banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 06:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2008, 22:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Citiraj:
Renoviranje bioskopa "Palas" biće završeno početkom oktobra, a poslije obnove to će biti novi multipleks grada na Vrbasu sa četiri sale i ukupno 755 mjesta.

Prema riječima direktora "Oskar filma" Vladimira Ljevara, ljubitelji filma u novom multipleksu mogu očekivati mnogo udobnije sale, bolju sliku i kvalitetniji ton na velikom platnu.

- Multipleks "Palas" će imati četiri sale i to od 93, 102, 140 i 420 mjesta. Cilj je bio da se ovaj bioskop osavremeni i modernizuje i vjerujem da ćemo, kada radovi budu u potpunosti završeni, moći sa ponosom reći da smo u tome uspjeli - rekao je Ljevar.

On je dodao da su radovi u kinu "Palas" počeli prije mjesec dana te da se trenutno montira oprema, izvode keramičarski radovi, popravlja ventilacija i klimatizacija.

Direktor "Oskar filma" takođe najavljuje skoro renoviranje kina "Kozara" koji će od 14. septembra biti zatvoren. Plan je, kako je istakao, da se i u ovom bioskopu poboljšaju uslovi, prije svega slika i ton, ali i da posjetiocima ponude nešto novo.

- Kozara će biti "art bioskop", prvenstveno namijenjen za prikazivanje evropskih filmova. Jedna od sala će biti pretvorena u kinoteku - rekao je Ljevar.

Kada je u pitanju bioskop "Kozara" rekao je da je u ovom trenutku teško znati kada će radovi biti završeni, ali da je njihov plan da to bude početkom sljedeće godine.

Druga polovina septembra u Banjoj Luci, barem kada su u pitanju filmovi, neće biti dinamična, ali već početkom narednog mjeseca očekuju nas novi filmski hitovi.

Filmovi
Ako je suditi prema najavama iz "Oskar filma", posjetioce kina "Palas" očekuje bogata filmska jesen.

- Novi multipleks našeg grada otvaramo premijerom filma "Turneja", a u narednom periodu na repertoaru će biti i filmovi "Čarlston za Ognjenku", "Sveti Georgije ubija aždahu", a do kraja godine očekuje se i najnoviji nastavak "Yejms Bonda".

Сутра је посљедњи дан у животу првог БЛ мултиплекса :(... Иако ће оживјети идуће године, као бољи и љепши, има нешто тужно у замјени старог за ново... Старо не би требало тако непримјетно нестајати, требало би барем имати поштену опроштајну журку...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 06:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ako bude ostavrio to sa Kozarom svaka cast. Mada tesko da ce moci salu Paradiso moci napuniti sa veropskim filmom. Mozda prvi dan hoce, kasnije ni u snu.

Zivi bili pa videli. :D

i konacno taj Carlston da vidim.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 12:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Mislim da su plakati "Carlstona za Ognjenku" stariji od samog kina. Film se nije prikazivao u BL a imam osjecaj da je davno bio na repertoaru.

Palas nikada nisam volio. Neudobne stolice, losa ventilacija...Kozara mi je uvijek bila draza. Sjecam se da su se prikazivala 4 nova filma kada je prvi put otvoren multiplex. Jedan je od njih bio "Nestali u 60 sekundi".
Nostalgija:)
Ipak vrijeme je za promejene...10 godina,a nista se nije ulagalo.
Sto se tice evropskog filma, mojoj sreci nema kraja. Publika nije ni mogla zavoljeti evropski film jer su ga rijetko prikazivali. Sad imaju priliku da to promijene. Ne vjerujem da ce sale biti pune kao u Palasu ali vremenom...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 18:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
kao sto taksi rece, ja mislim samo obnuto:) nikad nisam mogao da svarim kozaru :)

prvi film u kinu sto sam pogledao bio je plava laguna i to palasu:)
drago mi sto se renovira i nadam se da ce posjecenost biti veca od 5 ljudi po projekciiji..

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Mozda ce od "Palasa" napokon biti neke koristi, osim za revije i decije zabave. Mada meni je nekako uvijek bio uzitak igrati bilijar tamo.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 21:47 
Veteran
Veteran

Dzontra Volta je napisao:
Mozda ce od "Palasa" napokon biti neke koristi, osim za revije i decije zabave. Mada meni je nekako uvijek bio uzitak igrati bilijar tamo.

Zar nece biti tog kafica?
Mene interesuje da li oni zatvaraju igraonicu. Ona im je donosila vise novca nego prodate ulaznice:) Opet, ako je ostave, gdje jeprostor za sale???

Plavu lagunu :lol:
Je li mislimo na isti film??? Plava laguna ...Povratak u plavu lagunu ???
Kad je to prikazivano?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 09:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Meni se isto Kozara nije svijdala tako da mi je sasvim svejedno sto se zatvara
Palas mi je daleko bolji

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Sep 2008, 13:53
Postoji jedan film koji bih zaista toplo preporucila svima. U pitanju je crtic " Kung-fu Panda".Verovatno su ga mnogi i gledali ali ako niste propustate jedan divan crtic i prelepu pricu.Sam tehnicki kvalitet nije na nekom nivou ali je smisao i poruka ono sto nam svima treba. :cat:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
^ :confused2:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Kozara je uvijek bila bolja od Palasa jer je bila ona korpica na sjedištu gdje ste mogli da ostavite limenku sa sokom :cry: Sad više ništa neće biti isto...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 07:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Najveći problem s Kozarom je bio malen razmak između redova, nikad nisam mogao noge da ispružim kako je trebalo i čitavo vrijeme sam se okretao čas lijevo, čas desno, pa zavlačio noge ispod stolica u redu ispred mene. Bilo je neudobno, a ja sam prosječne visine pa mislim da je mnogima bilo slično. Povećanje razmaka između redova bi moglo pomoći promociji evropskog filma u BL. :)

Ne shavam Ogledalo kad kaže da je došao zadnji dan 'života' Kozare. Renovira se, i zadržava namjenu, nije to nikakav kraj.

Dobro je što se ulaže, što se mijenja, i biće još bolje ako se sve to pokaže kao unapređenje. To je onda obećanje dugog 'života' banjalučkih bioskopa.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ako sam ja dobro shvatio posjećenost kinu kod nas je sve slabija, pa mi je čudno da imaju para i ulažu u nekakvo renoviranje. Ja sam nekad sa društvom išao u kino možda i svake sedmice, zadnjih godina jednom do dva puta godišnje, sa tendencijom opadanja :)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 14:46 
Veteran
Veteran

OTVARANJE 9.10. FILMOM TURNEJA!!!!

Naravno da je sve manje i manje publike.
Marketing je jako bitan za kino, a kod nas je bio los. Ako misle da je dobvoljno postaviti plakat na kojem se zbog kvaliteta jedva vidi sta pise, i nalijepiti datum preko njega, onda se varaju. Kvalitetan marketing bi mogao privuci publiku. Dalje, red je bio za renoviranje. Ako misle da je dovoljno jednom u 10 godina renovirati....Sada su uslugu ucinili piratima, skidanju sa neta, dvd klubovima jer za 10 godina nista nisu radili. Nemaju svi ljudi naviku ici u kino. Privuci ih marketingom, ponudi udobna sjedista, opremu koja garantuje kvalitet i stanje ce biti bolje.

Ipak, neki filmovi kao sto su domaci, nastavci poznatih filmova tipa James Bond, romanticne komedije... privuku publiku.
Iznenadio sam se koliko je ljudi islo gledati Mama mia!!!!
Film je grozan, ali Meril Strip, Prins Bronsnan, Aba plus hepi end koji nijedan Dizni crtani nije imao u tolikoj mjeri i...bingo.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 14:53 
Veteran
Veteran

Eto, gospoda na zvanicnoj stranici nemaju ni podatak o datumu otvaranja, ni sliku "Turneje", ni najave da je film dobio 2 nagrade u Montrealu, ni da je dobio sjajne kritike u Variety-ju....nista!!
Nema publike??
Ma hajde!

Ljevaru bi trebalo ubaciti konkurenciju , tipa Cinestara iz Hrvatske pa da se nauci boriti sa konkurencijom, da u dnevnim novinama jednu stranicu posveti Turneji, da mi umjesto Peveca i Tropka iz postanskog sanduceta vire rekalme za film sa toliko i toliko popusta ako donesem kupon,ali ocigledno im dobro ide kad ne moraju nista raditi.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 17:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Стварно им је страница критична :-? ... Остаје нада да ће у блиској будућности бити боље :).

blue je napisao:
Ne shavam Ogledalo kad kaže da je došao zadnji dan 'života' Kozare. Renovira se, i zadržava namjenu, nije to nikakav kraj.

Након реновирања сваки биоскоп доживљавам као нови :), без обзира што је остао на истом мјесту и није промијенио назив :). За мене ће то бити Козара бр. 3 :), почетак једне нове приче :).

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 21:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
plava laguna= brook shields, mlada,slatka,zgodna... :)

i ime "kozara" me uvijek odbijalo... pogotovo one metalne korpice sa svih strana... sta da radim sa rukama?
sto rece blue, nema mjesta za prosjecno visinske ljude, sta je sa nama skoro dvometrasima?

2-0 za palas.. :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 16:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
vidim imaju rupe za sokove, ali bar nece biti fuljavo istrcene da ne moze covjek nigdje ruke staviti
nadam se samo da ce ostati povoljna udaljenost izmedju sjedista, jer Palas je bar imao komociju

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 22:10 
Veteran
Veteran

Kazu 30 cm vise nego u Kozari.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Gimli je napisao:
Slika

Jesssss! Ja obožavam kino, a ovdje nemam priliku ići često jer je 5€ samo jednim danom u sedmici :( Jedva čekam vidjet novi Palas. Nadam se da su se riješili vlage.
Mogli su i Kozaru malo obnovit, ne bi bilo loše....

@taksi: ideja s lecima je dobra... Al kad bi se to ostavarilo i u praksi...

P.S. Mamma mia... Omfg, slučajno je skinuh s neta, horrible... Nisam dogledala... :confused2:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]