banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2008, 10:46 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ajd da vam kurva malo prica o postenju ispravnosti auta. :D

u UK se takodje sredi MOT ili tehnicki pregled. znaci i kod njih je samo teorija kao kod nas. praksa je zakon. :lol: vec 5 godina kupujem MOT, a auto nije vidjelo pregled. eto toliko o zapadnom postenju. to rade i englezi, indijci, pakistanci, kinezi, svi. inace novija auta do 3 godine starosti ne podlijezu tehnickom pregledu.

neko je spomenuo zakon o ispravnosti auta pa sam eto napisao zapadno postenje.

krsevi su i nova auta zbog elektronike. gore ko sibice. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 12:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
To sto ti govoris mislim to znaju i ptice na grani da se svugdje u svijetu mulja,ali da se ovoliko mulja kao ovdje eee to vjerovatno ne znas ;) ;)

Citiraj:

Ma ja i boing747 je krs pun je elektronike ebem li ga ;) :P

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 13:47 
staromodan
Korisnikov avatar

cuj, bio sam dole i znam. al ti nisi ovdje pa ne znas. :D ajde jedan dogodaj da ti opisem. imao sam 405 pezo 89 god. otkinut jedan brisac. udaren sprijeda, svjetla zaljepljena. sva 4 vrata ulubljenja tako da i corava baba vidi. odem u zapadni dio londona gdje su pakistanci i indijci. ljudi imaju garazu pod kartonskim kutijama bukvalno. obidje tip oko auto ko da mladu gleda, kaze toliko para i stvar rijesena.

ma gori i boing :D.

mislim da je zex vec napisao, nije starost auta glavni krivac za nesrecu.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 14:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Mi ovde idemo iz krajnosti u krajnost. Naveli ste najbolje moguce strane uvoza bez ogranicenja. Isto tako i tehnicku ispravnost koja bi trebala biti presudna. Sve je to tako, ali i sami znate da se kod nas registruje sve i svasta. Isto tako malo ko ce uvoziti dobra kola o kojim pricamo pa i da su 200 000 presla.

Nisam za to samo iz razloga sto ce nasi ljudi to iskoristiti na najgori moguci nacin.

I nisam mislio lanchu s 200k km porediti s fiatom koji je presao 100k km. Mislio sam na razliku novog auta i auta koje je preslo 200 hiljada.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Uhvatili ste se tih skupih auta kao pojan plota a kao da ne znamo da ce su uvoziti goli krs.
Onaj ko nema para ce i dalje gledati da kupi neki krs koji ce krpiti.

A vrlo malo auta starijih od 7 godina ce doci i OSTATI u urednom stanju. Pa mozete pricati kakve hocete bajke o tradiciji i ostalim glupostima.

Sto se tice ogranicenja uvoza imam par ideja koje bi mogle biti kompromis ali sta vrijedi kada se ovde hvale masine koje su presle preko 200.000 :roll:

P.S. zex, ako postoji konta nagib onda na tom mjestu ne ides u preticanje, jel tako? A to je vec druga tema o kojoj se jos stosta moze napisati.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sto se tice ogranicenja uvoza imam par ideja koje bi mogle biti kompromis ali sta vrijedi kada se ovde hvale masine koje su presle preko 200.000 :roll:

Druze sta je za BMW 200 000 km pa to je novo auto maltene ako ga nadjes u Njemackoj...pa ova 320 D Slika iz 2001 godine moze preci 1 000 000 km bez ikakvih problema samo uz redovne servise nista drugo i naravno vozi ga normalno....Audi isto tako,a o Mercu necu da pricam...mora se razlikovati uvoz starijih krndzi i starijih dobrih ocuvanih auta ebemu kao da Spanski pricam!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 18:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
cuj, bio sam dole i znam. al ti nisi ovdje pa ne znas. :D ajde jedan dogodaj da ti opisem. imao sam 405 pezo 89 god. otkinut jedan brisac. udaren sprijeda, svjetla zaljepljena. sva 4 vrata ulubljenja tako da i corava baba vidi. odem u zapadni dio londona gdje su pakistanci i indijci. ljudi imaju garazu pod kartonskim kutijama bukvalno. obidje tip oko auto ko da mladu gleda, kaze toliko para i stvar rijesena.

Dobro to sto ti pricas su krajnosti...mislim svugdje imas toga...pa evo ti isti primjer kod nas...uzmes auto od 6000 kubika od nekih 400 konja i naravno posto ce te za to auto pojesti registracija onda lijepo uzmes auto odvedes ga covjeku u Posusje(nek mi se javi na pp neko ko hoce ovako nesto da radi pa cu ga ja upititi detaljnije kako i sta) i on ti sredi registraciju za nekih 400 km...e tako po cijeloj Hercegovini imas...svako ima svoje Arape,Kineze,Cigane itd,samo sto je to DO JEDNOM jer ti mozes registrovati auto tako 5-6 puta ali kad te otkriju onda si najebo` ko zuti...ovdje je tako zapljenjeno na desetine auta e tako je to isto i na Zapadu!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 18:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Rony ne,ne o tome javno :confused2:

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Drugari, sasvim slucajno sam vozio ovakvu tricu sa 200plus hiljada, ima sve moguce i nemoguce servise, odrzavana bolesno uredno i zalud, osjeti se da je to auto pregazeno. Pa vozio sam i peticu sa oko 300.000...

I to definitivno nije novo auto, a znam sta su nova auta. Pa vi pisite bajke.

Nego, da pustimo uvoz vozila staijih od 7 godina pa cak i bez obzira na Euro norme?

Evo kako:

1. Svako vozilo koje se uvozi MORA imati (ako je Njemacka) dokaz o ispravnosti izdan od strane DEKRA-e ili TÜV-a.

2. Svako vozilao koje pravi vise od 200g CO2 po predjenom kilometru pri prvoj registraciji dodatno oporezovati tako da za svakih dodatnih 10 grama placa +200 KM.
U skladu sa tim duhom, za sva vozila koja ispustaju manje od, recimo, 140 g/km obezbijediti smanjenu carinu/porez.

3. Svako vozilo starije od 7 godina pri uvozu mora imati set novih guma sa racunom ne starijim od 15 dana.

Jel moze tako? Kad vec se izvlacimo na potkupljive domace tehnicke preglede

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 15 Okt 2008, 21:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 20:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Dalo bi se tu nekako prebiti 20g :D

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 21:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Drugari, sasvim slucajno sam vozio ovakvu tricu sa 200plus hiljada, ima sve moguce i nemoguce servise, odrzavana bolesno uredno i zalud, osjeti se da je to auto pregazeno. Pa vozio sam i peticu sa oko 300.000...

I to definitivno nije novo auto, a znam sta su nova auta. Pa vi pisite bajke.

Ma ja...ti ocigledno znas bolje od mene koji se autima bavim citav zivot!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moram priznati da sam impresioniran 8)

---

Nego, po vama je gospodo bolji BMW 5 sa 80.000 km napravljen 2005. godine od istog takvog napravljenog 2008. sa 10 km? Nikakve razlike, osim u cijeni? :D
I sta cemo sa izduvnim gasovima, TÜV-om? Nesvidja vam se to kao kompromis? ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 22:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne nego je BMW,Merc,Audi iz `99 i 2000 god. sa 200 000 km bolji od sve i jednog novog Seata,chevroleta,lade,zastave,dacie itd. e to je cinjenica....em bolji em izdrzljiviji!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 23:52 
staromodan
Korisnikov avatar

ronny_legenda je napisao:
spavac je napisao:

Dobro to sto ti pricas su krajnosti...mislim svugdje imas toga...pa evo ti isti primjer kod nas...uzmes auto od 6000 kubika od nekih 400 konja i naravno posto ce te za to auto pojesti registracija onda lijepo uzmes auto odvedes ga covjeku u Posusje(nek mi se javi na pp neko ko hoce ovako nesto da radi pa cu ga ja upititi detaljnije kako i sta) i on ti sredi registraciju za nekih 400 km...e tako po cijeloj Hercegovini imas...svako ima svoje Arape,Kineze,Cigane itd,samo sto je to DO JEDNOM jer ti mozes registrovati auto tako 5-6 puta ali kad te otkriju onda si najebo` ko zuti...ovdje je tako zapljenjeno na desetine auta e tako je to isto i na Zapadu!!!

naravno da za tu radnju ce te uhvatit. al ja ne pricam o tome, pricam o normlanom autu bez laganja na tehnickom pregledu o kubikazi. ako me kontas. znaci normalno auto ne ide na traku za pregled, vec das kolegi stari MOT, on ti napravi novi. ponekad nasvrlja kao da imas neke male probleme i to je to.u toku jaceg sudara se gleda jel bilo ispravno ili ne. ali kao sto rekoh tip napise savjete na novom MOT sta bi mogao da uradis.tako da on ima pokrice, kao da je pregledao auto.

postuj TNS, ima covjek iskustvo.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 02:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
treba pustiti ljude da uvoze sta hoce a sta ce se voziti po ulicama treba regulisati redovnim I kvalitetnim tehnickim pregledom kao I svuda u svijetu. kakve veze ima koje godiste auto ako je mehanicki ispravno?!?!?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 03:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
spavac je napisao:

u UK se takodje sredi MOT ili tehnicki pregled. znaci i kod njih je samo teorija kao kod nas. praksa je zakon. :lol: vec 5 godina kupujem MOT, a auto nije vidjelo pregled. eto toliko o zapadnom postenju. to rade i englezi, indijci, pakistanci, kinezi, svi. inace novija auta do 3 godine starosti ne podlijezu tehnickom pregledu.

ejs ti kupujes MOT pa kako te nije sramota biti toliko neodgovoran, sebican I ignorantan prema ostalim ljudima ti kao UK ovo ono a nema se ni za ispravan auto. da otkaze nesto na autu I ubijes nekog sta onda? A ti mislis da si pametan I varas sistem...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 06:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ovdje je raja pocela da se pali i zari zestoko :lol: :lol:

Slusaj Ronny budi loma pametniji i nemoj javno o tom iz Skutorije,znam ga i ja i jos mnogo nji odozdo....kad tih ljudi je zlatno pravilo``para busi gdje burgija ne moze`` :cat: :cat:

Ali ne cemo o tome vec o uvozu aFta....TNS je upravu kad kaze da ste se svi skoncentrisali na ljute masine ali znajuci nas narod malo ce tih masina doci,ako se uvede ovaj zakon,a najvise ce se uvoziti krsevi koji ce kostati neki par hiljada i to ce biti krsevi koji ce biti kobni na cestama....Pa dovoljno je vidjeti koliko se jos golfova II voza na cestama dole i u kakvom su stanju(cast izuzetcima sto drze do auta a to vam je 15% ljudi u citavoj zemlji)a da nepricam o jugama i ostalim krsevima..Ne kazem ja da svak treba vozati BMW,Audija,Mercedesa,VW ili neku bjesnu marku ali treba se ocistiti potencijalni ubica,hajd da ih tako nazovem,sa cesta i podici standard pa makar i sa novom dacijom i seatom ce biti bolje nego sa Golfom II ili jugom iz 84`

Nemoj da se neko naljuti sto sam uzeo Golfa II kao primjer u gore tekstu,ja stvarno nemam nista protiv tog auta cak sto vise to mi je bilo prvo auto i ja ga gotivim pravo ali cinjenica je da je citav otpad Golfova II iz Svabije dosao dole kod nas pa sad se napunili opet otpadi pa ih treba prazniti i utapati nasem narodu.. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 09:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Evo ovakav auto nije ni Golf II , nije ni neka bijesna masina a nije ni Dacia , Seat , Kia ...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=3

Auto izgleda mocno i extra ocuvan a i Merc je ....

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Dobar je taj,mislim benzinac preso 200 manje par hiljada,spusten,18` na njemu.... ovo auto nije vozo neki njemacki dedo ili bakica(ja kazem starija gospodja)pa ti vidi jel on bas ocuvan kako treba....slika zna prevariti a sto jest jest da izgleda fino...........

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 09:20 
staromodan
Korisnikov avatar

Gazda je napisao:
spavac je napisao:

ejs ti kupujes MOT pa kako te nije sramota biti toliko neodgovoran, sebican I ignorantan prema ostalim ljudima ti kao UK ovo ono a nema se ni za ispravan auto. da otkaze nesto na autu I ubijes nekog sta onda? A ti mislis da si pametan I varas sistem...

ajd da ti objasnim zbog cega. kupim ja pezo 4 god star. odem u jednu garazu da uradim MOT. i naravno gledam ja tipovi pregledavaju auto i nakon 45 min kazu sve u redu al izduvni gasovi. kao moraju ocistiti motor. znaci dodatnih £50. ostavim ja auto na parkingu. vratim se nakon 3 sata, kako ga ostavio tako i nasao.znaci kako tockice okrenu, uglovi, tako nasao. mislis li da su uradili, jesu k****. vidjeli po akcentu da nisam englez, prvi put u njihovoj garazi i daj opeljesi ga. takvi su englezi, nema kod njih postenja. zasto bi bio budala i tako davao svaki put nekom kretenu novac, kad opravljam auto svojim rukama cim primjetim problem. za tvoju informaciju svakoj garazi odgovara da vara sistem. jer su ih uskratili da jedno auto pregledaju za 1h. znaci 8 auta u toku radnog vremena. mislis li da taj covjek moze da zivi od toga. ne moze. zato i njima odgovara da varaju sopstveni sistem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]