banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2008, 18:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 00:34
Imamo vjest koja će obradovati korisnike kablovske televizije a najviše one koji priželjkuju veći kvalitet slike.
Danas je Elta kabel zvanićno objavila, da 1.11.2008 poćinje zvanićno emitovanje digitalne televizije u kablu. U kablu će istovremeno od 1.11.2008 biti istovremeno korisnicima na raspolaganju ANALOGNA i DIGITALNA televizija. Svaki korisnik će se indvidualno u svom stanu odlućiti hoće li programe primati analogno ili digitalno. To znaći da 2 televizije mogu koristiti analogni signal a treća digitalni signal ili obrnuto i sve to u istom stanu. Broj digitalnih i analognih prijemnika u istom stanu nije ogranićen, što jedino omogućuje kablovska tehnologija. Za prijem digitalnih programa, korisnik ima više mogućnosti. Idealan slućaj je tv aparat sa kanalnikom za digitalne programe ili strućno DVB-C. Na žalost na tržištu većina LCD i Plasma TV prijemnika ima ugrađen kanalnik DVB-T. Kod nakupa novog TV aparata treba voditi raćuna o tome. Razumljivo svi koji imaju analogne tv aparate jednako tako mogu koristiti digitalnu televiziju u kablu, tako što će kupiti digitalne prijemnike QAM-resiveri. Do 1.11.2008 moći će se kupiti u više trgovina u Banja Luci po cijeni od 50-70€.
Trebamo imat u vidu da digitalna telvizija obezbeđuje kvalitet slike u onoj kvaliteti kakvu je TV kuća preda operateru kablovske televizije. Oprema za digitalnu televiziju je dovezena pre 2 mjeseca, istestirana je i negdje oko sredine oktobra će se probno ukljućiti u kabal. Oprema je u potpunosti digitalizovana, svim kanalima je određen Symbol rate 30 Mb/s. Ako to poredimo sa satelitskom digitalnom slikom to zgleda ovako, državna televizija RAI ili HRT1 ima Symbol rate 27 MB/s a npr. DM Sat 4 Mb/s. Na žalost ako primimo sliku sa satelita koja je digitalizovana na 4 Mb/s, nemožemo dobiti kvalitet sa novom kompresijom od 30 Mb/s, zato digitalna televizija daje maximalan kvalitet u odnosu na kvalitet slike koje nam posreduju Tv kuće. Ukratko QAM modulacija koju koristimo za distibuciju digitalnih kanala nam omogućuje, da po kablu koji vam ulazi u stan, emitujemo više od 500 razlićitih kanala(teoretski 1000). Plan je da približno svaki mjesec ili dva uvodi Elta Kabel do 8 novih kanala. Razumljivo do 50 ili 60 programa će biti nekodirano a preko tog broja ćemo uvoditi tematske kanale za određene grupe gledaoca(npr. Sportski paket, Filmski paket, Dokumentarni, Erotski......). Kodiranje je nužno potrebno da bi stranim tv kućama plaćali programe izkljućivo za one korisnike koji koriste te pakete a ne za sve kako smo to bili prinuđeni do sada da radimo. U novu godinu ćemo ući sa jednim ili 2 televizijska programa u HD tehnologiji, sa tim ćemo odpoćeti sa emitovanjem programa visoke rezolucije i kvalitete. Ovo je poćetak digitalne televizije u kablu. Smatramo da je vrjeme za to.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 18:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Nov 2007, 05:31
A mi smatramo da je vrijeme da se ozbiljno pozabavite gramatikom i pravopisom...Katastrofa!!! Svaka cast za novi kvalitet prenosa, ali kako te nije sramota da postavis ovako nepismen tekst u korist promovisanja kompanije??! Kakva anti-reklama...

"znaći, razlićitih, izkljućivo, poćetak, ukljućiti u kabal, imat, nemožemo, gledaoca, npr. Sportski paket, Filmski paket, Dokumentarni, Erotski......), odpoćeti , Ovo je poćetak digitalne televizije u kablu"

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 10:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma pusti nepismenost, cini mi se da covjek i nije sa ovih krajeva
vazno je samo da se Elta-Kabel konacno uozbilji u poslovanju i da se prestanu desavati nebuloze

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 14:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Konačno...samo pošalji i informacije gdje se mogu kupiti risiveri i eventualno spisak kanala...Konačno segmentacija tržišta...Bolje ikad nego nikad

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 14:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ova ponuda vrijedi samo za Banja Luku. U Prijedoru, nema jos nista od digitalne kablovske televizije. Digitalna televizija je jedini nacin da uklonim šum sa pet kanala.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 17:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 00:34
korisnik je napisao:
Ova ponuda vrijedi samo za Banja Luku. U Prijedoru, nema jos nista od digitalne kablovske televizije. Digitalna televizija je jedini nacin da uklonim šum sa pet kanala.

U Prijedoru još nismo podjelili obavjesti ali ovo vazi i za Prijedor, znaci od 1.11 digitalna televizija i u Prijedoru.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 18:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
info_elta je napisao:
U Prijedoru još nismo podjelili obavjesti ali ovo vazi i za Prijedor, znaci od 1.11 digitalna televizija i u Prijedoru.

Odlicno :)

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 18:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
jel se mogu koristiti digitalni satelitski risiveri tj. da li su to QAM risiveri

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pretpostavljam da će onda moći i ovo, jedan preko analognog a drugi preko digitanlog tjunera?

Što se sve može s dva tjunera u televizoru?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 21:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
Nis mi nije jasno sta covjek napisa...imam TV samsung HD redy...u cemu je kvaka sada jel sad mogu da primam digitalni signal? ili treba opet nesto zvati prepravljati placati neku skuplju pretplatu...ili samo primam kvalitetniji signal slike za iste pare?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Napisao je da treba imati TV sa DVB-C a ne sa zastupljenijim DVB-T.

DVB-C (Digital Video Broadcasting - Cable)

DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial)

Ovi LCD televizori što se prodaju kod nas imaju li DVB-C? Koji modeli imaju DVB-C?

info_elta je napisao:
U novu godinu ćemo ući sa jednim ili 2 televizijska programa u HD tehnologiji

Ovo raduje.

Zato bi bilo dobro da oni koji će tek kupovati novi TV obrate pažnju na ove stvari pa da znaju šta da kupuju.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nije loše za pročitati

HDTV tehnologija

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Malo sam istraživao pa sam otkrio da digit. sat. resiveri imaju oznaku DVB-S , a čovjek je spomenuo da treba DVB-C standard.
Ali pogledaću po netu, šta iskustva drugih ljudi kažu!

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, DVB-S je za satelit (Digital Video Broadcasting - Satellite).

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

info_elta je napisao:
Za prijem digitalnih programa, korisnik ima više mogućnosti. Idealan slućaj je tv aparat sa kanalnikom za digitalne programe ili strućno DVB-C. Na žalost na tržištu većina LCD i Plasma TV prijemnika ima ugrađen kanalnik DVB-T.

I šta ako korisnik ima TV sa DVB-T?

I kako će sve ovo uticati na cijenu pretplate?

Evo u Srbiji njihova ponuda digitalne televizije preko kablovske

http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=505

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Vaša kablovska televizija je digitalizovana, za dodatnih 200 dinara mesečno!

Nema troškova kupovine D3 digitalnog kablovskog prijemnika, jer se on zapravo iznajmljuje, a njegova upotreba se plaća samo 200 dinara na mesečnom nivou.

Možete uživati u 50 najpopularnijih domaćih i stranih kanala iz SBB-ove osnovne ponude – D3 Start, ali to nije sve. Uz D3 imate i mogućnost praćenja više od 40 dodatnih digitalnih kanala kojih nema u osnovnoj ponudi. Ti kanali su raspoređeni u 6 tematskih paketa: FAMILY, SPORT, HBO, PINK CINEMA, PINK EXTRA, CLUB X.

Znači za dodatnih 5KM mjesečno bez plaćanja opreme!!!
:wink: :wink: :evil3: :evil3: :evil3:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 08:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Osnovno ako tv ne posjeduje DVB-C ulaz, obavezna je kupovina kablovskog digitalnog risivera...ali ono sto meni nije jasno jeste dio teksta autora teme koji upucuje na pakete...kako ce ti paketi biti formirani...prvo trebalo bi da imamo osnovni tj porodicni paket, koji bi sadrzavao bar trenutnu, sadasnju ponudu ELTA kabela, iskreno plasim se da ce ta ponuda biti "razvaljena" pa da cemo npr u u sportskom paketu dobiti ono sto se sada nalazi u osnovnoj ponudi npr Eurosport 1 i 2, Sport Klub, DSF a da nista od sporta nece biti u osnovnom paketu... :roll: ili recimo da ce RTS 1 i 2 biti ubaceni u neki od "kodiranih" paketa...sto bi bila prevara sadasnjih korisnika...najbolje bi bilo da se paketi rasporede kao u SBB-u...
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=506

Sto se tice prikljucka, takodje se nadam da ce biti i opcija iznajmljivanja opreme a i kupovine kao sto je to uradjeno u Totalu, a i u SBB mrezi u Bgd...
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=516

a takodje da ce i cijene biti slicne...kao u SBB...kao i da ce biti moguca kombinacija paketa...
moj prijedlog da uz osnovni tj porodicni, imamo info paket, sportski, filmski, djeciji, dokumentarni, posebno pink paket, HD TV paket, erotski itd
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=513

A usput evo kako izgleda jedan kablovski risiver...

Prikačeni fajlovi:
kablovski DVB-C risiver.jpg
kablovski DVB-C risiver.jpg [ 32.15 KiB | Pogledano 11457 puta ]
Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Može li televizor imati i DVB-T i DVB-C?

Koliko košta taj risiver?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Konacno paketi. huh

Hoce li paketi takvi da korisnici mogu praviti svoj paket ili ... ??

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 09:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zasto imam osjecaj da cemo se kajati za ove pakete? kao sto to obicno biva interesantni kanali ce biti razbijeni po paketima
vidim vec su nam i na sanducice podijeljena obavijestenja o poskupljenju kablovske tv
kao sto Utopija rece, moze li korisnik sam da bira programe ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]