Citiraj:
Бањолучани цијене књигу. Потврдили су то већ на првом САЈМУ КЊИГЕ, одржаном 1996. године. До тада су морали путовати у Београд, Загреб, Нови Сад, Ниш, да би дошли до ријетких издања која су их интересовала.

Rijetkih izdanja baš i nema.
Međutim, treba biti fer prema našem dragom malom sajmu, kada sam ove godine išao u Beograd i pokušao da nađem baš one knjige koje sam inače tražio na ovdašnjem sajmu, nisam mogao da ih nađem. Bile su rasprodate, ili nikad nisu čuli za njih. (sve su bile knjige srbijanskih izdavača) Doduše, ja sam obišao samo knjižare u Knez Mihajlovoj ili neposrednoj blizini, ali ipak...
Stotinu izlagača, kažu:
Citiraj:
Ljubitelji pisane riječi imaće priliku da se upoznaju s najnovijim izdanjima, a svoje učešće potvrdili su beogradske kuće "Prosveta", "Book Marso", "Familet", "Mono & Manjana", kao i "Službeni glasnik", koji ove godine proslavlja 95 godina postojanja. Čitalačka publika uživaće i u djelima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva, "Školske knjige" iz Novog Sada, "Školske knjige" iz Zagreba, Naklade "Begen" iz Sarajeva, Udruženja izdavača RS, Udruženja izdavača i knjižara Banjaluka...
Nije naveden Šahinpašić, npr., do prije dvije godine su dolazili na sajam.
Možda je bolje sve to posmatrati kao zgodan povod da se prošeta i vidi cjelokupna ovdašnja ponuda na jednom mjestu, a ne kao veliki sajam na kojem će se moći naći sve što se na ovim prostorima izdaje. Za takvo nešto će banjolučani koji cijene knjigu ipak morati putovati u Beograd, Zagreb, Novi Sad, Niš..