banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 11:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Okt 2008, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Khm, ne mogu da uporedim jer ne znam koliki je broj automobila u Britaniji?

Ako sta pomaze, u RS se napavi cirka 5-6 milijardi kilometara godisnje...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 14:36 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2008, 19:37
Citiraj:
Nesto manje od 200 poginulih godisnje na 400 000 automobila. Ovo je podatak za RS. Daj vidimo nesto iz UK ili bilo koje uredjenije zapadne zemlje?

cekaj, cekaj.. ti odgovorno tvrdis da su krsevi u potpunosti odgovorni za ovu cifru koju spominjes..
uz puno postovanje, ti nemas blage veze o cemu pricas! izadji malo na otvoren put pa pogledaj kakvi ludjaci voze na nasim putevima, i to nema veze sa krsevima jer ti ludjaci najvise voze nove audije, bmw-e, mercedese i ne znam ti ja vise cega jos.. za ovaj broj najvise su odgovorni vozaci, a ne automobili.. stvarno supalj argument.. nikakav to pokazatelj nije, nego je pravi pokazatelj koliko posto su odgovorni vozaci, a koliko zbog neispravnosti vozila.. naravno tacan podatak nece dobiti jer lobi automobilske industrije ce osigurati da se u javnosti promovise da su najvise odgovorni krsevi i stara vozila..
putujem po citavoj bih i mogu vam recu da tu ima mnogo vise od toga... sta je sa losim putevima? sta je sa neadekvatnom signalizacijom? nelogicnim saobracajnim znakovima (isprekidana linija na nepreglednoj krivini)?... pa naravno, najlakse je okriviti staro vozilo, ne ulazeci u sve ostale probleme koje imamo...
vozac, vozac i samo vozac je najvise kriv, a onda sve ostalo... nek me ispravi neko ako grijesim.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 18:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
e i ti ga jugo ko maxim po diviziji. Stoje ovi argumenti, al da krshevi ne ugrozavaju bezbjednost, to ne mozes reci.
Nema bas puno budala koje ce sa kolima od 50 -100k maraka praviti gluposti.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj jugo, ni u snu ne tvrdim da je svih 200 poginulo zbog krseva, ali cinjenica je da bi ih bilo mnogo manje da su bili u mogucnosti u momentu udesa voziti novije i ispravnije auto.

Ako je ko pisao na ovom Forumu o losim cestama, nelogicnom signalizacijom itd., onda sam to ja. A ti vjeruj u sta god hoces, ali ostaje cinjenica da je vozac jednog novog Megana kupljenog na kredit mnogo pazljiviji vozac od vozaca Passat-a 1999. godiste kupljenog na pijaci nedeljom.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 08:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Iako je Passat 99` god. jedan od najprodavanijih i najsigurnijih auta ikad ;) :) hehe

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 03:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 10:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E ebiga sad porediti Volvo i Citroen..pa to je isto kao da poredis sudar Tamica i Juge....francuzi su inace poznati po tome da im je limarija jako slaba i krhka!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 10:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Heheh ako zelis da se osiguras od udara uzmes sebi Volgu rusku npr. ovakvu Slika i miran si...ni tenk ti ne moze nista...jest da automacki mora cisterna za tobom ici da tocis tu masineriju ;) :)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ne znam da li je bila informacija.

Znači sigurno će biti ukinuta zabra uvoza automobila starijih od 7 godina i teretnih vozila starijih od 10 godina ali...
Citiraj:
bog obveza koje proistječu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, Bosna i Hercegovina bi uskoro trebala ukinuti zabranu uvoza automobila starijih od sedam godina.

Odluka će najvjerojatnije biti donesena početkom sljedeće godine, do kada bi trebali biti propisani i stroži tehnički uvjeti koje uvezena vozila moraju zadovoljavati,

Vjerovatno ECO 3 ili ko zna koji drugi uslov.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Pa dobar je taj Hyundai accent :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
kako onda objašnjavaš činjenicu da se smrtnost povećala kako su automobile počeli raditi od legure (plastika + neko smeće)?! generalno ova nova auta su lijepa za vidjeti (ako su?!) ali su prilično nesigurna... jedne prilike mi ispričao poznanik da ga je udario (volvo) na semaforu s leđa citroen neki novi c2-3, epilog taj citroen je smrskan do pola a volvu nista...

Ko te je slagao da je smrtnost povecana? :D Citoren jeste smrskan, ali je vozac ostao citav jer je auto upilo svu energiju nastalu udesom. U tom je caka, a caka je tolika da je i Volvo prestao graditi auta na principu tenka.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Neko mi danas rece da je u novinama pisalo da ce biti dozvoljen uvoz vozila do 10 godina starosti, sto u neku ruku i najbolje dodje

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 08:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Okt 2008, 10:47
Uh hvalim te boze da su bar to uradili jer da su prihvatili taj zakon onda bih ja i ostali koji zele da zive morali kupovati tenkove da se bezbjedno prevezu

http://www.oocentar.org/forum
http://www.sipovo.org/forum
http://www.exyuforum.co.cc/phpbb2

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 13:54 
Veteran
Veteran

Odavno se preslo na teoriju apsorpcije udara tj. snage. Svi zivi i zdravi, samo se mezimac raspadne:))

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
na ovim nasim putevima ljudi rikavaju brate samo zato sto ili voze prebrzo pa se zalijepe u nekakvim makazama,ili voze presporo pa onda prave kolone iza sebe,a to je jos jedan preduslov za nekakvo udaranje!jer obicno onaj ko je na kraju kolone pocne sa prestizanjem,pa ako prodje sve dobro je,a ako ne moli boga da te neko pusti ispred sebe!ma 87% ljudi vozi ko stoka!

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
ronny_legenda je napisao:
Heheh ako zelis da se osiguras od udara uzmes sebi Volgu rusku npr. ovakvu Slika i miran si...ni tenk ti ne moze nista...jest da automacki mora cisterna za tobom ici da tocis tu masineriju ;) :)

I to se reši - staviš motor od GOLFA 2!!! :lol: :lol: :lol:

Nego, ljudi, ima ovde svakakvih gluposti.... Ima i pametnog, ali......

Sigurost. Svi pričate o sigurosti. Hajde da vidim šta će ostati od putika u Sparku '05, a šta od putika u '95 Mercedesu W140....
MIslim da zate, ali.....
A, i ja više volim stara auta.... Imao sam W124 250D, i bio mi je super, imao sam W123 200, bio mi je još bolji, a imao sam i W211 270, i nije baš nešto.... Stvar ukusa, valjda, ali meni su stari bolji.....
Mada, shvatam da je malo ljudi koji bi iz čiste ljubavi prema tom modelu kupili... Recimo, W123... Svijestan sam da bi većina uvezeih, kad bi moglo, bila 200D-240D, do 1500€, a W123 u dooobrom staju, još benzinac, tamo nema ispod 3000€, a ja bih to uzeo...

Biće možda više krševa, ali, šta je tu je.......

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 21:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta je tu, tu je...?!?!

Evo ovaj opelovac je svjesno drndao neku raspalu Astru iz 1992. g. sa sve stranim tablicama, sta onda ocekivati nakon ukidanja zabrane? I sta kad ti takav neregistrovan i neprijavljen krs negdje zapara tvog ulickanog Mercedesa?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 21:41 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
Sta je tu, tu je...?!?!

Evo ovaj opelovac je svjesno drndao neku raspalu Astru iz 1992. g. sa sve stranim tablicama, sta onda ocekivati nakon ukidanja zabrane? I sta kad ti takav neregistrovan i neprijavljen krs negdje zapara tvog ulickanog Mercedesa?

:thumbright:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]