Frieda je napisao:
Izašla bih samo da dam glas nekome drugom.
Gade mi se neke stvari.
Sada su u parkiću pred izbore promijenili klupe
koje su već promijenjene prije samo nekoliko mjeseci.
Ljudi nemaju šta da jedu, smrzavaju se po stanovima,
ali klupe se mogu mijenjati svakih nekoliko mjeseci.
Neko je spomenuo stambeno pitanje. Stanje je katastrofalno!
Mladi imaju užasne uslove za život.
Helena je napisao:
A sta grade? (s tim da privatnici grade zgrade sa abrnormalnim cijenama kvadrata, gradska vlast pravi parkove i radi zamazivanja ociju asfaltira okolne puteve)
Napravili su debilnu drzavu gdje se posao moze dobiti samo interesom,vezom i politickom naklonoscu. Kvalitet nije ni bitan. Konkurentnost je nikakva. Dzaba strucnost, znanje, prakticnost. Guraju prste u oko narodu, pravi ih budalama i to otvoreno.
Da. Voljela bih znati procenat ljudi koji rade u struci i nisu dobili posao preko štele.
Danas mi priča prijateljica iz Srpca -
u Srpcu niko ko nije član SNSD-a ne može dobiti posao.
Stvarno su uzasni. Gotovo da su se izjednacili sa sds-om. Tako je sds radio u svoje vrijeme. Jedina je razlika sto su sds krsili pare na oruzje i rat dok ovi krse isto samo na neke beskorisne stvari mijenjanje klupa, plocnika, i cega sve ne.
A ljudi hodaju goli, bosi i gladni, bez posla i igdje icega. Ostarise na birou ili na pijaci. Ja skoro koga god poznam, a poznam stotine ljudi skoro da niko nije dobio posao na regularan nacin. Svi, da ne pretjeram da su svi, ali oko 90, mozda i do 95 posto su dobili posao preko stele. Ne igra tu toliko ulogu ni stranka koliko poznanstvo i pare. Iako, naravno kad je neka stranka na vlasti, u ovom slucaju snsd, ranije je to bio sds pogura svoje. Ali eto, tako je to svugdje, i bilo, a vjerovatno ce i biti, na zalost. Sto bi rekla biblija, tesko je protivu bodila pracati se. Tako i to.