banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: KRAJ ZA FOX TV?
PostPoslato: 23 Sep 2008, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Sep 2008, 11:12
kRAJ ZA SRPSKI FOX, ILI KUPOPRODAJA?

"Počela je rasprodaja televizija Rupera Mardoka u jugoistočnoj Evropi. Bugarska televizija „bTV“, deo Mardokove „News corporation“, do kraja godine i zvanično će promeniti vlasnika, potvrdila je Marija Stefanova, predsednica bugarskog Saveta za elektronske medije. Ovim su potvrđene najave da Mardok prodaje svoj medijski deo kolača u ovom delu Evrope, što uključuje i srpski ogranaka Televizije „Foks“, a trenutno kao dva najozbiljnija kupca figuriraju moćne grupacije RTL i CME.

Medijski mag Rupert Mardok trenutno privodi kraju dve velike kupovine - španske satelitske platforme „Digital+“ i nemačke „Premiere“. Reč je o paketima satelitskih programa na koje svaki korisnik plaća pretplatu što za vlasnike predstavlja stalan izvor prihoda, te je Mardok odlučio da je pravi trenutak da proda komercijalne televizije u Letoniji (LNT), Bugarskoj („bTV“), Poljskoj i Srbiji.
- Prodaje televizije „bTV“ ići će paralelno sa sličnim procesima u Srbiji, Letoniji i Poljskoj, gde „News corporation“ ima svoje televizije - rekla je u intervjuu bugarskim medijima Stefanova.
„News coropration“ je frekvenciju sa nacionalnom pokrivenošću u Srbiji dobio 2006, a program je krenuo pre godinu i po dana. Na istom konkursu, bez frekvencije ostao je nemački gigant RTL, koji nije odustao od proboja na medijsko nebo Srbije, te sada figurira kao jedan od ozbiljnijih kupaca. Od posla u Srbiji nije digla ruke ni ugledna britanska korporacija CME.
- RTL je više zainteresovan za kupovinu, ali problem predstavlja nerealno visoka cena koju je odredio „News coporation“ za srpski „Foks“, pa nije isključeno da RTL preko neke druge TV stanice pokuša da uđe na srpsko tržište - priča izvor „Blica“ upućen u dešavanja na medijskom nebu Srbije.
Podsetimo, pre nekoliko meseci, Mardokova kompanija „News corporation“ unajmila je američke bankare „Lehman Brothers“ koji se bavi investicijama i procenama vrednosti, kako bi procenila strateške opcije za prodaju njihove tri istočnoevropske televizije.
Inače, pravnih prepreka za kupoprodaju televizije „Foks“ nema.
- Sve televizije koje su dobile licencu od RRA imaju po zakonu pravo da budu preprodate i da promene vlasničku strukturu, ali je nemoguće da prodaju licencu koju su od nas dobili. Konkretno, u slučaju Televizije „Foks“ to bi značilo da oni imaju pravo da prodaju 49 odsto udela u kompaniji koja je vlasništvo Ruperta Mardoka, dok su vlasnici 51 odsto privatna lica iz Beograda - kaže za „Blic“ Goran Karadžić, potpredsednik upravnog odbora Republička radiodifuzne agencije i dodaje: „Mi kao RRA ćemo strogo kontrolisati svaku kupoprodaju. Ima nekoliko važnih stvari koje nećemo tolerisati. Nećemo dozvoliti da dođe do medijske koncentracije, da isti vlasnik ima monopol u medijima. Nećemo dozvoliti da vlasnik prodaju izvrši preko sumnjivih kompanija sa Devičanskih ili sličnih ostrva, već poreklo kapitala mora da bude transparentno i da se zna ko iza njega zaista stoji.“
Potpredsednik RRA najavljuje i da će se zakon menjati.
- Radimo na izmenama i dopunama zakona o radiodifuziji koji će u budućnosti biti mnogo precizniji upravo po pitanjima kakva je kupoprodaja."

Vrh

Tema posta: Re: KRAJ ZA FOX TV?
PostPoslato: 23 Sep 2008, 14:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
eto doceka i rtl vrijeme da udje u srbiju

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 15:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
a sta ce RTL u Srbiji? BigBorthera vec imaju, sto znaci da im je automatski poje**** programska sema...ili nedostatak iste :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 16:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

emotion je otkupio cini mi se 5 serijala velikog brata a vise puta su se izjasnili da im je cilj uci na drzavnu frekvenciju srbije a kupovinom fox-tv bi to uspjeli a program ce se raditi u saradnji sa rtl hr

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 20:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
ortodox2 je napisao:
emotion je otkupio cini mi se 5 serijala velikog brata a vise puta su se izjasnili da im je cilj uci na drzavnu frekvenciju srbije a kupovinom fox-tv bi to uspjeli a program ce se raditi u saradnji sa rtl hr

Nisam bas ovo shvatio...pojasni mi ovo malo...zar Emotion nema Ugovore sa B92 za BB a za ostale "rijalitije" sa RTS i Pink ili?
Kakva je veza izmedju RTL i Emotion? I kakva je veza u cijeloj prici sa FOX TV?
Koliko je meni poznato, FOX je na prodaju, a ko ce ga kupiti vidjecemo...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 01:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
ortodox2 je napisao:

Nisam bas ovo shvatio...pojasni mi ovo malo...zar Emotion nema Ugovore sa B92 za BB a za ostale "rijalitije" sa RTS i Pink ili?
Kakva je veza izmedju RTL i Emotion? I kakva je veza u cijeloj prici sa FOX TV?
Koliko je meni poznato, FOX je na prodaju, a ko ce ga kupiti vidjecemo...

emotion je otkupio 5 serijala "big brother" i emituje ih za podrucje srbije na b92 a za bih i cg na pinku

kad ispucaju tih 5 serijala ne mora znaciti da ce i dalje imati licencu, jer ako rtl kupi fox ( fox je na prodaju a ima dodijeljenu nacionalnu frekvenciju,vidi se na cijeloj teritoriji srbije, sto rtl zeli vec godinama u srbiji) nema sanse da bi pored rtl emotion uspio uzeti prava za "big brother"

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 17:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad ispucaju tih pet serijala, BB ce se toliko ofucati i u posljednjem domu u Srbiji, CG i BiH gdje su sve prisutni kroz emitere da ce najludji potez onoga ko kupi FOX biti BB. Uostalom u Hrvatskoj ima toliki pad "popularnosti", onaj sa zvijezdama je skroz "kleknuo" Iskreno se nadam da RTL grupa nece kupiti FOX te da ce gradjani Srbije biti postedjeni terora koji se emituje sa ove tv kuce u njenoj "hrvatskoj inacici" a koju na zalost i mi geografski blizu CRO mozemo uloviti. Ne znam da li ljudi u toj tv kuci, tj hrvatskom RTL-u misle da su gledaoci retardi koji nisu primijetili da je Dadilja isla 34 puta u krug, Cobra 11 48 puta...itd...oni su genijalci, uspjeli su "izraubovati" cak i Bracne vode... :roll:

Daj Boze da ih ne kupi RTL. Bolje da vaskrsne Karic nego da ih uzme RTL. :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 00:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sto se tice rtl u hr sve se vrti oko novaca, oni su na pocetku raspolagali velikom sumom novaca ali su im rashodi bili ogromni pa je centrala malo smanjila dotok... hr je ipak premalo trziste za njih pa zato hoce u srbiju...

p.s. bb je kod njih postao sranje zato sto sve radi vrlo mali i nestrucan tim ljudi (poceli da stede novac) i nece da ubace neke budaletine koje bi pravile atmosferu i zakuvavali

poznato nam je da oni sve zele upakovati da izgledaju nadasve kulturni i civilizirani :fist:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 01:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zar nije FOX u Srbiji takođe lokalna verzija FOXa iz USA?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 14:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:

jeste ali je na prodaju tj najbitnije je kupiti frekvenciju foxovu

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Murdoch-u je vlazni san jaci proboj u Aziju (ne racunajuci vlazni san - vlasnistvo NY Times-a) tako da je ovaj potez sasvim jasan.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ortodox2 je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

jeste ali je na prodaju tj najbitnije je kupiti frekvenciju foxovu

Ukoliko se ta prodaja desi i RTL kupi FOX, ko njima garantuje da RATEL neće oduzeti FOX nacionalnu frekvenciju. Uslovi su vrlo striktni i decidni, malo odstupanje od toga i RATEL gasi repetitore. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 23:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nece oduzeti iz jednog prostog razloga-da bi se ta prodaja ostvarila oni moraju dati saglasnost (ratel) i kad oni aminuju onda je sve legalno i legitimno

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 23:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
postoji li mogucnost da kupe televiziju a da ostane isti naziv

cme je kupio pop tv i kanal a u SLO i novu tv u HR, a kanali su zadrzali stari naziv

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2008, 11:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 13:36
Gasi se Fox??? Prosto ne mogu da vjerujem??? Mozda ih ipak neko kupi.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2008, 12:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Sep 2008, 11:12
Treba obratiti pažnju na ovaj deo teksta dole.

''Sve televizije koje su dobile licencu od RRA imaju po zakonu pravo da budu preprodate i da promene vlasničku strukturu, ali je nemoguće da prodaju licencu koju su od nas dobili. Konkretno, u slučaju Televizije „Foks“ to bi značilo da oni imaju pravo da prodaju 49 odsto udela u kompaniji koja je vlasništvo Ruperta Mardoka, dok su vlasnici 51 odsto privatna lica iz Beograda - kaže za „Blic“ Goran Karadžić, potpredsednik upravnog odbora Republička radiodifuzne agencije''

Ime FOX sigurno ostaje, ali da li će kupac biti RTL videćemo. Nisu prošli na tenderu za nacionalnu koncesiju, žalili se ali ni to nije prošlo. Čak se na kablovskom forumu šuškalo da kupuju Avalu, ali se ni to nije desilo. CME je takođe realna opcija. I za njih se pričalo da će kupiti Super tv iako oni imaju dozvolu samo za Vojvodinu. I to je propalo, vlasnik Super tv je i dalje Vinarija Čoka. A možda to na kraju bude neko treći, četvrti, peti.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 09:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 13:36
To znaci, ako sam dobro razumjela, da se ipak nece ugasiti. Bilo bi steta da se to desi, jer meni je njihov program dobar.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
pa valjda je fox zasticen naziv??

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 23:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ma mjenja ime 100% , pazi rtl ih kupi i zadrzi fox ime :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vrlo interesantno ce biti vidjeti kako stoje stvari u RRA po pitanju izmjene vlasnicke strukture u FOX TV Srbija te oko "promjene imena" tv stanice, tj da li je to dozvoljeno. Inace uopste mi nije bitno ime, samo da novi vlasnik ne "unisti" program, sto ce se sigurno desiti uzme li ih RTL.
Ako neko u Srbiji mozda nije znao sta znaci rijec REPRIZA, tek ukoliko im dodje RTL shvatice njeno znacenje :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]