерујем у љубав. То је, за мене, сврха постојања.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
prijateljice draga pa čemu tolika ogorčenost...možemo mi i lijepo pričat...ajd polako ćemo razjasnit neke stvari!

veverushka je napisao:

curo draga o čemu ti to! kada bi postojao jedan univerzalni jezik na svijetu onda bi mogla da me ispravljaš u rječniku, a pošto ne postoji čemu onda ovakve gluposti!

------------------------------------------------------------------------------------------
naravno da mozemo lepo da razgovaramo, samo kada bi malo citkije pisao da se lepo razumemo. mislim da smo oboje najjednostavnije sto smo mogli izneli svoja misljenja, tako da ne vidim sta se imamo objasnjavati, ali ja cu ti rado sve objasniti sta ti nije jasno, a eto, pocecu od ovoga:

vidis, ne postoji univerzalni jezik za celu planetu, ali postoji pravopis, i svaka zemlja ima svoj. e sad, prepoznajuci jezik koji koristis, rekla bih da nam je pravopis slican,ako ne i isti. nebitno iz koje si drzave, ove ili joj susedne. sigurna sam da si u skoli ucio o tome kako se pisu glagoli sa negacijom. i bilo da si iz bosne, hrvatske ili srbije pise se odvojeno! dakle NE ZNAM se pise odvojeno, kao i svi ostali glagoli sa negacijom. npr. NE MOGU, NE SMEM...itd. a pridevi su ti koji se pisu spojeno sa negacijom. npr. NEZNALICA, NEMOCAN... itd. ti si se verovatno malo zbunio, pa si pobrkao te dve stvari. mada mogu ja da otvorim temu GRAMATIKA I PRAVOPIS, pa da razglabamo o tome, tj. da se razjasnimo! 8)

veliki pozdrav od mene!

veverushka :)

p.s. primer glagola sa negacijom na nekoliko jezika:

don't know (engleski) - 2 reci
non so (italijanski) - 2 reci
waiss nicht (nemacki) - 2 reci (izvinjavam se ako nisam pravilno napisala, nemacki ne znam da pisem, jos uvek), ali poenta se vidi.

ne znaju (ruski) - 2 reci
....ima jos francuski, i jos mnogi drugi jezici. jedino ne znam da li se na kineskom, arapskom ili indijskom jeziku pisu dve reci.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 07:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

veverushka je napisao:
mastermind je napisao:

veverushka je napisao:

------------------------------------------------------------------------------------------
naravno da mozemo lepo da razgovaramo, samo kada bi malo citkije pisao da se lepo razumemo. mislim da smo oboje najjednostavnije sto smo mogli izneli svoja misljenja, tako da ne vidim sta se imamo objasnjavati, ali ja cu ti rado sve objasniti sta ti nije jasno, a eto, pocecu od ovoga:

vidis, ne postoji univerzalni jezik za celu planetu, ali postoji pravopis, i svaka zemlja ima svoj. e sad, prepoznajuci jezik koji koristis, rekla bih da nam je pravopis slican,ako ne i isti. nebitno iz koje si drzave, ove ili joj susedne. sigurna sam da si u skoli ucio o tome kako se pisu glagoli sa negacijom. i bilo da si iz bosne, hrvatske ili srbije pise se odvojeno! dakle NE ZNAM se pise odvojeno, kao i svi ostali glagoli sa negacijom. npr. NE MOGU, NE SMEM...itd. a pridevi su ti koji se pisu spojeno sa negacijom. npr. NEZNALICA, NEMOCAN... itd. ti si se verovatno malo zbunio, pa si pobrkao te dve stvari. mada mogu ja da otvorim temu GRAMATIKA I PRAVOPIS, pa da razglabamo o tome, tj. da se razjasnimo! 8)

veliki pozdrav od mene!

veverushka :)

p.s. primer glagola sa negacijom na nekoliko jezika:

don't know (engleski) - 2 reci
non so (italijanski) - 2 reci
waiss nicht (nemacki) - 2 reci (izvinjavam se ako nisam pravilno napisala, nemacki ne znam da pisem, jos uvek), ali poenta se vidi.

ne znaju (ruski) - 2 reci
....ima jos francuski, i jos mnogi drugi jezici. jedino ne znam da li se na kineskom, arapskom ili indijskom jeziku pisu dve reci.

:lol: :lol: :lol: ....ja nemogu vjerovat o čemu ti pričaš....neznam dali postoji na ovom forumu tema oko pravopisa, pa bi ti prijateljski preporučio da je posjetiš ako postoji! u mom jeziku glagoli s negacijom se mogu pisati kako hoćeš zato što ima više pravopisa koji su kontradiktorni po ovom pitanju...a uostalom pravopis su izmislili luidi, pa o tome nema ni svrhe razgovarat! ja ipak mislim da me 99% ljudi s ovog foruma razumije bar što se tiče pisanja, pa mi ovih 1% nije ni toliko bitno. ja sam ti postavio pitanja vezana za ovu temu, ali ti se uvatiš nekakve gluposti kao naši političari samo da skreneš s teme jer o temi nemaš očito šta korisno reć! evo jedne lijepe rečenice koja će nas malo vratit na temu....

13Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
mastermind je napisao:
pozdrav!

kada pitate vjerujete li u ljubav to je isto kao da pitate vjerujete li u Boga?! Jer Bog je ljubav! Tu svoju vjeru ljudima jedino možete pokazati djelima, odnosno svojim odnosom prema Bogu i bližnjemu! Ovo su dvije zapovijedi ljubavi koje zadobismo od ljubavi i po ljubavi i ako ih budemo vršili spoznat čemo pravu i istinsku ljubav!

Evo ja ne vjerujem u Boga. Stavise, okorjeli sam ateista. Vjerujem u ljubav a ne vjerujem u Boga, sta cemo sad?! Kako ces definisati ovu moju situaciju? Poceo sam se znojiti, osjecam se tako razapeto...

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vb87 je napisao:
mastermind je napisao:
pozdrav!

Evo ja ne vjerujem u Boga. Stavise, okorjeli sam ateista. Vjerujem u ljubav a ne vjerujem u Boga, sta cemo sad?! Kako ces definisati ovu moju situaciju? Poceo sam se znojiti, osjecam se tako razapeto...

prijatelju stvarno si mi zadao tešku zadaću, ali ajd probat ćemo je nekako riješit :D..salim se! ovako ćemo....pošto ti ne vjeruješ u Boga podrazumjeva se da neizvršavaš dvije zapovjedi ljubavi koje zadobismo od Boga po Isusu Kristu a one glase ovako...ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojmi i ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! kada bi izvršavao ove zapovjedi spoznao bi pravu i iskrenu ljubav koja ne dolazi od ljudi nego od Boga! ti kažeš da vjeruješ u ljubav, a ja tebe pitam kako možeš vjerovat u nešto što nepoznaš?! jedini način da spoznamo pravu ljubav jest život u Kristu, jer preko toga čovjeka Bog nam pokaza svoju beskrajnu ljubav prema čovjeku....kada dovoljno upoznaš Krista spoznat ćeš gdje je beskrajan izvor ljubavi....

pozdrav prijatelju...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Cekaj da cujes misljenje novog forumskog gurua...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
vb87 je napisao:
mastermind je napisao:
pozdrav!

prijatelju stvarno si mi zadao tešku zadaću, ali ajd probat ćemo je nekako riješit :D..salim se! ovako ćemo....pošto ti ne vjeruješ u Boga podrazumjeva se da neizvršavaš dvije zapovjedi ljubavi koje zadobismo od Boga po Isusu Kristu a one glase ovako...ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojmi i ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! kada bi izvršavao ove zapovjedi spoznao bi pravu i iskrenu ljubav koja ne dolazi od ljudi nego od Boga! ti kažeš da vjeruješ u ljubav, a ja tebe pitam kako možeš vjerovat u nešto što nepoznaš?! jedini način da spoznamo pravu ljubav jest život u Kristu, jer preko toga čovjeka Bog nam pokaza svoju beskrajnu ljubav prema čovjeku....kada dovoljno upoznaš Krista spoznat ćeš gdje je beskrajan izvor ljubavi....

pozdrav prijatelju...

meni je toliko zao sto sam potrosila i ovo malo vremena sto sam imala, na tako zatucanu i egoisticnu osobu! bez ljutnje, molim te, ali ti si tako glup!!!

kod nas pravoslavaca ne postoji ta verska zatucanost! sorry...

a druze, ovde se govori o sexu i erotici i ima li ljubav veze sa tim!

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
mastermind je napisao:
pozdrav!

bog nema veze sa tim da li volis nekoga ili ne. ti tu neku osobu volis zato sto ti se svidjaju njene osobine, kao razmislja, izmedju ostalog kako izgleda, svidja ti se nacin na koji te gleda, volis je zbog toga sto jeste, zbog nje same, a bog nema nikakve veze sa tim. samo ti nastavi da verujes, isplatice ti se jednog dana! :)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

veverushka je napisao:
meni je toliko zao sto sam potrosila i ovo malo vremena sto sam imala, na tako zatucanu i egoisticnu osobu! bez ljutnje, molim te, ali ti si tako glup!!!

meni nije opće žao vremena utrošenog s tobom i baš mi je zanimljiva ova naša rasprava. hvala na komplimentima i vidiš da čovjek može imati nekakve koristi od ovog foruma....spozna puno novih stvari o sebi :D ...
veverushka je napisao:
kod nas pravoslavaca ne postoji ta verska zatucanost! sorry...

naznam zašto moje riječi smatraš zatucanima...koliko ja znam to sve uči i pravoslavna crkva, a ti se nazivaš pravoslavkom, pa nerazumijem baš ovu rečenicu!
veverushka je napisao:
a druze, ovde se govori o sexu i erotici i ima li ljubav veze sa tim!

neznam dali si pročitala naslov ove teme, ali koliko ja vidim spominje se riječ ljubav :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

veverushka je napisao:
vb87 je napisao:
mastermind je napisao:
pozdrav!

bog nema veze sa tim da li volis nekoga ili ne. ti tu neku osobu volis zato sto ti se svidjaju njene osobine, kao razmislja, izmedju ostalog kako izgleda, svidja ti se nacin na koji te gleda, volis je zbog toga sto jeste, zbog nje same, a bog nema nikakve veze sa tim. samo ti nastavi da verujes, isplatice ti se jednog dana! :)

ako kažeš da Bog nema veze sa ljubavi onda nemožeš za sebe tvrdit da pripadaš pravoslavnoj vjeri, jer pravoslavni nauk uči da je Bog ljubav! hm...volio bih kad bi mi malo pojasnila to svoje mišljenje, jer iz ovga što si napisala moguće je utvrditi samu puno kontradiktornosti koje se neslažu...nadam se da nisam prezahtjevan?

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Kakve veze ima da li vjerujes u boga, ili koje si vjeroispovjesti da bi vjerovao u ljubav?...Mislis da osobe koje su ateisti...ili koji su odgojeni u duhu druge religije ne znaju sta je ljubav...?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma, daj bolan... Pusti ga... Mislim da nema svrhe ulaziti u raspravu kad sve okrece na Boga....

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
mastermind, mislim da postoji vise vrsta ljubavi, prema zivotnom partneru, prema simpatiji, prema roditeljima, prema bratu/sestri, prema Bogu. Ova tema se bavi samo ljubavlju prema partneru koliko sam razumio iz uvodnog posta, tako da mislim da bi bilo bolje da se otvori tema na DiR o ljubavi prema Bogu ako hoces.

Naravno da vjerujem u ljubav, vjerujem u prolaznu ljubav, vjerujem u vjecnu ljubav (kad nadjes nekoga ciji svaki gest te ispunjava vecom ljubavlju prema toj osobi jer je volis bas onakvu kakva jeste). Da sumiram, po meni:
ljubav na prvi pogled != vjecna ljubav (uglavnom)
ljubav koja se radja => vjecna ljubav

Po meni je smijesno mijesati seks i ljubav, pa civilizacija je toliko napredovala da se svaki zivi i nezivi predmet moze pretvoriti u seksualni objekt .... :confused4:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ja vjerujem samo u sustecu valutu a sve ostalo je prolazno :cat: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]