banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 08:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: problem s hard diSkom
PostPoslato: 20 Okt 2008, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Problem je sledece prirode
Imam 2 harda. Hard A podeljen na 2 partizije i hard B podeljen na 3.
Kad udjem u my comp i pokusam uci na particije harda A sve je super ali kad pokusam na particije harda B nastaje problem.
Mogu samo u jednu da udjem na ostalim 2 dobijam uvjek istu poruku: resycled/boot.com is not a valid win32 application.
pomoc!!!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 06:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Na tim particijama imaš (imao si?) virus. Upali "show hidden files" i "show system files", otvori particije sa "explore" i izbriši autorun.inf/autoexec.bat (osim na sistemskoj particiji gdje zadnji fajl postoji, ali mora biti prazan).

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 08:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve pretrazio i nema nigde autorun.inf/autoexec.bat. sta sad?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Imaš li u kontekstnom meniju particije diska (meniju koji se dobija desnim klikom na particiju) stavku "Autoplay"?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 13:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Probaj da odes u control panel/computer menadzment/disk menadzment pa da vidis da li su ti particije tu ukljucene i kako sve to tamo izgleda(ne znam sad na pamet po stavkama sta sve treba da uradis). Vidi, ono, - da li ih komp prepoznaje, da li su aktivne ili im mozda cak treba formatiranje(ova opcija dolazi u obzir ako na tim particijama nemas nista sto ti je nasusno potrebno.)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ned123 je napisao:
Imaš li u kontekstnom meniju particije diska (meniju koji se dobija desnim klikom na particiju) stavku "Autoplay"?

Tacno tako. Samo na tim particijama koje imaju gresku ima opcija autoplay. Sta to znaci???

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 22:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kod:
Start -> Run -> cmd

D:

attrib -r -s -h autorun.inf

del autorun.inf

Proceduru ponoviti za sve particije (navedeni primjer je za particiju D).

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 15:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Tačno, ali ako je poslušao moj prvi post i uključio prikaz skrivenih i sistemskih fajlova, pa opet nije mogao vidjeti autorun.inf, to znači da je virus i dalje aktivan, i vraća prikaz na default.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 07:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
Eh bingo. Kaj se radi u tom slucaju. Ima li kakav info o tom virusu, gdje se smjesti i tako to, posto mi je smor pustiti da antivirus, pa onda antispywer pa onda nesto drugo skenira mojih 200+ GB podataka. To bi trajalo godinama :(

P.S. Zar nije ovo na pogresnom forumu?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

S svim mogucim sam skanirao i ne nalazi nista,nema nista.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ma da nije to onaj glupavi virus sto ne da na usb stick da udjes normalno, isto javlja "not valid win32 application" i samo desni klik/explore te sve radi onda ok?
Ako je to, skini fino Kaspersky internet security, krekuj, apdejtuj, naci ce smrada i ubiti ga...
I moras nauciti da se sve u zivotu moze uraditi na vise nacina, ima tako ljudi kukaju "joj ne mogu uci na stick" a da idu na explore, ili pokrenu preko adresiranja, sve bi bilo regularno, ali je tesko ukljuciti mozak...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa samo preko explore i mogu uci,tako i ulazim. Probacu da formatiram pa videcemo kako ce biti

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ama ne brisi podatke uludo, skini ovaj AV sto sam ti preporucio, sve je zajedno tesko oko 60 megabajta, i rjesi se nesrece na duge staze... ma to je obicni virus koji se da istjerati Kasperskim, nema potrebe da shetas podatke i gubis ih, moze se opet zavuci negdje i nisi nista napravio (ako prebacis neke podatke sa jednog na drugi hdd)...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Crv...

http://www.elitesecurity.org/t338372-re ... pplication

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Da ne otvaram novu temu, nadam se da ima neko voljan pomoci:
Danas sam se konacno nakanio reinstalirati Windows XP jer me zezaju USB portovi i neki program i nakupilo se godinama svakakvog smeca... Mislio sam da ce formatirati cijelu C particiju prilikom ovoga, ali ostali su folderi sa svim programima koje sam prije imao u C:\program files.
Sad hocu da ponovo potpuno formatiram c particiju i instaliram WinXP, jer mi se gasi u sred instalacije Catia programa. Prije ovog reinstaliranja windowsa nije mi se nikad iznenada sam ugasio (ni nakon dodavanja RAM memorije razlicitog proizvodjaca i povecavanje njene frekvencije sa 166 na 200, koju sam sad vratio na 166). Sad mu treba puno duze da upali i podigne Kaspersky i da mogu bilo sta poceti raditi.
Interesuje me kako formatirati C particiju a da ostale ostanu netaknute. Isao sam po uputstvu sa nekog foruma - ubacim CD sa Win XP, idem na Repair pa kad se pojavi ono kao DOS prompt idem na format C: i na Y i on ga ne moze formatirati. Posto je ntfs na svim particijama ukucavao sam i format c: /fs:ntfs ali se poslije potvrdjivanja sa Y bas nista ne desi.
Oci su mi ispale citajuci onaj benchmark forum ali nisam nista nasao. Jos me vise nervira sto sam prosli put, prije par godina, to uradio isprve bez ikakvih problema isto ovako kako sam i sad htio.
Imam Asus A7N8X-x plocu sa Athlon XP2500+ Barton procesorom, 521MB RAMa Kingston i 1GB nekog M... RAMa
Da mi je formatirati C i reinstalirati WinXP, pa bi onda cupao RAM ako mozda on zeza prilikom instalacije ovog programa ili nekog opterecenja, iako prije nije na starom XPu, cak ni kad sam mu povecao ovu frekvenciju sa 166 na 200.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
ja sam formatirao svoju c: particiju jedno 10 puta, i to sam radio najnormalnije. uzeo bootabilan winxp cd, stavio da mi je cdrom 1st boot device, pokrenuo, ima opcija install winxp i ponudi ti da prije tog formatiras disk, i onda kad ides dalje, on ti ponudi C: i D: particiju, sa pregledom kolika je i sl. i samo izaberes koja particija i to je to.... :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 01:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
To je to. Dakle ne ideš na Repair nego ideš na instalaciju i tu ćeš imati mogućnost da formatiraš sistemsku particiju nakon čega kreće instalacija windowsa na tu particiju. Ostale particije ostanu nedirnute.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to me upravo i izludjuje, sto sam i ja to prije radio bez problema bas tako. I ovaj put sam htio isto, i prvi put nisam isao na Repair vec sam zapoceo instalaciju sa winxp CDa (vec je nastimano da je 1st boot device cd)
Ponudio mi je da instalira windows na D disk ??? i to mi je bilo cudno, pa sam promijenio na C. Sjecam se da mi je prije nudio da formatira C sto sam i radio, ovaj put nije. I kad sam zavrsio sve vidim da su ostali svi stari programi u c:/program files.
Poslije sam nasao na nekom forumu uputstvo da se ide na Repair pa kad se dodje do comand prompta kucam Format c: ili Format c: fs/ntfs i poslije ovih komandi me pita da potvrdim da li hocu da ga formatiram i kad potvrdim ne desi se nista.
Idem sad opet iz pocetka sve pa da vidim sta ce ponuditi.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 02:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uglavnom - do mene je. Prvi put me zbunilo to sto je nudio da stavi windows na D particiju pa sam promijenio na C i samo prebrisao stari windows novim. Ovaj put sam obrisao C particiju, pa napravio novu C particiju iste velicine kao stara, pa je formatirao, pa na nju stavio windows. Sad je ok. Hvala svima!
Kako se ono kaze, ima neka skracenica na engleskom - greska nastala gluposcu korisnika ili tako nesto?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]