banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 15:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 14:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2006, 21:13
OK nećemo se prepucavati :D
To je čisto moje li lično mišljenje, koje zbog svoje prirode može a i ne mora biti i pogrešno. :D :D :D
U svakom slučaju, jako fino za BL što ima dva dobra majstora, vjerujem da neće smetati jeadn drugom, naprotiv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 17:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Mad nije fer, Zoran ima katanu. Ali neka. :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
a ko je ovdje jači? :lol:
Slika
oba su nenaoružani!! :lol:

Vrh

Tema posta: ko je jaci
PostPoslato: 15 Nov 2006, 14:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2004, 08:57
Ko je jaci Rambo ili Brus Li, ma Rambo si sam sije ruku! :D
Ej dosta toga prijatelj sam sa obojicom a Dragana posebno cjenim i takvo pitanje je bezveze, svako od nas trenira ono sto volimo.
Moram se izvinuti 7 od 9 bio sam bolestan pa nisam mogao da ti se javim na PM. Inace ja sam PRAVI majstor Ninjutsu-a (ne krivi) :lol: . Svi koji dodju u nas klub imaju mogucnost da na uvid dobiju moje akreditacije. Takode svi moji ucenici ukoliko te zele dobijaju diplome za stepene iz Japana sa potpisom naseg velemajstora Hatsumi-a. INace 25 i 26 11 2006 imamo seminar za Bujinkan Ninjutsu koji ce voditi Andrej Jasenc majstor sa zvanjem crni pojas 10 DAN. Seminar je otvoren za sve stilove kao i za pocetnike koji zele da dobiju vise info o nasoj vjestini. Dodjite pa se uvjerite. Toliko

PS: 7 od 9 moze kafa uskoro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
hej, kafa obavezno...javi se kad budes imao vremena...!!!
Nego, koja je ono tvoja titula, majstor..kao to ide..koji dan, sorry, sve sam zaboravila...???
a ja bih ih sve razbila sto stavljaju tvoje slike! (osim ako smijem i ja staviti neku staru, hehe) :wink:
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Hm,da li se nazire pocetak jedne ljubavne price koja ce da bljesne jace cak i od sjeciva katane,vidjecemo u slijedecoj epizodi..... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajde, ajde, sto neko ima prebujnu mastu.. :P mi smo stari prijatelji, a njegove katane se u svakom slucaju treba cuvati! :lol: :wink:

Vrh

Tema posta: Re: ko je jaci
PostPoslato: 15 Nov 2006, 18:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

tengu je napisao:
...Ej dosta toga prijatelj sam sa obojicom a Dragana posebno cjenim i takvo pitanje je bezveze, svako od nas trenira ono sto volimo...

Ma jasno kao dan. Ovo je bilo čisto zezanje (bar za mene). No hard feelings. :D :D :D

tengu je napisao:
Inace ja sam PRAVI majstor Ninjutsu-a (ne krivi) :lol: .

U vašoj branši (kad bolje razmislim u svakoj) ima krdo pozera, tj. krivih majstora :D :D :D, znaš i sam.
Odatle ono pravi/krivi :D :D :D . Još jednom no hard feelings i želim ti puno uspjeha u radu.

Ko je gospodin sa tobom na ovoj zadnjoj fotografiji?

Vrh

Tema posta: Ninjutsu seminar
PostPoslato: 04 Dec 2006, 14:40 
Početnik
Početnik

25 i 26.11. 2006 odrzan je jos jedan medunarodni seminar za Bujinkan Ninjutsu u BL. Na njemu je ucestvovalo preko 40 ucesnika iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i RS. Na dva dana treniranja ili sveukupno 10 sati rada, uvjezbavalo se pozicioniranje u borbi, veoma mnogo drilova kao i tehnike iz Gyokko Ryu stila. Zao mi je sto nije dosao niko od ucesnika foruma ali bila bi to odlicna prilika da vidite mogucnosti primjene Ninjutsu-a u stvarnim situacijama. ALi ko zna mozda drugi put.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2006, 02:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Dec 2006, 02:37
Registrovao sam se na forum samo da bih postavio jedno pitanje gospodinu Mijicu, a to je : da li u banjaluci postoji ijedan sensei koji poucava vjestinama kenjutsua i iaidoa?

Napominjem da sam vise zainteresovan za bujutsu nego za gendai budo tehnike (izuzev gore spomenutog iaidoa), znaci za treniranje borbe a ne sporta. Molio bih gospodina Mijica da mi kaze i koja bi oprema bila potrebna u slucaju eventualnih treninga (shinken ili bokken, odjeca i sl.)

Unaprijed zahvalan

Vrh

Tema posta: Budo
PostPoslato: 26 Dec 2006, 13:53 
Početnik
Početnik

Zdravo
(molim te bez tog "gospodin" jer ipak ovo je forum i ovdje smo svi jednaki :D )
Sto se tice tvog pitanja moj odgovor glasi ovako: Nema kvalifikovanog ucitelja-senseia za Kenjutsu i Iaido u Banja Luci. Postoj jedna osoba koja se smatra poznavaocem Kenjutsua. Medutim posjetio sam ga na jednom treningu i trazio da mi pokaze neke od tehnika za kenjutsu i kada sam vidjeo da radi sa Bokken-om kao nekakvim stapom bilo mi je jasno koliko je poznavalac. Ime necu spominjati!
Ninjutsu je Sogo Budo-totalna borilacka vjestina i nije sport. Takmicenja ne dolaze u obzir. I trening je kao borba, to je ono sto mi nazivamo Shinken Gata. Oprema koju jedan prakticar treba na pocetku svog treninga u Ninjutsu je crni Gi, bjeli pojas. Ukoliko se prakticar odluci na stalno treniranje onda mu treba za pocetak Bokken za Katanu i wakizashi, Hanbo, Bo, Tanto kao osnovno orudje za trening. Naravno kako vrjeme odmice u treningu prakticar treba da ima jos neka oruzja za trening kao sto su Yari (Bokken), Naginata (Bokken). Napominjem da je jedino majstorima dozvoljeno da koriste pravo oruzje u treningu ali uz prisustvo glavnog instruktora.
Ninjutsu inace u svom treningu uvrstava mnoge vjestine koje su obuhvacene kroz Bugei Juhhapan ili 18 ratnickih vjestina koje su skoro iste kroz sve Koryu pa cak i veoma slicno sa stilovima kao sto su Yagyu Ryu, Katori Shinto Ryu i mnoge druge. Ako zelis dodji na nas trening pa ti mogu pokazati daleko vise.
Za kraj samo da ti kazem da Kenjutsu nije vjestine gdje se koristi samo Katana, u njoj se koristi i Tachi, Chokuto, Ninja To (ne ravni vec zakrivljeni), Ken. Niti je zasnovana samo na vadjenu,sjecenju i blokiranju vec obuhvata i primjenjivanje poluga, gusenja, bacanja sa macem. Svaki stil ima svoje karakteristike i strategiju koristenja maca. Eto toliko nadam se da ce ti ovo bar malo pojasniti o Kenjutsu i Ninjutsu uopsteno.
Uzivaj i nadam se da cemo se vidimo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2006, 17:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Dec 2006, 02:37
Rado cu doci na trening, samo ako mozete da mi kazete kada su termini i u kojem objektu.

I, naravno, hvala vam na iscrpnim informacijama o odnosu ninjitsua i modernih borilackih vjestina.

Vidimo se na treningu

Vrh

Tema posta: Treninzi
PostPoslato: 31 Dec 2006, 15:35 
Početnik
Početnik

Treninzi se odrzavaju u maloj sali dvorane Borik
Utorak od 20.00 do 21.30
Cetvrtak od 19.30 do 21.00
Vrsimo upis novih clanova donja starosna dob 15 godina

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 18:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Okt 2008, 18:18
Vestina Ninjutsu-a ne podrazumeva samo borbu u samurajskim oklopima i na otvorenom (bojnom) polju, vec vestinu prezivljavanja u svim situacijama. Bojno polje koje navodis je samo jedna od njih.

Kada je o Kung Fu-u rec, u pravu si, medjutim ovde govorimo o ratnickim vestinama, pa se podrazumeva da je rec o Kung Fu Wu Shu-u

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 20:52 
Početnik
Početnik

Izvini
pokusao sam shvatiti sta si zelio da kazes sa posljednjim djelom ali mi ne ide. Mislim na ovaj dio.

"Kada je o Kung Fu-u rec, u pravu si, medjutim ovde govorimo o ratnickim vestinama, pa se podrazumeva da je rec o Kung Fu Wu Shu-u"

Kusa, da li ti znas sta znaci Wu Shu?

Wu Shu 武術 se na kineskom jeziku ispisuje karakterima koja se u japanskom jeziku izgovaraju Bu Jutsu 武術 i oba termina imaju isto znacenje; Ratnicko umjece.

A koliko poznajem kineski jezik KUNG FU je termin koji upucuje na nesto sto cemo dostici kroz veliki napor ili na kineskom 功夫 - ne znam da li ces biti u mogucnosti da vidis kineske karaktere. Tako da Kung Fu Wu Shu znaci postici ratnicko umjece kroz veliki napor. Termin Kung Fu wu Shu per se ne upucuje ni na jedan stil nekih kineskih borilackih sistema. Stoga nazivati kineske sisteme borenja Kung Fu Wu Shu i nije toliko pogresno jer da bi stekli znanje u njima zahtjevaju ogroman napor. Medutim svi ti sistemi su nezavisni od tog naziva i imaju svoje ime.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2008, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hej, ja zaboravila na ovu temu. veliki pozdrav tengu i jedno ozbiljno pitanje (znam te, umrijecjesh od smijeha, ali ajd..neka... :D ) - dakle, kad i gdje su sad treninzi da li mogu docji samo informativno na jedan trening, da vidim kako to izgleda, znachi bez ikavog uchestvovanja, samo sjednem i gledam?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 21:31 
Početnik
Početnik

Cao i ja sam bio zaboravio na ovo :-)
treninzi su nam u centru borilackih vjestina Gladijator to ti je desno od ulaza u restoran Master, utorak i cetvrtak od 20 te subota od 17. Sta ima kod tebe?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

oo, pojavio se tengu! :) ne znam ni sama shta sve ima ili nema novo..long time no see.. o svemu cjemo kad se vidimo, imam broj...ono sho je meni bitno je da mi bash ti trebash da me malo vratish u kondiciju, stanje po tom pitanju kritichno-ne mozesh ni zamisliti koliko...vidjecjesh o chemu pricham chim me vidish...soon! ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
koliko koshta da se iznajmi profesionalni nindza sa dva shurikena, imam jedno zaplashivanje i djeciji rodjendan

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 03:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]